07 december, 2007

Verkligheten på bild

Här är den spaningsbild som Aftonbladet och Expressen inte ville visa allmänheten utan att de själva hade varit där och kladdat och maskerat den misstänktes ansikte. Detta är skrämmande och fånigt på samma gång. Vad mer håller de hemligt för oss? Programmet Efterlyst leker åtminstone inte mamma och pappa åt medborgarna, vilket är ett plus i kanten. Vad är så farligt med denna bild?

Överhuvudtaget: varför betraktas ord, bilder och fraser som så oerhört farliga i Det Nya $verige? Det går inte att teckna en bild - om det samtidigt nämns eller skrivs namnet Muhammed, det går inte att visa upp bilder på efterlysta och dömda människor och det går inte att i tal och skrift kritisera globaliseringspolitiken* för då är det hets mot folkgrupp eller främlingsfientligt. Är det så vi vill ha det? Är det detta som är rätt? Vem valde detta samhälle? Jag har då inte valt det!

Jag vill minnas att polisen till och med fick censurera en statistisk rapport för några år sedan. Rapporten visade att en afrikansk folkgrupp var överrepresenterade i handeln med en bestämd drog. Polisen fick dra tillbaka den eftersom den kunde ”skapa främlingsfientlighet”… Det här känns verkligen som förstadiet till George Orwells mardrömsscenario uppmålat i boken 1984.

Det är något sjukt med ett samhälle när en liten grupp människor sitter och leker förmyndare åt resten, samtidigt som resten – trots bevisat utbrett lågt förtroende för den lilla gruppen – fortsätter att läsa och betala för den lilla gruppens propaganda.

Men lyckligtvis fungerar samhällets immunförsvar allt bättre. Den takten som medborgare faktiskt gör något åt sitt missnöje verkar öka ganska kraftigt. Själv märker jag det mest på att antalet mäjl och telefonsamtal till mig ökar och att det alltid är positiva uppmuntrande sådana. Tillsammans är vi starka!

* Min bild på en anonym Carolina Klüft med budskapet ”Svenskar, våga säga nej till globaliseringen. Vägra bli en minoritet!” kallades av företagsmedia för ”rasistisk annons” och ”rasistpropaganda”.

6 kommentarer:

Johan C Skåne sa...

Så länge folket får "bröd och nöje"som rommarna kallade det, så är folket i schakt.Lägg till TV,alkohol och andra droger så får eliten som dom vill ett mentalt nersövt folk.Forskare har konstaterat att TV sätter äns undermedvetna i en lägre nivå än vad du uppnår då du sover.
TV och all annan media är inget annat än mind control verktyg åt eliten.
Vi sanningssökare skulle kommit långt med vår information om vi ägt en eller flera TV kanaler samt radio och tidningar.
Att Staten och 3privata ägare kontrollerar majoritetn av media i Sverige sätter sina tydliga spår på
Sveriges befolkning.Varför tror ni Hitler och bla Churchill såg till att varje Tysky och Engelskt hushåll hade en radio?I Nord Korea måste varje hushåll ha en radio och precis som Tv-monitorn i G Orwells -1984 kan man inte stänga av den bara skruva ner volymen.

Anonym sa...

Hej Weine. Varför vågar du inte säga att du är rasist när alla vi som läser din blogg är det?

Det känns som om att du har blivit en del av det systemet du kritiserar bara för att du fått en välbeläst blogg. Varför är det fel att vara rasist?

Som vanligt ni människor med makt föraktar och skiter i oss små männsikor. Du är inte ett dugg bättre än Aftonbladet och Expressen.

Weine Berg sa...

Anonym (varför är jag inte förvånad?): Jag påstår inte att jag är diskusskastare heller av den enkla anledningen att jag inte är det. Om du är rasist så är det ditt problem. Att du sen vill svartmåla Rakryggadläsarna och kalla dem för rasister ska inte behöva bli deras problem, så därför ska du ägna dig åt annat än att hata systemkritiker i fortsättningen tack. Det här är en blogg för de som bryr sig, inte för blindbockar som du.

Johan C Skåne sa...

Anonym du är lätt att genomskåda .Tror du verkligen att du kan stoppa Weine och hans läsare bara genom smutskastning?Vem är du? Bara en vanlig politisk korrekt svensson?Eller bara ett vänsterdrägg?Hur som helst, så vill jag du slutar klumpari hop rakryggads läsare
som en kollektiv grupp.

rim sa...

Ordet "rasist" har helt förlorat sin ursprungliga betydelse. Numera används det ordet bara av dem som saknar argument.

Varjager sa...

Eller som skrämsel mot alla som inte stödjer mångkulturen.