17 juli, 2008

Mängdrabatt åt pedofil

Det s.k. rättssystemet (läs: felsystemet) slutar aldrig att förvåna och förskräcka. Idag fick jag läsa att en ”man” dömts för 300 våldtäkter mot sin då 9-14-åriga styvdotter till maxstraffet 8 års fängelse. Det blir mindre än tio dagars fängelse per våldtäkt. Och då har jag inte dragit bort den obligatoriska frigivningen efter två tredjedelar av straffet. Räknar man med detta blir det en veckas fängelse per våldtäkt. Mängdrabatt åt pedofilen!? Bara i Det Nya Sverige kan sådant ske.

Den dömde har varit flickans styvfar sedan hon var två år. När flickan blev nio började de regelbundna övergreppen. I början lyckades inte mannen penetrera flickan då hon var för trång och detta orsakade blödningar, men med tiden gav det med sig. Hon våldtogs även analt vid flera tillfällen. Flickans syster, som delar rum med henne, intygar att övergreppen skedde varje vecka.

Brotten begicks innan straffskärpningen 2005 och döms därför enligt de gamla straffsatserna. Straffet blir därför 8 års fängelse för sexuellt övergrepp. Kanske har jag missförstått något, men borde inte straffet bli 8 år multiplicerat med 300? Det är ett straff jag kan förlika mig med.

Ovan nämnde perverterade våldsbrottsling fick en straffrabatt som var värre än det förra liknande fallet Rakryggad rapporterade om, i vilket du kan läsa om här. Den gärningsmannen fick lite över en veckas fängelse per våldtäkt (250 stycken) och dömdes till tio års fängelse följt av utvisning.

Men man ska inte låta sig luras och tro att samhället försöker straffa de dömda. Det slutade man med för länge sedan. Inte heller är det för att skydda samhället i x antal år. Nej, påföljden är den tid man tror behövs för att gärningsmannen framgångsrikt ska rehabiliteras.

Om det vore upp till mig skulle ett hundratal utförda våldtäkter leda till garanterad livstids frihetsberövning, gärna i hyrt fängelse i Sibirien. Där skulle även ges möjlighet för den dömde att umgås med ”vanliga” brottslingar såsom sig bör.

För den Rakryggadläsare som vill ta reda på vem pedofilen är nås Uddevalla Tingsrätt på telefonnummer: 0522-65 71 00.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så att man bara vill spy.

Varjager sa...

Man blir spyfärdig!

Sanna sa...

Hej! Måste bara säga att det är en mycket bra blogg du driver, det behövs fler som kan avslöja riksdagspartiernas hyckleri. Ha det bra! /Sanna

marwie sa...

Förjävligt. Pengarna från rättsväsendet urholkas verkligen, därför kan de etablerade partierna ta någonstanns ifrån utan att vi (direkt) märker av det.

Spitfire sa...

Om det vore upp till mig, så skulle jag skicka ett mail till G. W. Bush och höra om det inte fanns en elektrisk stol till salu...

Visst man kan väl skjuta sådana vidriga löss och avskum som figurerar i artikeln. Men den elektriska stolen är på något sätt mer symbolisk!
Den representerar på något sätt det ultimata... det definitiva...
Samtidigt som den fungerar som en måttstock, på hur ett friskt samhälle ser på individer vilka bär sig åt som dessa monster gör.

Fast jag har länge varit inne på att, också skicka ett mail till Putin (alltså om det var upp till mig...) och få ett pris per fånge/år. Alltså lägga ut "fångvården" på entreprenad. Det finns utomordentligt gott om plats i Gulagarkipelagen... Några års straffarbete - i skogen eller gruvorna - skulle fungera som alldeles utmärkt rehabilitering.

Båda alternativen tilltalar mig i allra högsta grad; stolen & fänglseindustrin.
I stället för att dessa avskyvärda avskum skall hamna på svenska "fångvårdshotell" för dyra skattepengar. Vilket är fullständigt absurt.

Anonym sa...

Han borde få välja mellan giljotinen eller arkebuseringen.