02 april, 2008

Svar till Aftonbladet

Följande svar skickade jag till kalle.jungkvist@aftonbladet.se och lena.mellin@aftonbladet.se angående deras respons till mig gällande överklagandet till PON.Hejsan,

Jag kan inte säga att jag är förvånad av ert svar. Ni kan era härskartekniker. Men sättet ni ger er på de oliktänkande måste ifrågasättas. Vad har ni för rätt att stämpla människor som högerextrema? Att ni hänvisar till att det är vedertaget är bara löjligt. Diskussionen handlar om huruvida högerextrem är en korrekt beskrivning, inte om det är vanligt eller ej. Vedertaget är inte en synonym för ”rätt”. Vedertaget är en synonym för vanligt förekommande. För att citera en Rakryggadläsare: ”Tänk om en skolledning hade hävdat att det var `vedertaget´ att kalla den knubbige killen i 7B för `Tjock-Olle´ och `fetto´. Eftersom alla andra gör det, så är ju det OK.”

En elev som mobbas av jämnåriga mobbas oftast med sedvanlig retorik, retoriken är vedertagen – men inte är det rätt! Eller hur? Er extremist-frasologi har bara som funktion att misstänkliggöra, frysa ut och isolera människor ni inte gillar. Var rakryggade nog att erkänna detta! Och dessa ”andra” som ni refererar till kan bara vara de som har nytta av denna pestflaggning.

Ni använder tre exempel för att stämpla min blogg som högerextrem. Dels bannern ”Massinvandring är lönedumpning”. Detta är inte en åsikt, utan en sanning som lätt kan bekräftas av ekonomer. Är ekonomer också högerextrema?

Bannern ”Vägra Eurabia” åsyftar det avtal som EU kommer att sluta med arabvärlden om öppna gränser, vilket jag skrivit om i artikeln ”Eurabia – det hemliga avtalet” vilket handlar om The Euro Mediterranean Declaration (detta framgår också tydligt på bannern som ni åsyftar). Eller vad ska man kalla ett samgående mellan EU och arabvärlden? Ni kanske har ett förslag på ett icke-extremt namn?

”Sverige åt svenskarna – muslimerna åt Muhammed” är heller inget högerextremt. ”Sverige åt svenskarna” var en fras som myntades av Socialdemokraternas Per-Albin Hansson, för länge sedan. Var Socialdemokraterna högerextrema? Och ja, jag motsätter mig att svenskarna ska påtvingas Allahs politik i Sverige – därav frasen ”muslimerna åt Muhammed”. Är det högerextremt att motsätta sig en ideologi som islam?

Det är dags att ni skärper er. Att leka moraliskt högstående bland ert sluddrande om tros-chocker, bantningsrecept och snyftreportage inger föga förtroende.

Weine Berg
Rakryggad.net

17 kommentarer:

Anonym sa...

Jävligt bra skrivet. Svaret på det här brevet ska bli riktigt intressant att läsa.

Keep up the good work!

Anonym sa...

Enormt bra skrivet. Angånde muslimerna blir det ju intressant, detta med att inte tro på Allah, är lika med högerextremt.

Fosterjordnära sa...

Kunde inte skrivit det bättre själv........bokstavligt!

Som tidigare skrivet "skall bli intressant och läsa svaret".


Vart beställer jag klisterlappar?

Bosse sa...

Imponeras återigen av din faktabaserade saklighet och hur du sätter den mitt i ögat på de patetiskt-politiskt korrekta - du påvisar verkligen hur tunn, godtycklig och ologisk deras argumentation är!
*Applåder!*

Anonym sa...

Bra jobbat Weine! Fortsätt! fortsätt!

Anonym sa...

Klockrent igen Weine! Skall som sagt bli väldigt intressant att läsa svaret från ab, om det nu kommer något från dem...

/Dr. Sverige

Anonym sa...

Guld skrivet!

Anonym sa...

Full maskin som vanligt :-)

Gott sa!

Weine Berg sa...

Fosterjordnära: Lapparna håller fortfarande på att tas fram grafiskt så de är långt ifrån tillverkade ännu.

Fosterjordnära sa...

Ok, lycka till med produktionen.

K-son sa...

Här har jag gått och undrat varför folk läser en massa bloggar. Här fick jag äntligen svaret. En STOR eloge till dig!

Spitfire sa...

Rent spontant... fan vad du är skicklig Weine!

Och det skall naturligtvis bli spännande att läsa svaret från de moraliskt perfekta "PK-genierna" på Aftonbladet.

Anonym sa...

Bra skrivet, tvivlar på att de kommer att svara överhuvudtaget...

Nils Dacke sa...

En så välplacerad servretur torde de inta ha något svar på.

Jimmy S. Windeskog sa...

Jag hade givetvis skrivit det bättre, men det var inte så dåligt ändå =0)

Spitfire sa...

Eftersom de båda ur den självutnämnda PK-moraleliten ännu inte behagat svara, tror jag att vi kan summera årets hittills största kalsong- och tros-chock...

Både Lena och Kalle tycks stå där med rumporna bara utan att kunna svara för sig!

Och vad skall man egentligen svara? Utan att fullständigt förnedra sig själv och sin ryggradslösa blaska till tidning...

Samtidigt har man naturligtvis börjat förstå att, allt fler läser en sådan utomordentlig blogg som rakryggad.net medan dess genomslagskraft till följd av detta ökar för varje vecka.
Därför passar man sig förstås väldigt noga för att exponera sig i det offentliga rummet. Där blåser det betydligt kyligare vindar än hemma i den skyddade verkstaden!

Anonym sa...

Kanon Weine! Som vanligt!

Janne