30 mars, 2008

Demokratisera massmedia!

Om och om igen visar medieföretagen dels hur urbota pervers ägarförhållandena är i Det Nya Sverige, där några få personer äger hela nyhetsindustrin. Men dels också hur dumma man tror att gemene man är. Bilden härintill visar gårdagens löpsedlar. Nyheten är en icke-nyhet som hör hemma i underhållningsavdelningen möjligtvis, men den fyller de olika tidningarnas löpsedlar som om den vore den för dagen viktigaste nyheten.

Konstant pumpar medieföretagen ut detta fluff som inte tillför något annat än vad knark, porr och shopping tillför. En total förnekelse av verkligheten och vad som är verkligt viktigt. De har idiotförklarat dig för länge sedan. Och de som inte reagerar mot detta bejakar denna idiotstämpel. På bloggen har jag visat om och om igen hur medieföretagen har en inställning att de ska uppfostra dig - trots att du (troligtvis) är en vuxen individ - till sin egen avbild.

Vissa uppfattningar är dåliga, vissa tankar är farliga, vissa perspektiv är skadliga, vissa ord är omstörtande, vissa tankar är onämnbara. Medieföretagens bristande uppfattning om vuxna svenskars kapacitet att självständigt ta ställning är ständigt närvarande. Vi får lära oss att de vi är, tänkande individer, är farliga. Vi fostras att inte tänka. Vi fostras att memorera färdigtuggade tankar.

Gruppvåldtäktsnotiser och Let´s Dance-löpsedlar. Bantningsrecept i krigsrubriker och samhällsomvälvande skeenden som aldrig når tidningssidorna. Debatter som inte äger rum, frågor som inte ställs. Hela mediaindustrin är korrupt och måste demonteras i sina beståndsdelar. En och samma individ ska få äga högst en radiostation, en tv-kanal eller en dags-/kvällstidning. Enkla regler, enkla förhållanden.

3 kommentarer:

Spitfire sa...

Detta tema lär sannolikt inte kunna analyseras, eller beskrivas bättre, än vad du gjort i denna strålande sammanfattning!

Anonym sa...

Ja, detta ar intressant, ocksa sett som ett korruptionsfenomen. Jag ser media som en skada pa samhallet, korruption eller parasitinfektion.
Ditt forslag att hogst en agare/media-entitet ar intressant.

Emellertid finns vissa problem som t.ex att en person eller organisation kan ha omfattande inflytande i flera olika juridiska personer via aktieinnehav.

Man skulle kunna tanka sig att definiera nagot som, sag, "betydande delagare" om nagon har mer an 10% i ett mediaforetag
och inte tillata nagon att vara "betydande delagare" i mer an ett foretag at gangen.

Sitfire sa...

Javisst, tillsammans kan vi hjälpas åt. Det handlar om att riva murarna till de skyddade verkstäderna
(tidningsredaktionerna) och lyfta ut den politiska debatten bland folket; där den med all rätt hör hemma!
Se bara på ledare och debattsidor i dagspressen, dessa är i princip endast tillgängliga för politiker, landshövdingar, en och annan generaldirektör för statliga verk och professionella tyckare.
Fullständigt meningslöst... Det blir ju aldrig någon vital samhällsdebatt på detta sätt!

Nittionio (99!)procent av landets befolkning är totalt utestängda från den allmänna debatten. Detta är ju fullständigt vanvett. Och precis som du säger Weine, här produceras färdigtuggade åsikter som sedan dukas fram åt det svenska folket. Som i de flesta fall tycks svälja hela skiten. Utan minsta ifrågasättande!

Även jag skulle kunna klara av Mumintrollets statsministergöra under motsvarande premisser!

Det innebär naturligtvis ett visst jobb, initialt, att slå sönder de korrupta tyckarstrukturerna i landets korrumperade massmedia. Då det i landet råder pressofrihet och allt redaktionellt material granskas av den interna PK-censuren.
Situationen har uppenbara paralleller med förhållandet som rådde i DDR och de andra enpartistaterna; det motsvaras i Sverige av det homogena konglomerat av politikt korrekta partier som för närvarande vanstyr landet.

Men visst går det... med hjälp av sanningen. Det var sanningen som fick hela Sovjetimperiet på fall och som gjorde att det kollapsade och föll samman som ett korthus. Samma sak kommer att hända i Sverige, med åsiktsfascisterna som häckar på redaktionerna, bara sanningen exponeras och kommer folket till godo.

Och utan denna politiskt styrda och korumperade press, hade politikerna absolut inte kommit någonstans i Kalle Anka-landet! En sådan stinkande slaskhink som ex. DN, är ingenting annat är en skabbig byracka till knähund för politikerna. Och SVT skall vi bara inte tala om ...

Aftonbladet och Expressen bidrar dessutom på ett oroväckande sätt till en generellt extremt allvarlig fördumning av det svenska folket.
Det menar jag fullt seriöst, och inte bara på det politiska planet...
Båda tidningarnar "tros-journalistik" har med råge passerat anständighetens gräns för länge, länge sedan.

Leve pressfriheten!