05 november, 2007

När fick Sverige flickgäng?

En flicka i tonåren blev misshandlad på lördagskvällen – av ett flickgäng. Hon fördes till sjukhus och det hela verkar ha varit en uppgörelse mellan två flickgäng skriver DN. Jag kanske inte har hängt med riktigt, men när fick Sverige flickgäng?

Den aktuella händelsen utspelade sig utanför Mälarhöjdens tunnelbanestation. Det ena flickgänget blev överfallet av det andra flickgänget, som dagen till ära tagit med sig det motsatta könet.

Visst har jag tidigare läst om ett flickgäng bestående av invandrartjejer som överfallit svenska pensionärer i Göteborg, men detta trodde jag var en engångsföreteelse. Så frågan lyder hur vanligt det är med flickgäng i betydelsen att de beter sig som kriminella. Den logiska följdfrågan är vilka etniciteter dessa flickgäng består av. Du som har information om dessa skapelser i Det Nya Sverige får mer än gärna höra av dig till Rakryggad (rakryggad_blogspot snabel-a yahoo.se)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad jag vet så var det ett somaliskt flickgäng - förra året - från olika delar av sthlm som specialiserade sig på att råna åldringar och ensamma svenska småflickor.

Weine Berg sa...

Intressant om det är samma somaliska flickgäng, med andra ord... Och vilka är det andra gänget?