28 januari, 2008

Expo ser dig

Den privata organisationen Expo utkristalliserar sig alltmer som en storebror åt alla som har politiska åsikter. Ingen kan yppa ett ord mot globaliseringen/nykoloniseringen av Sverige utan att stämplas som någon synnerligen suspekt person i Expos dunkla register. Åsiktsregistreringen i sig är deras centrala uppgift. När det närmar sig val har man ofta sammanställt en bok eller en rad ”avslöjanden” för att maximera delkontroll över valutgången. Man kallar det granskning. Granskning och avslöjanden aldrig varit så politiskt koordinerade och politiskt motiverade som hos Expo.

Expo själva beskriver sig som en ”privat forskningsstiftelse”. Men isåfall är de den första forskningsstiftelsen utan forskare, för expo-medarbetarna har inte någon som helst forskarutbildning - som de vill uppge i alla fall. Inte heller anger de vad deras kvalifikationer för forskningsarbete skulle tänkas kunna vara. Man påstår även att man, bland annat, granskar antisemitismen i samhället. Men deras publikationer och hemsida är kliniskt rensad från all sådant som kan kopplas till islamistiska rörelser. Mycket märkvärdigt sätt att granska antisemitism, med andra ord. I själva verket har Expo rötterna i den vänsterextrema rörelsen, något man helst inte pratar om.

I blaskan Expressens senaste skriverier, där ett fåtal Sverigedemokrater ska ha beställt böcker från fel ställe och donerat pengar till fel organisationer, har bakgrundsinformationen kommit från Expo. Tydligen har Expo tillgång till privatpersoners telefonlistor ur vilket de fått sin information. Borde inte alla medborgare vara oroliga när en privat organisation granskar folks privata telefonsamtal och låter ett privat företag sprida informationen i sina publikationer?

Finns det ens en teoretisk möjlighet att Expo kan få tag i den här informationen på laglig väg? Polisen måste ha tillstånd för sådana aktioner, så vad gäller för Expo? Angående bokköpet kan man bara undra om Expo och Expressen överhuvudtaget hört frasen ”att fritt få söka sin information”?

Men kritiken har inte låtit vänta på sig. Kurt Lundgren skriver på sin blogg den 26 januari att ”… Expos spaningar är…ett av de mest allvarliga ingrepp i den personliga integriteten”. Man tycker på bloggen även att ”det börjar nu bli dags för lite allvarligt journalistiskt grävande om Expos fasoner och metoder.” Där är jag inte sen att hålla med. Det är på tiden att det väcks frågor kring Expos metoder, för i denna organisation tycks det finnas ett embryo till ett nytt storebrorssamhälle. Något vi nog kan klara oss utan?

2 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.norran.se/artikel.php?id=7325262&avdelning_1=102&avdelning_2=0 Kolla in denna, kan va nått att ta upp, detta händer återigen i lilla skellefteå...

/E.W.S

Weine Berg sa...

Han kan bli utvisad ser jag...och i flera �r dessutom. Ja det borde l�ra honom...