07 juni, 2008

Summering av dialog med riksdagsledamöterna

Inom kort går de 349 riksdagsledamöterna på sommarlov och det är dags att summera, eller åtminstone upprätta en delrapport, dialogförsöket med riksdagen. Av de 349 ledamöterna var det sju som visade livstecken ifrån sig och bekräftade att de fått mitt öppna brev. Den stora majoriteten förblev mållösa. Det innebär en svarsfrekvens på 2 % från våra folkvalda. Med tanke på att var och en har en skattefinansierad lön på 52 900 kronor i månaden får detta anses som minst sagt ruttet. Särskilt med hänsyn till att mina frågor var av den karaktären att svaren inte kräver efterforskningar, utan snarare en samvetskoll och svar fritt från hjärtat.

Ett svar på mitt öppna brev kan näppeligen ta mer än 30 minuter att rafsa ner. Men det var tydligen alldeles för höga anspråk på de flesta av dem. Vart är alla de som vanligtvis är så högljudda i massmedia? Var är Fredrik Malm (fp), Kalle Larsson (v), Maria Wetterstrand (mp), Mauricio Rojas (fp), Marita Ulvskog (s), Carl B Hamilton (fp), Mikael Damberg (s), Fredrick Federley (c), Birgitta Ohlsson (fp), Kent Härstedt (s), Inger Davidson (kd), Pär Nuder (s), Lennart Sacrédeus (kd) och så vidare?

Att debattsmitarna är i så stor majoritet borde oroa varje svensk. Och de svar som hittills kommit visar att Sverige är i mycket stor fara. Gräddan av den politiska klassen kan inte svara på enkla frågor – men de ska klara av att styra Sverige? Det är en ekvation som inte går ihop!

Varje månad betalar skattebetalarna riksdagsledamöterna 18 462 100 kronor. På ett år blir det nästan 222 miljoner kronor bara i lön till dessa. Inga andra förmåner eller tillägg medräknade. Mina frågor i det öppna brevet var enkla. Lönen är hög. Svaren är få.

Man kan summera frågorna som följer:

Vad fick ledamöterna att anta doktrinen att mångkultur är den bästa för Sverige?

Etniska motsättningar finns i alla heterogena länder i världen – varför trodde man att det inte skulle ske i Det Nya Sverige?

Varför väljer man att hjälpa få flyktingar för mycket pengar, när man kan hjälpa många flyktingar för lite pengar?

Ska svenskarna eller immigranterna anpassa sig?

Hur kan en växande befolkning lösa den förmenta åldersproblematiken?

Varför för de en politik som gör oss svenskar till minoritet i vårt eget land?

Varför arbetslöshetsinvandring när vi har en hög arbetslöshet?

Varför ska fattiga länder berika oss med sina utbildade människor?

Varför bor ledamöterna i svenska områden när de hyllar mångkulturen?

Min slutsats är att dialogförsöket misslyckades. Samtidigt förmådde jag med detta visa hur illa ute Sverige faktiskt är. De sju riksdagsledamöter som svarade ska ha ett enkelt tack då de klarade av med det som mer streberaktiga ledamöter inte klarade. Efter riksdagens sommarlov finns det alla anledning att initiera ett nytt dialogförsök med riksdagen. Kanske genom ett offentligt möte vid riksdagens portar?

17 kommentarer:

SparkMan sa...

Bra inlägg! Enda rätta är att ställa politikerna mot väggen.

En liten notering bara: "Varför arbetslöshetsinvandring när vi har en hög arbetslöshet?"
Antar att det ska stå "arbetskraftsinvandring".

heinrich sa...

Politikerförakt: de har ca:56.000:-/mån
plus förmåner.
Landsförädare hela bunten.
Och så kan de inte ens svara oss medborgare, om vi inte har samma uppfattning.
Jag förstår inte var ifrån den här landsförädar-ismen kommer ifrån?

Anonym sa...

..Ett bra försök med bra frågor, men jag undrar om du inte var för sent ute. Förmodligen hade ledamöterna fullt upp med att få in motioner och andra göranden innan sommarlovet. För att få ett mera entydigt utfall så gör som du sa, försök igen när ledamöterna är tillbaka efter sommaruppehållet. Samma frågor för dom är bra.

Kalle E

Weine Berg sa...

SparkMan: nej, vi importerar ju arbetslöshet...

Anonym sa...

Mycket intressant, Weine! Jag har följt det här men saknar verkigen svar från ledamöterna. Carina Hägg hade tex varit intressant att läsa :-). Undrar mer och mer hur partierna nominerar sina riksdagskandidater - inte kan det vara efter kompetens ialla fall. Är de alla lydiga ja-sägare till dem med den största makten? Vi kan iallafall utan problem halvera antalet riksdagsmöter i framtiden. Sämre kan det inte bli!/iln

peter a. sa...

Eller varfor inte hembesok sa de far tillfalle att svara pa fragor, ta med en videokamera och satt upp filmen pa youtube?

Om inte arbetsgivaravgiften ar med i kostnadsposten sa kan man nasta dubbla beloppet for att ta med amf , arbetsgivaravgifter mm.

Marcus sa...

Väldigt bra frågeställningar som våra politiker borde få höra hela tiden vart de än rör sig tills vi får de svar vi förtjhänar som skattebetalare. Tråkigt nog så får de invandringskritiska aldrig tillfälle att ställa dessa frågor utan måste hela tiden inta försvarsställning inför de mest absurda påhoppen och flosklerna.

Anonym sa...

ställde en fråga för något år sedan till de borgerliga riksdagsledamöterna från vårt län om hur de ställde sig till bensinskattehöjningen som var på tapeten.

Svarsfrekvens: 0

GiS

Johan C Skåne sa...

Weines expriment borde få vilken idiot som helst att innse att vi inte lever i en demokrati.
Även jag har försökt att komma i kontakt med våra "folkvalda" i andra frågor men utan större framgång.Antingen inget svar alls, eller ett standardsvar från någon sekreterare . Politikerna i riksdagen har redan nu nästan ingen makt alls,utan lyder under EU och krafterna bakom EU tex Bilderberg Gruppen.
Om inte Irländarna röstar nej till Lissabon fördraget nu i juni, så kommer Sverige och alla EUs medlemsländer att mista sin nationella suveränitet med början start den 1 jan 2009. Vi kommer då endast bli en lydstat i det nya landet EU eller Europas förenta stater. Läs detta inlägg :

http://niclascarlsen.blogspot.com
/2008/05/eu-ett-steg-nrmare-en-vrl
dsregering.html

Anonym sa...

Ja hur väljs dessa rikdsdagsledarmöter in som igentligen? Jag är inte nog insatt i politik för att veta. Är det folkomröstning borde jag märkt det.

/ Foffe

Anonym sa...

"Varför bor ledamöterna i svenska områden när de hyllar mångkulturen?" är väl svaret på de flesta frågorna. Dessa politiker lever ett helt annat liv än t.ex marginaliserade svenskar i dessa mångkulturella områden.

Varjager sa...

Klippte din krönika rakt av och publicerade den Weine. Du är en nagel i ögat påå PK eliten.

Spitfire sa...

Weine... detta är en tragedi utan dess like. Eller bedrövelse... Riksdagsmännen är en spegel av det rådande tillståndet i landet.

Detta är väl ändå en mycket tydlig indikation på att, landet är (över)moget för en massiv revolt på bred front.
Sedan skickar vi alla de 349 riksdagsledamöterna till att göra rätt för sig, genom lite hederligt arbete; föreslår 5-7 år i gruvorna i östra Ukraina. Och lönen... ja, den har man ju redan fått i förskott...

Anonym sa...

"Högerkänga"/"Tyke Viking" nersläckt igen!

Ny adress:

http://tyke-viking2.blogspot.com

heinrich sa...

Weine,
Spelar det någon roll vad våra politiker gör och tycker efter Lissabon-fördraget?
De kommer väl inte att ha något att säga till om?

Anonym sa...

Tjena Weine. Jag tänkte maila dig om en sak men hittar ingen adress att maila till. Tar det här istället.

Det gäller en artikel från Expressen igår.
http://www.expressen.se/nyheter/1.1192720/knarkpolisen-lurad-svensk-man-greps

Samma artikel utan pixlad bild i Amerikansk media.
http://tdn.com/articles/2008/06/09/area_news/doc484cbc41919d0968224430.txt

"Nguyen was booked into the Cowlitz County Jail on suspicion of two counts of manufacturing marijuana and one count of possessing marijuana with intent to deliver. He was held in lieu of $100,000 bail.
Officials said Nguyen is a Vietnamese citizen with a Swedish passport. Nguyen did not provide a permanent address at the jail"

Det komiska är att jag mailade Oscar på Expressen och frågade om det inte var av intresse, att berätta för svenska folket att asiatisk maffia etablerar sig i Sverige. Någon sådan maffia finns inte svarade han. När jag sen mailade bevis för det blev det tyst.

Mvh

Thomas

orwell2010@hotmail.com

Sioe sa...

Vi planerar att ansluta oss till detta, våra politiker och media är de som bör hållas ansvariga och komma med förklaringar till varför situatione är som den är i Sverige.

Vi applåderar dig för ditt arbete. Det är en tung uppgift, men med fler händer som hjälper till blir det lättare.

sioesverige @ gmail com

Paul