07 november, 2008

Brev till regeringen: Svar från Sabuni

Den 5 oktober skrev jag ett brev till regeringen om deras värdegrund att svenskar kan bytas ut mot andra folk bara ekonomin går ihop. Idag, efter lång väntan, ramlade det in ett svar från Nyamko Sabuni, integrationsminister, som fick uppgiften att besvara mitt brev. Här nedan kommer svaret i sin helhet. Rakryggad har för avsikt att kontra på detta svar då det finns en hel del frågetecken och lösa trådar i Sabunis svar.

Tack för ditt brev.

Ingen inom regeringen hävdar att svenskar inte duger. Det är en helt annan sak att påminna om att den utveckling vi sett i Sverige, lika väl som i de flesta andra länder, inte hade kunnat ske utan att vi varit öppna för människor från andra länder och med andra erfarenheter. Också en framtida utveckling av vårt välstånd är beroende av en fortsatt invandring. Vi gör det av demografiska skäl på grund av en åldrande befolkning och utifrån det behov av arbetskraft vi vet kommer att finnas. Denna bedömning delas av de flesta länder i Europa och av internationella organisationer som EU och OECD. Det bör också framhållas att inget land kan leva isolerat från omvärlden.

Vänliga hälsningar
Nyamko Sabuni,
Integrations- och jämställdhetsminister

20 kommentarer:

Anonym sa...

Hon dissar dig rejält här...hon tror uppenbarligen att du är en fjortis från mellanstadiet,annars hade hon inte skrivit ett så billigt svar.

så om sverige slutar släppa in outbildade från mellanöstern och afrika bli vi isolerade från omvärden....vilken blåst neger.

arbetskraftinvandring säger hon...wow,det måste vara gott om jobb i sverige....demografiska skäl???vilken jävla pajas.

be sa...

Nej, den utveckling vi sett i Sverige hade säkert inte skett om vi inte varit så fruktansvärt öppna för människor från andra länder. Frågan är väl snarast om det är den utveckling vi vill se? En framtida utveckling av vårt välstånd är inte beroende av att vi tar hit fler människor än vi klarar av att försörja. Så länge jag kan minnas har Sveriges befolkning legat på ca 8 miljoner och det har fungerat utmärkt. Nu har befolkningen ökat med minst 1 miljon men andelen arbetande är jag inte säker på om den har ökat. Arbetstillfällena har ju, av olika orsaker, minskat. Om den åldrande befolkningen består av det stora antal fyrtitalister som beskylls för så mycket så borde de/vi väl snart ha dött av och då minskar ju den svenska befolkningen radikalt. Förutsatt att vi inte hela tiden "importerar" fler (som inte kommer i arbete).

"Inget land kan leva isolerat från omvärlden". Det behöver väl inte betyda att vi måste ta hit en stor del av dess befolkning??

Robin Shadowes sa...

Det hade funnits en viss logik om invandringen dels varit begränsad och syftat till att locka till sig kompetens, istället för som nu inrikta sig på massinvandring av getherdar och analfabeter. Begriper inte hur dessa skall få den kantrande Skutan Sverige på rätt köl igen.

Anonym sa...

Bara för att den märkliga bedömningen delas av andra länder och organisationer, (politiska dessutom) betyder det förmodligen att den är sinnessjuk. Blodsven

Fenrisulv sa...

När du skriver ditt svar kan du ju fråga Sabuni, angående den åldrande befolkningen som skall "räddas" av tredje världens analfabetiska avskräde, hur hon ställer sig till rapporten "The Economic Impact of Immigration" som det engelska överhuset tog fram med anledning av det politiskt korrekta tjatandet om vilken vinstaffär invandringen är.

Bl a så avfärdades påståendet att vår välfärd skulle kunna räddas av invandring som en "dubbelbluff", för att inte tala om hur man på ett tydligt sätt avfärdade allt snack om att vår typ av invandring skulle kunna vara en lönsam affär. Länk: http://www.publications.parliament.uk/pa/ld/ldeconaf.htm

Anonym sa...

http://se.youtube.com/watch?v=1d8t7KbehF0

Hej Weine,
Ni agerar som om det inte finns ett val, fattar inte folk att EU valet ar bara manader ivag?

Sedan ar riksvalet 1 ar senare, sprid lite mer information sa valjare kan rosta,

http://se.youtube.com/watch?v=1d8t7KbehF0

En till film som gllar dina loggos?

Weine till riksdagen? Tycker P A

/ p a

Anonym sa...

Det är skrämmande att inte ens regeringen är bättre formulerande än så. Har dom inte ens lite stolthet utan svara "Godag yxskaft"?

Lite trovärdiga visioner hade ju kunnat skapa lite trovärdighet för trots allt en regering, men icke.

Vad i hela friden är det för idioter som sitter och "styr" detta laqndet? Har dom inge kompetenta rådgivare en gång?

Skicka dit en vit käpp och en ledarhund till dom. Herre Jesus vad rädd man blir när man läser en av våra ledande politikers ord här...

Peter

Anonym sa...

Säger väl allt, det värsta är att hela EU resonerar så här.
EU blir vår undergång.
Heinrich

Anonym sa...

Arbetskraftinvandring från Mellanöstern? Man vet ju inte om man ska skratta eller gråta.. Hur fan ska 1 miljon skomakare och pizzabagare, som ändå inte betalar skatt, kunna bidra till en utveckling av vårt välstånd. Nyamko har nog rökt för mycket khat.

Crille sa...

Måste få säga det att ditt engagemang att maila regering och tidningar som du gör är underart att se.
Kan bara tacka att du har både kunskap och ork med att sitta med det här.

//Crille

Nisse sa...

Herre Gud, vilken vidrig bild du fått tag på Weine! Mitt nackhår reste sig och jag fick iskalla rysningar i hela kroppen!

Är det ingen annan här som ser negerns ansiktsutryck? Hon betraktar ju barnen som om de var grillade kycklinglår redo att sätta tänderna i!!

Hur vet vi att hon inte kommer från en afrikansk negerstam där man i praktiserat kannibalism ända sedan de slutade svinga sig mellan grenarna i träden?

Finns det några barn som anmälts saknade i kvarteren runt denna varelses bostad? De kanske har blivit uppätna...??!

Stone sa...

Tro inte att Sabuni sitter i regeringen på grund av kompetens. Hon är en symbol på alliansens mångkulturella sinnelag (PK-sinnelag) Så svaret är förmodligen vad hon förmår utifrån sina förmågor.

Anonym sa...

Vad hade du förväntat dig av en inkvoterad hottentott från folkpartiet? Ställer du följdfrågor blir du sannolikt skyldig till negerslaveriet. Varför inte fråga henne hur hon ser på sina svenska rötter och hur hon tänker bevara svensk kultur med tillhörande tradition, för de svenskar som valt henne att integrera främmande kulturer till den svenska kulturen..

Anonym sa...

..påminna om att den utveckling vi sett i Sverige, lika väl som i de flesta andra länder, inte hade kunnat ske utan att vi varit öppna för människor från andra länder ..

utveckling ? ja den utvecklingen har väl inte blivit trevlig tycker jag, med tanke på alla rosengård, gängvåld etc som har blivit

Ifrågasättaren... sa...

Där där Nyamko Sabuni lär sannolikt inte ha alla kopparna i skåpet...

...sabotage, terrorism, bomb- och granatattacker, bankrån, skolvåld, stenkastning, stölder, gängbildningar, gruppvåldtäkter, djurplågeri, kriminella konstellationer, personrån, mordbränder, intolerans, människosmuggling, lagtrots, mord, vandalisering, misshandel, värdetransportrån, övergrepp i rättssak, miljöförstörelse, organiserad brottslighet, framkallande av rädsla bland allmänheten, bilbränder, iscensättande av fara, inskränkning av trygghet, orealistiska krav, pedofili, absurd grymhet, skövling, snatteri, balkongknuffningar, förslumning, skolbränder, lösspringande kamphundar, könsstympning av flickebarn, bedrägeri, våldtäkter, nedskräpning, utpräglad råhet, hänsynslöshet, tvångsgifte, nedsläpp av stenar från viadukter, religös fanatism, ödeläggelse, hot, hedersmord, skjutningar, ofredande av kvinnor, narkotikahandel, extremt våld i allmänhet, ghettofiering, bilbomber, terrorattacker riktade mot räddningspersonal, kidnappningar, knivskärningar, regelbundna kränkningar av den ockuperade befolkningen... Samtdigt som svenskarna inte längre vågar gå ut i sina egna städer och samhällen, i sitt eget land...
Och detta betalar Sverige fyrsiffriga miljardbelopp för...!

Det är fullständigt sanslöst.

Anonym sa...

Med tanke på den där bilden... av
den inkvoterade... Sverige är ett enda gigantiskt demografiskt skämt!

Säkert har hon fått en massa olika i förväg skrivna standardsvar. Beroende på fråga hon får uppläst för sig, med färganvisning... trycker hon på olika färglagda knappar och så spottar datorn ut ett svar som anses passa just denna (gula..!) fråga...

/Kalle Anka

Ifrågasättaren sa...

Förresten... jag glömde inavel!

wodinaz sa...

Patetiskt! Ständigt dessa motbjudande svar utan argument.

Tesen: "Om man inte har massinvandring då är man sluten mot omvärlden" är så löjlig att den inte ens borde behöva kommenteras.

Sveriges kristnande är ett motexempel. Trots att Sverige inte hade massinvandring genomfördes en enorm och fundamental genomgripande förändring av landet.

Sveriges införande av parlamentarisk demokrati. Ute i Europa spred sig den parlamentariska demokratin av engelsk typ som en löpeld och slutligen bytte även Sverige. Även om denna förändring får man väl säga att den var tämligen stor.

Tog vi inte in influenser från omvärlden under t.ex. dessa två stora förändringar? Utan att byta ut den egna befolkningen.

Tesen: "Utan en u-landsbefolkningspyramid så stannar Sverige" är lika efterbliven.

Folk är blir gamla? Jaha. Är det verkligen nödvändigt att ha en befolkningspyramid som ett u-land för det? Går det inte att effektivisera produktionen så att vi kan ta hand om våra många gamla?

Abortfrågan, 37000 etniska svenskar per år mördas redan i livmodern. Det handlar alltså om ett massmord av cirka 1 miljon etniska svenskar de senaste 30 åren.

Väsentligen ett förbud av abort är en betydligt mindre förändring av landet än att byta ut folket.

Om befolkningsfrågan är så viktigt att man kan offra hela det svenska folket, eller hela det européiska folket varför inte förbjuda abort och ha en vettig familjepolitik?

Varför skall andra länder producera människor till Sverige? Vad har integrationsministern för människosyn egentligen? Är vi utbytbara kuggar som man kan frakta runt efter behov?

Patetiskt svar. Betyget blir icke godkänt.

Weine står således fortfarande utan svar.

Anonym sa...

Patrioten Sabuni är som alla dagens politiker, var de än kommer ifrån, endast den globala agendans knähundar. De använder denna agenda som ett skäl till att demontera nationer och människornas unika identiteter.

Fosterjordnära sa...

"Tack för ditt brev.

Ingen inom regeringen hävdar att svenskar inte duger. "


Nr ett: hon måste här definiera vad är en svensk? Är det som PK-iterna i alla lägen hävdar:det är alla som fattat ett beslut om att resa till och bosätta sej i Sverige ,ja då faller ju svaret ihop till ,hmmm ,ingenting.

...."öppna för människor från andra länder och med andra erfarenheter. Också en framtida utveckling av vårt välstånd är beroende av en fortsatt invandring. Vi gör det av demografiska skäl på grund av en åldrande befolkning"

Vill Sabuni ta in endast folkfränder i åldrar mellan 17-25 , och hopas på att just de inte åldras. För inte kan det väl vara så att det endast är vi "svenskar" som åldras. De nya svenskarna är evighetsmaskiner? Egoismen lyser upp Sabunis väg ,hon banar väg för miljoner människor från Afrika och Mellanöstern. Sverige skall bli det nya "förlovade landet".

...." och utifrån det behov av arbetskraft vi vet kommer att finnas."

"Vet?" Hur kommer det sej att hon "vet" hur kommande arbetskraftsbehov skall komma att se ut? Om hon vet en sådan sak ,som rimligtvis ingen kan veta ,varför varnade hon då inte svenska folket för denna lågkonjunktur som vi har idag?. Det borde med all logik vara betydligt lättare att förutse än att spå om hur många araber Sverige är i behov av år 2035?

..."Det bör också framhållas att inget land kan leva isolerat från omvärlden. "

Vem faen har förespråkat "isolering" ,har du det Weine?

Men om så vore ,fröken Sabuni ,vad är det som får dig att tro att svenskarna skulle dö ut? Det finns fortfarande folkstammar som är fullkomligt isolerade från omvärlden. De lever och mår nog jävligt bra. De kanske inte lever i högteknologiska skyskrapor ,men de vet att producera nya generationer . Och DET är vad vi i Sverige behöver Sabuni. Vi behöver varken skyskrapor eller din destruktiva arbetskraftsinvandring!!

Sluta behandla brevskrivare som dagiselever!! Ge nu Weine ett svar värt att läsa.