04 november, 2008

Halal-TV – Ett försök att normalisera en extrem ideologi

Det har varit många upprörda känslor över SVT:s nystartade serie Halal-TV. Naturligtvis blir de som känner sig upprörda kallade både det ena och det andra epitetet - som vi är alltför väl bekanta med. Men vad gör Halal-TV och vad är avsikten med programmet?

Programmet beskrivs av SVT på följande vis: ”Cherin Awad, Dalia Azzam Kassem och Khadiga el Khabiry är tre svenska tjejer som tittar på Sverige och svenskheten.”

Bara grundsatsen blir således fel då ingen av tjejerna är svensk ens med generösa mått mätt. Svenskar är en folkgrupp, precis som alla andra, och dess identitet ska inte slapphänt förringas, förskringras eller förvanskas. Man behöver inte vara svensk för att vara jämlik. Jag kommer aldrig att bli japan oavsett om jag hade födds i Japan, talade flytande japanska och hade japanskt medborgarskap. Ingen japan skulle se mig som japan, och knappast jag själv heller.

Tillbaka till programmet. Redan innan programstart gjorde en av programledarna, Cherin Awad, sin hållning klar; stening är ett lämpligt straff för otrohet. Hon motiverar detta med att beviskraven är höga och att Guds lag alltid går före människornas lag, samt att straffet för otrohet är döden. När detta uppmärksammades tog Awad tillbaka sitt stöd. Naturligtvis inte för att hon ändrat åsikt, utan för att undslippa den negativa publiciteten.

Halal-TV är ett (1) försök i raden av många att normalisera islam, en extrem ideologi. Samtidigt säger sig SVT stå bortom kommersiell och politisk påverkan. En programserie om islam som leds av tre muslimer uppfyller enligt mig inte de kriterierna.

Det är länge sedan jag fick nog av islamismen med alla hedersmord, könsstympningar, tvångsgiften och slöjor. Men kanske mest på grund av alla våldtäkter begångna av muslimska ungdomsgäng som ser svenska kvinnor som horor eftersom de inte lever förtryckta som muslimska kvinnor.

Islam är en extrem ideologi som SVT och andra invandringsextremister försöker få oss svenskar att acceptera och omfamna. Men dagligen ser vi runt om i världen vad islam i praktiken står för. Det är världens största religion, den nu våldsammaste, och den gör anspråk på Europa. Muslimer har många muslimska länder att välja mellan när det gäller att slå ner bopålarna. Varför välja kalla, kristna Sverige?

Carl Hamilton vågar göra lite motståndKursiv i programmet när de tre muslimska programledarna vägrar att ta Hamilton i hand. Hamilton blir upprörd och ifrågasätter detta agerande varpå en av de tre frågar: - Står det [att man skakar hand] i den svenska lagboken?

Varpå Hamilton rakryggat svarar: - Det är värre än så är jag rädd. Det handlar om hur vi svenskar vill leva. Det är så vi umgås; vi skakar hand. Det är inte vi som är problemet. Problemet är att ni kommer hit och inte vill skaka hand, då är det faktiskt ni som är problemet.

Hursomhelst var det inte så många som tittade på Halal-TV som SVT hoppats på. Kanske blir det högre tittarsiffror om man startar en ny serie vid namn Marx-TV, ett program om kommunismen lett av tre kommunister?

18 kommentarer:

Anonym sa...

Hur gamla var Muhammeds fruar? Och hur gammal var han själv när han gifte sig med dom?

Hade Runar rätt?

Anonym sa...

Hej Weine!
Jag vet inte hur många besökare Rakryggad har? Vet du?
Dina artiklar är så intressanta att de borde spridas till många. Du har lätt att formulera dig. Beskriver svåra frågor på ett lättförståeligt sätt. Samtidigt gör du en stor insats för vårt land. Tack! FKR

Weine Berg sa...

Hej FKR. Tack för de orden. Jag försöker uppmuntra alla som läser bloggen att sprida budskapet på alla vis möjliga. För närvarande är det 4300 som läser bloggen varje vecka.

Fosterjordnära sa...

Nu torde även den mest tillbakalutade "svensson" börja höja sina ögonbryn?!

Denna TV-propaganda måste ju ringa som Hesa Fredrik i huvet på folk ,den svensk som inte känner en djup oro över utvecklingen när de ser på detta program är nog helt känslokall.Hur länge till klarar makten av att hålla svenskarna ned i TV soffan? Hur bör vi i den nationella rörelsen/invandringskritikerna/svenskar i allmänhet göra för att få stopp på våra politikers förräderi??

Man kan inte längre sitta och skratta åt dem som öppet påstår att sharia-samhället ligger för dörren ,med nuvarande politiska och därav följt demografiska utvecklingen är det inte många år kvar innan "svenskar" som dessa tre tjejer jublar över den muslimska segern över "de otrogna". Och kanske ,bara kanske kommer de visa sin nåd mot kräldjur som Jens Orback.

Gör motstånd ,gör motstånd ,gör motstånd!!!

Crille sa...

Hejsan! Läser din blogg varje dag. D har så lätt att formulera dig, så det blir på ett korrekt sätt. Händer ofta att jag sprider något av det du skrivit vidare till mina bekanta.

//Crille

Robin Shadowes sa...

Om vi kunde beröva islam religionsstämpeln vore mycket vunnet. Tror det hade blivit mycket lättare att bekämpa denna pest om den inte kunde gömma sig bakom religionens slöjor. Skulle f.ö. inte förvåna mig om det blir just bloggosfären som sänker Halal-tv i slutändan.

Anonym sa...

Svar till fosterjordnära!
Att göra motstånd som du uppmanar till gör många dagligen. Det finns fredliga alternativt olagliga metoder. Det har funnits stunder då den olagliga metoden velat ta kommandot. Hur når vi våra mål bäst? Hur länge orkar vi se hur VÅRT land våldtas? Hur länge orkar vi höra alla lögner? Hur länge skall media fritt få indoktrinera? Journalistkåren består av en samling förrädare, vilket motstånd får de? Ett av flera exempel är Göteborgs-Postens rabiata kärlek till de sk "flyktingarna". Denna tidning får dagligen ostört sprida sin propaganda. Vem sätter dessa förrädare på plats? Vilket motstånd får de? Vänsterpartisten i Malmö kommunfullmäktige (glömt hennes namn) uppmanar sina extremister att störa/stoppa SD:s möten. Vem gör motstånd och sätter henne på plats?
Har vi väntat för länge? Är tiden inne att spänna våra muskler? Vi är många-vi är starka-vi är SVENSKAR!FKR

Anonym sa...

Någon frågade vad man kan göra ovan.

Börja med att idag på fikarasten, lunchrasten etc. diskutera och att öppet håna de tre medeltida, vandrande pingvintält som utförde cirkuskonsterna i mångkultur-TV.

Skratta åt dem. Berätta en rolig vits om muhammed.

Möter du ett pingvintält på trottoaren, lämna inte plats utan låt pingvinen gå ut i rännstenen. Det ska kosta att uppföra sig kränkande mot oss Svenskar.

Vägra skaka hand med muhammedaner, spelar ingen roll om de är kvinnor eller ej.

Handla aldrig i en affär om expediten eller ägaren är icke-svensk.

Ät inte lunch på skitiga blatterestauranger. Säg att du blev dålig i magen sist du var där eller att du hört att hälsoinspektionen klagat på bristande hygien.

Kräv fläskpankaka och annan svensk husmanskost i matsalen.

Klaga om ärtsoppan serveras utan fläsk. VÄGRA ATT ÄTA DEN.

Rösta i ALLA val! Även EU- och kyrkoval. Hjälp till att dela ut information.

Bli medlem i ett svenskvänligt parti och organisation.

Låt aldrig någon svenskfientlig uttala sig utan att avryta, ge svar på tal och visa öppet förakt mot alla svenskfientliga idivider.

Säg aldrig någonsin "sossarna", "moderaterna" etc. De skall alltid kallas för "det svenskfientliga sossarna", "mångkultur-moderaterna" etc.

Prenumerera på Nationell Idag, Sveriges enda rikstäckande tidning.

http://www.nd.se/ni/veckotidning/

KF

Anonym sa...

Svar till KF ! (se ovan)

Tack för dina intressanta tankar och tips! Jag tar med dem ut och skall praktiskt använda dem. Pingvintälten får se upp! Här kommer en rakryggad och stolt svensk med en mördande blick. Flera av dina tips har jag under många år använt. Inga cafeer, taxi, servicebutiker etc får mig som kund.
Avslutningsvis. Kan någon ge mig ett trovärdigt svar varför de sk "nya svenskarna" kan ta över cafeer och restauranger? Var får de pengarna ifrån? Ger staten/kommuner ekonomiskt stöd? Har svenskar samma villkor? Eller diskrimineras vi?
Jag önskar alla Rakryggads läsare en bra dag! FKR

Anonym sa...

Deras färggranna kolsäckar stämmer lite in mot de svarta säckarna som är legio här i västerorts ghettot och övriga arabiserade områden. Men det gäller att färglägga verkligheten för svensson.

Anonym sa...

Anledningen till att de driver småbutiker o matställen, pizzerior mm beror nog på att de dels kan göra det inom familjen, dvs slippa löner, fackföreningar o dyl.
Sedan ger den verksamheten också stora öjligheter till skattefiffel eller helt enkelt att ge fan i att betal moms o skatt och ta konkursen när kraven kommer.
Företagsamhet, javisst!
Kurtn

Anonym sa...

anonym 9:16,
Angaende "de nya svenskarna" som skaffar kafeer etc. De kan savitt jag vet fa foretagslan och "reserverade invandrarlan", kommuner har olika program med gott om pengar till det.

Det viktigaste ar att alla dessa smabutiker restauranter inte kan tjana nagra pengar om man inte satter i system 1, dels svarta inkomster. 2. landsman som jobbar svart for 30 kr/ tim. etc.

Har du 2 - 10 kusiner som vill jobba for 30 kr /tim, nej jag trodde inte det. Men en irakier har 50 dubblat sin imkomst jamfort med hemlandet.

Om de alla skulle betala svenska loner sa skulle det inte finas nagra smaforetag av den typen, Svarta pengar ar det enda som man tjanar, fraga hur mycket deklarerad lon agaren har sa vet du.

Om sossar och moderater, sa ar sanningen som Weines klistermarke sager, "massinvandring ar extremism". De partierna borde alltid kallas vid sitt ratta namn, "extremist moderater", radikal kristdemokrat" etc. De ar mer "extremister" an vad ND eller SD ar. En test ar ju hur statlig TV nu har ett program med muslimer som oppet hyllar stening.

/ peter a

Fosterjordnära sa...

Svar till anonym.

Jag är organiserad ,jag inte bara prenumererar på NI ,jag skriver i tidningen ,jag undviker att gynna butiker/restauranger och annat som inte ägs av svenskar. Jag försöker även påverka politiken i min hemkommun.
Detta räcker uppenbarligen inte ,mer måste till ,vill inte förespråka väpnad kamp men det börjar bli ytterst bråttom om vi skall klara av att gå den demokratiska och moraliska vägen. Vårat folk lider ,även om långt ifrån alla är medvetna om det!

Som sagt: motstånd ,motstånd , motstånd!!

Anonym sa...

Till redaktör Weine Berg!

Hoppas att inte redaktören ogilar att undertecknad fått igång ett diskussionsforum. Som utgivare har redaktören rätt att stoppa detsamma. Mvh, FKR

Weine Berg sa...

Crille: Stort tack för de orden!

FKR: Diskussionsforum? Menar du i kommentarerna? Nej, det är helt åkej tycker jag.

Tjejen! sa...

Mycket bra sagt av Hamilton!
Synd att det inte var så många som såg just detta, För en mer klockren kommentar får man nog leta efter i SVTs stora arkiv!
Jag hoppas tittarsiffrorna fortsätter att vara låga så kanske dom lägger ner skiten!

Anonym sa...

Hej... intressanta tankar ni har! Kan det inte vara så (angående blattar som äger cafeer o småbutiker osv) att dem har gör eget företag eftersom det kan man göra utan någon speciell utbildning? eftersom dem flesta invandrare som har svensk utbildning inte får arbete inom det? Angående handskakning!!! Om Sverige vill vara ett land som står för mänskliga rättigheter, religionsfrihet osv, så kan Sverige inte tvinga männsiskor att skaka hand för att det är en norm! Asså jag menar skärp er för f*n, ska en med bacill skräck eller rädd för att bli förkyld oxå bli tvingad att skaka hand? Varför är det mer rätt av dem att låta bli? Bara för att en muslim inte vill skaka hand betyder det inte att den vill att Sverige ska rätta sig efter shariahlagarna! Det handlar bara den enskilda individen vill följa sin religion så gott det går, och då det finns religionsfrihet i Sverige så är det ju ingen snack om den saken!

JJ sa...

Du har så jävla rätt.