19 december, 2007

Kommun skär ned välfärd för att kunna öka flyktingmottagningen

Många är de som under de senaste decennierna har undrat var alla skattepengar har tagit vägen. Pensionspengarna är borta och vård, skola, omsorg och mycket annat har skurits ned jämns med fotknölarna. Statsskulden ligger fortfarande på en bit över 1000 miljarder kronor och samtidigt fortsätter en mardrömslik global massinvandring. Detta är målande då politikerna så ofta talar om prioriteringar.

Sammantaget: Minskning av vård, skola, omsorg, polis, pensioner, försvar, vägunderhåll. Ökning av invandringen, arbetslösheten och bostadsbristen. Behövs det verkligen ekonomer för att räkna ut var pengarna tar vägen?

Dilemmat tydliggjordes nyligen i Kalmar kommun när två definierande beslut fattades. Dels ska man skära ned på vård, skola och omsorg med 75 miljoner kronor, vilket beräknas leda till att 100 heltidsanställda får lämna sina jobb, och dels ska man öka flyktingmottagningen* med 250 % vilket gör att man skaffar sig 175 fler asylsökare att ge försörjning, bostad, utbildning och möbelbidrag. Detta framgår av kommunfullmäktigeledamoten Thoralf Alfssons (sd) blogg där han redogör för turerna kring frågan.

Fotnot: Som ett svar på de lokala medieföretagens påstående att Alfsson sällan är uppe i talarstolen kommer Thoralf Alfsson att på julafton publicera en lista som klargör vilka ledamöter som aldrig är uppe i talarstolen överhuvudtaget. Något för lokaltidningarna att bita i – om de törs.


* Lägg märke till att enligt journalister och politiker är inte bara de som får asyl flyktingar, utan också alla som söker asyl.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Som vanligt, hyckleriet har inga gränser i Sverige.
Samtidigt fortsätter vänsterns "ordnapping".
"Rasist" är redan förbrukat i sin ordinarie betydelse, "flykting" likaså.
"Xenofobi" ska bara inte tala om, förresten, alla "-fobi" som används, används till 99% felaktigt.
"Fobi" är en sjukdom!
Kommunisterna satte såna med avvikande åsikter i fängelse, de måste ha varit "sjuka" eftersom de inte uppskattade socialismen.
Snart är vi också vid samma punkt. HMF, alltså..

Anonym sa...

Som vanligt förbluffas man av att svensken gillar att bli utrotad av svenskfientliga riksdagspartier.

Varjager sa...

Skam att svenskens ryggrad är så vek. Mne det är klart, hängas ut med namn och bild av media om man klagar direkt. Jag tror nog att det kommer att bli en väckarklocka för hela landet nästa val.