21 maj, 2008

Kort svar från Egon Frid (v)

Hej!


För det första är jag och har aldrig varit kommunist! För det andra så vet jag vad dialog är och det är när man är beredd att lyssna på varandra och det var därför jag ville visa att jag läser brev och svarar i de allra flesta fall.


Detta citat är ett exempel på en grov generalisering: "Antalet arbetstillfällen i Sverige är begränsade och många går arbetslösa. Varför stoppar ni inte invandringen då denna bara ökar arbetslösheten? Genom massinvandring i detta läge orsakar ni lönedumpning! "


Med vänlig hälsning
Egon Frid,
Riksdagsledamot (v)

15 kommentarer:

Antiism sa...

En självklar analys ifrån en lika självklar kommunist som denne Ego är...f´låt Egon skulle det stå!

Så klart är han emot detta då han vill ha fortsatt massinvandring för att sponsra sin sk "klasskamp". Utan massinvandring med ghettofiering och massarbetslöshet samt kriminallitet som följd, så får inte multikultilobbyisterna några väljare i framtiden. Man vet hur man ska skapa det dom fortfarande kallar för "klass". Tänk vilket helvete dessa skulle haft och ragga väljare om dom inte hade öppnat dörrarna till Svea på vid gavel!!

Blackfootnation sa...

Jag fattar inte varför du överhuvudtaget "snackar" med dessa halv-hjärnor.

Kan du tänka dig dessa 'politiker' hos psyko-analytikern t ex...
- Hur nära stod du din mamma?
Politikern - Vilken mamma?

Det är halv-hjärnor och ordbajsare som vridit och vänt vartenda ord, sen ungdomsförbundets tid.

Hela högen kan liknas vid sjukdomstillståndet Alkoholism.
Där hela beteendet går ut på att manipulera sin omgivning så att det egna missbruket kan fortsätta

De lever i medberoende med 'partiet' och sin egen sjukdom-en total obalans mellan språk och innebörd, verklighetsflykt, faktaförvränging och ren och skär lögn.
Inte bara att de ljuger 'oss' rätt upp i ansiktet, så gör de även med parti'kamrater', familj och inte minst sig själva.
Det där sista gör mig, om än så lite, väl till mods för precis som Du säger..Hur mycket skit kan du ta???..

Det är vad dessa ger sig själva, och missbruk är något man måste ta sig ur, förr eller senare.

Det går inte att 'snacka' med dessa halv-hjärnor, rösta bort dem istället.

fe-870 sa...

Men, det är ju sant. Oavsett hur man vänder och vrider på det så kommer det inte skapas fler jobb bara för att sverige får fler invandrare. Sen spelar det ingen roll vart de kommer ifrån.

Han var då inte vidare förtjust i dialog heller med det korta svaret O_o

JJ sa...

HaHa! Egon betonar kraftfullt med utropstecken att han minsann aldrig varit kommunist.
Kanske blev han kränkt av stigmatiseras av epitetet, han kanske t.om kan sätta sig in i hur alla som vill debattera invandringens konsekvenser avfärdas och brännmärks som rasister?

peter b sa...

Kan det upplevas som en generalisering? Kallas det inte för sanning?

Anonym sa...

Egon Frid är ju en riktigt rolig komiker! Någon som vet när han skall uppträda offentligt nästa gång?

"För det första är jag och har aldrig varit kommunist!"

Mycket fyndig omformulering av Herman Görings berömda försvarstal under Nürnbergsprocessen:

"För det första är jag och har aldrig varit nazist! Jag är Nationalsocialist!"

HaHa, jag menar, vilken oerhört korkad kommunist han måste vara som inte ens själv vet att han är en kommunist och att han till och med representerar kommunisterna i riksdagen?!!

Egon Kork, var tror du att du jobbar? Se dig omkring! Inga kyldiskar och hyllor med Cornflakes och ketchup i långa rader? Slutsats, du jobbar inte kvar i Konsums kassa!

Du är invald som kommunist för nykommunstiska Vänsterpartiet som bytte namn från Vänsterpartiet Kommunisterna (VPK) för att det inte var kul att bli jämförd med de mest avskyvärda folkmördarna i världshistorien som är just: KOMMUNISTERNA!

Gå och tvätta dina händer Egon! Du har människoblod på dem!

/K.F

kompis_en sa...

Hmmm.....är jag dum eller?

När jag läser Egons första mening: "För det första ÄR JAG och har ALDRIG VARIT kommunist!" - då slår det mig att han (just nu)ÄR en kommunist men att han ALDRIG varit kommunist.

Är det jag som tolkar meningen fel eller?
Hjälp mig tolka rätt.

Weine Berg sa...

Blackfootnation: Jag gör det jobb som medieföretagen undviker att göra. Jag drar fram riksdagsledamöterna i ljuset så de kan bevisa sig själva och så att medborgarna själva kan ta ställning till politikerna bakom alla vackra slagord och klyschor. Det måste göras.

be sa...

Kompis:
Jag tolkade meningen precis som du.
Men man får väl inte ha för stora krav?

Anonym sa...

Egon Frid! Ännu en av dessa mångfaldigt intelligensbefriade individer som traskar på i samma idisslande lunk genom hela livet med alldeles enorma skygglappar för ögonen som de jubelåsnor de är och alltid har varit!

En av alla de mångfaldigt frånstötande Vänsterparti-kommunister som jag mött i livet var en svensk riksdagskommunist på studiebesök i DDR, som utan att han var ombedd att sitta, satte sig vid vårt bord i restaurangen till ett hotell för turister med västvaluta i gamla kommunistiska Östberlin.

Mångfaldigt full var han. Mångfaldigt ful var han. Inte hade han borstat tänderna eller duschat där han satt och luktade illa i sin finkostym från Myrorna och sluddrande berättade att han minsann var riksdagsman han! Riksdagsman för Vänsterpartiet Kommunisterna, minsann! På Gratisresa till kommunistiska DDR, minsann!

Och sedan började riksdagsfyllot sluddrande jämföra Västberlin med Östberlin!

"Där borta, på andra sidan den kommunistiska försvarsmuren, där finns det bara en massa fulla turister som dricker sig asberusade och köper horor och gatluder!"

"Här i kommunistiska DDR finns det inga horor!", sa den sluddrande riksdagsmannen för Vänsterpartiet Kommunisterna innan han vinglade tillbaka till sitt bord där hans kommunstpolare från riksdagen satt och kladdade på varsin liten tonåring med alltför kort kjol och massor med smink.

Egon Frid! Känner Du igen dig?! Var det Du som satt där och skrålade och spillde öl på kostymen? Eller du hade kanske redan dragit dig tillbaka till rummet?

/Mångfaldigt äcklad Antikommunist!

Sessan sa...

I dag var alla på ett synnerligen gott skrivarhumör. Mycket bra och roande, instämmer till fullo!

Vidde sa...

För det första är det lite taskigt att generalisera ett partis medlemmar och kalla dem kommunister. (v) har många gånger gått ut och försökt berätta att de inte är kommunistiska längre. Tills ni kan lyssna på vad som faktiskt sägs om den saken från (v), har ni inte rätt att ens nämna ordet dialog. Lyssna är en förutsättning för en dialog.

För det andra kunde Egon gott ha berättat varför det är så fel att dra slutsatsen att fler människor i ett land inte skulle leda till FLER arbetstillfällen! Fler konsumenter ger en större marknad och borde väl ge utrymme för expansion av befintliga företag och startande av nya?

Motargumentet torde väl vara att mängden pengar som faktiskt finns i landet inte stiger fortare än naturtillgångarna, men det går att skapa produkter utan fysiska tillgångar (kultur, mjukvara osv).

Det hela SKULLE kunna bli en intressant dialog, men Egon verkar inte vilja ha det. Synd.

Weine Berg sa...

Öh jo, vi har rätt att nämna ordet dialog. I mitt svar har jag skrivit att jag accepterar att Frid inte är kommunist. Jag har ännu inte publicerat svaret men kommer att göra det idag eller imorgon. Det är Frid som inte vill ha dialog.

Och uppenbarligen leder inte invandring till en allt starkare ekonomi. Teoretiskt skulle det kunna leda till en stark ekonomi, men till syvende och sist är det det praktiska resultatet som räknas.

Vidde sa...

Nej, jag tror inte heller att ekonomin blir bättre av invandringen. Var fick du det ifrån? Jag menar bara att bilden är komplex. Det är inte helt säkert att den blir sämre av invandringen heller. Men i praktiken är det ju många saker som händer samtidigt, och dialogen skulle således kunna bli lång.

Tyvärr kan jag inte ta hänsyn till argument du inte skrivit ännu, så du får ha tålamod med mig! ;)

Fire in the hole sa...

Egon Frid har faktiskt rätt, för om man tar i så man nästan skiter på sig och vrider argumenten in och ut, ut och in, fram och bak, bak och fram. Då kan man faktiskt få faktan: "Antalet arbetstillfällen i Sverige är begränsade och många går arbetslösa", frågan: "Varför stoppar ni inte invandringen då denna bara ökar arbetslösheten?" och ytterligare faktan: "Genom massinvandring i detta läge orsakar ni lönedumpning!" till exempel på grov generalisering.

Men som sagt, man får ta i så man blir blå i synen :-D