22 maj, 2008

Svar till Catharina Bråkenhielm (s)

Catharina,

Jag vet inte om jag har förstått dig riktigt. Menar du att du bara kan svara på mina frågor om du delar mina synpunkter? Är det ett krav du brukar ställa på medborgare som skriver till dig?

För det andra är mitt brev uppbyggt på frågor, inte synpunkter. Lägg ner en halvtimma på att besvara mitt brev, det är det väl ändå värt? Det är ju ändock ett antal tusen medborgare som läser min blogg varje vecka och som skapar sig en bild av dig utifrån den respons du ger på mitt brev.

Personligen anser jag att man inte ska bli politiker om man inte kan ta debatten. Så vad är din syn på de frågor jag tar upp? Varför är mångkultur den bästa politiken? Varför lär du inte av andra länder där etniska motsättningar hela tiden växer? Hur tänkte du när du bestämde dig för den här politiken?

Och hur vill du att immigranterna ska agera när de är i Sverige? Ska de anpassa sig eller ska de behålla sin kultur? Vill du förbjuda delar av deras kultur, t ex religiös omskärelse, kat, hedersmord, halal/koscherslakt, tvångsgifte, burqa/slöja/niqab? Och hur kan förbud vara förenligt med mångkulturella ideal?

Vi är många som väntar på svar.

Mvh,
Weine Berg

17 kommentarer:

Anonym sa...

När politiker får problem med att svara på frågor,har dom lärt sig utav varandra att ljuga ännu mer.När det inte håller längre, så avgår man av personliga skäl, för pensionen har man redan ordnat.Det finns åtskilliga exempel på detta.
Ni tror väl inte dom har fixat så att lägenhet och villa är säkrat i Bergsjön eller Rosengård där likasinnade bor?.
Se bara på Göran "Herrgård" Persson hur han bor!.

peter b sa...

namnet till trots så verkar den gode catharina vilja leva i consensus med allt och alla...

Anonym sa...

CATHARINA BRÅKENHIELM (s): är en HYCKLARE!!
Så här säger sossen i ett anförande i Riksdagen gällande
Hemtjänst i vistelsekommunerna

"Anf. 39 CATHARINA BRÅKENHIELM (s):
Fru talman! Evert Taube, Maj på Malö, Käringön och inbjudan till Bohuslän – visst låter det lockande. Det är det många som tycker med rätta. När vi är lediga vill vi tillbringa all vår lediga tid på Orust, och många, många med oss. Det är vi så klart glada för.

Om man dessutom är i behov av omvårdnad i form av hemtjänst finns det en väldigt bra sådan också. Så långt är allting frid och fröjd.


Nu till problemet: Kommunen får det inte att gå ihop, för man får inte betalt för de tjänster som man utför.

Man kommer exempelvis från Stockholm eller Göteborg och har sitt sommarhus på Orust eller i någon annan populär vistelsekommun. Så tillbringar man lång tid av sin lediga tid där. Det kan vara från en vecka upp till ett halvår. Men man betalar skatt i sin hemkommun. Det är också hemkommunen som beviljar hemtjänstinsatserna.

Sedan ska tjänsten utföras av en annan kommun som inte får betalt för insatserna fullt ut. Det här har blivit ett problem för de attraktiva vistelsekommunerna.


Man kan resa till Idre på skidsemester. Har man otur bryter man benet i backen, och man får god vård och benet gipsat. Men inte betalar Dalarnas landsting det, utan det kommer så klart en räkning till hemlandstinget.


Våra barn kan välja att gå i skola i en annan kommun, som ridgymnasiet i Flyinge som är jättepopulärt.

Men inte står Eslövs skattebetalare för det, utan det kommer så klart en räkning till hemkommunen för skolkostnaden.


Man kan i dag köpa platser i särskilda boenden i en annan kommun om man inte har plats i kommunens egna särskilda boenden.

Varför inte göra samma sak här och köpa hemtjänstinsatserna på samma sätt? Inte i något av fallen är man skriven i vistelsekommunen där man får tjänsten utförd.
Självklart ska alla, tycker jag, få vistas fritt i våra kommuner vare sig man vill åka skidor, plugga på gymnasium eller vara i ett sommarhus och vara i behov av hemtjänst.

Men notan ska betalas av den egna hemkommunen där man betalar sin skatt."

"Jag tycker att det här är ett problem. Jag kommer från en av dessa kommuner och har sett det här under många år. Vistelsebegreppet kom till för att man ska kunna vara ute och resa i Sverige, och hamnade man på något sätt i trångmål fick man hjälp i den kommun där man var.

Men nu används vistelsebegreppet så att man mer eller mindre bosätter sig i en annan kommun. I min egen kommun, Orust kommun, har vi lika många fritidshus som hus för permanentboende. Det blir allt vanligare att man stannar längre och längre tid och i princip bor halvårsvis i kommunen, och många är beroende av hemtjänst.

Hela den notan får vistelsekommunen eller sommarkommunen betala."

"Anf. 44 LARS TYSKLIND (fp) replik:
Fru talman! Kommande från samma valkrets, Västergötlands västra, som Catharina Bråkenhielm känner jag naturligtvis igen problematiken kring kustkommunerna som får betala.

Det är precis som Catharina Bråkenhielm säger, att människor självklart ska få komma och bo i dessa kommuner men att just det här har blivit ett problem."

JoJo! Då kostar det pengar!! När sossekärringen får sitt överklasssemesterparadis fullt med folk som utnyttjar service, vård, dagis etc. så att sossekärringen själv får betala då skall det klagas och gnällas i talarstolen!

FLER FLYKTINGAR TILL ORUST!

De vill också sätta sina ungar i samma fina ridskola som Bråkenhielm!

Kanske det finns några trevliga zigenare som behöver plats för en och annan häst?

Ring Catharina Bråkenhielm hon vet ett ridhus som säkerligen kan ordna en spilta eller två..alldeles gratis!

Vidde sa...

Anonym: I ditt citat argumenterade int Catharina för att färre skulle komma dit, utan för att deras vård skulle betalas av kommunen deras skattepengar går till. Rent praktiskt ekonomiskt. Vari ligger hykleriet?

Anonym sa...

Hej! Vem är Sessan? Har Sessan en egen blogg?

Jens sa...

Har du inte lärt dig att man inte kan diskutera med en socialdemokrat än?

Anonym sa...

Jag tycker nog att det borde vara uppenbart varför det är ett hyckleri, men OK jag får väl vara överpedagogisk och använda hela handen när jag pekar...

Kärringen till sossehycklare har insett att

A) service, vård, etc. kostar PENGAR när de kommer till HENNES kommun! (OCH därmed även att FLYKTINGAR kostar pengar!)

B) att NÅGON måste betala! Och i detta fall sossekärringen själv!

C) DÅ ställer hon sig i talarstolen och gråter en krokodiltår om hur DYRT det är och hur ORÄTTVIST det är att ANDRA, dvs. HON SJÄLV!, skall tvingas att betala vissas service, hemtjänst, sjukvård, skola m.m. trots att de INTE betalat någon skatt!

D) DÄRFÖR kräver hon att någon annan kommun än Orust, dvs. någon ANNAN ÄN HON SJÄLV, skall betala!

E) MEN att vi SVENSKAR skall betala för KURDER, IRAKIER, CHILENARE, SYRIANER, PAKISTANIER och alla de andra 150 olika FLYKTINGGRUPPERNA som INTE är just FLYKTINGAR! utan ASYLMISSBRUKARE det låtsas hon inte förstå.

Hon låter OSS SVENSKAR betala för snyltare som HON importerar i miljoner, snyltare som aldrig betalat en enda krona i skatt i Sverige, samtidigt som HON SJÄLV beklagar sig över att verkligt sjuka (inte s.k. apatiska, dvs. låtsassjuka, invandrare) svenskar från andra kommuner kostar en futtig liten slant hemma i Orust!

LÄS DETTA IGEN: "Men nu används vistelsebegreppet/(FLYKTINGBEGREPPET) så att man mer eller mindre bosätter sig/(FÅR UPPEHÅLLSTILLSTÅND) i en annan kommun/(SVERIGE). I min egen kommun, Orust kommun/(SVERIGE).

Det blir allt vanligare att man stannar längre och längre tid/(GÖMMER SIG; ÖVERKLAGAR/BLIR "APATISK") och i princip bor halvårsvis i kommunen, och många är beroende av hemtjänst.

Hela den notan får vistelsekommunen/(SVERIGE) eller sommarkommunen betala."

Om inte det är HYCKLERI då saknar det ordet innebörd!

Anonym sa...

Till den lilla Vidde:

Svaret på Din "fråga" kan du få förklarat här:

http://www.den-svenske.com/2008-05-22-invandringen_ar_bra_for_sverige_men_dalig_for_sodertalje.html

andersture sa...

Weine, hoppas alla inser vilken makt detta är. Att förändra politiken o byta ut det pack som sitter i riksdagen o jäser idag fullkommligt verklighetsfrånvarande. Jag tycker mig se ett embryo till ett nätverk av bloggar som bara blir bättre o bättre.
Dina frågor till våra "kära" politiker är helt underbara. När vi kommer närmare valet borde vi vara många som skriver och frågar, politiker, journalister och alla pkiter om deras åsikter. Vi behöver inte bara prata om invandring utan det finna många frågeställningar som kan rubba deras balans.
Och då måste vi få fler att läsa dessa bloggar, inte bara redan troende utan andra som jag kallar riktiga människor. Riktiga för att jag hatar när vi blir kallade "gräsfötter" o liknande.
Nåja.. keep up the good work. Sätt packet i riksdagen på plats. Med information till det Svenska folket kommer vi att nå resultat nästa val.
Gud välsinge Internet.

Anonym sa...

Jag tror att 2010 år valrörelse kan avgöras på internet. Det finns en uppsjö av bra "systemkritiska bloggar" och antalet växer för varje dag.

Du gör ett otroligt bra och seriöst intryck Weine.

Sessan sa...

> Andersture

Tack för det enkla uttrycket, Gud välsigne Internet.

Är så underbart mitt i prick som det överhuvudtaget kan vara, även om jag inte är speciellt religiös! Säger absolut ALLT!

Vidde sa...

Anonym som förklarade med stora bokstäver: jag kan läsa små bokstäver också, men nu förstår jag vad du menar.

För att Catharina ska sluta anses hyklerska ska hon naturligtvis även kräva att alla som inte betalar skatt i sverige även får sjukvård och annat betalt från sitt hemland. Och det vore ju inte mer än logiskt, tycker jag.

I övrigt kan jag tycka att allt detta är en retorisk djungel. Men hela politiken som sådan är ju det, så varför skulle invandrarpolitik vara ett undantag?

Observera att när jag frågade varför man menade att Catharina hyklade så försvarade jag inte henne eller någon annan för den delen heller. Jag förstod bara inte. Jag är inte dum i huvudet, jag känner er bara inte. Jag har ännu inte skrivit något här som kan liknas vid en åsikt, så döm mig inte, eller är ni generalister? ;)

Pingo sa...

Till Vidde:

Tja, din idé att vi svenskar skulle få betalt från de länder som dumpar sina sopor i Sverige är ju en logisk och mycket klok tanke, men, millt sagt, en aning...ehh naiv?

Eller du kanske var sarkastisk?

I vilket fall som helst så har du ju alldeles rätt i att du inte skall dömas för din åsikt till dess att du framför en sådan!

Det räcker med att sossar, kommunister, miljöpartister, folkpartister, centerpartister och moderater gör så redan.

Kristdemokraterna räknade jag inte med för det lilla extremistpartiet ligger ju redan utanför riksdagsspärren enligt Sifo, så detta parti behöver vi inte bry oss om alls enligt rådande "demokratiska" spelregler, där alla utanför spärren skall ignoreras och helst fängslas för "hetsätning av liten negerboll" eller vad det nu brukar heta...

Vidde sa...

Haha! "hetsätning av liten negerboll" Den var bäst idag! <-typ åsikt

"Tja, din idé att vi svenskar skulle få betalt från de länder som dumpar sina sopor i Sverige är ju en logisk och mycket klok tanke, men, millt sagt, en aning...ehh naiv?"

Det var inte min idé. Det var bara den logiska slutsatsen jag drog att Catharina skulle tycka om hon tyckte samma om flyktingar som om inhemska semesterfirare... Och helt logiskt sett skulle det kanske inte vara en dum idé, dock tror jag tyvärr inte att det funkar i praktiken.

peter b sa...

Detta är en välkommen blåslampa i ändan på diverse "makthavare" som sover sin törnrosasömn på vår bekostnad. Och beslutar kostnader också på annans dvs vår bekostnad.

man får hoppas att ringarna på vattnet sprider sig så pass att tyngden av dessa blir tillräckligt obekväma. Det är egentligen den stora allmänheten som behöver väckas för att en förändring skall komma till stånd. Inte en massa hjärndöda idioter till politiker. Dessa har redan diskvalifiserat sig för sina uppdrag och behöver bytas ut..

Anonym sa...

Sossar är Sveriges undergång och har så varit sen Palme!
Roberth Ström

Anonym sa...

SLUTA klaga på alla politiker. Ni kan ju jobba där om de nu är så lätt. Dom får tusentals frågor varje dag om dom då la en halvtimme på varje skulle de ta ett tag eller. De folket som bara klagar är dom som inte kan se något bra alls. men sitt hemma å klaga på om nu ni tror att ni är så bra på de dom gör.
hjärndöda folket som bara gnäller