09 november, 2008

Fler ska skickas att dö i Afghanistan

Reinfeldt vill skicka fler svenska soldater till Afghanistan för militärtjänstgöring, meddelades i veckan som gick. Varför, kan man undra. Vad gör svensk militär i NATO-regi i ett land så långt borta av skäl som är mer än lovligt oklara?

– Det är pinsamt. Vi säger att vi är här för att hjälpa till att bygga upp landet. Alla frågar efter hjälp men vi kan inte ge dem det. Vi samlar in information, men vad händer sedan? Ingenting, säger kapten Roger Edelbro till Svenska Dagbladet.

Den officiella versionen är att USA attackerade Afghanistan för att landet påstods skydda Osama bin Laden. Bin Laden utpekades av Bushregimen som skyldig till attentatet den 11 september 2001 i New York och Washington. Men hur förhåller det sig – egentligen? Jo, det gjordes aldrig en rättsteknisk undersökning av mordplatsen World Trade Center där 3000 amerikaner mördades. Platsen spärrades av och stålet från de prydligt raserade byggnaderna skeppades till Asien för nedsmältning – utan föregående rättsteknisk undersökning. FBI har efterlyst bin Laden för ett flertal attentat, men inte för attentatet den elfte september. Den federala polisen har själv gått ut med att man inte har några bevis för att bin Laden ligger bakom massmordet.

Ändå ockuperar USA/NATO fortfarande Afghanistan. Och trots oklart syfte stannar svensk militär i Afghanistan och ska till och med utökas. Sverige har även marina enheter som patrullerar Kenyas och Somalias kuster mot sjörövare(!). Är det här upp-och-ner-vända världen eller vad?

Helt klart är att Reinfeldt är livsfarlig för Sverige. Hans inställning - att svenskar är barbarer och att vi inte ska få rösta om EU:s föreslagna grundlag, det s.k. Lissabonfördraget, att halal-slakt är bra för integrationen, att Sverige inte ska ha ett försvar men att svenska soldater ska dö utomlands i länder vi knappt kan stava till och att vi behöver en större arbetskraftsinvandring - är så långt bort från betryggande ledarskap för Sverige att man blir mörkrädd.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hur lättlurade är folk nuförtiden egentligen. Den tidigare pakistanska ledaren Benazir Bhutto sade i en intervju till BBC att Bin Laden var död, kort tid därefter så sköts hon i huvudet.

Den svenska närvaron i Afghanistan är ett gigantiskt svek mot vår befolkning och då främst våra barn. Samtidigt som tullen lider underskott på hundratals miljoner i sin kamp mot narkotikainförseln till landet så bidrar svenska soldater till vad man kallar stabiliteten i Afghanistan, vilket egentligen handlar om att vakta afghanistans största exportvara,
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=549940.

Anonym sa...

Hur vill du ha det egentligen?

Du svingar både mot högern och mot vänstern. Skall Sverige vara som Nord Korea? Det är väl det land som mest kan liknas med det resonemang du för.

USA är den store fienden.
Inget utbyte med andra länder.
Ett starkt ledarskap där det knappast finns plats för andra åsikter än de du för fram.

Appropå den svenska patrulleringen utanför Afrika. Skall det inte gå att frakta varor till sjöss utanför Somalien?
Med ditt sett att resonera behövs ju inte det förresten, för vi skall ju skärma av oss helt från världen utanför norra europa.
Utan handel ingen välfärd i Sverige. Inkomster kontra utgifter.

Jag ser fram emot ditt svar på bloggen med hur du ser på hur Sverige skall skötas politiskt och ekonomiskt. Det skall då innehålla en balansräkning som går att räkna hem över tid. Inkomster, utgifter, utrikeshandel, integration, social välfärd, rättsväsendet, säkerhetspolitik, sjukvård samt sist men inte minst vad vill du ta ut för skatt.


MVH

wodinaz sa...

Springa ärenden åt jänkarna är en bra och meningsfull användning av våra resurser.

I traditionell barnuppfostran ingår momentet att barnet skall, efter viss ålder, städa sitt eget rum; i detta ingår det viktiga moraliska budskapet: man städar sin egen skit.

Det är inte orimligt att vi på moraliska grunder kräver detta av jänkarna, trots att de är oändligt mycket mäktigare än vad vi är. De får väl skära ned på antalet dollarmiljardärer eller ha ett mindre antal krig samtidigt. Vi skall inte städa andras skit!

Anonym sa...

Nu blev det lite fel Weine.

Det är bra att svensk militär är annorländers och lär sig krig och får bra dos med krigserfarenhet. Sverige ska ha en fruktad militär.
En militär som mången länder ska se upp till. Därfär ska vi upprusta och också skicka mer militär annorländers.

Svensk militär hjälper idag till med att fortsätta befria Afghanistan från galna pedofildyrkare. Denna befrielsen startade USA. "Ockupera" är ett konstigt ord för befria och hjälpa människor i nöd.

Så är det.
MVH
4

Andreas sa...

Jag vill också ha en svensk arme. Jag är själv utbildad fältjägare på I5 i Östersund. Och det skär i hjärtat att se och läsa om att dagens rövhål som styr över försvaret håller på att smula sönder det till ingenting. Vem ska skydda oss om det händer något? Tänk om det en dag blir inbördeskrig här. Eller vem vet vad som händer om 10-15 år. Vem ska försvara oss då? PRIDE-tåget eller?

Anonym sa...

Andreas, det är nog det som är tanken. Att vi inte skall ha någon som försvarar oss i framtiden. Då kan Schweinfeldt och Måna hand i hand lugnt från sin trygga miljö i gated comunity se hur bilarna med khat-rusiga klanhoper kör gata upp och gata ner för att jaga livet ur oss. Ingen kommer att störa UCK-flaggande BMW med heroin försäljning unde AK47 hot... allt är i sin ordning... köp en hora från Moldavien bara en 500-ing för en halvtimma.

Peter

Robin Shadowes sa...

Vi har inget försvar hemma. Polisen är menlös. Vad förhindrar egentligen jihadisterna från att gripa makten bokstavligt talat? Dom har gott om vapen, även raketgevär medan medelsvensson är komplett desarmerad. Kanske detta rent av tanken, att dom inte tycker islamiseringen går fort nog?

Anonym sa...

vi har inte råd med fler poliser i landskrona .Men skicka soldater till afghanistan har vi råd med.