31 mars, 2008

Fyra utländska gravskändare gripna

Sverige har plågats av en systematiskt plundring av kyrkor och företag på koppar, brons och mässing. På kyrkor har stuprännor och ornament slitits bort. Kyrkogårdar har rensats från minnesplaketter, duvor och annat som varit kronan på verket på många gravstenar.

Nu har ytterliggare fyra s.k. män gripits för omfattande stölder av metall från banområden, kyrkor, gravstenar, skrotgårdar etc. Tre av de fyra utländska medborgarna bor i Göteborg medan den fjärde gravskändaren greps i Danmark. Det materiella värdet uppgår till sjusiffriga belopp.

De lär dock inte dömas för brott mot kulturarvet (jag betvivlar att det finns en sådan lag i Det Nya Sverige) och brott mot griftefriden. Tidigare gripna i sådana här brott har varit från östeuropa. Låt våra fallna vila i frid för jösse namn!

4 kommentarer:

Jorma sa...

Där går gränsen för min tolerans!! Finge jag se ett sånt kräk skända mina nära och käras gravar så kan jag lova att denne dinglare skulle ta fram tjuringen, och göra en gratis obduktion utav dessa utländska kräk levandes. Fy fan!

Anonym sa...

Östeuroper? - nja så är det nog inte.

De kommer österifrån ja, men Européer? Nej.

Zigenare kommer från Indien, Pakistan någonstans. När sharia-lagarna om att tjuvar fick händerna avhuggna infördes av muslimerna flyttade de västerut.

De stackars zigenarna fick ju bara välja mellan att sluta stjäla, få händerna avhuggna eller att flytta - det första alternativet gick ju inte och det andra tyckte de var ganska otrevligt så det fick bli alternativ nummer tre....

Jorma sa...

Anonym varför skriver du inte ditt ditt namn?

Spelar väl för fan ingen roll om det är ziggisar, Finnar, Muslimer eller Somalier? Det är ett jävla pack vilket som när man gör ett sånt här brott.

Anonym sa...

Man borde begrava dessa personer levande som straff.