02 februari, 2008

Ett samhälle av rädsla och fruktan

Medieföretagen rapporterar i en intensiv ström om hemska vidriga brott som begås i Det Nya $verige - dagligen. Men det är ansiktslösa brott. Medieföretagen berättar inte vem eller vilka som begår brotten. De berättar bara halva sanningen – det grymma grova våldet. Brott som enligt dem kan begås av vilken människa som helst, närsomhelst och varsomhelst. Mord, misshandel, knark, gruppvåldtäkter, tortyr, människohandel, gängstrider. Alltid närvarande, aldrig frånvarande. Sida upp och sida ner i tidningarna. Varför? Vad skapar detta?

Och ingen får veta vilka som ligger bakom, vilka situationer som är farliga och vilka miljöer som är fientliga. Diffus, fragmentarisk eller uteblivandet av information om förövare är grunden för en blind fruktan hos folket. Resultatet blir en anonym, formlös, hotfull skugga som alltid svärtar himlen över oss och förgiftar livsluften vi andas. Ett hot om smärta, trauma och förnedring som kan dyka upp utan förvarning. Är det så vi ska leva, kära medieföretag? Anonym rädsla assimilerad i vår vardag?

Berätta hela sanningen och inget annat än sanningen! Vi tål den! Vi kräver den!

5 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1752579.ab

Vi kan vara lugna, dårar sitter både bakom och framför beslutsunderlagen.Det stora problemet är att vardagsmänniskan inte får klart för sig hur verkligheten ser ut. Förhoppningsvis stannar inte artikeln ovan, i fikarummet.

Heimdall sa...

Sanningen ? Sanningen svider, såsom salt i såren. Vilka skriverier det blev i början av 70-talet då det sk norrmalmsdramat ägde rum i stockholm. Numera sker flera bankrån dagligen i Sverige, i Ockelbo i fredags tog det polisen över 50 min att komma till platsen. Det mångkriminella samhället , minsann. Man lämnar kassörskorna med psykiska trauman som kan ge dem handikapp för resten av livet, så att de förlorar tilltron till sina medmänniskor. Jag anklagar de 349 för detta. Och framförallt Al-Reinfeldt. Må han snart få sona sina synder på lämligt vis.

Hurricane sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Hurricane sa...

Förhållandet i dagens Sverige är en snarlik parallell till det som rådde i Sovjetunionen.
Sovjet var inte det minsta rädd för för USA:s atombomber.
Man var i stället livrädd för något som hade mycket större sprängkraft än alla världens a-bomber tillsammans: sanningen!

Sovjet var fullständigt desperat i sin strävan att förhindra sanningen nå innanför minfälten och elstängslen som omgav deras union. Samtidigt fanns det stora administrationer som bara hade till uppgift att: massproducera lögner.
Främsta budbäraren av lögnerna och hyckleriet var kommipartiets förlängda tunga;Pravda "Sanningen".

Och vi såg ju hur det gick för Sovjetunioen - i takt med att brödköerna blev allt längre, samtidigt som sanningen nådde fram till de politiskt förtryckta människorna...!

Precis lika rädd är etablissemanget i Sverige, i huvudsak bestående av politiker och en nationell, lögnaktig propagandapress. Kommer sanningen ut är loppet kört! Och detta känner man mycket väl till...

Politikerna - politrukerna - producerar därför desperat lögner på löpande band, medan de samlade svenska mediaföretagen gladeligen (och för sin egen överlevnads skull...) sprider lögnerna! Man lever i en korrupt symbios. Dessutom producear media - inte minst pressen - själv i betydande omfattning egna lögner. Medan det visuella mediat naturligtvis inte heller är helt overksam...! Sak samma med Statens Eko i radions P1.

Det gäller bara att sticka hål på ballongen, sedan rasar hela korthuset! Hela systemet vilar nämligen på en monumental lögn... vars största fiende är SANNINGEN!

Hurricane sa...

...och att sådana här omfattande och nationella lögnprojekt överhuvudtaget går att genomföra, kräver specifika förutsättningar.

- Ett folk som det svenska, som av tradition inte opponerar sig. Man är helt enkelt fostrad (och skrämd)till att tiga och hålla käft. Dessutom är det viktigare vad gannen skall säga och tycker om en, i fall man skall drista sig till protestera mot rena galenskaperna. (Som dessa i dagens Sverige...)

- Dessutom har vi två mycket, mycket tunga arv att förvalta: dels efter den religiöse stollen Martin Luther, med sina "lagomteser". Samt det efter diktatorn Gustav Wasa. Dessa två herrar bär en stor del av skulden, till att vi kollektivt i dag fortfarande låter oss hunsas av en flock stupida översittare till politiker. Samt dras runt i skiten av en usel journalistkår som inte ens är värd namnet!