18 december, 2007

EU vill ha lönedumpning

Här på Rakryggad har jag länge varnat för att globalismen och dess massinvandring leder till lönedumpning. Inflödet av arbetskraft leder till ett överskott på denna vilket skapar möjligheter för mindre solidariska arbetsgivare att anställa den som begär minst i lönekuvertet. Konkurrensen om jobben blir hårdare och skapar låglöneyrken som verkligen är låglöneyrken.

Sedan ett antal år tillbaka är det vanligt att östeuropeiska arbetare anställs för löner som inte svenska arbetare kan konkurrera med. Facken protesterar lite grann, men kan inte komma med något reellt motstånd. Ett exempel är vintern 2004 när Byggnadsarbetareförbundet upprättade en blockad av ett bygge i staden Vaxholm. De lettiska byggnadsarbetarna som jobbade på bygget hade löner som låg under de svenska arbetarnas. Facket protesterade - till ingen nytta.

I detta mål har nu EU:s domstol beslutat att fackets blockad var ett hinder för ”friheten för tjänster”. Så heter det när man ska förklara varför marknadens behov ska vara samhällets behov. Marknaden kommer alltid i första hand – skit fullständigt i alla de generationer av Européer som byggt Europa. Vinst går före liv, värdighet och hederlighet. Lönedumpningens era har kommit.

8 kommentarer:

Guds Basun sa...

EU vill ha lönedumpning

Ja och tack gode Gud för det. Kommunistfackets makt måste krossas en gång för alla så att dom aldrig mera tittar upp igen. Tack vare facket står massor av människor utanför arbetslivet. Facket tar medlemarnas pengar men ger inget tillbaka. Facket krossar enskilda människors drömmar om ett eget litet företag. Så tack gode Gud för EU och för denna domen.

Weine Berg sa...

Jag håller med dig om att facken inte fyller den funktion som de borde, men jag kan inte acceptera en politik som ger svenska jobb till utlänningar. Och det är svårligen acceptabelt att en utländsk myndighet bestämt att det ska vara så.

Anonym sa...

Är ingen fan av The Fuck
Tack vare dem har jag blivit lockoutad en gång. Har man nyss köpt kåk så var det ingen rolig upplevelse.
Samtidigt jobbade icke-anslutna som vanligt.
Att de sedan i snitt hade bättre betalt än fackanslutna? Tja, thats life...
Har också varit fackligt engagerad en tid och sett the Fuck från insidan. Nej tack, aldrig mera. Slicka rätt röv var det primära.
Längesedan facket var för medlemmarnas bästa, nu är det tvärtom.

Guds Basun sa...

Jag känner igen mig i vad du säger anonym. Jag tvingades ut i en tre veckor lång strejk som inte gav ett dugg. När jag talade om att jag inte ville gå strejkvakt hotades jag med utebliven ersättning. Och jag hatar att bli hotad av en förening som är beroende av min avgift för att avlöna folk som ska vara mig till hjälp och inte till stjälp.

Anonym sa...

Facken är bara ännu ett sätt att, krama ut folket sina surt korvöre.Fackpamparna skiter fullständigt i
arbetarna och tar säkerligen i mot mutor som alla andra korupta myndigheter i det "underbara"nya Sverige.

Silver sa...

Jag skall ringa till ett företag som trycker egna motiv för en peng och be dem skapa den där unpimp my nation tröjan är det OK för dig Weine att jag lånar ditt motiv? Den e relativt diskret men ändå rätt så rakt på för dem som har lite insikt och kritik på hur samhället ser ut. Lite kryptisk för de kunniga icke kritiska men stark som solen för de kunniga kritiska. Är det okej om jag skriver rakryggadblogspot också?

Jag är inte rasist per definitionen utan raslig tribalist.
Jag jobbar inom spelutvecklingen, är surfare och djurvän på framtiden, har 3bästa polare som är arkitekter och civil ingenjörer. Jag har en underbar flickvän och en underbar familj. Jag ser ut som en surfare och har axel långt blondt hår och klär mig oftast i skjortor. Så jag är ingen skumm typ som gör dålig reklam.
Funkar det om jag lånar motivet och "länkar" till din blogg?

Weine Berg sa...

Silver: Javisst går det bra, men ta adressen www.rakryggad.net istället. Bra initiativ!

nicklas eriksson sa...

Om du inte kan "acceptera en politik som ger "svenska jobb" till utlänningar", vad gör du då för att förhindra utflyttningen av svenska företag som flyttar oavsett vilka som sitter i Rosenbad?

Och vilka hade du tänkt skulle diska på restaurangen där du äter, städa på ditt jobb, köra dig hem i taxin, sälja nattmat till dig när du varit ute och supit, driva krogen där du super, jobba på väktarbolaget som ser till att din bil står säkert på gatan m.m?