21 april, 2008

Dyrt och besvärligt att skicka hem lycksökare

Kostnaderna för att skicka hem avvisade låtsasflyktingar kommer i år att uppgå till cirka 144 miljoner kronor. Det är en ökning med en fjärdedel sedan förra året. En droppe i havet jämfört med de 1-1,5 miljoner låtsasflyktingar* som inte avvisas eller riskerar att avvisas.

- Verkställighetsarbetet blir svårare, fler ska utvisas. I dag är 8 000 personer efterlysta och polismyndigheterna vill ha gemensamma riktlinjer, säger Hans Rosenqvist, på Rikspolisstyrelsen.

Peter Könberg vid gränspolisen i Stockholm berättar att de avvisningshotade tar till knep såsom att ställa till bråk på flygplatsen, så att det är omöjligt för dem att skickas med reguljärt flyg. Ingen pilot vill ta ombord passagerare som redan före start är bråkiga, då de innebär en säkerhetsrisk.

Under tiden tar medieföretagen upp undantagsfall och gör snyfthistorier om enstaka människor och skapar därmed en felaktig helhetsbild om det omänskliga flyktingmottagandet i världens mest invandringsgenerösa land.

Sverigedemokraterna, det enda partiet vid sidan om Nationaldemokraterna som på något vis är kritiska till den massiva nykoloniseringen av Sverige, vill enligt partiledare Jimmie Åkesson skicka hem 1000 familjer per år. En siffra som stämmer väl överens med de nu 8000 som är sökta av polisen inför förestående avvisning.

Det är underligt hur lätt man kan komplicera en enkel sak. Att avvisa människor som försökt lura till sig uppehållstillstånd, medborgarskap och livstidsförsörjning (dvs. människor som enligt åsiktsminoriteten ”söker en drägligare tillvaro”) borde vara enkelt.

Kan man inte bevisa vem man är, har man ogiltigförklarat sin asylansökan. Uppfyller man inte FN:s flyktingdefinition, är man heller inte en flykting - oavsett vilka hemmasnickrade definitioner regeringen hittar på med fraser som ”flyktingliknande skäl”, ”humanitära skäl” eller ”ömmande skäl”. Söker man sig genom en hel, eller flera, kontinenter kan det också antas att man inte söker sig till närmaste säkra ställe, utan närmaste generösa ställe vad gäller bidrag och kvardröjningsmöjligheter. En riktig flykting flyr från något - inte till något.

De som inte klarar ovanstående grundläggande krav är klara avvisningsfall och för detta borde staten kunna upprätta en separat myndighet med en egen passagerarflygsavdelning som kan transportera avvisade människor oavsett hur bråkiga eller beskedliga de är. Fram till dess att de kan avvisas ska de beredas bostäder i särskilt skapade byar för att inte belasta polisens resurser. Är jag naiv? Frågan är om jag kan vara mer naiv än dagens politiker…* Hela 90 % av de som söker asyl kastar eller förstör sina id-handlingar innan de söker asyl. Färre än 5 % av de som får uppehållstillstånd har skyddsbehov enligt FN:s riktlinjer.

5 kommentarer:

peter sa...

Avvisningen kostade 144 miljoner, ingenstans finns det att lasa hur manga som utvisades? Vad kostar det per avvvisad?

En eritrean kostade 3 flygningar over till andra sidan jordklotet, det maste ha kostat over 1 miljon.

Om vi tagit in 100.000 varje ar i 10 ar fram till att Jimmie fa egen riksdagsmajoritet, sa finns det bara dar 1 miljon falska flyktingar som maste utvisas. Med Jimmies plan tar det 125 ar att utvisa dessa falska flyktingar med 8000 personer/ar.

Det ar en orimligt lamgsam takt.
Dessutom antar det att ett totalt inv.stopp infors och den andra miljonen har inte utvisasts annu och fortsatter att bidrar till en konstant okning av massbrottsligheten och skifte av svensk kultur mot en balkaniserad gangsterkultur.

Om vi ville forbatta Sverige, minska massvaldet, valdtaker, mord, ran osv till en "normal europeisk niva", sa kommer altsa det inte markas de forsta 125 aren med Jimmie vid makten. Den som tror att det finns hopp for Sverige kanske maste tanka om?

En helt annan plan maste inforas, det maste bli en radikal forandring. Men aven de basta och mest radikala planer kan inte garantera hopp om Sverige.

Vi betalar kanske 1 miljon per asylsokande per ar och 1 miljon per utvisad(?) och alla skatter ska okas och vi alla bor i ett Rinkeby eller Rosengard snart. Var finns hoppet?

Fosterjordnära sa...

Exakt så svarade ND's representant i Nykvarn på frågan om hur han ville att flyktingmottagningen skulle ske. Till reportern i Södertäljeposten sa Daniel Spansk: "De flyktingar som kommer hit och som uppfyller kraven i de för Europas länder underskrivna konventioner, skall hysas in i avsedda områden som är ämnade att ge de förnödenheter och husrum en flyende människa kan förvänta sig. Mat i magen och tak över huvudet".

Tanken skall ju oxo vara att detta är inte tänkt att vara en permanent lösning, utan tills dess att orsaken till flykten inte längre finns. Tex kriget i hemlandet har upphört.

Håller med Nd där.

z999 sa...

Usch. Jag tror att Peter har ett flertal poänger i sitt inlägg. Jag har ju tänkt att SD's intåg i riksdagen ska innebära en radikal äkta förändring men i bakhuvudet någonstans så finns det tankar likt Peters.

Anonym sa...

"...en separat myndighet med en egen passagerarflygsavdelning..."

Jag fattar inte vad du pratar om, vi har ju för bövelen armens övergivna förläggningar, flygvapnets herculesar, och om problem uppstår, fallskärmar att ta till. Billigt, effektivt och humant avhysande som även kan användas på korta och dåliga start & landningsbanor.

Weine Berg sa...

Anonym: Du har en poäng där även om jag är skeptisk till fallskärmsidén...