17 november, 2007

Posten i blåsväder igen

Posten har hamnat i blåsväder igen - av flera anledningar. Först och främst har Posten böjt sig för radikala SAC – Syndikalisterna – och börjat ge avsändare olika värde beroende på politiska åsikter. Följden har blivit en individualiserad godtycklig politisk censur. Resultatet har allt som oftast blivit exempelvis följande. Om brevbäraren med ansvar för ett visst bostadsområde inte sympatiserar åtminstone delvis med de boendes inkommande post, kastar denne helt enkelt den olämpliga posten i soptunnan.

De boende får ingen förklaring, ingen motivering eller ens en bekräftelse på att dennes post övervakas och gallras. Vuxna människor får ovetandes sin brevbärare som förmyndare. I mitt bostadsområde får inte prenumeranterna på SD-Kuriren sina tidningar. Och de med makt tiger stilla trots att det som pågår är ett uppenbart hot mot demokratin och brott mot lagen om informationsfrihet.

Då var det Sverigedemokraternas farliga åsikter som gjorde att Posten inte vågade stå upp för informationsfriheten. Nu är det rädslan för islamistiska attacker mot brevbärarna som man hävdar gör att man inte kan dela ut Sverigedemokraternas utskick. Någon som anar ett ryggradslöst mönster?

Spiken i kistan får vara den senaste nyheten att en brevbärare gripits för att ha planerat att mörda statsminister Reinfeldts fru. När ska Postens grava problem tas på allvar?

Inga kommentarer: