16 mars, 2008

Ta debatten!

Bilden kan ses som en direkt uppmaning till de 349 riksdagsledamöterna som jag kommer att kontakta, med frågor och funderingar, rörande immigrationspolitiken som många går och bär på. Att fly är inte att fäkta.

Har man valts in i riksdagen är det minsta man kan begära att ledamöterna kan svara på ett enkelt mäjl med frågor som rör deras hjärtefråga.

För 40 000 kronor i månaden av medborgarnas pengar kan det ställas höga krav på ledmöterna. Det skulle vilket företag som helst göra. Således, ledamöter: upp till bevis!

10 kommentarer:

Anonym sa...

52900kr/mån

http://riksdagen.se/templates/R_Page____1093.aspx

Heimdall sa...

Att tro att någon i de 349s gäng skulle " ta debatten " är nog att hoppas på för mycket..

z999 sa...

Weine, något som jag skulle vilja se är en BSS återkomst. Inte som parti utan som en organisation. Helst med någon form av stadgar som gärna kan vara enkelt formulerade eftersom det inte är ett parti det handlar om. Alltså mer att man redovisar en vision av vilken inriktning man vill ha på Sverige, men det behöver inte vara några konkreta förslag.

BefriaMedia sa...

Jag borjade lasa en del av din korrespondens med riksdagsledamotena.

Jag skrattar fortfarande over deras ynkliga svar, det hela ar mycket underhallande. Ett bra initiativ att forsoka fa svar av dessa overbetalda, underarbetande, lycksokare. Jag ar inte det minsta imponerad over deras argumentation (i de fallen det finns argument).

Jag ser fram emot att hora vad den svenska politiker som snart ska horas infor usa kongress har att saja om asylinvandringen. I usa tycker man tydligen att Sveriges agerande ar "intressant". Jag har en kanskla av han han kommer att fa fragor som du och jag vill ha svar pa. Det blir isafall den forsta gangen en svensk politker offentligt tvingas svara pa knepiga fragor. Om det blir TV sandning sa kanske den dyker upp pa youtube sa hela Sverige far hora hur de resonerar.

Anonym sa...

Under BSS tid (1979-1986) så var det helt andra lagar som gällde samt att samhället ännu inte hade blivit lika berikande som idag. T.ex. flygbladet "Hur fort kan jag bli svensm"? som trycktes upp 1981-82 i stora upplagor samt spreds i hela landet skulle aldrig ha kunnat tryckas upp idag. Inte bara p.g.a. texten utan också på den s/v bild som fanns på det främre omslaget. Dagens SD skulle ha blivit livrädda för att ha haft med en organisation som denna. Ändå får vi inte glömma bort att SD som bildades i februari 1988 uppstod från BSS med många samma personer, mer eller mindre samma åsikter m.m. Detta vill inte Söder & Åkesson höra talas om idag!

z999 sa...

Jag hade tänkt ett BSS helt utan någon koppling till något parti. Att SD en gång i tiden bildades med personer från BSS betyder ju knappast att SD idag har någon koppling till den organisationen. Jag hade alltså tänkt ett partipolitiskt obundet BSS som alltså har ett namn som i alla för mig låter väldigt tidlöst och positivt.

Anonym sa...

Till z999: Nej delvis har du förstås rätt i dagens SD inte har kopplingar med BSS som försvann för över 20 år sedan. Det är som att säga att dagens KD har kopplingar med dåtidens KDS som hade kopplingar med både det ena & det andra.
Dock skall inte SD förneka sin historia som den idag gör. Hade de f.d. BSS-arna inte startat SD så lär knappast detta parti har funnits idag. Denna historia från tiden 1988-1995 kommer ALDRIG sd kunna bli av med även om de blir aldrig så PK. De kan ej heller "bli av med" att partordföranden under denna tid hette Anders Klarström.

Fredrik Vilborg sa...

Anonym 3: Jag tycker det är oseriöst av dig att hävda att Anders Klarström var partiledare för Sd mellan 1988 och 1995. Han var inte ens med från början av partiet. Jag försvarar inte honom men Hagge Geigert-grejen hände flera år innan hans inträde i Sd. Nu sägs han ju dessutom ha blivit sosse vilket ytterligare understryker min poäng här.

Anonym sa...

Det är inte alls oseriöst att påstå att Klarström partiledare mellan åren 1988-1995. SD bildades i februari 1988 & på hösten samma år valdes han till "talesman" (som det då kallades) på Medborgarhuset i Stockholm. Han boode även till större delen under dessa år också i Stockholm. Jag vet inte vad "Hagge-grejen" har att göra med hans ordförandeskap? Den här grejen (som du helt riktigt skriver)flera år innan omkring 1985 så vad har detta med hans tid i sd att göra? I maj 1995 på ett årsmöte i Norrköping lämnade Klarström det hela & flyttade då tillbaka till "Götet". Vad understryker det hela att han har blivit sosse? Jag fattar inte vad du menar? Vad har detta med att göra hans tid som ordförande inom sd? Han var definivt ingen sosse under den tiden. Du kanske själv var med på den tiden & kände honom?

Anonym sa...

En systemkritisk blogg med hjärta för svenskarna och det fria ordet associerade jag omedvetet med främlingsfientlighet, det behöver inte vara så dock, så jag lämnar den frågan. Du har använt dig av relevant statistik och ställt många frågor som är värda att tänka på.

Själv så funderar jag väldigt mycket över idealet solidaritet och vad det i praktiken innebär, Sveriges flyktingpolitik är inte solidarisk. Fokusera gärna även på att vissa kommuner vägrar ta emot flyktingar, det som är ypperligt intressant i denna fråga är framför allt dubbelmoralen i samhället.

Å ena sidan ska vi vara solidariska och ta emot flyktingar.

Å andra sidan vill inte den som fattar besluten ha de människor som immigrerat i sitt närområde.

Jag har sett denna tendens i flyktingpolitiken och i rovdjurspolitiken. Man förskjuter problematiken och driver debatten med argument om solidaritet, mångfald och moral. Men egentligen saknas både moral och solidaritet, problemet som jag ser är att många politiker har sina egna moraliska principer och fattar beslut efter dessa utan att ens överväga motstridande fakta. Just därför att deras moraliska principer begränsar deras tänkande, man måste tänka klart och se till befolkningens bästa, och då ALLA invånare. Bor man i Sverige
och betalar skatt så är man svensk.