10 januari, 2008

Riksdagsledamot ringaktar svenskarna

Många rakryggadläsare har fått ta del av min brevväxling med riksdagsledamöterna i diverse frågor. Många har också häpnat över den arrogans och maktfullkomlighet som en del ledamöter har visat prov på. Nu visar ytterliggare en riksdagsledmot varför Sverige ser ut som det gör idag.

Moderaten Elisabeth Svantesson skriver fritt ur hjärtat:

”Jag är väldigt tacksam över att det inte bara bor infödda svenskar i Sverige. Tänk vad trist. Tråkigare mat men framförallt ett ännu mer homogent och entonigt samhälle.”

För övrigt är ”entonigt” en synonym för monotont, enformigt och uttryckslöst. Där har vi det. Ett människoförakt utan dess like. Svantesson känner sannolikt mindre än hälften av oss, men ändå dömer hon ut oss. Problemet för Svantesson är, som jag tolkar det, att landet hade bestått av svenskar om vi inte haft en globaliserad, och tillika gränslös, invandring de senaste decennierna.

Enbart svenskar, dvs. homogenitet är något dåligt menar Svantesson, men varför? De enda förklaringarna som hittas i hennes blogginlägg är att det skulle leda till tråkigare mat och sämre tillväxt. Jag tror att få människor på allvar tror att vi skulle haft tråkigare mat om vi inte haft invandring från omvärlden, matrecept behöver inte bäras för hand till Sverige. Svensk mat är underbart gott!

Och det där med tillväxten, ja Svantesson har tydligen inte hört talas om vare sig statens egen utredare Jan Ekberg eller professor emeritus Lars Janssons efterforskningar om kostnaden för att slippa vara tråkiga. Multum miljarder varje år. Det går helt enkelt inte att finna något logiskt motiv till Svantessons förakt för oss svenskar. Vart kommer det ifrån?

Återigen vädras fördomarna om svenskar, att vi är kalla, stela, tråkiga och allmänt värdelösa. När tar hatet slut? Har Svantesson förklarat sitt latenta hat mot sina föräldrar och sina barn, eller är det bara andra svenskar än hennes släkt som är tråkiga och som skapar tråkighet?

En fotnot i sammanhanget: Elisabeth Svantesson bor på Harsyrevägen i Örebro strax väster om Pettersbergs idrottsplats. Kanske kan någon rakryggadläsare från Örebro berätta om detta är mitt i mångkulturen? För det kan väl inte, hemska tanke, vara så att Svantesson valt att bosätta sig bland jättetråkiga och bristfälliga människor, dvs. svenskar?

20 kommentarer:

Johan C Skåne sa...

Ännu ett oikofobiskt uttalande från en sk "folkvald", fy fan .
Minst 99% av våra politiker i Riksdagen lever långt i från mångkulturella områden.Socialisten Nelin Pekgul flyttade ifrån Tensta då
hon tyckte det var obehagligt med alla kriminella gängen.Trots sin erfarenhet av en sådan förort, så stöder hon fortfarande mångkultur.Samtliga Riksdagspolitiker inget annat en landsförädare.

Anonym sa...

Bra analys som alltid Weine.
Jag läser din bloog varje dag med förtjusning. Bra jobbat och vänlig fortsätt.
Läsaren

norbergssonen sa...

Jag vill ta ES en smula i försvar. Hon har på sin blogg skrivit bra artiklar om bl.a. den katastrofala hanteringen av svenska pass, och också väckt en fråga om pass-"stölderna" i riksdagen. Med anledning av den skrev jag (och säkert också andra) till henne och uttryckte min djupa oro över massinvandringen. Uppenbarligen gjorde detta henne rädd - jag fick ett e-mailsvar av henne där hon hänvisade till det nu citerade inlägget. Tror att ES innerst inne också inser problemen med massinvandringen, men är livrädd för att bli uppfattad som talesman för "främlingsfientliga krafter", dvs PK-ordet för de som är kritiska till invandringspolitiken. Hennes blogginlägg är nog, i all sin naivitet, att betrakta som en slags avbön, av det slag som var legio i kommunistländerna förr i tiden.

Willhelm Schütz sa...

Vi måste inse att större delen av dessa politiker som uttrycker förakt för sitt eget folk gör det inte pga hat. Utan som nämnt ovan är vad det rör sig om ett offer, ett offer till makten. Ett säkert sätt att visa sin lojalitet mot tidens anda. Feghet, okunskap och hederslöshet är grunden, och viljan att ingå i den politiska adeln drivkraften.

Anonym sa...

...ett offer till makten, säger Wihelm Schuts och alla ni andra bloggare. Då frågar jag: Vilken makt? Finns det ingen som kan berätta för mig vad det är för makt som alla är så rädda för? Det gäller ju för f..n att ta reda på vad det är för makt som skrämmer alla och släpa ut den i ljuset. Berätta för alla: här är dom, förrädarna. Sätt strålkastaljuset på dom, Jaga dom. Häng dom i närmaste lyktstolpar..

Emil

Lars sa...

Klokt skrivet wilhelm schütz! Att galenskaperna genomförs mot många politikers eget bättre vetande får anses närmast uppenbart. Etnomasoschismen och mångkulturalismen har förvandlats till statsreligioner och kättare utesluts skoningslöst ur gemenskapen.

Anonym sa...

Ja inte bor kärringen i Vivalla precis!

Kolla in svimmingpolen! Kan ju inte vara så liten om den syns på satellitbilden....

http://www.hitta.se/SearchCombi.aspx?vad=&var=Harsyrev%e4gen+%f6rebro

Guds Basun sa...

En grundförutsättning för att bli politiker är att du har stor käft och lite förstånd. Om du sedan förnekar ditt ursprung och förlöjligar alla de som i sitt ansiktes svett byggt landet, ja då blir du kanske partiledare en dag. Sådana här uttalanden är ett hån mot alla som kämpat i gruvor, järnverk, pappersbruk och sågverk och lagt grunden för vårt samhälle. I andra länder hyllar man sitt land, man är stolt över det. I vårt land vägrar vissa skolor att hissa vår flagga på avlutningsdagen. Men det finns ett talesätt som säger att man får de politiekr man förtjänar. Och det stämmer. Vi har val om två år, se till att rösta bort skiten ur riksdagen.

Anonym sa...

Makten, Emil, är kultur-, media- och politikereliten.
Om du öppet uttrycker (framförallt om du tillhör någon av ovanstående elitgrupp) någon form av kritik mot antalet invandrare vi tar emot så utsätts du för ett massivt angrepp och en skambeläggning av media och kolleger. De flesta tycker det är plågsamt att bli socialt utstötta och smutskastade.
Klarsynt

Anonym sa...

Sitter inlåst i förortsghettot och vågar ej gå ut när mörkret fallit. Så det är lite svårt att ta del av den s.k mångkulturen här i västerort.

Anonym sa...

Svantesson har inte alla indianer i kanoten, men så är hon ju också troende:
http://elisabethsvantesson.se/?p=279
"Vi som tror på en sund och generös migrationspolitik"
/John-John http://johnjohnsson.wordpress.com/

Weine Berg sa...

Läsaren: tack, det ska jag..

Norbergssonen och Willhelm Schütz: Ja, jag tror också det kan vara så i en del fall, men jag så länge de står för sin opportuna inställning är det under all kritik.

Anonym2/Emil: Det är ju det som allt handlar om - fast ingen ska hängas i lyktstolparna. De ska exponeras och ta emot folkets vrede.

Anonym3: Jag tycker det ser ut som poolen ligger på hennes grannes gård...

Anonym5: Om du vill får du gärna dela med dig av dina erfarenheter av livet i västerort så kan du och jag tillsammans göra ett inlägg på bloggen om detta?

norbergssonen sa...

Jag håller med om att rubricerade persons hållning är ryggradslös, men tror ändå att hon, utan att hon vågar medge det öppet, är kritisk till invandringspolitiken. Frågan är hur vi får denna grupp av politiker att arbeta för våra idéer. För vår målsättning måste ju vara att samla så många krafter som möjligt mot den helt sanslösa politik som nu bedrivs. De flesta etablerade politiker är helt klart våra motståndare, men alla är det inte. Att häckla dem kan ju kännas skönt för stunden, men frågan är om det gynnar vår långsiktiga målsättning.

Svensk sa...

Weine! Din frågaställning har gott fog för sig. Du hade säkert också klart för Dig var uppgifterna nedan stod att finna på nätet, men med det Du uträttar på din blogg är Du värd att få detta slags gensvar som visar att människor som läser Din blogg också¨vill visa att de stödjer Dig i det Du ifrågasätter där. Sådant gensvar kommer alltså här:

Genom hitta.se framträder en tomt med vad som förefaller vara en villa på en tomtyta av omkring 600 - 700 m2 - det vill säga: drygt 30m * 20m

Omgivande tomter förefaller vara av samma slag, det vill säga att det förefaller vara fråga om flera välmående och stora tomter med villor i området.

Det framstår med detta som osannolikt att denna villa skulle vara inlemmad med någon motsvarighet till sådana områden som Rinkeby eller Rosengård.

Genom hitta.se:s 'Satelitbild' syns det väl dock i och för sig inte någon simbassäng på denna tomt, som någon - "anonym" - skrev om på denna blogg"!?

--------
hitta.se visade i detta fall på följande URL:

http://www.hitta.se/SearchCombi.aspx?vad=&var=Harsyrev%e4gen+2++++%d6rebro

--------

Varjager sa...

En kvinna som i sin iver att hålla sig kvar vid köttgrytorna spottar på det folk som gett henne allt.
De styrandes tacksamhet är väldigt liten vill jag påstå. Vi får väl hoppas att hon flyttar till mångkulturens förorter och njuter mer där.

Anonym sa...

DÅ jag har besökt Elisabet Svantesson så vet jag att hon bor i ett supersvenskt rart litet villaområde. Hon har valt att bo "entonigt" och tråkigt, trots att det finns så många berikande områden i stadens environger. Hon är medlem i en frikyrka. Jag frågade om hennes religiositet, men det var dessvärre inte så allvarligt med den religiositeten, sa hon skrattande. Redan där anar man ett dåligt karaktärsdrag.En äkta religiös människa handlar inte som Svantesson.

Anonym

Spitfire sa...

Den människan borde med omedelbar verkan landsförvisas. Gärna till ett multikulturellt paradis... varför inte till Irak eller Afghanistan! Där hon medges få uppleva massor med glädje, färgstark mat och blixtrande fyrverkerier. Om inte annat får hon som kvinna delta i dagliga maskerader; det kan väl vara trevligt att springa runt och likna ett tält!

norbergssonen sa...

Det kanske skulle räcka med att flytta lite söderut över länsgränsen till Motala. Läste om detta fullständigt vidriga brott i Motala Tidning: http://motalatidning.se/nyheter/artikel.asp?id=61083

Weine Berg sa...

Norbergssonen: Det där j-a fallet ska upp på bloggen! Fyfan vad sjukt! Amöborna ska exponeras!

norbergssonen sa...

Jag tror jag ska ta tillbaka mitt lite försiktiga försvar av ES som jag kom med för några dagar sedan. Kollade igen på hennes hemsida. Det hon skriver är så naivt att jag är rädd för att det nog inte finns mycket att hoppas på: "Jag gillar att vara ute i den så kallade verkligheten. Det ger nya intryck och nya infallsvinklar på saker och ting. Igår besökte jag några olika verksamheter hemma i Örebro. Först flyktingmottagningen och sedan Svenska för invandrare. Det är bra att följa vad som händer på hemmaplan och hålla sig uppdaterad i de här frågorna. Just nu är det många irakier och somalier som kommer till Örebro och det är en utmaning att se till att de alla får en bra introduktion rakt in i arbetslivet."