17 november, 2007

Kung Oikofob?

Näringsminister Maud Olofsson förolämpade ett helt folk när hon alldeles nyligen sa att: "- Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån". (Östra Sörmlands-Posten, november 2007, sid 6)

Detta tystades ner av medieföretagen i vanlig ordning, eller också ansåg de inte att det fanns något kontroversiellt i att förringa ett helt folk.

En olycka kommer sällan ensam heter det och uppföljningen kom den 16 november. PunktSE rapporterade från kungens och drottningens integrationsturné i förorterna kring Göteborg, varpå kungen gjorde följande uttalande:

”- Vi är här för att vi vill visa vår uppskattning för de som gör något…” (punktSE, 16 november, Göteborgsupplagan, sid 3)

Hur ska man tolka detta? Att kungen stöder näringsministerns tes om svenska folkets mångtusenåriga oföretagsamhet? Den som vill kan skriva till Hovet och begära ett förtydligande, anser jag.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Från Kurtan,

Weine jag tror inte kungen har någon som helst pejling på vad våra kära sverigevänliga politiker har för sig. Dessa saker är mycket troligen bortfiltrerade...

Men det vore mycket intressant att veta vad "knugen" anser om Muds uttalande. Det vore även intressant att veta, eller åtminstone informera vår Kung med familj, om vad vi har för politiker.

Har han t.ex hört de välkända uttalandena från måna muslim, fredrik dhimmifelt, jens öronbak, m.fl.

Undrar vad han tycker om de svenskföraktande och självdestruktiva islamkramande ryggradslösa kräk som parasiterar och styr Sverige och svenskarna rakt åt helvetet.....

MVH

martin sa...

"Näringsminister Maud Olofsson förolämpade ett helt folk när hon alldeles nyligen sa att: "- Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån". (Östra Sörmlands-Posten, november 2007, sid 6)"

Du borde ha valt citatet "vi svenskar är odugliga" för mer effekt ;)

För det övre påståendet är inte helt fel, det var knappt vi svenskar som byggde det, vilket man får lära sig i skolan.

Anonym sa...

Kungen är likt alla marionetter och "nyttiga idioter"landsförädare.
Det mångkulturella vansinnesexprimentet som utförs i Europa har lyckats bäst i Sverige.
Ett mer naivt och hjärntvättat folk får man leta efter.
Johan C Skåne

Erik, Sthlm sa...

Citatet från Kungen verkar avklippt, kontexten fattas. "... som gör något..." åt vad? "... åt utanförskap/segregation eller vad?" Beroende på kontexten kan meningen vara föga anmärkingsvärd. Jag tycker kanske att Weine gör lite för stor höna av fjädern här.

Inte för att inte Kungen ofta klämt ur sig mycket PK-floskler, men jag tycker ändå att han är bättre än snittet av etablissemanget. D.v.s. jag har låga förväntningar. :-)

Och även om nuvarande kungligheter lämnar en del i övrigt att önska tycker jag att monarkin är en bra ordning, en god affär för Sverge och en tradition värd att värna.

Weine Berg sa...

Erik, Sthlm: Jo jag förstår exakt vad du menar. Det fullständiga citatet är: "Vi är här för att visa vår uppskattning för de som gör något, och att de inte är bortglömda".

Johan Björnson sa...

Ha ha ha "för de som gör något".

Syftar han månne på de som tar bidrag, våldtar, rånar, misshandlar, slår dank på stadens torg och kräver "respekt", kallar svenska tjejer för "svennehoror", utövar cafékultur osv

Anonym sa...

Hmm, intressant i sammanhanget att även vår kära Kung kommer från utlandet.