05 november, 2008

FRA-dolken körs in i vår rygg

När FRA-lagen först dök upp i debatten var det många som med rätta var upprörda. Staten skulle med denna lag få rätt att utan motivering massavlyssna medborgarnas telefonsamtal och mäjltrafik. Det stinker polisstat lång väg. När kritiken var som starkast drog regeringen öronen åt sig och utlovade förändringar i lagen. Hela 15 justeringar i lagen skulle göra den mer acceptabel, menade man.

Nu ser vi att ord och handling inte stämmer. FRA-lagen ska nämligen införas vid årsskiftet utan några som helst förändringar. Så förbered dig på att ha fader staten hos dig i hemmets lugna vrå. Aldrig tidigare har en regering varit så intresserad att lyssna på medborgarna. Dessvärre inte på det vis man skulle önska.

Det är helt bortom all värdighet att ett modernt land inför rena polisstatslagar på samma vis som USA införde Patriot Act och skyllde på bin Laden. Men samtidigt går det att förstå varför de inför FRA-lagen. Vi har inte längre ett gränsskydd som stänger ute fiender, utan globaliseringen förutsätter i längden att staten kan kontrollera befolkningen inom landet. Med globaliseringens framfart för marknadens bästa var det bara en tidsfråga innan Patriot Act och FRA-lagen togs fram och sattes i verket.

FRA-lagen leder tankarna till Expo – en organisation som synar den delen av befolkningen som är alltför kritisk till massinvandringen. Det var inte så länge sedan som denna organisation, med rötterna i den vänsterextrema rörelsen, skröt med att man hade sprättat upp medborgares plus-/bankgirobetalningar för att se om de donerat pengar till fel organisationer. Man kontrollerade även dessa medborgares mobilsamtal för att se vilka dessa stödjer. Detta skrev jag om här.

Till sist: visst är det märkligt hur lite fulmedia skriver om att FRA-lagen nu införs i sin urpsrungliga vedervärdiga form?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fulmedia skriver inte om det då det inte står överst på krigsrubriksagendan längre. Det är likadant med det påhittade klimathotet. När det väl slutar att sälja, ja då är det nya saker som dyker upp. De senaste månaderna ahr fulmedia rapporterat om nästintill bara Obama och i viss mån smutskastat McCain.

Anonym sa...

Vi lever inte längre i en demokrati!
Vad viljan hos det svenska folket gäller, visar sig inte längre i de beslut som fattas mitt framför näsan på oss. Varför vaknar inte folket för vad som sker, måste varje svensk drabbas av ett hatbrott för att detta skall ske eller kanske räcker det med några tusen som Kurt Larsson?

Kolla detta!
http://youtube.com/watch?v= wOtGr1JFCnE

Anonym sa...

Glömde detta klipp till min tidigare kommentar, helt otroligt!
http://youtube.com/watch?v=Tt2yGzHfy7s