06 november, 2008

Tolerans är alltid på svenskars bekostnad

Jag har nyss sett på Debatt med Janne Josefsson och jag måste säga att jag är upprörd. Josefsson skötte sig klanderfritt, inget att klaga på där. I debatten om Carl Hamiltons vidhållande, att den svenska seden att ta i hand när man hälsar, är det som gäller i Sverige, menade många av hans motdebattörer en annan sak. Om och om igen fick jag höra hur det är tolerans att muslimer inte ska behöva hälsa i hand. Att det på samma vis blir intolerant av en muslim att inte ta i hand och därmed inte respektera den svenska seden, sades eller tänktes aldrig.

Värst var nog en miljöpartist vid namn Catalan som helt allvarlig menade att muslimer inte ska behöva ta i hand om de inte vill när de är i Sverige. Det vore intolerant om de gjorde det. I nästa andetag berättade hon att när hon åker till Frankrike hälsar hon på franskt vis, det vill säga pussas på kinden. Hyckleriet är obestridligt.

Josefsson refererade till en opinionsundersökning som sa att 80 % av befolkningen anser att invandrarna ska anpassa sig efter det svenska när de kommer till Sverige. Hur kommer det då att de som hade dessa åsikter bland de många debattörer i programmet kunde räknas på blott tre fingrar? Är det inte överväldigande tydligt hur stort glappet är mellan folket och åsiktseliten?

Hade man velat återspegla verkligheten hade man naturligtvis haft 80 % som stödde Carl Hamilton bland horden av debattörer som deltar i programmet. Men de finns inte. De flesta som processas till debattsofforna är av samma skrot och korn och har mycket litet gemensamt med folket som helhet. Det kan man kalla segregation.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Alltid samma visa från muslimerna!
Två steg fram och ett steg bak metoden. Först göra svenskar rädda för sharia, för att sedan få till en kompromiss som alltid kräver en minskning av det svenska.

Robin Shadowes sa...

Glöm inte att snart kommer alla EU-medborgare som kränker islam kunna bli utlämnade till det arab-land som händelsevis begär en utlämnad. Så hittills har inte "svenskar" som hotas av dödsstraff i sina hemländer kunnat utlämnas p.g.a. detta. Men i en snar framtid kommer etniska europeer som har kränkt pedofilprofeten kunna bli sända till Egypten, Syrien eller Saudiarabien för åtal och straffpåföljd. Detta är något som fulmedia tiger om. Ingen skall inbilla mig om att har man en gång blivit sänd ner dit för att ha kränkt deras profet, den personen kommer aldrig mer att återse sitt hemland.

Anonym sa...

Såg ej skiten, men som vanligt var det väl hycklarnas afton. Tyckareliten har aldrig, kommer aldrig att förstå innebörden av självkritik. Får betalt för att låta käften glappa. Blodsven

Anonym sa...

Weine Berg...

Du är ta mig fan (förlåt det spontana kraftuttrycket...!)landets i särklass främste politiske - samhällskritiske - journalist. Det finns till dags dato ingen som kan mäta sig med dig! Du är ohotad. Det finns ingen som ens kommer i närheten av dig Weine...

Hälsningar,
C Johansson

Anonym sa...

På tal om ord och handling. I min ungdom var jag nägra år till sjöss, och hamnade lite varstans i världen. Bl.a, arabländer, vilka jag inte visste något om. Tyckte det var spännande med nya platser. De äldre sjömännen avskydde ex. vis nordsfrika, vilket jag också kom att göra. Detsamma gällde sjöfolk från hela världen, kan jag nämna. Fick en långhelg i Antwerpen,så jag kunde passa på att handla lite grejer. Så jag och 2 kamrater i samma ålder tog oss till city.(annars blev det mest hamnkvarteren). Såg en skylt på många av ölsjappen där det stod på fra. eng.och flaml. ungefär: "Nordafrikaner ej välkomna i denna lokal". Efter våra ärenden gick vi in för att ta en pilsner på en av dessa sjapp. Vi satt där och snackade, när barägaren kom fram ovh frågade om vi var svenskar. Han kunde lite skandinaviska, ovh han slog sig ner med en pilsner. Det var en stor skäggig lufs i 50årsåldern, såg allmänt hård ut. Jag förklarade att vi var sjöfolk, och hade full förståelse för hans skylt. Han förklarade att arabkvarteren låg i närheten, och att han inte ville ha med dom att göra. Jag sa att den skylten i Sverige skulle vara omöjlig.(Detta var ca 1971,och jodå vi var världsmästare i dumhet redan då). Han tittade frågande på mig och sa :-Är inte Sverige en framstående demokrati? -Jo... ehvadå? -Du menar att du inte får ha en sån skylt i din egen bar?-Eh..nej..öhh. -Så du bestämmer inte själv vilka som du vill ha som gäster?- Nej, du vet demokrati..-Så du tycker att du lever i ett demokratiskt land då?-Eh ja.. joo Nu höjde han rösten och såg allmänt farlig ut.-VAD ÄR DET FÖR JÄVLA DEMOKRATI OM DU INTE SJÄLV BESTÄMMER HUR DU VILL HA DET. Med dessa ord ringandes i mina öron, har jag alltid varit misstänksam mot vår demokrati. Med detta ville jag ha sagt att A, Det fanns ett problem. B. Det fanns bara en lösning på problemet. C. En handlingens man åtgärdar problemen. D En svensk politiker skapar problem, men förmår inte lösa dom. Jag besökte den baren flera ggr sen,och blev god vän med Frans. Tilläggas kan att alltid var det någon hippie eller rödskägg, som hade åsikter om skylten. Det slutade alltid med en spark i arslet. Blodsven

Anonym sa...

Glömde tillägga att när jag ser och hör våra "Alla människors lika värde blabla" samt DO JÄMO HOMO HBT och allt vad fan som finns, skulle jag velat sett deras min om skylten fanns idag. Skulle tänka mig en kollektiv hjärtinfarkt eller stroke. Blodsven

eklanda sa...

konstigt att sekten expo inte var
med i debatt och kallade hamilton för rasist, eller iq blondinen frida johansson, när vi svenskar kan åka till saudiarabien och äta griskött och dricka akvavit då har allas lika värde närmat sig något. men att skrika allah akkbar i sverige är ok, man kan spy för mindre.

Fosterjordnära sa...

Hundar är ju som bekant "haram" = förbjudet ,för en muslim att klappa. Likväl var det inga svårighet för en av de muslimska flickorna att hälsa på en hund ,detta efter att total vägrat ta Hamilton i hand!

Programmet är inget annat än propaganda ,man vill "normalisera" islam och få svensson att fortsätta sitta still i soffan.

Hujeda sa...

Tänkte på en sak i programmet, minst två av åsikterna som visades och syntes bra på skärmen i programmet kom i samma sms, om man hörde på vad Axel läste upp.
Självklart två meningar som gick i tyckarelitens linje.

Med tanke på vad som uppdagades i ett debattprogram i Norge för ett tag sedan. Folk som jobbade på tevekanalen skickade in sms för att balansera alla kritiska sms som tittarna skickat in.

Johan sa...

Janne Josefsson och hans side kick med laptoppen är kräk utan dess like.
Debatt i SVT har aldrig varit så vinklat som det är nu. Varje ämne skall benas ur på ca 15 min. Alla som har något vettigt att säga blir avbrutna stup i kvarten. Nej fy fan för Socialist Television.