27 oktober, 2008

Fallet Zlatan och den misslyckade integrationen

Hur många gånger har inte namnet Zlatan slängts i ansiktet på systemkritiker i debatterandet om mångkultur? Otaliga gånger. Zlatan, eller andra invandrade kändisar, verkar vara orsaken till att vi ska massinvandring, anser vissa motdebattörer. Men de som hävdar detta definierar aldrig hur många fall av misslyckade integrationer - som leder till brottslighet, svenskfientlighet, missbruk, motsättningar och bidragsberoende - som är ett acceptabelt pris för en (1) Zlatan. Tåget ska rulla på helt enkelt. Tankarna på offren och de som aldrig blir Zlatan finns inte med. Debattörerna har många skygglappar och verkar indoktrinera sig med föreställningen om invandringsextremismens fläckfria utsida och helbrägdagörande verkan på homogena tusenåriga länder.

Men ett lyckat fall av integration såsom Zlatan är inte värd tusen, tiotusen eller hundratusen fall av misslyckad integrationsfall. Alltid slipper motdebattörerna undan att definiera vad man egentligen menar. De slipper undan med innehållslösa floskler, utopiska fraser och oikofobiska angrepp. För övrigt är inte integration ett valbart alternativ när själva folket, svenskarna, riskerar att bli i minoritet i processen och slutligen försvinna från jordens yta. Inga fagra ord eller goda intentioner kan ursäkta detta.

En annan intressant aspekt, som förvisso är hypotetisk, är att samtliga invandringsextremister kallar Zlatan för svensk. Tydligen finns det något högre värde i att vara svensk än något annat. Men samma personer som kallar Zlatan för svensk skulle ändra sig på stubben om Zlatan själv valde att inte kalla sig för svensk. Zlatan i all ära – liv går före död.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Otroligt pinsamt då diverse debattörer, gång på gång, nämner Zlatan som exempel. Mer pinsamt är det när dom dessutom säger "vaddå, du äter ju pizza och kebab".
Din blogg är klockren och framhåller och tar upp viktiga frågor som får politikerna att skaka och slingra sig. Fler borde läsa din blogg och inse att det du skriver är upphämtat från verkligheten.

Anonym sa...

I Metro idag heter en av Malmös små bankrånare plötsligt Gustav!

Anonym sa...

Vårt stolta fotbollslandslag heter idag Zlatan. När media rapporterar sport på ex.TV så är det bara Zlatan,men när Zlatan inte gör mål för Inter så gör dom en omskrivning och säger, Zlatans medspelare gjorde mål, med en bild på Zlatan.
Jag undrar hur Ljungberg och de andra ser på detta?,dom kanske tycker det är ok sålänge dom tjänar pengar.

Svenska folk ni är sålda, gör ni inte något nu kan era barn se fram emot ett helvete i framtiden,fegisar!

Anonym sa...

Ja numera när Sveriges landslag är det inte Sverige. Numera heter detta lag Zlatan & Co! De andra i laget tycker kanske går & småretar sig på detta men skit samma bara stålarna rullar in.
Ja jag såg också i Metro att denne lille pensionsräddare har fått namnet Gustav! Snacka om försöka "mörka" sanningen så gott det går! Numera går detta dåligt när det finns bloggar som t.ex. Rakryggad.

Anonym sa...

Zlatan kan inte bli "svensk",han har sina rötter i bosnien,spelar yuggomusik,och han är säkert stolt över sitt hemland och ursprung.
Mvh Petersson svensk från 1688 .

Anonym sa...

Sådan är den svenska mentaliteten - idag är han vår Zlatan, men om han så för en sekund gjorde något vi inte tycker om så blir Zlatan en Jugoslav. Så var det med många "Årets Svenskar" (tex. Refad el Zayed, Tito Beltran etc.etc.). I hjärtat ved vi att de aldrig har varit svenskar. Man kan inte invandra och bli svensk. Inte ens i tredje generation (Kabi Laretrei). Men de är svenskar när det passar oss för stunden.
gbgjanne

Robin Shadowes sa...

Fotbollskarriärer är oftast relativt korta jämfört med andra s.k. yrken. Tänk om Zlatan den dagen karriären är över går och blir intresserad av sitt hemlands religion. skaffar långt skägg, blöja på skallen och börjar prygla sin svenska hustru med tandborsten. Kommer vi då få läsa om detta i Aftonhoran och dylika publikationer?

Robsten sa...

fast när de intervjuade invandrare från Rosengård så sade de att Zlatan INTE var svensk, när blev han svensk? Ställde de sig frågan. Det är bara svenskar som kallar Zlatan svensk sade de. jag skulole vlija gå så långt som ifrågasätta om Rosengård är Sverige.

Anonym sa...

Blir ledsen när du skriver att zlatan är ett lyckat fall av integration. Han är en skam för svenska landslaget och borde inte bli uttagen. Med sin osympatiska uppsyn såsom otrevlig, stöddig och att inte kunna ta kritik. han är så osvensk som man kan bli. Att han sedan blev lagkapten är en otrolig skam. Vad sänder det ut för signaler till barn och ungdomar? Att han får vara med i Lilla Sportspegeln är en total jävla skandal.

Anonym sa...

Zlatan är inte och kan aldrig bli svensk. Har uppträder i svenska landslaget och är "duktig fotbolspelare" för stunden - utomlands uppfattas han som jugoslav.
gbgjanne

Weine Berg sa...

Anonym: När jag skriver att Zlatan är en lyckad integration beskriver jag det ur etablissemangets synvinkel. I mina ögon hade en lyckad integration varit att han vore stolt kroat i Kroatien.

Anonym sa...

Zlatan är och blir aldrig svensk. Han bryr sig inte ett dugg om vare sig landslaget eller Sverige. Titta på honom nästa gång när nationalhymnerna spelas. Han kan inte nationalsången, eller så bryr han sig inte. Håller med en tidigare anonym - det är en skam och ett hån att denna utlänning är lagkapten. Han borde aldrig bli uttagen till landslaget över huvud taget.

Anonym sa...

Vad är zlatan för något ?