25 november, 2008

Fler varsel plus fler arbetssökande ger mer välfärd?

Rekordmånga varslas i Sverige, har vi erfarit den senaste tiden. Nu varslar byggföretaget Skanska tvåtusen anställda i Sverige och det synes ingen ände på avvecklingen. Volvo och andra företag har redan varslat tusentals människor. Samtidigt fortsätter politikerna att verka för ökad arbetskraftsinvandring. Ger detta mer välfärd, eller mindre? Är det överhuvudtaget möjligt att inte skapa lönedumpning med denna politik?

De s.k. instegsjobben visar för övrigt en tydlig ambitionsriktning från den politiska trojkan. Med instegsjobben, som vänder sig till nyanlända immigranter, får arbetsgivaren 75 procent (!) av lönekostnaden betald med skattepengar. Politikerna tycker således att det är viktigare att fortsätta importera arbetslöshet som man integrerar på utgiftssidan i budgeten, än att ge alla arbetslösa svenskar jobb. Alla människors lika värde, hette det tror jag.

Det finns flera teorier om varför politikerna fortsätter en uppenbart destruktiv och kontraproduktiv politik. En teori är att man inte vågar minska eller stoppa invandringen eftersom fulmedia då hänger ut politikerna som ”främlingsfientliga” och att de ”fiskar i grumligt vatten”. En annan teori är att politikerna faktiskt vet vad de gör och att de anser att alla gränser ska demonteras och folken malas ner i en enda röra där inga etniska skillnader eller naturens mänskliga mångfald existerar. En tredje teori är att man inte ser något värde i denna mångfald och att det därför går lika bra att ersätta en åldrande europeisk befolkning med en befolkning från tredje världen – bara ekonomin upprätthålls. Vad tror Du?

18 kommentarer:

Rakryggad ifrågasättare sa...

Jag tror att det går åt helvete med hela Sverige... Bokstavligen!
Det luktar kaos och anarki redan i dag; hur skall det då bli när kanske 20-30 procent av svenskarna står utan arbete, och asylturismen fortsätter i oförminskad takt!

Det kan faktiskt hända att svenskarna en dag plötsligt vaknar, och upptäcker både det ena och det andra!

Politikerna borde känna oro inför detta faktum...

(Det bör kanske tilläggas att, själv är jag sedan länge vaken... Klarvaken!)

Rakryggad ifrågasättare sa...

PK-blaskan Expressen skriver i dag:

Vanstyre kostar Bulgarien miljarder!

"Bulgarien har förlorat rätten till omkring 220 miljoner euro (2,3 miljarder kronor) i EU-bidrag genom att landet inte har tagit itu med korruptionen tillräckligt, tillkännagav EU-kommissionen i Bryssel på tisdagen."

Peanuts! Nada...!

Vad tror ni vanstyret kostar Sverige...?

Ja, det lär nog inte förslå långt med 2,3 miljarder - inte ens i veckan!
Frågan är om det ens räcker med det
dubbla i veckan; nej, jag tror inte det heller räcker!

X sa...

Reinfeldt, Bildt, Borg och Olofsson har alla varit på minst ett Bilderbergmöte. Det visar att dom är köpta av det organiserade kapitalet. Dom har i uppdrag att maximera tillväxten och få arbetstagarnas vilkor och löner pressade. Detta tillsamans med Lissabonfördraget, FRA, "antiterrorism" och utförsäljningar av statliga företag. Sedan får dom betalt med toppjobb, styrelseuppdrag, optioner etc i näringslivet dom nu jobbar för.

Anonym sa...

Totalt kaos är det och blir det.
Undrar om folk är medvetna om det eller blundar?

Anonym sa...

Jag gissar på att dom styrs av fulmedia. Dom politker media gillar får leva fritt och dom som media ogillar hängs ut direkt för minsta företeelse eller rena lögner.

// Foffe

Anonym sa...

En identitetslös och rotlös pöbelhop är lättare att styra.
JonasL

K:son sa...

Jag tror att samtliga av dessa teorier delvis stämmer. De som vet med sig att de är del av vanstyret och vill förändra saker är rädda för fulmedia och stenkastande haschrökare. De övriga är köpta eller drivs av fantasifulla ideal. Man önskar ju att de som rår för kaoset skulle vara de som först fick smaka på sin beska medicin!

Anonym sa...

Jag tror att de är rädda för oss, vad vi skall ta oss till med dem om de erkänner vad de gjort.

Jag tycker vi här och nu kan erbjuda dem följande:

Om ni öppet och ärligt erkänner era fel nu, så kan vi tillsätta en sanningskommision likt den som gjordes i Sydafrika. För prioritet 1 är att lösa problemet nu.

Anonym sa...

När jag Googlade på Rosengården och valresultat hamnade jag på Socialdemokraterna punkt se. Där tackade man Rosengården för deras röster som sades räddade Malmö till Sossarna. I texten redogjordes även ett tack till ett ensklit valdistrikt som gav s 82%. Och på vems beskostnad egentligen? Svenska skttebetalare subventionerar sossarnas valboskap från 3e världen. Tacken till oss blir världen högsta skattetryck och nada i socialtskyddsnät när vi behöver det. Vi ser ständigt hur detta påverkar oss i allt större omfattning.

Fredrik Schweinfeldt har uppenbarligen begripit detta och tävlar om gusnten från musslor och övriga blattar då han springer på halal-slakterier och i det ena beslutet efter det andra fortsätter med vansinnigheterna. det är tydligen intemedningen att det skall upphöra utan ses som en resurs istället. Men en politisk röstarkår som skall köpas för våra pengar.

Fy fan säger jag bara för detta pack som sitter i riksdag och regering.

Peter

Anonym sa...

Hej Weine!

Bra att du ryggar tillbaka inför alla varsel vi upplever här i vårt land just nu. Det är ju dessa skatteinkomster staten nu kommer att gå miste om. Lägre inkomstskatteintäkter, lägre arbetsgivaravgifter, lägre momsintäkter med mera med mera. Det är ju detta som skall betala för vår sjukvård, skola, äldrevård, invandrarintegrering, kommunikationer samt mycket annat. Heder åt dig som nu upptäckt att våra inkomster inte kommer att räcka till allt detta. Hoppas bara Volvo PV kommer att "överleva" denna kris för i det företaget finns mycket tekniskt kunnade som vi bara måste ta vara på. Staten måste ta sitt ansvar.


MVH

Robin Shadowes sa...

Är personligen övertygad om att allt handlar om NWO. Detta händer inte bara i Sverige. Det händer i hela europa och nordamerika med. Man fördummar folket genom att spy ut en massa strunt i tv, radio och press. Ett annat sätt att fördumma folk är att använda sig av islam och muslimer. Folk som spenderar sin tid med att be fem ggr. om dagen, följa ett oändligt antal löjliga regler och meningslösa ritualer, har inte så mycket tid att reflektera över livet. Och det är åt det hållet man försöker leda fårskocken. Samtidigt tror jag att ett annat syfte med folkförflyttningarna är att det skall bli lättare att sprida sjukdomar och sålunda minska populationen med enna metod. Mycket draconiskt, machiavelliskt och ondskefullt. Men vi betyder inget för dessa människor, vi är blott bönder på schackbrädet för dom.

Anonym sa...

Läste en kommentar på ett annat forum att det idag finns runt 10 000 tolkar från att ha varit några tusen för några år sedan och antalet växer helat tiden. Snart kommer det finns mer statligt avlönade tolkar än poliser. Ska alla utländska arbetssökande jobba som tolkar, personliga assistenter till släktingar eller lekledare för tonåriga missanpassade invandrarbarn?

Anonym sa...

Så här ser jag det!

Alternativ 1. De ryggradslösa medlöparna 40%

Alternativ 2 och 3. De fullt medvetna landsförädarna och NWO stövellslickare. 50%

Resten består av en blandning av personer som vet och vad som pågår men och ogillar det men inte vet vad de skall göra åt saken.

SD och ND är inte inräknade.

När det gäller befolkningens inställning till vansinnet så tror jag siffrorna är lite bättre.

D2TNWO

be sa...

Kanske den här förklaringen kan va´ nå´t? Läs gärna alla 10 anledningarna.
http://eutext.blogspot.com/2008/11/bristen-p-ppenhet-lmnar-eu-srbart-fr.html

Anonym sa...

Globalisering, utplånande av nationell identitet samt ersättande av en homogen etnisk befolkning med allsköns kultureelt avvikande.

Vem tror du ligger bakom det Weine? Min gissning är inte salongsfähig men du är ju en rakryggad kille, vad tror du...

Anonym sa...

Vem ligger bakom sabotaget av den svenska arbetsmarknaden? Det behovs inga konspirationsteorier, ni missar malet helt om ni riktar misstankarna mot det vagaste som finns "a new world order".

NI vet att det ar vara politker som ar ensamt ansvariga, inga andra, rikta er kritik dit.

Strikt ekonomiskt sa skulle alla arbetsgivare spara stora pengar om de avskedade alla svenskar och anstallde asylsokande. De spar 75 kr/t, om de betalat ut 25 kr/timme istallet for 100 kr/t.

Om man ser det tillsammans med Billstoms resa till Indien, med 1.4 miljarder medborgare, dar sade han att alla indier ar valkomna till Sverige. Vettvillingen bjuder in alla manniskor i hela varlden samtidigt som vi har ett program som betalar 75 % av lonen till invandrare.

Raseriet ska riktas mot de som gjort detta, sossarna skapade systemet och borgarpartierna forvarrade problemet. Det ar inte en "mystisk hemlig makthavare" eller "kapitalet" som gjort detta.

Resultatet blir, aven om nagra politiker kanske aldrig planerat eller forstatt det, att svenskar forlorar sin plats pa arbetsmarknaden, och i andra hand forlorar svenskarna sitt existensberattigande eftersom vi blir andra klassens medborgare. Vi blir diskriminerade och nervarderade till 25 % av vart orginalvarde.

Flyktingarna maste skickas tillbaks, allihop, vi har fatt nog av en sinnessjuk politik som dessutom forvarras for varje vecka.

Visa ert raseri mot politikerna, inga kompromisser. Jag vagrar tolerera var regeringes prislapp pa mitt huvud, jag ar vard 100 % inte 25 %. Vart gick pratet om LIKA VARDE? Vi har fatt ett treklass system nu, invandrare ar varda 100 % , svenkarna ar varda 25%, och makthavarna ar gudomliga och kan inte kritiseras. JAG HAR FATT NOG.

/ peter a

Anonym sa...

Tyvärr så är det några få tunga bankir-släkter som styr vår värld, tro det eller ej. Det är en skapad kris.
Våra politiker har inte ett skit att säga till om.
Heinrich

Anonym sa...

Anonym nr.10 sa
"Det vagaste som finns, a new world order"

Detta är delvis meningen med betäckningen NWO. Den är menad att ge en samlad beskrivning på de olika politiska och ekonomiska drivkrafter som driver en gemensam agenda, vilken går i motsatts till den individuella eller nationella frihetens.

Det mesta av vad våra politiker beslutar är till synes helt ologiskt och kontraproduktivt för de själva och den vanlige medborgaren. Men i ett större sammanhang blir bilden tydligare och en politisk logik kan uttydas dvs en ny världsordnings politik.

Det är pga NWO som våra politiker känner sig villiga att såga av den gren som både de och vi sitter på för att de har redan säkrats sig själva vid den mycket kraftigare grenen.
Däremot är våra politiker moraliskt ansvariga för deras förrädiska beteende mot Sverige och svenskarna.

D2TNWO