30 mars, 2008

Svar från Aftonbladet/PON

Nyligen ramlade det ner ett brev hemma hos mig. Det var från PON (Pressens Opinionsnämnd). Jag antog att det innehöll ett utslag över mitt överklagande av PO:s beslut att jag är högerextrem, men det innehöll istället ett svar från Aftonbladet om hur de motiverar att kalla bloggen högerextrem.

Jag bifogar det fullständiga svaret i bildform. Klicka på bilden för att läsa det.

12 kommentarer:

Kritikern sa...

Så aftonbladet driver PON i smyg eller hur ska man annars tolka detta brev. Varför agerar annars PON aftonbladets springpojke. Weine vi lever i ett PK samhälle, är man inte en vänsterliberal socialist flummare ja då är man en högerextrem rasist. I pressens ögon existerar inget annat och det kan man se i svensk press hur man agerar "Men in Black" och drar ner rullgardinen på svenskarna.
Ha en fortsatt trevlig helg.

MVH/Kritikern

peter sa...

Aftonbladet sajer att de vill bereda dej tillfalle att yttra dej i artiklarna.

Jag antar att de ljuger. Det tillfallet maste du utnyttja om det visar sej vara sant.

Lena och Kalle ar ju rena idioter som de utrycker sej.

"att dessa asikter ar hogerextrema ar allmat vedertaget"

De ar helt sinnesforvirrade. Massinvandring ar ju lonedumpning, det ar varken hoger, vanster eller extremt, det ar ett faktum.

De tycker altsa att vagra Euarabia ar hogerextremt. Termen lanserades av Oriana Fallacio, en kommunist, ateist och journalist som riktade kritik mot Islamieringen av Europa. Det betyder da att acceptera att Europa blir arabiskt muslims sharia styrt ar acceptabelt och normal, att protestera mot det ar hogerextremt.

Observera att det ar en ansvarig utigvare och Stf ansvarig utgivare i en av Sverige storsta tidningar som anser det. De har de mest extrema asikter nagon kan ha i Sverige i sin syn pa Islamisering. Det ar skrammande.

Spitfire sa...

"...allmänt vedertaget i svensk debatt..."

Detta var något av det absolut mest groteska och enfaldigaste och dummaste jag hört! Vilket idiotiskt argument... vilken Kalle Anka-mentalitet!

Detta visar dock hur man tänker i sopblaskornas antidemokratiska, hjärntvättate och insynsskyddade PK-värld. Och där man gör allt för att deras värld så skall förbli.

Aftonbladet - hyckleriets och förljugenhetens högborg, och centrum, i detta arma land.

Det är väl snarast så att det är
kommunist/muslimblaskan Aftonbladet, som satt epitet "vedertaget" på dessa uttryck vilka man refererar till i brevet. I syfte att legitimera sitt dagliga fekalieutsläpp på nätet och i pappersblaskan.

"...allmänt vedertaget i svensk debatt..."

Kyss mig i häcken... förbrytarskyddarna, muslimkramarna och terroristhyllarna Lena Mellin & Co på Aftonbladet. Det stiger upp en unken doft av fascistsympatier från redaktionen på Aftonbladet.

Ni visar verkligen vad ni går för: odemokratiska landsförrädare, förklädda till "journalister". Det är precis vad ni är!

Jorma sa...

"...allmänt vedertaget i svensk debatt..."

Personligen tycker jag detta visar exakt hur svensk media fungerar!!

Multikultilobbyisterna förnekar sig aldrig. Stryp mediastödet på 500 000 000: som dom svenska skattebetalarna tvingas betala för denna propagandamaskin!!

Anonym sa...

Det var ju samma tautologi som vid tidigare svar. Vi kallar bloggen hogerextrem eftersom det ar vedertaget att kalla felaktiga asikter hogerextrema.

Anonym sa...

I AFTONPRAVDAS ögon är allt till höger om KMFLr högerextremt.

Kalle

Spitfire sa...

Förresten... på tal om högerextrem... och främlingsfientlig naturligtvis...

Vad vore väl egentligen lämpligare än att, vid nämnandet av riksdagspartierna konsekvent använda de båda prefixen: vänsterextrem och sverigefientlig!

Den vänsterextreme och sverigefientlige moderatledaren Fredrik Reinfeldt... det vänsterextrema centerpartiet... folkpartiets sverigefientlige representant Lejonborg... etc. etc...

För det råkar väl inte vara som så att, det är mer rumsrent i Kalle Anka-landet att vara "vänsterextrem" än att vara "högerextrem"...?

Spitfire sa...

... samt naturligtvis det extremt marxistiskt vänstervridna fekalieutsläppet: Aftonbladet...

Spitfire sa...

Jo, det var en sak till... Den där bedräglige figuren på bannern kring Aftonbladet längre ner på sidan: "Vi vet bättre än du".
Han riktigt andas hyckleri, och utstrålar massor av PK-vibbar; därmed lyckas han på ett utomordentligt sätt ge de ryggradslösa och vänsterextrema presslössen på de skyddade verkstäderna ett kollektiv ansikte!

Anonym sa...

Skulle någon tycka att det är positivt att betecknas som extrem?

Extrem i förhållande till vad? Till AB:s egna åsikter? Passar det i så fall i reaktionell text?

Tänk om en skolledning hade hävdat att det var "vedertaget" att kalla den knubbige killen i 7B för "Tjock-Olle" och "fetto". Eftersom alla andra gör det så är ju det OK.

När jag var liten var det allmänt vedertaget att i det vardagliga talet använda ordet "negerboll". Jag uppfattade inte det som nedsättande på något vis emedan bakverken i fråga är goda. Ändå finns det nu folk som känner sig kränkta av detta. När man nu från mediaelitens sida använder sig av negativt värdeladdade ord i ett uppenbart syfte att misskreditera åsiktsriktningar, trots att man uppbär statsbidrag för att främja mångfalden av åsikter i det offentliga samtalet, ter sig det hela minst sagt inkonsekvent.

Jonatan

Weine Berg sa...

Kritikern: Anledningen till att PON kontaktade Aftonblaskan var att jag i mitt överklagande skrev att "det minsta ni kan göra är att begära att Aftonbladet motiverar sin anklagelse". Och PON gjorde därmed det minsta begärda...

Peter: Nej, det säger de inte dessvärre. de säger att de i sina artiklar låtit mig uttala mig anonymt (läs: de har klippt in mina svar på journalistens frågor som det bäst passar dom..).

Jorma: Presstödet är till för att värna pressens oberoende. Uppenbarligen har detta misslyckats i stor skala. Hela presstödet ska dras in och pengarna ska istället satsas på att utreda medieföretagen och föreslå åtgärder för att få en demokratisk och oberoende press, anser jag.

Anonym1 & 2: Det låter korrekt..

Spitfire: Ja, jag har funderat på detta, men risken är väl att man anklagas för att inte vara bättre än medieföretagen och politikerna då... PS. Figuren på bannern "Vi vet bättre än du" är ingen mindre än Kalle Jungqvist, en av undertecknarna i brevet från Aftonbladet.

Jonatan: Jag lånade din utmärkta kommentar om Tjock-Olle till mitt svar till Aftonbladet...

Spitfire sa...

"Vi vet bättre än du"... med anledning av bannern som associerar till Aftonbladet.

Kan inte låta bli att tänka...

Jag kan se den där menlöse figuren framför mig runt 1965-68; ena dagen i svart-vit Palestina-schal, andra dagen med plakat i händerna som hyllade FNL... Samtidigt som han förstås bar en röd T-shirt närmast kroppen ett svart tryck av Che Guevara...

Det är dessa "intellektuella" som i dag styr Det Nya Sverige, och det är därför det ser ut som det gör!