17 januari, 2008

Kungsbacka ger upp - tar emot invandrare

Kungsbacka har tidigare inte haft ett avtal om att ta emot människor som försetts med flyktingstatus av Migrationsverket, men nu ger man upp den kampen. Under 2008 accepterar man att ta emot 20 familjer eller 50 individer och lika många året efter. Det lokala partiet Kungsbackaborna har på sin hemsida kunnat visa att 75 % av invånarna är emot beslutet. Enligt punktSE är motståndet så högt som 90 %. Men det rör inte lokalpolitikerna i ryggen - självfallet.

Kommuner som inte tagit emot s.k. flyktingar påstås ofta ”inte ta sitt ansvar”. Vellinge är ett exempel på en kommun som vägrar ta emot invandrare. Inte helt överraskande visar sig Vellinge vara en i hög grad välmående kommun med låg arbetslöshet, låg kriminalitet och betydande trygghet på gatorna. Det är en makalös prestation att få invånarna så välmående genom att ”inte ta sitt ansvar”. Eller hur?

Och kommuner som ”tar sitt ansvar” såsom Landskrona, Trelleborg, Göteborg, Halmstad, Malmö och andra lever i ett kriminellt inferno som närmast kan liknas vid lågintensiv krigföring mot svenskarna och det svenska. Nu har Kungsbackapolitikerna beslutat sig för att placera Kungsbacka i den kategorin.

Den självklara frågan inställer sig: Vilka människor har kommunpolitikerna ansvar gentemot – de i kommunen, eller de utanför?

En del säger nog att sådana skeden bäddar för att t ex Sverigedemokraterna kommer in i fler kommuner år 2010. Men tiden sedan valet 2006 har en del att säga i frågan. Att ha Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige är ingen garanti för att det finns nolltolerans mot korrupt solidaritet, eller vad man nu ska kalla det. Exempelvis har Sverigedemokraternas representanter i Sjöbo, Oskarshamn, Ängelholm, Göteborg, och nu senast Lerum, ställt sig positiva till fortsatt asylmottagning - om än i minskad omfattning.

Jag har svårt att förstå hur svenska politiker på riks- och kommunal nivå ännu idag tror att man är human om man fortsätter bedriva den migrationspolitiken man fört sedan 70-talet. Tänk själv: Hur hjälper en svensk hundralapp flest flyktingar? Genom att fördelas på x antal innevånare i Rinkeby, eller genom att fördelas på samma antal människor på plats i Afrika? Var gör hundralappen störst humanitär nytta: i fickan på Samir i Rosengård eller omsatta i mat och kläder till Badawi på den afrikanska kontinenten?

Dagens politik hjälper få flyktingar. Färre än 10 % av de som får uppehållstillstånd i Sverige är flyktingar enligt FN-konventionen. Det Nya Sverige måste sluta hjälpa människor som inte behöver hjälp! Dagens politik kan på inget vis kallas generös eller human. De kronor man spenderar på invandrare i Sverige kan inte samtidigt ges till riktiga flyktingar runt om i världen. Om inte politikerna har reviderat ekonomins lagar såsom medieföretagen har korrumperat pressens etiska regler förstås.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Det är tråkigt att Sverigedemokraterna säger ja till fler på vissa håll. Är själv medlem och anser att SD borde säga nej i alla kommuner. Trodde SD inte vill vi ska ta emot fler innan problemen med de nuvarande inte lösts.

spitfire sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
spitfire sa...

Vad är det egentligen som styr dessa absolut perversa handlingar, från landets s k politiker... i likhet med denna i Kungsbacka?
Då man utan att blinka, spottar sina landsmän rakt upp i ansiktet, när man uttryckligen en masse totalt tagit avstånd från en sak.
Var finns respekten för nationen och de lokala medmänniskorna?
Hur i all världen kan lokala amatörpolitiker tillåta sig att agera så osannolikt vulgärt, och bara strunta i en massiv, uttalad folkopinion! Det är ingenting annat än utpräglat snuskiga översittarfasoner.
I det här fallet handlar det om att invånarna i Kungsbacka vill leva i lugn och ro i sin egen bygd,i sitt eget land, i harmoniska miljöer där man valt att investera sina besparingar och bygga sin framtid för sig själv och sina barn. Då man med facit i hand ser hur den ena kommunen och staden efter den andra i Sverige, förvandlas till grovt kriminella ghetton och mångkulturella slumområden låter man naturligtvis förnuftet styra. Ja, det handlar helt enkelt om självbevarelsedrift. Om att överleva. Man vill fortsätta leva i trygghet, utan någon importerad kultur genererad av en aggressiv religion som kallas islam.
I en demokrati hade det varit politiskt självmord att, bete sig som amatörpolitikerna i Kungsbacka.
På såväl lokal som nationell nivå, föder ett sådant agerande en snart okontrollerbar frustration och desperation, som förr eller senare kommer att resultera i något som ingen i Sverige egentligen önskar sig. Fast det är i längden ofrånkomligt. Vi svenskar tål absolut inte hur mycket som helst. Och när den dagen kommer,skulle jag inte vilja vara i översittarnas kläder. Tro mig!

spitfire sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Svensken är inte känd för att vara konsekvent, och absolut inte när "cheferna" har sagt sitt.

Kungsbackaborna "de barnlösa", är kända för sin stora importvilja utav diverse asiatiska barn, men lär få känna den nya tidens import av personer som gärna vill dela deras rikedomar på ett sätt som låginkomstsvensson redan känner.

Kommunpolitikerna är som barn, tjatar jag tillräckligt så får jag min vilja igenom.

Anonym sa...

Jag haller med spitfire.
Om SD politiker tillater att en aning mindre massinvandring fortsatter sa accepterar man den brottslighet som beskivs in nasta artikel du skrev om valdtakerna.

Isafall ar SD ett helt overflodigt parti, vi kan lika garna skjuta oss sjalva i huvet och lata de mentalsjuka politikerna fortsatt med darskapet.

Jag kanner runt 100 personer, ALLA UTAN UNDANTAG vill ha ut minst 1 miljon av de "falska" flyktingarn som kommit som snyltare och brottslingar. Har SD forlorat forstandet?

/ Peter

spitfire sa...

Beträffande avrättningen av den lokala demokratin i Kungsbacka...
Lyssna på denna svekfulla och välsmorda käft, som sitter på en sverigefientlig individ vid namn Birgitta Älvström. Hon behärskar konsten intill fulländning; hur man misstänkliggör, nedvärderar och föraktar sina svenska landsmän och landsmäninnor. Man mår helt enkelt illa... och vill bara kasta upp!
Uttalande gjorde hon i Radio Hallands nyhetssändning måndagen den 12 jan 2008 klockan 8.30.

http://www.sr.se/cgi-bin/halland/
program/index.asp?date=2008-01-14&
ProgramID=70

Skånepåg sa...

> Spitfire.

Du skriver: "Lyssna på denna svekfulla och välsmorda käft, som sitter på en sverigefientlig individ vid namn Birgitta Älvström."

Men herregud har politikerna redan börjat att klona sina representanter. Vi har en här i Kalmar som heter nästan likadant. Hon heter Birgitta Elfstöm och som har en välsmord käft som jag trodde var oslagbar!!

marcus sa...

Visst är det lite synd att Kungsbacka som varit relativt förskonat från mångkulturens skadliga påverkan under 2000-talet nu också ska kulturberikas och bli en del av det nya otrygga Sverige. Dock har jag lite svårt att tycka synd om en stor del av Kungsbackaborna. Väldigt många som bor i Kungsbacka har i sin yrkesutövning eller privat varit högst delaktiga i förslummningen av övriga Sverige och tjänat stora pengar på att sälja ut sitt land. Skönt att se att de inte kan köpa sig fria utan får dela bördan solidariskt med oss andra. Ja som arbetarklass känner faktiskt lite skadeglädje. Vad man sår får man skörda.

spitfire sa...

Hej Skånepåg...

Du, detta luktar både skumt och misstänkt! Det förefaller vara samma person som vi talar om. Jag har faktiskt inte sett hennes namn skrivet, och ver därför inte korrekta stavningen. Antog bara att det eventuellt kunde stavas på detta sätt...

John-John sa...

Snacka om att det ligger en förbannelse över det namnet:
Lena Elfström.
Det finns en i Halland http://www.hn.se/m_arkiv_sok.php?id=746456&avdelning_1=161&avdelning_2=295&page=0 OCH en i Kalmar http://www.kalmar.se/t/page.aspx?id=28773.

Det sista ordet i Kungsbackas kommunalpolitiska haveri är ännu inte sagt:
http://johnjohnsson.wordpress.com/2008/01/15/kungsbacka-asylturism-vacker-debatt-om-folkomrostning/