27 november, 2007

Reinfeldt silar mygg och sväljer elefanter

Den medströmsformade statsministern Fredrik Reinfeldt slutar inte att förvåna. Eller också är det just det han har gjort. Efter att medieföretagen uppmärksammat att hans lokala hantlangare i Karlskrona samarbetat med det invandringskritiska Sverigedemokraterna visar han sig på styva linan:

- Vi har varit tydliga, vår partistyrelse har tagit ett dokument där det framgår att vi inte i några sammanhang ska regera med deras stöd.

Men vad är det då som herr statsministern tycker är fel med Sverigedemokraterna – varför kan de inte föra dialog och samarbeta? Reinfeldt förklarar:

- Det handlar om ett invandrarfientligt parti som inte delar våra värderingar på en rad områden.

Det tycks alltså som om det är åsiktsskillnaden som gör att Reinfeldt vägrar att ens samtala med det invandringskritiska partiet. Samtidigt försöker han upprätthålla medieföretagens propaganda om att Sverigedemokraterna skulle tycka illa om invandrare. Om SD verkligen gjorde detta skulle de knappast ha invandrare som företrädare - iraniern Michael Zand, ungerskan Anna Hagwall och iraniern Samuel Älgemalm, för att ge några exempel, företräder partiet på olika nivåer. Skulle dessa tre gå med i ett parti som är fientliga mot dem? Är inte Reinfeldts påstående att, på ganska bred front, förolämpa dessa tres intellekt?

Och hur är det med Reinfeldts renlärighet? Han vägrar att samtala med ett svenskt parti som inte tycker som hans eget parti men samtidigt deltar han i möten med Zimbabwes diktator Robert Mugabe, tycker det är i sin ordning att bedriva handel med Kina och besöker George W Bush.

Mugabes paramilitära styrkor torterar, våldtar och mördar de europeiskättade farmare som byggt landets välstånd. Kinesiska diktaturen torterar Falu Gong-anhängare för att de inte sympatiserar med den kinesiska staten, försöker radera ut tibetanerna från jordens yta och fängslar varje kines som är kritisk mot diktaturen i anstalter där de får sina smärttrösklar prövade. USA:s president George W Bush har i snabb takt startat två grundlösa krig där hundratusentals människor dödats och stympats. Han har även lyckats skapa ett nätverk av hemliga domstolar, hemliga fängelser och tortyr vars uppmärksammade Abu Ghraib-skandal är det mildaste exemplet.

Reinfeldt kan sålunda inte föra dialog med ett svenskt invandringskritiskt parti, men för samtidigt dialog med diktaturer, mördare och krigarstater? Dessa kan antas ha Reinfeldts gillande även om han i något sammanhang skulle säga att så inte är fallet. En persons handlingar definierar värdet av dennes ord. Detta gäller i synnerhet politiker.

Vad kan man säga om Reinfeldt annat än att han är en ryggradslös hycklare?

1 kommentar:

Anonym sa...

undrar vem som är mest flykting fientlig den som försvara en flykting politik som är helt urspårad och extrem ijämförese med omvärlden. där sveriges arbetare och kvot flyktingar pensionärer arbetskraft invandrare sjuka polis skola och omsorg får betala kalaset. och vet man lite av hur mäniskor fungerar så vet man att det blir invandrare i klump som få bära hund huvud och det vet alla politiska partier. så ni jör verkligen dom invandrare som är okej och har slitit skiten ur sig för detta dårhus av flummare som inte ens klarar av kriminella 12 åringar ännu mindre krigs vana tonåringar och vuxna. hur fan ska ni krakar kunna styra ett mångkulturellt land ni kan ju för fan inte ens styra er själva...