31 mars, 2008

Brev till Marteus

Angående Lägg ner P1:s rasistradio


Hejsan Ann-Charlotte,

Varför är det alltid människor i helsvenska välbeställda bostadsområden som ska klämma till oss medelsvenssons när vi efterfrågar något så enkelt som sanningen om invandringens effekter på vårt land?

Du säger "Är det rimligt att SR har fyrtio minuter Rasistnytt i P1, måndag till fredag?" Jag vill snarare ställa frågan:
Är det vettigt att några få självutnämnda moralkärringar bestämmer vad det är rimligt för människor att debattera?

Med din hatartikel tycker jag du har klampat in över alla gränser - utan att du själv tycks inse detta. Programmet du refererar till handlade bara om den enkla önskan om att få reda på den ofriserade sanningen om dagens brottslighet. Men för dig handlar det om något helt annat - som om det hämtats från Twilight Zone. Du skriver "När medierna avstår ifrån att mäta skallarna på eller färgbestämma förbrytare känner sig dessa människor förda bakom ljuset.” Antyder du att inringarna är förställda rasbiologer? Jag tror knappast att de är vetenskapligt inriktade utan snarare vill veta sanningen - för en gångs skull. Om det är andra folk än svenskar som begår brott samtidigt som dessa folk anges vara svenskar är det självklart att det är av intresse vilka de faktiskt är. Och varför ska svenskar skuldbeläggas för andras brottslighet? Det blir ju kontentan om alla kallas svenskar.

Med vilken rätt ska några få bestämma vad många ska debattera och diskutera? Tror du inte på vuxna människors intellekt? Förresten, hur mycket brottslighet är det där Du bor, i Vasastan?

Du beklagar dig över att oroade medborgare under en halvtimmes tid fick lätta sina hjärtan och öppet ställa frågor. Med andra ord tycker du att det är synd att det inte var dygnet-runt-censur denna dag, som alltid annars. Du antyder också att inringarna "avskyr" invandrarna. Skulle du beteckna de som kritiserar skolpolitiken som hatiska till lärare och elever?

Du vill till och med lägga ner "Ring P1". Och ersätta med vad?
"Ring Marteus och prata om vädret, den globala uppvärmningen och den senast tros-chocken"?

Definiera detta hat och de falska fördomar som du anklagar inringarna för. Kan du det? Du anklagar dem också för att bygga sina undringar på "rykten och fantasier". Men vad säger statistiken? Hur ser fängelsepopulationen ut? Hur ser fördelningen inom ungdomsvården ut? Vad baserar Du dina påståenden på?

Jag ser också att i din vision om äldrevården finns det inga svenskar i personalen. Förutspår du, eller önskar du? Duger inte vi svenskar? Varför är det inga svenskar bland personalen i din vision? Kan det bero på att det årligen kommer 60 000-100 000 nya immigranter till Sverige som ska "integreras"? I vilket fall, är det så underligt om inte alla vill ha denna framtid? De flesta av oss har aldrig valt att Nasrim, Nisha, Samira och Muhammed ska komma till Sverige, så ursäkta om vi är missnöjda!

Weine Berg
www.rakryggad.net

16 kommentarer:

Anonym sa...

Vasastan! Jag undrar om det finns någon enda ledarskribent som inte bor i homogena svenska områden....

Daniel M sa...

Klockrent som vanligt Weine. Jag säger det igen, den där satmaran ser ond ut.

Anonym sa...

Förresten när det gällde åldringsvården var det så att hon drömde om Muhammeds mjuka händer. Jag tror att hon i stundens hetta har blandat ihop sina preferenser med vård av äldre.

Spitfire sa...

Weine, den artiklen satt mitt i prick! Skall bli spännande att läsa vad hycklerskan Marteus svarar... För det bör hon göra, om hon har aldig så lite ryggrad och fortsättningsvis önskar kalla sig journalist. För jag antar att du skickat detta brev också direkt till henne!

Jag har skrivit till henne vid tillfälle, och ifrågasatt tidigare artiklar. Hon svarade med ett par korta meningar.
Och kan du tänka dig, jag fick också en släng av hennes visioner av alla dessa abdullor i äldrevården... och att vi bara skulle vara tacksamma för alla araber kom till oss i Sverige. För de skulle minsann passa oss då vi blev gamla!
(Marteus har visst själv jobbat ett antal år i äldrevården.)

Skrev tillbaka och ifrågasatte hennes visioner; fick dock aldrig något svar. Och det är ju denna lyx som alla dessa hycklare i de skyddade verkstäderna - som landets tidningredaktioner utgör - kan unna sig. Samtidigt som man inte behöver ta det allra minsta ansvar för all den PK-gegga man skriver.
Att helt enkelt strunta i att svara, dessutom finns det ofta inte heller något svar på de obekväma frågor som "vanligt folk" ställer till den politiska tyckareliten.
Därför väljer man förstås att tiga ihjäl sanningen! Snacka om ryggradslösa ynkryggar...

Lasse sa...

Mycket bra inlägg Weine, satt som Spitfire sade mitt i prick! Återigen ett uttalande om att det är rasistiskt och fel när man har åsikter som inte är i linje med tredje stadsmaktens PK'ism - fy fan.....

Tokarev sa...

Ansvaret vilat oerhört tungt på den här paddan... Hon tillhör den mediaelit som i skön symbios med politikerna driver Sverige i full fart rätt ned i avgrunden. Jag såg henne i morgonsoffan, där hon satt och pyste ur sig sina floskler. Ett provocerande von oben-förhållningssätt av sälla skådat slag. Jag brukar lyssna på Ring P1 och det är väl närmast lyteskomik över debatten där. Så fort någon ens dristar sig att antyda något negativt om kött-tsunamin av asylturister från 3:världen, så hugger blindstyret Täppas av DIREKT med fradgeskummande frenesi. Ni har väl hört när han fullständigt går i spinn över Peter Wahlbeck? Jag kan bara önska henne ALL berikning hon kan ta! Helst utan både glidmedel och lokalbedövning!!

Anonym sa...

Bortsett fran etnomasochismen och det fanatiska svenskhatet sa kan man verkligen fraga sig hur man kan anse att det ar moraliskt forsvarbart att importera en underklass som skall utfora slavgora och i prestigemening lagre yrken.

Varjager sa...

Lyfter på hatten för dig Weine, önskar dessutom att du får svar. Men jag tvivlar på det. Det kommer nog en dålig krönika till av henne där hon beskriver hatet hon får in sin mailbox.

Spitfire sa...

Jag kritiserade vid ett tillfälle förra året den vänsterextrema Ann - Charlotte Marteus i ett brev.

Marteus hade i den demokratiföraktande och sverigefientliga tidningen Exressen, skrivit en krönika/artikel, där hon i vanlig ordning spydde upp vänsterextrem propaganda, och som i övrigt stank av kraftigt hat och uttalad fientlighet mot Sverige och det svenska folket.

Hon ondgjorde sig förstås över dem som inte inrättat sig i PK-flocken. Samtidigt som hon presenterade en rad vänsterextrema pekpinnar; som vanligt!

Denna gång hade turen kommit till sverigedemokraterna. Huvudrubriken lät militant och tillrättavisande: Bekämpa sd:s mentalitet...

Och så här skrev A-C Marteus i ett svarsbrev till mig:

"Hej, jag jobbade 18 år i äldrevården och om det är något jag vet så är det att äldrevården skulle kollapsa i morgon dag om det inte var för alla invandrare som höll den under armarna. Som Stockholmare inser jag också att tunnelbana, bussar, taxi, restauranger, städning - ingenting skulle funka utan invandrarna.
Visst innebär invandringen påfrestningar, men det gäller alla samhällsförändringar. Dessutom - framförallt, egentligen - tycker jag förstås att Sverige ska vara mänskligt och ta emot människor i nöd, punkt slut."

Notera särskilt "samhällsförändringar"... Detta får uppenbarligen kosta vad det vill, bara den är vänsterextrem; då finns det ingen vare sig politisk eller ekonomisk prislapp!

Fundera också gärna på begreppet "Stockholmare...". Är det verkligen så illa att den destruktiva invandringen är anpassad till PK-folket och de påstådda förhållanden som råder i Stockholm? Utan att ta hänsyn till de groteskt katastrofala konsekvenser som den svenskföraktande invandringspolitiken medför för övriga landet!
Ja, ja... är det så här det ligger till, börjar man ju förstå hur allt hänger ihop!

Den till "journalist" utklädde landsförrädaren Marteus, glömde visst alldeles bort det det där med insmugglade asylturister... i samband med slutklämmen i sitt brev!

norrland sa...

hmmm känner bra många i äldrevården från norrland,men inte en enda invandrare från mellanöstern eller afrika i det jobbet,dvs dom meningslösa invandrarna.....varför skiljer inte folk på invandrare och invandrare när dom debatterar.....dom anklagar ju kritiker för att dra alla över samma kam jämt och ständigt...men nej det gör vi inte,vi skiljer på dom,vi säger-det finns bra och det finns dåliga invandrare....vilka sverige tar in får väl bbc:s reporter svara bäst på va...i reportaget denne skrev om sverige och invandringen idag:

"sweden get does it get"....från mellanöstern och afrika då.....marteus?när ska ni sluta dra alla invandrare över samma kam och särskilja på dom?....för även en blind ser vilken enorm skillnad det kan vara mellam olika invandrare.....så låt oss börja sklija på dom hädanefter,så blir ingen anklagad för att "dra alla över samma kam" eller "rasism"....så börja du med att sklija på bra och dåliga invandrare i nästa krönika,eller ska vi dra alla över samma kam förevigt?

Fosterjordnära sa...

Men Weine, fick inte du vara med när valet om massinvandringen gick av stapeln?!
Eller låg du och sov, va,va!

Alla vi andra fick ju frågan "vill du vara med och ta ansvar för HELA den tredje världen samt att ta emot kulturfrämlingar på löpande band?" Ja eller nej.

Vänta,vänta, jag har precis vaknat och är lite sömndrucken. Det var visst ett önsketänkande om ett demokratiskt samhälle från min sida.
Inget illa ment Weine! ;))

Mikael sa...

Bra skrivet men inte för att låta petig är det tvärtom vad du insinuerar ganska mycket brottslighet i Vasastan (och hela innerstan). Det beror förstås på att mycket folk från hela stan samlas där, det ligger många krogar där med tillhörande våld, det finns många exklusiva butiker med stöldbegärliga varor, ficktjuvar dras till ställen där mycket folk samlas etc etc. Skillnaden mellan brottsligheten i innerstan och förorterna är att det sällan är folket som bor i innerstan som utför brotten som begås där.

Skånepåg sa...

Ett exempel som belyser förföljelsen av Sd är dagens krönikör i Expressen, Ann-Charlotte Marteus.

”Allt var bättre förr i tiden. Lätt att gå och lägga sig, exempelvis. Riktigt mycket förr i tiden var det ofattbart lätt, när talgdankarna spred mer sot än ljus i det dragiga lilla torp man bebodde och kvällsunderhållningen sköttes av onkel Fnöske som sjöng schillingtryck om digerdöden. Karl XII:s tid, sverigedemokraternas favoritepok. Sen kom tv och vuxna människor satt frivilligt och tittade på Bröderna Cartwright. Men halv elva var det slut. Obönhörligen. För säkerhets skull sade hallåan "God natt och sov gott!", vilket fick svenska folket att resa sig som en man ur sin orangenoppriga IKEA-fåtölj och traska mot tandborstmuggen. Ännu en kanontid som ger sverigedemokraterna ståpäls.

Men numera är livet så groteskt underhållande att i synnerhet pojkar har slutat att gå och lägga sig. De sitter vid datorn istället, uppger sömnforskare. Läskigt. Och ändock; jag vill inte låta som en FN-konventionshatande fascist eller så, men - kan inte föräldrarna kanske säga åt sina barn att gå och lägga sig? Kan de inte låsa in datorerna om barnen inte lyder? Får BO spader då? Pojkar som sabbar sin sömn kan ödelägga hela sin framtid. De klarar varken av "utbildning, jobb eller relationer," säger en sömnforskare. Och sedan blir de sverigedemokrater. Så kan vi inte ha det. I värsta fall får vi se till att Alicia Lundberg tornar upp sigpå rikets alla datorskärmar halv elva och säger "God natt och sov gott!". Kan inte Bill Gates ordna det, han verkar så förståndig.”

Detta är bland det löjligaste och enfaldigaste jag läst på ett bra tag och ger en bild av krönikören som klart visar att hon definitivt inte har ”alla hästar i hagen”. Stackars människa!

Spitfire sa...

Det måste vara pinsamt för Marteus att sticka fram sitt visitkort, där det står journalist - efter att ha spytt ner en "krönika" med sådan slemmig gegga. Fast det förstår hon säkert inte själv.

"Ljuset är tänt, men där är ingen hemma", är ett populärt sätt att beskriva sådana som A-C Marteus. Jag tror att hon skulle stannat kvar inom vårdsektorn... Då hon näppeligen har på en tidningsredaktion att göra! Och hur hon överhuvudtaget hamnade där, begriper inte jag!

Uppenbarligen har hon fortfarande väldigt svårt att hålla isär arbetsuppgifterna som rör vårdtagarnas intimhygien, med de journalistiska ambitionerna...

Anonym sa...

ann-charlotte marteus är nog gjord
av mycket illaluktande sats,
hennes rubriker stinker ju skit.

Carl sa...

Svenska folket bör säga upp sina tidningsprenumerationer så kan de rika reportarna få bli arbetslösa och tvingas flytta ut i Tensta.

det man behöver veta för att snabbt bli uppdaterad om alla händelser finns på Sveriges radio P1 dagens eko 16,45 och repris 17,45 och även ekonomiekot. lokala nyheter kan folk starta webbtv från din egna ort