15 december, 2007

Expo vänder på steken

UPPDATERAD
Nyligen kom Expo - det statliga åsiktsregistret, kanske man kan kalla dem - ut med en publikation vid namn "Kriget mot islam" där man granskar s.k. islamofober. Rakryggad har hamnat i denna lista - som återfinns i artikeln "Så sprids den svenska islamofobin" - för jag är tydligen en islamofob. Många andra fria granskare av medieföretagen och statsmakten och deras gemensamma agenda har också hamnat på listan. Förvisso är det olagligt att föra åsiktsregister, men om man kallar sig journalist är det ändå tillåtet. Expo kallar sig journalister.

En genomgång av Expos lista visar emellertid att listan består av en mångfald av kritiker till en extrem, fundamentalistisk, religiös rörelse som håller på att ockupera Europa. Israelkramare, nazister, invandringskritiker, fritänkande bloggare, socialister osv återfinns i listan. Hård kritik av islams olika yttringar i samband med yttrandefrihetskrisen med Muhammedteckningarna, västfientlig predikan i de europeiska moskéerna och allmänt hat mot väst som idé och livsstil är tydligen fobiskt, enligt Expo.

Alltså: de som kritiserar fundamentalisterna blir av Expo uthängda som fundamentalister. Man vänder på steken helt enkelt. Och fundamentalisterna? Ja, Expo har aldrig fällt ett kritiskt ord mot islam, mig veterligen. Alla som benämns som islamofober i artikeln sägs också samverka i ett islamofobiskt nätverk. Försöker Expo bygga upp en halmdocka att slåss emot?

Expo får förvisso allt mindre uppmärksamhet av medieföretagen. Antagligen på grund av att systemkritik i olika former är mer känt bland folk idag än för tio år sedan, vilket gör att marginalerna för fritt fabulerande blir snävare för Expo.

Expo kommer sannolikt att tyna bort precis som Gringo, och inte kommer det att vara många som gråter när det sker.

11 kommentarer:

an ominous sa...

Det är märkligt det där hur flytande och relativiserat begreppet fobi har blivit. Det ska ju vara en irrationell rädsla för något, dvs. utan verklig grund. Men den rädsla - eller snarare omsorg om vår framtid - du uttrycker kan du ju motivera sakligt och resonerande.
(Åtminstone kan du formulera och motivera den betydligt klarare än t. ex. många feminister - bl a Lisa Bjurwald - kan uttrycka sin omsorg om kvinnors framtid och rädsla för män, där vissa mäktiga i hatrörelsen t o m kallar män för djur som ska utrotas och inte förstår riktig varför det är brottsligt och androfobiskt att beröva en far sina barn.)

Jag har inte läst svenska Stasis rapport om påstådd islamofobi i Sverige, så jag vill fråga om Brottsförebyggande Rådet finns med i er skara. De har ju i den här rapporten formulerat sig så här:

"De som är från Nordafrika och Mellanöstern har den högsta registrerade brottsligheten."

Vilket förstås är ett intressant och sannolikt hetsande påstående i dessa dagar när (åtminstone enligt kryptorasistisk propaganda) alltfler skolor brinner och ungdomar misshandlas. Och de ska förstås inte tro att de lurar i någon att de inte egentligen syftar på och beskyller muslimer, när de istället skriver ut enbart geografiska namn.

Anonym sa...

Talande bra bild du gjort Weine.
Vi skall fortsätta att kämpa och vara som en stör i röven på dessa kommunistiska ynkryggar och landsförrädare.

Med "islamofobiska" hälsningar.

Fröken Sverige sa...

Ja, tack för bilden, Wiene!

Jag ska samla ihop alla er "islamofober" som kommenterat om detta i min blogg, allt för vi ska bli korslänkade och lästa av så många som möjligt nu.

:-)

/FS - Expofob

Varjager sa...

Strålande som alltid Wiene!

Morgoth sa...

Jiho! Jag är en del av kriget mot Islam!

Ganska underligt eftersom de andra
i kriget kallat mig för islamist bla.

Anonym sa...

Jag gillar dina bilder, bra gjort, fyndigt. Den videon du hade uppe blev nertagen av youtube men finns nu i en by version, den borde alla ha i sina bloggar,
"sweden bananarepublic"
http://www.youtube.com/watch?v=T5cD-_n_47k

Peter

Tobias Struck sa...

Weine. Det står i Koranen att den som för krig mot islam skall dödas. Expo verkar hetsa muslimer mot oss, som något slags pervers lek (även jag står på listan).

Turligt nog är de flesta muslimer som jag känner mer nyanserade och mer fredliga än de bortskämda och depraverade medelklassungdomar, som fördriver sin tid med att kasta sten och håna alla som inte tycker exakt som de, vad det nu är som deras vattensjuka leninism går ut på. Expo kallar dem för "renhållare". En sak har jag förstått av deras ideologi: De har rätt att skada intellektuella fysiskt i demokratins namn, om dessa intellektuella inte böjer knä för Den Nya Världsordningens globalsiering av marknad och centralisering av världsmakt. För mig är det i alla fall det som de skulle tvinga mig att böja knä för om de lyckades att stjäla mina ord och min framtid från mig. För dem handlar de förmodligen bara om ett slags privat, narcissistisk penisförlängning: De är helt enkelt samma slags ruttna mobbare, som hotade och trakasserade mig som nyinflyttad 10-åring i ett unket bostadsområde. Jag mötte dem rakryggad då. Jag gör det idag.

Men jag för inte ett krig mot islam. Jag hävdar svensk kultur och liberal rätt mot den naturliga utplåning, som nuvarande invandringspolitik kommer att leda till.

Det har jag ännu rätt till i detta land.

Robsten sa...

Det är bra Weine, blir man inte listad av idioterna på Expo måste man ta sig en funderare;-)

Det existerar mer likhet med kommunismen och er än i vårt fall. sa...

Expo ta mig, ta mig! Jag är en racist och Islamofob! Jag är stolt för jag vill inte bli en minoritet eller gå utrotad, jag gillar faktiskt mitt folk och min kultur det gör inte att jag per automatik ogillar alla andra, tvärtom, jag gillar även dem. Men jag råkar prioritera min stamm eller min familj före främlingar. De 5% flyktingar kan få stanna, resten ser jag ingen anledning att behålla och det står jag för! Detta är mina ord och inte Weines eller någon annans, detta är mina personliga åsikter som uppkommit helt självständigt, lite tack vare er EXPO. Min avsky för er är relativt enorm. Jag har aldrig brytt mig om att vara politiskt engagerad förrän för 1år sedan då jag tyckte att hycklandet och lögnerna i er blaska blev lite för väl påtagliga. Det var ögonöppnaren för mig. ISLAMOFOBI here I come! Jag tar det som en komplimang om jag skall vara ärlig!

Anonym sa...

Det är väl ett bra betyg att bli registrerad av bögarna & afaiterna (ofta både och) på expo.

En tidning som sköts av ashberg, och sponsras av veil & bonnier.

Johan Björnsson sa...

1984, 1984, 1984, dingelidong ekar det i mitt huvudet, som en jävulsinfernalisk vevmaskin som driver en till vansinne....

Expo tar "Nyspråk" till en ny nivå...


Johan Björnsson


johanbjornsson.blogspot.com

johanbjornsson.motpol.nu