30 oktober, 2008

Efterlysta!

Det gyllene undantaget i mediebranschen vad det gäller brottslingars identitet är programmet Efterlyst. I programmet vill man verkligen hjälpa polisen att hitta brottslingar och skyddar därför inte brottslingars identitet såsom Aftonbladet, Expressen med flera gör.

Mannen på bild 1 är misstänkt för en våldtäkt på en svensk kvinna i Alby centrum i juli i år på en stig som leder från Tingsvägen. Bilden är tagen på tunnelbanan före våldtäkten då den s.k. mannen sökte kontakt med kvinnan. Vet du vem han är, eller har du annan information att lämna som kan kopplas till våldtäkten? Ring Efterlyst: 08- 702 00 90.

Mannen på bild 2 heter Toni Pastor och är misstänkt för bedrägeri då han är en s.k. sol-och-vårare. Många har kommit i hans väg och han har bland annat lurat ett ungdomslag i fotboll på 38 500 kr. Pastor beskrivs som charmig, utåtriktad, inkännande och vänlig. Vet du var Toni Pastor är? Eller har du råkat ut för honom? Ring Efterlyst 08-702 00 90.


Männen på bild 3 misstänks för att ha rånat en caféägare i hans hem i Varberg den 8 oktober. Ägaren blev först kontaktad av de två männen då cafét var till salu. Istället för att hämta handpenningen följde de efter ägaren till dennes hem. De bröt sig in och tvingade genom hot ägaren att lämna över de pengar han hade. Vet du vilka männen på bilden är? Ring Efterlyst 08-702 00 90.

1 kommentar:

Anonym sa...

Saken med bilden på den första killen, är att han i andra sammanhang skulle kallas för ett "ensamtkommande flyktingbarn".

/P