05 mars, 2008

Rakryggad överklagar PO-beslut

Kära PO,

I ditt beslut i ärendet Dnr 022/08 och Dnr 023/08 skriver du:

”Emellertid anser jag att Aftonbladet inte griper sitt omdöme om dig helt ur luften. De åsikter du ger uttryck för brukar i den allmänna debatten gå under beteckningen högerextrema”.

Som du så träffsäkert skriver kallas ofta människor högerextrema av massmedia. Men saken är ju den att det inte finns en ideologi, övertygelse eller trosuppfattning som heter högerextremism. Högerextrem är ett skällsord, ett förnedrande attribut som påtvingas. Jag menar, om en elev på en skola blir kallad ”jävla tönt” så är det väl inte skäl nog att låta det gå förbi med motiveringen att mobbarna brukar kalla elever, som de inte gillar, för ”jävla töntar”? Här måste PO stämma i bäcken och kalla saker vid dess rätta namn. Förtal är förtal även när Aftonbladet gör det.

När du säger att jag får finna mig i att kallas högerextrem eftersom Aftonbladet brukar kalla vissa människor för högerextrema så legitimerar du deras stigmatiserande av min blogg. Ofta kritiserar jag Aftonbladet och andra medier som missköter sin samhälleliga uppgift, men det gör mig knappast till något extremt. Ofta belyser jag vansinnigheterna i dagens samhälle och den politik som förs, men det gör mig heller inte till en extremist. Bevisbördan ligger på Aftonbladet. Vad är högerextremt med min blogg? Det vore det minsta du kunde göra, att kräva att Aftonbladet motiverar sin anklagelse.

Betrakta detta som att jag överklagar ditt beslut.

Mvh,
Weine Berg
http://www.rakryggad.net/

PS. Min bloggadress är inte http://www.rakryggat.se/, utan http://www.rakryggad.net/. DS.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Perfekt Wiene! Driv detta vidare och jag tror du kan vinna.

// Foffe

Jimmy S. Windeskog sa...

Liten miss kanske Weine. Det hade inte varit fel att ta med Helené Lööws definition av extremhöger samt påpeka att tidningar som AB inte verkar ha någon definition alls av detta märkliga och roliga lilla ord.

Jimmy S. Windeskog sa...

En dum fråga försten - kan man överklaga DO:s beslut?

peter sa...

PO menar att de haller med Aftonbladet att du ar hogerextremist. Jag ser rakryggad som en centerpartist av gamla slaget som ar emot massinvandring, inte en hogerextremist.

Det ar 1. fortal av Aftonbladet. 2. fortal av PO.

Det ska du inte behova tolerera. PO's offentliga handling, deras beslut, kan nu citeras av tidningar och media utan att kallas fortal. Visserligen kan man nog bli domd for fortal anda aven om man citerar PO, det ar en juridisk komplikation.

Med den metoden har PO inte bara sagt vad de tycker i fallet men utfardat sitt eget omdome om dej. Det ar inte PO's roll att utfarda omdomen om folk. PO ska vara neutral (i en demokrati kanske inte i sverige).

PO anvander sej av den gamla extremist metoden att kalla invandringskritiska for hogerextremister, eftersom det bara ar vansterextremister som gor det sa ar altsa PO en vansterextremist. PO maste avga. Nu har PO gjort sej kand for att inte kunna vara neutral, objektiv eller saklig.

Weine Berg sa...

Foffe: Tror du verkligen det?

Jimmy: Ja det har du rätt i. Men nu är brevet skickat. Ja, PO:s beslut kan man överklaga inom en månad efter fattat beslut - till PO.

Peter: det juridiska systemet är en rävsax för den med oaccepterade åsikter. Det finns många exempel på att man får en partisk behandling om man står för s.k. felaktiga åsikter. Så frågan är: ska man satsa stora pengar på detta?

Fosterjordnära sa...

Weine!
du kan se det som att du skjutit verkanseld in i Po's kontor (bildligt talat givetvis), även om du förmodligen ej ens kommer att få ett svar av PO så har han tagit del av din skrivelse och han inser att han inte har mycket mer att komma med än total tystnad. Det är ju så man bemöter personer med högerextrema uppfattningar i "det nya Sverige".

Do's förmodade tystnad får ses som en seger i sig!

mvh en annan högerextremist.....