01 april, 2008

Klistermärken!

Så äntligen har jag utarbetat förslag på klistermärken för bloggen. Alla kan dock inte tryckas utan ett urval måste göras. Jag är tacksam för synpunkter vilka som är bra, mindre bra och hur de kan förbättras. Använd gärna numreringen.

32 kommentarer:

vinterbadaren sa...

1, 5, 9, 11.

Gott initiativ Weine.

Greven sa...

Jag tyckte #8 såg väldigt bra ut!

peter sa...

1, 7, och 9 ar mycket bra. 5 ar bra och 2 hyfsad.

Peo sa...

Hur stora har du tänkt göra dem? Detaljrika märken behöver vara rejält stora för att funka. I annat fall kommer de att bli svårlästa :-(

Mina tips: Fokusera mest på budskapet, minska ner på "snitsig" grafik. Enkelt och stilrent lyfter fram budskapet bättre. Tänk speciellt på att få högre kontrast mellan text och bakgrund.

Lycka till!

Weine Berg sa...

De är tänkta att vara 105x75 mm...
Jag ska se hur jag kan modifiera dom.

Anonym sa...

4 och 5an är lite bättre!
Du har en bra sida jag kollar dagligen.
O:J

Anonym sa...

1,3,5

Anonym sa...

Nr 5 blir bra i nästa valrörelse!

Anonym sa...

1 och 7 kändes spontant som mest slagkraftiga i sitt budskap

Anonym sa...

4,6 och 7. Där är budskapet mest i fokus och texten blir mest lättläst.

Tips: Kan du inte som ett test försöka få in t.ex. 4:an som en annons i Aftonbladet och Expressen. Jag är säker på att dina läsare skulle stå för kostnaden om den mot förmodan kommer in. Behållningen blir nog i stället att få se dig publicera motiven som ansvariga redaktörer anger som skäl för att vägra annonsen!

Anonym sa...

Jag fastnade för bild 3 och 8.

Men lite mindre illustrationer och mer klarhet som Peo uttryckte sig.

Johan G.

Anonym sa...

Jag vill ha nummer 5.

Spitfire sa...

1 (då gärna med blå skjorta...) - 3 - 4 och 8 ser mycket bra ut.

Hujeda sa...

Jag tycker 3, 5, 8 och 10. Ofta hör man folk säga "jag är inte rasist men..." och jag tycker att dom motiven kan vara på lagom nivå för att väcka dessa människors uppmärksamhet. (Hoppas jag!)

X sa...

1,4 och 5!

Anonym sa...

1,4,5,7 & 9.

Skånepåg sa...

Jag skulle vilja kombinera texten i 4:an och 5:an.

Massinvandring nej tack
Nu är det dags att säga ifrån.

Ett klistermärke fångar blicken en mycket kort stund och skall därför ha ett så kort och "rappt" budskap som möjligt!

Reactionary sa...

Väldigt bra Weine! 1-4 tyckte jag speciellt om, särskilt 4:an.

Mvh /Reactionary

Anonym sa...

Angående klistermärkena:

5, 8, 9, 1 i den ordningen.

5:an skulle jag vilja göra ett flygblad av. Att klistra upp på annonstavlor o.dyl.

2, 4, 7, 11 är bra men fel. Du kan bli åtalad för hatbrott. För uppvigling till rasism.

6, 10, är neutrala. Kan inte åtalas. På bild 6 är bakgrunden för mörk. Hela bilden är för mörk.
10:an är bättre, men jag skulle vilja att du lägger in en bild av en byggnad, en brinnande byggnad ( jag antar att det är eldsflammor i bakgrunden?). En brinnande skolbyggnad, typ, och mer definierade eldsflammor så att man klart kan se att det är en brand som åsyftas. Kanske
skall du lägga in bakgrundsbilden från 5:an

Kanske skulle man göra ett flygblad av bild 10 och sprida lokalt i Sydsverige där man haft alla skol och bilbränder och göra ett med dansk text och skicka till spridare i Köpenhamn?

En annan ide jag fick nu medans jag skriver är att göra större flygblad och sen fästa dom på skyddsstängslet mot pendeltågens järnvägsspår. Det gör ju dom politiska partiernas stödgrupper vid valtider. Då skulle alla pendeltågsresenärer se budskapen klart och tydligt. Men jag vet inte om det är lagligt. Det vore iallafall en perfekt exponeringsyta.

Man skulle kunna göra liknande bilder som du har gjort men med anonym avsändare och sprida som flygblad, bl.a på det sätt jag beskriver ovan.

Det blir farligare och farligare att uttrycka en avvikande mening typ den vi diskuterar. Du skrev om detta i din blogg 2008-04. Du skrev om ett nytt hårresande EU-förslag att kriminalisera motvilja. Följande ska, bland andra, anses som motvilje-brott:
"Offentlig spridning eller distribution av skrifter, bilder eller annat material som innehåller uttryck av motvilja.”

Detta betyder att det är bråttom att mobilisera motkrafterna. Jävligt bråttom.

Jag skulle vilja lämna en donation. Jag har inte råd med så mycket men i allafall. Hur gör jag?
Det måste ske anonymt.

/Emil

Skånepåg sa...

Sorry, skrivfel jag menar givetvis 4 och 10.

Massinvandring nej tack
Nu är det dags att säga ifrån.

Skuncke sa...

Alla är bra men kanske 2, 4, 5, 7, 11 är bäst. Det är bra om buskapet når så många som möjligt, t ex att man är tydlig med att just den generösa invandringspolitiken är ett stort problem. Man kan ju tycka medierna är för höger t ex, tyvärr hör jag det ganska ofta. (Jag håller inte med).

Anonym sa...

4 och 5 tycker jag bäst om. Även 2 men är rädd för att den kan uppfattas lite väl provocerande.

Janne

Marcus sa...

Sorry om man verkar petig, men det är viktigt att en av Sveriges bästa bloggar också får de bästa klistermärkena. Jag kommer garanterat köpa en stor bunt och sätta upp strategiskt i gbg.

Varför använda olika logotyper på webadressen? Det är en fördel ur varumärkesbyggande synpunkt att genomgående alltid använda samma logotyp och färgskalor för texten RAKRYGGAD.NET- En systemkritisk blogg. Logotypen för webadressen i exempel 3 ser i mina ögon helt klart bäst ut. Tydlig text som sticker ut och etsar in sig. Den blir inte så ihoptryckt som i vissa av de andra fallen och så gör den sig bra mot bakgrunden.

Det flesta budskapen är bra men frågan är på vilken nivå du vill lägga dig? Personligen gillar jag 4.an bäst för det är just precis så jag känner det och jag tror många med mig. Den kan dock kanske upplevas som HMF?

Mellanmjölksalternativen bland budskapen som är bra är 1,5,8,10

personliga synpunkter

1:an är för röd(usch)och skulle behöva piffas upp med lite mer svenskvänliga färger(blå). Alternativt kanske sloganen räcker med vägra bli en minoritet och slopa hela stoppa globaliseringen delen?

5.an är mycket bra och klockren i sitt budskap, men bakgrunden upplevs som lite för plottrig.

8:an Lite väl långt budskap. ta bort "även om invandringen" delen. Genom att inte skriva ordet invandring kan man väcka nyfikenhet hos människor utan att den statligt präglade ryggmärgsreflexen hinner sätter in.

Anonym sa...

7:an är näst. Tydlig och med bra budskap. Annars 1:an eller 2:an...

Fredrik Vilborg sa...

Jag upplever nr 1 som alltför bortschasande för en utomstående som ser den, nr. 4 och 6 som alltför intetsägande för desamma. Jag röstar på 2, 3, 7 och 8 även om 8 kan ha för mycket text och 2 kanske kan missförstås i PK-landet.

Anonym sa...

Lite allmänna kommentarer.
Eftersom lapparna är så små så måste du välja mellan att antingen framhäva Rakryggad.Net eller budskapet, just nu tycker jag att det är för liten skillnad i fontstorlek. Sen tror jag också på mindre detaljer i bakgrunden för mig som är lite till åren så flyter gärna text och bakgrund ihop.

Anonym sa...

Egentligen är alla bra, men 7 och 1 tyckte jag var bäst..

Anonym sa...

5:an är klockren.

z999 sa...

Jag röstar på 4, 5, 7.

Anonym sa...

2,3,5,7 röstar jag på. Tyckte även om den där tigern som kom attackerandes på en av dina banners på sidan.

Anonym sa...

1, 2, 5, 7 får mina röster.

Weine Berg sa...

Tack allihopa för synpunkterna och tipsen om förbättringar. Jag håller nu på att arbeta om märkena så de blir klarare och tydligare. Förhoppningsvis kan jag presentera dessa inom kort.