21 maj, 2008

Svar till Egon Frid (v)

Hej Egon,

Jag försökte verkligen att ignorera mina fördomar att kommunister inte är intresserade av dialog, men du bekräftade dem istället. Var verkligen mina frågor så svåra? Du anklagar mig för ditten och datten – ett vanligt knep i dagens Sverige för att slippa diskutera sakfrågorna. Man kastar sten för att dölja sina händer. Men vart finns dessa ”grova generaliseringar” som du säger att mitt brev är fullt av? Om de är så många borde du väl kunna plocka ut åtminstone ett (1) exempel?

Är det mina skriverier om att jag hellre hjälper svältande barn än apatiska barn? Eller är det att jag efterfrågar en folkomröstning om den största frågan för vårt land i modern tid? För inte är det väl mitt resonemang om att varje krona hjälper fler flyktingar på plats än genom immigration? Jag tror nämligen att de flesta ekonomer håller med mig om detta.

Du säger att jag inte är intresserad av dialog. Men bland mina ämneskategorier på bloggen har Dialog 61 inlägg, Diskussion med riksdagen 25 inlägg och Diskussion om Olofssons oikofobi har 8 inlägg. Sammanlagt 94 inlägg som är dialog eller försök till dialog. Missade du detta?

Du frågar om jag är rakryggad. Min blogg heter Rakryggad, jag står för den med namn och foto och jag tar upp kontroversiella frågor. Jag har inte skyddad adress eller hemligt telefonnummer. Är det svar nog? Som du vet har Det Nya Sverige skrämmande likheter med Sovjetunionen. Har man fel åsikter riskerar man att bli av med sitt jobb, sitt fackmedlemskap, och uthängd i media som om man vore terrorist. Är man dessutom i skolåldern sänks betygen.

Hur jag än letar hittar jag inte ett enda svar i ditt mäjl. Inte en enda fråga har du lyckats svara på. Och ändå är det enkla, men grundläggande, frågor jag ställer. Vad är din inställning till Migrationsverkets statistik att 95 % av de som får uppehållstillstånd inte är flyktingar enligt FN:s konvention som vi har skrivit på? Som vänsterpartist måste du väl ändå ha någon synpunkt på den lönedumpning som massimmigration skapar?

Och vad övertygade dig om att mångkultur är den bästa politiken? Hela idén med mångkultur bygger på en grundsats att vi svenskar är ”enfald” och måste berikas för att duga. Det kallar jag människoförakt.

Min blogg besöks varje vecka av runt 4000 medborgare, så när du undviker att svara på enkla frågor gör du dig själv till åtlöje i mångas ögon. Upp till bevis nu! Lite valuta ska vi väl få för de 53 000 skattekronor du får varje månad från våra plånböcker?

Med hopp om svar.

Mvh,
Weine Berg
www.rakryggad.nu

17 kommentarer:

Sessan sa...

Läs och sprid

http://www.exilen.eu/showthread.php?tid=3125

heimdal sa...

hahaha.. "ägd" skulle jag kalla fröken egon frid ..

Varjager sa...

Guld Weine, rent Guld är det för folket! Stå på dig !

Spitfire sa...

Det var länge sedan begreppet skjutjärnsjournalistik änvändes Sverige (av synnerligen förklarliga skäl...!), nu är det emellertid dags att damma av detta eminenta begrepp!

Weine Berg: skjutjärnsjournalisten!

Reactionary sa...

Ruskigt bra gjort av dig Weine!

Jag hoppas igen att allt går bra för dig med operationen och att du kan återvända frisk och kry till bloggandet.

Suveränt jobbat Weine. Du har den klart bästa systemkritiska bloggen på nätet.

Hare fint.

Mvh /Reactionary

Fredrik sa...

Bra svar Weine! Det är ju denna überlegen-attityd från RD-ledamöter som skapar det stora politikerförakt vi har i Sverige. 349 ryggradslösa - eller har jag missat någon som sagt nåt han/hon inte får?

Eoppoyz sa...

Bra skrivet Weine!

Antiism sa...

Klockrent och sakligt svar till Kommunisten med höginkomsttagande lön som är tagit ifrån låginkomsttagarna. Bara hans lön visar på hur falska dessa kommunister är i detta parti, som hyllar världens största mördaridelogi. Skam åt Sossarna som alltid sammarbetat med dessa revolutionärer ifrån avundsjukspartiet skall tilläggas!

/Antiism

Anonym sa...

Bra replik Weine! Tyvärr kommer kommunisten ej kunna/vilja svara på dina mycket välformulerade frågor.Att dessutom ifrågasätta din namn på bloggen vittnar om total sinnesfrånvaro.Gillar din avslutning speciellt:)
Hur detta land misskötts under alltför många år är en skandal utan like som vi alla får svårt att förklara för nästa generation.
/HenrikP.

kompis_en sa...

Go Weine, Go Weine!!!

Fortsätt i samma goda anda, visa politikerna att VI INTE tycker som de.

Kal P dal sa...

Lite genant första svar från Frid, tror inte han arbetar på att dämpa politikerföraktet.
Dialogen kanske räcker och i valtider med pöbeln.

BE sa...

Hög lön,pension vid femtio plus diverse andra förmåner.
Så här kan det gå för de som har varit med och betalat till detta.


http://www.gt.se/nyheter/1.1168272/lasarna-skandal-att-sara-ing

Eoppoyz sa...

Jag tror inte att han kommer att svara på detta men förhoppningsvis så har jag fel.

Fosterjordnära sa...

"uthängd som en terrorist"? Här måste jag faktiskt ifrågasätta dig Weine, inte sedan 60-70talet har jag sett att man i Sverige hängt ut terrorister (Baden Meinhofligan), reservation till stavning. Men efter det är det ngt som hänt.

Pixlar, du vet.

Weine Berg sa...

Fosterjordnära: Nej, jag skriver "uthängd som om man vore terrorist". Jag syftar då på alla epitet man blir belamrad med exempelvis "extremist" om man har fel åsikter och samtidigt anses ha gjort något klandervärt.

modersvea sa...

Det är ingen av de politiker du mailat som vågar ta debatten.
Och det var ju väntat, de sitter bara till 2010 SEN SKA DE BORT.

"Det är endast döda fiskar som flyter med strömmen"

Mvh
Modersvea

UrSvensk sa...

Mycket bra försök att få denne "med de rätta åsikterna" att besvara åtminstone en enda fråga utan att slänga sig med de sedvanliga flosklerna, dock lär det inte lyckas tyvärr.(denne vet ju att han "har rätt" och därmed behöver han inte försvara sina åsikter...)
Ha det bra.