06 juni, 2008

Idag är det stora interNationaldagen

Regeringen Reinfeldt har sina prioriteringar, i motsats till det bästa för Sverige, och för varje åtgärd de tar till stärks bilden av vad de står för. Nu har Reinfeldts gäng gett Försvarsmakten förslag om att marinen ska patrullera kuster - Kenyas och Somalias kuster alltså. Försvarsmakten har accepterat vilket betyder att en korvettstyrka på 200 svenska militärer och deras marina krigsmaskiner kommer att företa sig uppgifter som knappast skattebetalarna och väljarna har valt.

Det hela är en del av franska Operation Alycon som görs med FN:s stöd i resolution 1816 där man ska jaga somaliska sjörövare utanför Afrikas kuster. Sen när blev det militärt resurssvaga Svenska marinens ansvar att jaga beväpnade snedseglare på andra sidan jordklotet? Jo, sedan en naiv, krypande och inkompetent regering fick för sig att paradera i det utrikespolitiska solgasset med Sverige som insats! Ett löjligt litet försvar, som Det Nya $verige har, ska använda sina resurser i Afghanistan, Somalia och andra delar av världen där knappast svenska intressen finns. Rim och reson? Ja, om man inte är så petig vad man gör för pengarna och varför. Huvudsaken är ju att man gör något överhuvudtaget – eller hur?

Att hjälpa andra länder under vissa förhållanden är rimligt, att hjälpa andra länder när gränserna i vårt eget land står i det närmaste oförsvarade är naivt och farligt. Reinfeldt är naiv och farlig. Han anser ju dessutom att hotet kommer från svenskarna – eller ”barbarer” som han refererar till oss som*. Vi får de politiker vi förtjänar. Och Reinfeldt ligger väl i fas med sitt ungdomsförbund MUF som anser att Sverige är underbart, men att svenskar är kassa. Vilket är som att säga att fotboll är härligt men att fotbollspelare i egenskap av deltagare förstör fotbollen som sport.

Fast i nästa val får vi kanske Mona Sahlin som statsminister och hon anser inte att vi genuina svenskar är barbarer utan nöjer sig med att tycka att vi är töntar** - som hon förvisso hatar***. Vem som än vinner så förlorar Sverige. Båda utgångspunkter innebär hursomhelst en fortsatt stor interkontinental massinvandring – en nykolonisering av Sverige – för att avla bort det där barbariska och hatade töntiga som kännetecknar oss värdelösa svenskar som tar hit invandrare för att förakta och förtrycka dem.

Men nog med elände. Idag är det den 6 juni, stora internationaldagen, där vi firar internationalismen, men viftar med svenska flaggor. Utom ett fåtal av oss, förutom de som stannar hemma i protest. Internationalism på nationaldagen? Vem vill gratulera alla andra på sin egen födelsedag?

Gå ut idag och fira dig själv, fira oss, fira svenskarna med vetskap om att vi duger som vi är trots politikers och medieföretags dagliga hatpropaganda! Länge leve Sverige genom oss!

* "- Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån." Fredrik Reinfeldt, i Ronna, 15 november 2006.

** ”- Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.” Mona Sahlin i ett tal inför Turkiska ungdomsförbundets tidning Euroturk i mars 2002.

*** ”- Jag hatar allt genuint typiskt svenskt.” Mona Sahlin i Expressen, 26 juli 2002.

21 kommentarer:

Skånepåg sa...

Hej Weine!

Instämmer till fullo. Jag kör numera med parollen "För Sverige - i Framtiden" för att travestera på ett valspråk från förortstöntshyllaren!

Anonym sa...

Hej Weine,

Kan du inte göra en affischbild eller en högupplöst bild som vi kan ladda ner av Mona Muslim i muslimchalen med följande text inskriven i bilden?

”- Jag hatar allt genuint typiskt svenskt.” Mona Sahlin

Kanske ett klistermärke? En bildknapp att fästa på rockkragen? En sån bild skulle nog få en och annan att tänka till. Den kanske skulle påverka en del socialdemokratiska väljare att byta parti?

Finns det en möjlighet att ladda ner dina andra bilder i högupplöst format? Jag kan tänka mig att betala för dom. Förslag: Du kan ju sälja en cd med bilderna på? Du har ju lagt ner mycket arbete på dom. Dom är mycket bra, dom flesta.

Kalle E

Anonym sa...

Första gången jag inte håller med dig Weine. Det är BRA att Svensk militär får skarpa militära erfarenheter utomlands. Det behövs när allt fler muslimer kommer till Svergie och vill ta över. Vi kommer snart få se upplopp som i Frankrike. Då klarar inte polisen att stävja "Jihadarna", då är det bra med en militär som är på tårna och kan hjälpa till. Vidare bör Sverige förstärka försvaret och vara med USA i kriget mot Islam/terrorismen. USA har befriat ett tyranniskt Irak. FegSverige vågade inte vara med. Vi ska gå hand i hand med USA. USA kommer bli räddningen för väst och Sverige. Danmark är ett föredöme för Sverige, likaså Norge.

Kenneth

Weine Berg sa...

Skånepåg: Det låter bra det - fortsätt så.

Kalle E: Javisst är det en bra idé. En sådan bild kan jag absolut tänka mig att göra. Vad gäller bilder att ladda ner kommer den möjligheten att finnas när den nya sidan är klar. Då kommer man bland annat att kunna ladda ner infoblad i pdf-format med texter som baseras på bloggens budskap. Jag skulle kunna lägga valda bilder på en skiva och skicka till dig, men inte det närmaste. Cancern sätter en del gränser för vad jag kan göra och vart jag kan vara, men om du har tålamod kan jag fixa detta i slutet på sommaren alternativt strax före operation om några veckor.

Kenneth: Du har en poäng, men jag kan inte hålla med dig i ditt resonemang om USA. USA har skapat ett västhat i arabvärlden och det är det man bygger vidare på nu genom sin ockupation av Irak och framtida krig mot Iran och Syrien. Kriget mot terrorismen ser jag som en stor bluff.

Anonym sa...

Vi får inte glömma att vi är körda om muslimen Obama vinner presidentvalet.

peter a. sa...

Som vanligt utmarkt skrivet Weine.

En bild med Sahlin ar en bra ide, kanske Reinfeld med hans kommentar ocksa?

Iden att skicka ner fartyg till Somalia ar vansinnig, avstandet gor att det finns andra mycket lampligare lander som borde gora det. Regeringens syn pa Sverige som "stormakt" kanske tog over deras forstand.

Jag haller med Kenneth i ovrigt att Sverige ska delta i FN operationer dar vi kan skicka soldater for att driva ut islamofacisterna. Afghanistan ger vara soldater en mycket bra erfarenhet, alla (frivilliga) varnpliktiga borde kunna aka dit for att fa erfarenhet. Kriget mot islamisterna ar ingen bluff, som du vet dog flera svenskar pa Bali da islamisterna sprnge nojescentrum dar. De blir fler och valdsammare, globaliseringen gor att det ar lattar att fa tag pa vapen och lattare att infiltrera vasteuropa. De maste bekampas overallt, USA leder den (otacksamma) kampen. Jag har personlig kannedom om folk som mordats av dessa islamister, tro mej Weine kriget mot terror ar inte en bluff. I Europa trallar livet pa, man slipper bekymra sej om islamister i andra lander men i mellanosterna utbildas tusentals nya islamister i koranskolorna. De maste bekampas och USA maste fa vart stod i den kampen.

Anonym sa...

Vad är att vänta från en ballongskalle och en som lagt skallen på sned.

Weine Berg sa...

Peter A: Det finns mycket som tyder på att de större terrorattentaten som skett de senaste åren såsom Madrid, New York/Washington, London osv inte gick till riktigt som man framställer det som. Eventuellt kommer jag att ta tag i denna sörja senare. Jag vet bara att det som alltid visas framför våra ögon sällan är sant.

lasse sa...

Men västhatet fanns ju långt innan 11 september? Muslimerna påstår ju att väst bär skulden till att de är så efterblivna och hänvisar till kolonialismen.
Det är också en utbredd "sanning" i den muslimska världen att det var judar och amerikanska plutokrater som var ansvariga för 11 september. Syftet lär ha varit att motivera de "otrognas korståg" mot de rättrogna.

Tror du Weine att det ligger någon sanning i detta?

Weine Berg sa...

Västhatet finns för att USA konstant krigat i Mellanöstern och lagt sig i överallt i arabländerna. Vilken etnicitet förövarna bakom elfte septemberattentatet har är inte alls lika viktigt som att de skyldiga grips och döms, tycker jag. Om sanningen kommer fram är jag nöjd, oavsett vad den är.

lasse sa...

Har USA verkligen "konstant krigat i MÖ"? Tycker mig inte ha den bilden men kan ha fel.
Men om man anser att Israel är USA:s ombud för att förtrycka muslimerna så kan det förstås ligga något i resonemanget.
Emellertid är det här den gängse bilden hos muslimen på gatan i t ex Kairo och man bör vara försiktig med att köpa den rakt av. Efterblivenheten och bristen på demokrati i MÖ kan inte enbart vara USA:s fel.
Men det är möjligt att du har rätt. Åtminstone delar den svenska vänstern din uppfattning.

Weine Berg sa...

Lasse: För många araber och perser är USA och Israel samma sak. Och att påstå att demokrati är en lära för mellanöstern är väl lite grann som att påstå att islam är en lära för väst? I olika delar av världen hyllar vi olika värden, så är det bara. Att påtvinga hela världen demokrati är enligt mig inget idealtillstånd. Alla regioner måste själva få bestämma hur de vill leva.

ace sa...

"Att påtvinga hela världen demokrati är enligt mig inget idealtillstånd. Alla regioner måste själva få bestämma hur de vill leva"


Hur vet vi hur de vill ha det om det inte är så viktigt med demokrati för dem..?

lasse sa...

Weine: Just bristen på demokrati skapar svält och krig. Finns det två demokratiska stater som gått i krig mot varandra under 1900-talet?
Hur många demokratiska stater har haft svältkatastrofer de senaste hundra åren?
Så länge bristen på demokrati är akut i MÖ och Afrika kommer stora folkförflyttningar att äga rum mot väst och det är en smula blåögt att påstå att det inte berör oss uppe i norden?

Weine Berg sa...

Ace: Varför är det viktigt för oss att veta hur de vill ha det? Kan vi inte bara låta dem bestämma själva utan att vi lägger fingrar, näsor och öron i blöt?

Lasse: Visst berör folkvandringarna från de muslimska länderna oss, men krig i mellanöstern i övrigt borde beröra oss lika lite som kashmirkonflikten mellan Indien och Pakistan.

Anledningen till att de demokratiska staterna haft mindre krig och mindre svältkatatsrofer är inget bevis på att nuvarande muslimska länder skulle få samma utveckling som vi om de hade demokrati. Ett sånt antagande är farligt och utgår från att alla människor i grunden är lika och att alla system är lika applicerbara på alla folk. Att hylla alla folks olikhet rimmar illa med detta antagande, alltså håller jag mig till det hylla alla folks olikhet.

lasse sa...

Om fred, frihet och välstånd inte passar för muslimer så undrar jag varför så många söker sig till Europa.
Jag undrar också varför Sverige inom några decennier sannolikt kommer att ha en majoritetsbefolkning som kommer att vara muslimer.
Något måste det vara som saknas i bl a MÖ. Eller är alltihop bara USA:s fel?

Weine Berg sa...

Det är USA:s mångkultur som importerats till Europa. Amerikansk samhällssyn är nu Europeisk samhällssyn. Det är den bittra sanningen.

peter a. sa...

weine, europas olika regeringar kanske FORSOKTE skapa en usa liknande mangkultur. Det ar domt att misslyckas darfor att alla som flyttar till usa gor det ENBART (med fa undantag) for att arbeta, tjana pengar och darmed bidra till samhallsbyggandet. Sa fungerar det i usa. I europa daremot sa ar sanningen den motsatta, nastan alla fran MO eller afika kommer for att leva pa generosa bidragssystem eller brott som knappast leder till straff. Det ar de olika europeiska landernas (regeringarnas) fel att den flyttvagen fortsatter till europe och sverige, det ar inte usa's fel.

Dessutom sa har olika lander olika orsaker till att godtag massinvandringen, franrike har sina gamla kolonier och godtog att manga araber flyttade in.

England har liknande bakgrund, de godtog massinflyttning fron sina gamla kolonier. Sveriges orska var i borjan att fa in valboskap, sen andrades det till att tycka syn om folk med dalig ekonomi och andra grumliga orsaker.

De i europa som trodde det skulle bli ett mini-usa av massinvadring maste rimligtvis ha insett att det inte kan handa eftersom den storsta delen inte kom for att tjana pengar, tvartom.

Det ar inte USA's fel, det ar vara enskilda politikers fel.

Anonym sa...

Jag håller helt med Weine här, varför ska vi lägga oss i hur andra länder ska styras.

Visst, vi borde hjälpa - i viss grad - flyktingar, svältande m.m. i biståndsskäl, inte i påtvingelse.

Mvh Melker

Anonym sa...

Förresten Weine, läs den den här krönikan från stockholm.city (det är inte trevlig läsning, tvärtom, bara en varning) skriven av Christian Hofverberg;

http://stockholm.city.se/nyheter/2008/06/05/Sverige_at_de_nya_svenskarna/

Sorgligt.

Mvh

lasse sa...

Anonym 5, vi har rätt och skyldighet att "lägga oss i" hur andra länder styrs eftersom vi får ta konekvenserna av deras taffliga styrelseskick. Fick araberna och afrikanerna ordning på sin ekonomi och började fundera lite över mänskliga rättigheter så skulle migrationstrycket inte vara så stort på västeuropa.
Eller tror anonym 5 att politikerna i väst en dag kommer att säga "stopp" till alla miljoner som vill komma hit? Seriöst alltså?

När det är översvämning i källaren så stänger man kranen. Och kranen finns i MÖ.