22 november, 2007

“Svennetöntigt” – men inte “negerfjantigt”?

Anna Flytström använder i City Göteborg frasen “svennetöntigt”. Jag utgår från att detta är en stegrad uppföljning av det, underligt nog, positiva ordet “osvenskt”. Man ska vara osvensk och man ska undvika att vara svennetöntig. Då ligger man bra till. Av sammanhanget underförstås att Flytström inte anser att hon själv är “svennetöntig”. Inte hon inte. Bara andra.

Jag har I många inlägg på bloggen spekulerat i vad det är som är så avskyvärt med att vara svensk, så som uttrycks av politiker, journalister, proffsdebattörer etc. Hittills har jag inte hittat nåt svar. Hatet är lika bottenlöst som grundlöst, tycks det. Var har detta svenskhat sin rot? Var kommer det ifrån? Hur spred det sig till gräddfilen I Sverige?

Och hur gick denna gräddfil tillväga för att omsätta detta hat I praktisk handling, t ex att bedriva en utomeuropeisk invandring som på varje gata manifesterar denna bristande tro på svenskarna? Eller exempelvis förneka oss våra rättigheter genom lagstiftning att svenskar inte är en folkgrupp och därför inte har rätt till skydd mot diskriminering?

Den största frågan är kanske hur svenskarna själva kan acceptera allt detta. Hur kommer det sig att svenskarna röstar på politiker som säger rakt ut att de hatar oss svenskar och det svenska (Sahlin, Reinfeldt, Olofsson)?

Hursomhelst är en sak säker: Vare sig Flytström eller någon annan, med rätt att yttra sig, kommer att använda termen “negerfjantigt”. Det är ju skillnad på folk och folk.

2 kommentarer:

kent sa...

själv klart relaterar dom ju till sig själva alladessa könlösa överhets personer som inte har stake nog att hantera en enda sak med förnuft och sans annars är det nog fan stake i vanligt folk men dom fjantar ju inte runt i radio eller tv eller i den icke fria pressen där finns ju annars dom största töntarna med sitt ansvar för snart sagt allting pådenna jord sen i egenskap av svåger politik tvingar dom övrig befolkning att klä sig isäck o aska oavsett om det jäller massinvation eller co2 utsläpp obefintliga straff eller skatter så töntarna styr och man får önska att ni får det ni förtjänar av svenska allmänheten när ni har klivit på för länge och till slut varför har sverige mer än en betald journalist när alla har samma syn på alla samhällsfrågor det är naturligt vis kolare att robba och våldta än att jobba åt ett skitland som aldrig någonsin uppskattar den otroliga uppofring både ekonomist socialt och trygghetsmässigt som just denna hånade grupp har jort men man saknar inte kon förän båset är tomt

Anonym sa...

http://allehanda.se/avdelning/harnosand/16357 kolla denna oxå wiene.

/Foffe