20 maj, 2008

Svar från riksdagsledamöterna 1

UPPDATERAD
Redan första dagen har det ramlat in en del respons från riksdagsledamöterna. Ingen har några svar på våra frågor, men här nedan redovisar jag responsen som kommit in. Jag kommer att skriva ett svar till var och en av dessa inom de närmsta dagarna.


Egon Frid (v)

Hej!
Du vill få dialog med folkvalda genom att skriva ett brev som är onyanserat och fullt av grova generaliseringar om invandrare och flyktingar. Ser man sen på din blogg/hemsida så är den ett ännu tydligare bevis på att du saknar helt viljan till dialog. Å så kallar du dig rakryggad!? Dina åsikter kan jag säkert inte ändra men ditt brev är värt ett svar från mig. Varsågod här kommer mitt svar!
Med vänlig hälsning
Egon Frid,
Riksdagsledamot (v)


Inger René (m)

Hej
Tack för Ditt mail som jag inte har ngn möjlighet att nu besvara p g a tidsbrist. Under de senaste åren har jag skrivit två motioner som något berör Dina frågeställningar - den ena handlar om medborgarskap - om kunskaper i svenska, svensk kultur och samhällskunskap - den andra handlar om att konkurrensutsätta språkundervisning när det gäller SFI. Du kan hitta motionerna på nätet
M v h
Inger


Helena Leander (mp)

Hej Weine!
Vi mejlade en hel del om de här frågorna förra gången du skickade ett öppet brev till riksdagen, så jag får hänvisa till mina tidigare svar.
Vänliga hälsningar
Helena Leander


Jan Lindholm (mp)

Folkomflyttnigarna i världen är ännu rätt små. Innom en snar framtid kommer klimatförändringen att tvinga väldigt många människor att lämna de ställen de bebor idag. Att stänga gränser är i det perspektivet inte en lösning. Jag har svårt att förstå ditt påstående om dubbelmoral. Jag anser att vi skall sträva efter en värld där alla människor har rätt och möjlighet att bosätta sig där de vill oavsett om det innebär byte av land eller kontinent. Jag anser att fred långsiktigt aldrig kan nås genom utestängnig eller inlåsning.
FN:s deklaration om mänskliga rättigheter bör vara den norm vi alla följer både när vi tar för oss och när vi delar med oss. Är man inte rädd för nyheter så berika andra kulturer alltid. Vi blir rikare tillsammans än var för sig.
mvh/


Eva-Lena Jansson (s)

Till Weine Berg.
Mitt politiska ställningstagande grundar sig i en uppfattning om alla människors lika rätt och lika värde. Och har man denna åsikt så kan man inte låta den stanna bakom några pennstreck på en karta. Ur
Socialdemokraternas partiprogram: Socialdemokratin vill låta dessa demokratins ideal prägla hela samhället och människors inbördes förhållande. Vårt mål är ett samhälle utan över- och underordning, utan klasskillnader, könssegregation eller etniska klyftor, ett samhälle utan fördomar och diskriminering, ett samhälle där alla behövs och alla får plats, där alla har samma rätt och samma värde, där alla barn kan växa till fria och självständiga vuxna, där alla kan styra sitt liv och sin vardag och i jämlik och solidarisk samverkan söka de samhälleliga lösningar, som gagnar det gemensamma bästa.
Hälsningar
Eva-Lena Jansson (s)


Catharina Bråkenhielm (s)

Hej!
Jag har läst ditt brev men delar inte dina synpunkter.
Hälsningar
Catharina

24 kommentarer:

Marcus sa...

Vänsterpartister förnekar sig verkligen inte. Total brist på förståelse för andra åsikter än sina egna, en föraktfull och överlägsen attityd och rent otrevliga.

Anonym sa...

hon ska ut i riksdagen 2010. Sen kan vi sätta slynan på strandkrattning i 25 år...tappar all respekt för henne.

Anonym sa...

förra inlägget var från fredrik....

Mikael sa...

Egon Frid ger uttrycket "kasta sten i glashus" ett nytt ansikte. Hans parti är de som har de mest grova och generaliserade åsikterna om invandrare/flyktingar. De är enligt Vänsterpartiet alltid stackars hjälplösa individer som flyr undan svält och förtryck. De är vänligt inställda mot Sverige och svenskarna och berikar oss med spännande kultur. Om deras integration i Sverige inte lyckas beror det på rasism från svenskarna och högerpolitik. Skulle de begå grova brott här får de en klapp på kinden, de har ju haft det så svårt! Weine baserar sin argumentation på statistik och berättelser ur verkligheten blandat med sunt förnuft men vänsterpartiet baserar sin argumentation på känsloargument. Jag har aldrig någonsin hört en vänsterpartist argumentera för mångkultur på faktisk statistik eller forskning som visar att det skulle vara bra. För övrigt gäller ovanstående för alla riksdagspartier i större eller mindre grad, borgarna vill helst se arbetskraftsinvandring och skyller naturligtvis skyller misslyckad integration på vänstern.

Inget parti är dock lika blåögda som vänsterpartiet. De vill öppna gränserna och svämma över Sverige med "flyktingar" samtidigt som de vill att företagen ska följa kollektivavtalen och ge alla lön efter svensk standard. Det är väl ungefär lika vettigt som att slänga ett stycke kött till ett pack med utsvultna hundar och tro att man ska få dem att sitta vackert...

Anonym sa...

De har riksledamoterna ar patetiska eller rattare sagt hoga!!
Det har blivit utmatt att folk som tror att de gor en god garning, har en viss dos av endorfin (kroppens egna morfin)utlost i kroppen. Vad man kan utgora av dessa formuleringar ar att dessa manniskor flyter pa ett konstant rosa moln!!!

Fredrik Vilborg sa...

Anonym 3,

det är som att diskutera något med närmsta A-lagare.

Eoppoyz sa...

Har Eva-Lena Jansson (s) läst samma brev som mig? Jag kan inte hitta någonstans i brevet att Weine nervärderar någon person överhuvudtaget.

Det är ingen som kommer med något bra svar men man får väl vara nöjd om de svarar överhuvudtaget.

Nisse sa...

Jag har letat i ditt brev efter de "grova generaliseringar om invandrare och flyktingar" som det enligt Egon Frid (v) ska vara "fullt av". Jag väntar mig naturligtvis inte att verkligen hitta några, men har ärligt talat väldigt svårt att ens hitta något som kan vantolkas som ens milda generaliseringar. Det närmaste man kommer något som kan vantolkas är väl:

– "Färre än 5 % som får uppehållstillstånd är flyktingar enligt FN-konventionen ..."
– "En del av er vill förbjuda delar av utländsk kultur såsom religiös omskärelse, hedersmord, tvångsgifte, ..."
– "Vi är många som undrar över hur ni har tänkt er med de invandrande folkgruppernas möte med oss svenskar."


Det är det närmaste jag kan komma generaliseringar i brevet. Inte för att de skulle vara några, men som anslag för spekulationer och insinuationer om de bakomliggande åsikterna duger de väl för varje McCarthy.
För om man tittar på de övriga två fallen där du använder ordet "invandrare" istället för den "invandring" du generellt fokuserar på i dina nyanserade formuleringar:

– "Blir inte invandrare äldre menar ni?"
– "Och om invandrarna ska bevara sin kultur, ..."


så handlar det ju om frågor till ledamöterna, snarare än uttryckande av åsikter.

Det skulle vara kul om du med ditt vanliga vänliga tonfall kunde be Egon Frid bara peka på de "grova generaliseringar[na]" han menar sig se så att han i a f får svettas lite.
Hans svar verkar vara någon slags ryggmärgsreflex gentemot var och en som kritiserar svensk invandringspolitik, som jag också själv mött även om jag bara redovisar kalla fakta från BRÅ eller Migrationsverket.

Bra jobbat!

Guds Basun sa...

Dom är duktiga att svara med noll och inget. Ingen kan påstå att dom vägrar svara, men svaren säger inte ett enda dugg. Vad våra kära folkvalda helt missat är att när vi tar hit människor från andra kulturer så är det inte människan ensam utan vi får med hela paketet, religion, seder, traditioner osv. Sedan upprörs man över t.ex hedersvåldet. Men det är ju för sjutton en del av dessa människors vardag, så varför klaga? Weine, du kommer att stånga din panna bodig om du tror att du ska få vettiga besked.

BefriaMedia sa...

Det ar skrammande att se riksdagsman svara pa det sattet. Lindholm menar att det har hittils varit ganska litet antal asylsokanden jamfort med vad som kommer i framtiden. EL Jansson menar att gransen bara ar ett pennstreck och att alla har lika ratt till Sverige. Isafall ar ju hennes bostads vaggar ocksa ett "pennstreck", darfor har alla lika ratt till innehallet? Man kanske ska lamna ut hennes adress sa ett par dussin Iraker kan ta for sej av innehallet i hennes bostad eftersom "alla har lika ratt" till det som finns har.

Bristen pa intellekuellt djup i deras svar ar skrammande, men varst ar ju den uppenbara synen att Sverige som land betyder inte sa mycket och att svenskarna som folk betyder mindre. Det ar ett forakt for Sverige de utrrycker. Egon Frid fantiserar dessutom, han ar ju inte ens arlig om vad som du skrev i brevet. Mp och V aker forhppnignsvis ur riksdagen nasta gang. Det kan ju garanteras om folk far tillfalle att lasa deras sorgligt patetiska svar.

Varjager sa...

Man kan inte påstå att våra folkvalda direkt är entusiastiska att ge dig riktiga svar. Men det var inte oväntat.

Spitfire sa...

Det skall bli spännande att se om de återstående 343 svaren blir lika tillintetsägande...!

Anonym sa...

Jan Lindholm lever i en "drömvärld". Att många kommer tvingas flytta pg av klimatförändringen är helt sjukt. Kan inte alla fatta att miljöhotet är en enda stor bluff. Varför frågasätter inte media detta? Jo för att de vill sälja mer på "krigsrubriker".

Har för övrigt ett rykte om en käns Expo-medarbetare, se http://www.sverigescenen.se/

Gert Jonnys

Sessan sa...

Även om riksdagsledamöterna inte svarar på frågorna, kommer svaren ändå att ge en skrämmande information om "standarden" på de folkvalda.

Dee Coy sa...

Pennstreck!!!??? Vilken total brist i respekt för alla de som fått sätta livet till under alla århundraden för bevarandet av dessa "pennstreck".

SparkMan sa...

eoppoyz: Jag hittade heller ingenting där Weine påstås förakta alla människors lika värde. Snarare tvärt om att sossarna föraktar alla människors lika värde eftersom de offrar hundratusentals människors liv för att några tusen ska få en bättre framtid.

Det kallar inte jag att värna om alla människors lika värde, snarare värna om några slumpvalda personers röster i kommande val.

Fosterjordnära sa...

Egon Frid verkar vara en "nyanserad" kille.

"här kommer mitt svar" ??

Anonym sa...

Vad Weine Berg har gjort har ar valdigt smart han har tvingat ut de ljuskygga riksledamoterna sa att de kan synas i sommarna av en alltmer samhalls kritisk publik.
Vi skulle behova anvanda samma taktik som anvands av den Amerikanska militaren "House of Cards". Dar de "Most Wanted" ar representerade med en bild, nar man klickar pa kortet sa far man reda pa personens "profil". Denna profilering skulle kunna anvandas pa olika nivaer: anti-Sverige politiker, muslimer med terrorist anknytningar och de varsta brottslingarna i Sverige. Detta kunde vara ett informativt satt ge folk ett namn och lite bakgrunds information, pa personer med negativt inflytande i Sverige.

Anonym sa...

Eva-Lena lever i en drömvärld...

floskler...de e vad de e.

folkomrösta om invandringen....såfr vi svart p vitt vad som gäller.

men det vågar inget parti genomföra dådom är rädda för resultatet
mvh

Patrik

Anonym sa...

Mycket bra initiativ att skriva brev och publicera svaren. De visar tydligt vilka egenskaper de har. De struntar fullkomligt i svenska folkets åsikter och är bara maktfullkomliga pampar.

Fire in the hole sa...

Catharina Bråkenhielm (s) tar nog ändå rekordet i enfald.

"Hej!
Jag har läst ditt brev men delar inte dina synpunkter.
Hälsningar
Catharina"

Oj vad förvånad jag blir! :-D
Är du verkligen säker på att du inte delar synpunkterna, Catharina.

ASG! :-D

Heinrich sa...

Hela riksdagen är ett stort j-vla skämt, de lever inte i verkligheten.

Anonym sa...

De här människorna har uppenbarligen inte greppat att det är helt nya tider nu. De kan inte längre gömma sig i skuggorna och slippa ta ansvar för sina gärningar, vi måste dra ut dem i ljuset och se dem för de NOLLOR de är. För övrigt en underbar blogg! Jag ska sprida adressen till alla jag känner.

Anonym sa...

Var finner vi dessa personer? Hur kan dessa blinda styra vårt land? Herregud bara floskler och tomt snack från partiprogrammen.
Roberth Ström