03 november, 2007

Another day in paradise

Lite snabbkollat bland helgnyheterna:

¤ Natten till lördagen brann fem (!) bilar i Kortedala i Göteborg. För övrigt håller Kortedala snabbt på att bli lika mångkulturellt som Bergsjön…

¤ Tre personer knivhöggs på en spårvagn i Göteborg då två grupper drabbade samman. Ingen nämnd, ingen glömd.

¤ En misstänkt bomb hittades under en bil i Malmö. Folk evakuerades och den misstänkta bomben togs omhand.

¤ En man knivhöggs utanför en krog i Eskilstuna. Polisen har ett bra signalement på gärningsmannen, skriver DN.

¤ Åtta pedofiler greps i Stockholm, Göteborg, Fagersta och Kristinehamn. Polisen hittade miljontals barnporrbilder i männens ägo. Däribland misstänks en man ha utnyttjat två av sina döttrar.

Så ser ett urval av nyheterna ut i Det Nya Sverige. Har du fått nog än? Gör nåt då!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vad skall vi då göra redan idag ?

Idag på Alla helgons dag går många svenskar till sina anhörigas gravar och tänder där ljus som tecken på aktning och hågkomst.

Vidare, bör man då ställa sig frågan: Vad har detta med helgon att skaffa ?

Jo, det bör snarast ses som att vår mening är, att våra döda anhöriga ska vara helgade. Det betyder då, att de ska vara okränkbara. Det äldre germanska 'Heilag'- på nutida svenska 'Helig' - betyder 'Okränkbar'. Ordets ursprungliga, forngermanska mening gör vår handling, att vi tänder ljusen på gravarna, äldre till sin innebörd än den kristna kyrkan. Aktningen för våra döda anhöriga och vår syn på dem som okränkbara är med detta ytterst ett uttryck för att det arv som vi germaner äger gemensamt och vi levande själva samt vår framtida avkomma inte kan bestå om det får vanhelgas, det vill säga om vi tillåter, att allt detta kränks.

Med denna mening är det svårt, att åse hur nutida svenskar och germanfolk över huvudtaget lever med sådan kränkningar som nämns i det ursprungliga inlägget.

Med aktning för våra döda anhöriga, oss själva och vår framtida avkomma, bör vi svenska germaner tända ljusen idag för våra döda också på det, att vi helgar hela vårt folk.

Anonym sa...

"Så ser ett urval av nyheterna ut i Det Nya Sverige. Har du fått nog än? Gör nåt då!"

Vad ska man göra då?

Weine Berg sa...

Anonym1: Ja, du har så rätt.

Anonym2: Frågan besvaras bäst med en motfråga: Vad KAN du göra? Alla kan göra något. Vad är du bra på, vad är du beredd att ge, vad kan du avstå ifrån? Det grundläggande är naturligtvis att sprida budskapet, att få folk att öppna ögonen, tänka efter, förstå och agera.

Sprid information du tycker är viktigt att folk får reda på.

Sprida information kan göras på många sätt och vad du väljer bör vara efter dina förutsättningar. Jag känner inte dig, men jag är övertygad om att du kommer att hitta ett bra sätt att sprida informationen vidare. Du har mitt fulla stöd!

Anonym sa...

Ständigt får man höra att brotten inte har ökat det är bara anmälningarna som blivit fler samt att media
tar upp våldsbrott mer.Hyckleriet saknar gränser.Bara en idiot kan gå på en sådan lögn.Men med tanke på att våra liv är en lögn från vaggan till graven blir man inte förvånad.
Folk är så pass hjärntvättade och avtrubade så nästan ingen reagerar
över allt våld .Svenska folket måste VAKNA och det är snabbt.
Johan C Skåne

Guds Basun sa...

Bevis på den svenska värdegrunden som enligt socialdemokrater och humanister ska läras ut till alla barn via skolan.

Varjager sa...

Man kan alltid göra något. Gå med i ett parti. Prata med vänner och bekanta. Förklara för dem att det finns inga partier i riksdagen idag som bryr sig om lag och ordning. Man kan alltid göra något.

Anonym sa...

Örebro: Polisen söker vittnen
Uppdatering: Det var vid 10.40 som larmet till polisen inkom om rån mot Bingohallen på Järntorget i Örebro.

Enligt ett pressmeddelande från polisen så var det en person beväpnad med yxa som tilltvingade sig en kassaskrin med pengar och lämnade Bingohallen springande i riktning söderut. Han tog in på Järntorgsgatan och passerade Frimurarholmen, för att sedan via Olaitunneln ta sig ut mot västra stadsdelarna.

Signalement:
Ung man med smal kroppsbyggnad och mörk hy. Han var iklädd brun skinnjacka, adidasbyxor och en sjal eller större halsduk.

Strax efter rånet kontrolleras en bil i anslutning till Wasatorget. I bilen fanns två yngre mörkhyade män. Dessa misstänks just nu för ringa narkotikabrott, men det kan inte uteslutas att de kan vara inblandade i rånet.

Polisen är intresserade av om någon gjort iakttagelser vid tiden omedelbart efter rånet, mellan kl. 10.43 och 11.00 utmed den flyktväg som rånaren tagit.
Uppgifter kan lämnas på polisens tipstelefon 0738-114 114.
Publicerad av
Teija, 2007-11-05 13:59:00


LITE MÅNDAGSGODIS FRÅN WIGHSNEWS:SE