12 november, 2007

Naket verbalt våld

Hat står som spön i backen i Det Nya Sverige. Proffsdebattörer, journalister, programledare, ministrar och redaktörer upprepar hatfraser mot svenskarna så till den grad att det blir en assimilerad tankegång hos oss själva. En lögn som upprepas tillräckligt ofta uppfattas till slut som en sanning.

Det är en sak att personer från andra folkgrupper uttrycker hat mot oss, för de är troligtvis bara offer för en perverterad variant av SGT (Selfish Gene Theory). Det är en helt annan sak när individer i vårt eget folk använder mobbning mot sina egna. Vem kan vara så hjärtlös att denne trakasserar och förtalar sin egna föräldrar - om inte en oikofob?

Indoktrinerad och ryggmärgsimplanterad avsky för sina egna förfäder, blandat med en tro att de själva är en separat människa som blev till ur tomma intet, låter väl inte som något som kan kopplas till en intelligent och reflekterande person? Men låt oss inte hänga upp oss på vad Petter Karlsson inte är, utan låt oss fokusera på vad han är utifrån hans egna ord. Han skriver "Nej, de [våra förfäder, min anm.] var givetvis stammens avskrap. En bunt imbecilla fårskallar som råkade svänga till höger vid fel bautasten under mammuttiden." (City GBG 6/11-07)

I sin krönika definierar han sina och våra förfäder som slog rot i detta land som "stammens avskrap" och "imbecilla fårskallar". Men om han tycker så illa om sina förfäder, sitt ursprung, hur kan han då leva med sig själv? Han är ju en produkt av sina förfäder - inte andras. Eller inbillar han sig att han är en person utan blodsband, ungefär som om regn skulle kunna existera utan moln?

Lyckligtvis, för Karlsson, gillar han tequiladrinkar vilket sannolikt hjälper honom från ångesten av att leva i ett land med fel väder, bland ett ganska kasst folk med knäppa dryckesvanor (vi dricker mjölk) och en usel historia. Eller är det kanske tron att han är framavlad av idioter som han vill fly från, in i tequiladimman?

Nu kanske någon tycker att jag tar Karlssons ord på för stort allvar, att han bara försöker skriva med glimten i ögat. Men faktum kvarstår: Karlsson skulle aldrig kalla andra folks förfäder för vare sig “avskrap” eller “fårskallar” - ens med glimten i ögat. Kan någon tänka sig Karlsson (eller någon annan oikofob) kalla förfäderna till exempelvis indianer, polacker eller israeler för imbecilla eller avskrap? Nej precis. Karlsson kommer aldrig att skriva: "Nej, israeliterna var givetvis stammens avskrap. En bunt imbecilla fårskallar som råkade svänga till höger vid fel sanddyn för några tusen år sedan." Det som kännetecknar en oikofob är ryggradslösheten, dubbelmoralen och den politiska korrektheten. Det bevisar Karlsson.

Men Karlsson har rätt i en sak när han skriver: "Grundlurade, hela nationen". För det är vi och det tar tid att vakna till sans igen.

2 kommentarer:

Varjager sa...

Han menade nog sig själv i all sin självhatande skrift? För det krävs mer att överleva och bygga upp ett samhälle i det kalla norr.

Johan Björnson sa...

Riktigt bra analys du har gjort Weine.

Kämpa på

(PS: det jag nu skriver kan du ju ta bort; jag kollade upp ditt namn på Eniro.se för två veckor sedan, en fredagkväll när jag var hemma hos en kompis och förkrökade och var på väg ut. Jag ringde till någon som jag antar var dig? Samtalet blev ganska kort, då jag helt plötsligt var tvungen att dra. Men det var väl du som jag pratade med? Hörs. Frid och Hälsa

Johan Björnsson

johan_stockholm_ung@hotmail.com