02 december, 2008

Kritiker tystad av SVT

Jan Milld, oberoende och uppskattad kritiker av samhällsexperimentet Det Nya Sverige, har tillfälligt tystats av SVT. Under en längre tid har Milld skickligt analyserat propagandamaskinen SVT:s olika sätt att få folk att tänka i ”rätt” banor genom att i videoklipp på Youtube bena isär flertalet taktiker som ”Fri Television” använder sig av. För att göra detta har Milld, naturligt nog, använt sig av olika klipp från SVT:s tv-program såsom Debatt, Agenda med mera. SVT har på grund av detta försökt tysta Milld. Nu har man lyckats blockera Millds videogranskningar på Youtube genom att hänvisa till upphovsrätten. Det skulle alltså vara olagligt att lägga ut kommenterade klipp på något man kritiserar hos SVT - enligt SVT (!).

Vid en närmare titt visar sig SVT:s upphovsrättsskäl vara en undanflykt för att tysta en kritiker. Sökning på Youtube visar att det finns ett antal rena okommenterade klipp, tagna direkt ur SVT:s Debatt upplagda. Dessa hade kunnat vara föremål för en seriös upphovsrättstvist – men är det inte. Detta visar att SVT har som syfte att tysta Millds knivskarpa kritik av den ofria televisionen. Rakryggad stödjer fullt ut Millds rätt att kritisera den statliga televisonen.

24 kommentarer:

sandery3 sa...

Hur kommer man åt filmerna egentligen? När jag går in på bgf och försöker spela upp någon utav filmerna så står det: We're sorry, this video is no longer available.
Det kanske inte är så konstigt eftersom att det som finns på bgf:s hemsida är en direkt länk till youtube. Vet någon hur man får tag på filmerna?

Fredrik sa...

Inte nog med SVT:s vidriga reklamfilm med strofen "Tack för att du betalar din TV-avgift", trots att detta inte är ett fritt val, utan i programmet Korrespondenterna den 18 november så kritiserar dom BBC för att de inte vill delta i granskning av dessas arbete, i det fallet då de 2005 hittade på en svältkatastrof i Niger. SVT vill inte själva bli granskade och den totala bilden av SVT blir ju härmed totalt vidrig.

http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?lid=puff_1128831&lpos=extra_0&d=89347&frameset=true

Anonym sa...

Ännu mer övertygad att licensskolk är den rätta vägen....

HenrikP.

Fosterjordnära sa...

Jo ,jo ,kommunistiska metoder är godkända och för folket invanda. Pravda räcker väl för folket ,varför krångla till det? De är ju så korkade ändå ,att tillföra ytterligare åsikter än "de Rätta" vore inget annat än skadligt för de små stackars undersåtarna.

Usch och fy ,det är bara på papperet som diktaturen inte existerar.

Greger Rutgerson sa...

När jag provar så fungerar Millds klipp på youtube.

Valfri sa...

Greger: De flesta av hans videoklipp är kvar, däremot är inte hans SVT-material där.

Anonym sa...

Lyder inte SVT under aktiebolagslagen. Då bör dom väl ej ha samma rättigheter och skyldigheter som statsägda verk. Statsägt eller privatägt skiljer sig väl genom regelverk. Sen hur många aktier staten äger ändrar väl ej detta. Jag menar, kan man inte angripa dem på grund av dessa förhållanden. Gu va svårt när man ej är jurist.
midgardsjarlen

Anonym sa...

Här kommer svaret rörande den pixlade bilden av rånaren och den lite speciella tröjan. Eller hur var det nu?

http://ttela.se/start/trollhattan/1.61296


Johan Gustavsson

Anonym sa...

...angående min förra kommentar om rånaren så hade ju Fria Nyheter redan publicerat svaret. Missade det.

Jag kom samtidigt att tänka på "Efterlyst"!
Jädrar vad det måste sabotera för polisen och deras chans till att ta fast och fälla alla dessa brottslingar. Eftersom där kan man ju se deras ANSIKTEN!?

Spanchef Ulf Hansson måste vara en smart typ.

Johan Gustavsson

Fire in the hole sa...

Det är högst tveksamt om Jan Milld kommer få några vettiga svar från (S)(V)T som han senare kan luta sig emot och troligen blir han avstängd från YouTube om han lägger upp klippen igen även om han skulle göra det tillsammans med utdrag ur lagboken om citaträtt.

Jag råder Jan Milld att spola YouTube som ägs av PK- och censurföretaget Google som också äger Blogger. Detta har Högerkänga bittert fått erfara ett antal gånger och jag vill även framföra en allvarlig varning även till Rakryggad och andra regimkritiska bloggar som nyttjar Google Bloggers tjänster här i landet Censurien.

Det bästa Jan Milld kan göra är att skapa en egen multimediakanal likt t.ex. Info-14 eller projektet Sveriges Fria Radio (som verkar vara nedlagt) som han och Carl Lundström gjorde och det borde inte vara något större problem att utöka det med streaming video och sen be (S)(V)T att dra något gammalt över sig.

Som du/ni kanske har sett är Högerkänga stängt just nu, men det är inte p.g.a. censur utan egenvalt då vi tyvärr inte hade något Spamskydd vilket gjorde att systemet höll på att krascha under trycket av stora mängder Spam.

Vi håller på att avhjälpa det och återkommer så snart som möjligt.

Greger Rutgerson sa...

Hur kan SVT påverka eller ha inflytande över youtube? Är inte det utländskt?

Greger undrar...

Anonym sa...

Appropå polisens motivering till "pixeleringen" av rånarens "taget med byxorna nere" bilden i Trollhättan.

Deras motivering om att pga "spaningsstekninsk" skäl inte vill lägga ut bilden är rent ut sagt "bull". Prioritet och en förutsättning för att polisen skall få fast denna rånare är ju att allmänheten kommer in med tips, annars hade de ju inte gått ut med en bild överhuvudtaget...

Att denna person är skyldig till rånet kan ju även en mångkulturförespråkare se på bilden, eller?!

Detta är ren och skär pk-taktik för att dölja rånarens ursprung. Fy fan !!! Djävla dårar !!!

Självaste polisen gör sig här skyldig till brott då de "skyddar brottsling" enligt brottsbalken artikel 17 paragraf 11.....

MVH
Kurtan

Anonym sa...

Det sitter visst en moderat som chef for SVT. Staten, dvs regeringen bestammer hur SVTska agera.

Alliansregeringen beter sig i Jan Milld's fall exakt likadant som socailistregeringen. Alliansen later socialisterna bestamma pa SVT, de har inte fattat att SVT ar extremvansterns personliga lekstuga och propagandaorgan. Det fattar inte en sa sjalvklar sak och de vet inte vad de ska ta sig till medan yttrandfriheten begransas overallt.

Fri media ar inte helt fri, som muslimkritiska Youtubefilmare markt. Bl. a. en muslim, Jawed Karim, grundade och ar delagare i Youtube.

/ peter a

sandery3 sa...

Vet någon om en länk möjligen till en torrent eller till någon annan sida som streamar filmerna?

Fire in the hole sa...

Greger Rutgerson.

SVT kan påverka eller ha inflytande över YouTube eftersom Google och dess dotterbolag är ryggradslösa amöbor och när SVT eller några andra vänster- eller PK-muppar säger "bu" så faller Google till föga för att inte stöta sig med makten.

I detta fall sa SVT det magiska ordet "upphovsrätt" som är extra känsligt just nu med tanke på Pirate Bay-målet vilket fick Google att vika sig dubbla och kyssa SVT:s fötter.

I fallet med stängningarna av Högerkänga var det något annat, och istället för att i oändlighet starta 5:e, 6:e, 7:e osv. "Aftonbladet" så skapade vi en egen domän på en server utomlands där vi inte är åtkomliga för den svenska censuren.

Så gör regimkritikerna i Kina och så får vi även göra i Swedistan. Nästa steg från makten är väl att i likhet med Kina censurera Internet. Även där har vi f.ö. sett hur Google faller till föga och censurerar de kinesiska versionerna.

Ingenting skulle förvåna mig längre i Sverige. Makten har panik eftersom dom märker att folket börjar vakna allt mer. Bli inte förvånade ifall Sverigedemokraterna är förbjudna och kriminaliserade innan valet 2010. Det skulle isf bara vara en vidareutveckling på den nuvarande situationen.

Nationella Analysen sa...

http://nationellaanalysen.blogspot.com/

Robin Shadowes sa...

Har tänkt på det tidigare om förbud mot Sd. Antingen det eller valfusk, man strimlar helt enkelt tillräckligt med valsedlar för att hålla dom ute från riksdagen. Mig veterligen finns det ingen kontroll mot valfusk. Sånt brukar ju ibland ske vid val i u-länder men då Sverige numera kvalar in som u-land borde det finnas oberoende kontrollörer med vid valet.

World traveller sa...

Robin shadowes har en mycket bra poaeng daer. Kontrolloerer vid valet! Utan kontrolloerer saa kommer nog de flesta SD valsedlar att "foersvinna". saekert som amen i kyrkan.

Anonym sa...

Kan inte Milld beskriva själv med ord då vad det är han vill säga ?

Anonym sa...

Varför fyller Milld upp sin hemsida med klagomål om SVT. Varför förklarar han inte med egna ord vad SVT sysslar med ???

Fire in the hole sa...

Har ni sett det senaste från Blågula Frågor? Jan Milld har nu fått svar från (S)(V)T:s VD Eva Hamilton som kan sammanfattas "Kränkande nyttjanden".

Millds sakliga och kritiska granskning av SVT:s vinklade s.k. debattprogram är alltså kränkande. Mot vem, det är kränkande är oklart, men Eva Hamilton verkar mena att det är kränkande i största allmänhet att granska och framföra kritik.
Vi kan konstatera att det inte bådar speciellt gott för demokratin, men samtidigt något att komma ihåg nästa gång SVT vill "granska" nationalister - granskning är kränkande.

Eva Hamilton säger vidare "det gäller för Youtube, såväl som för kränkande nyttjanden på andra webbplatser".

Ok, då vet vi det och då återstår två alternativ för Milld:
1. Falla till föga och lägga ner sin granskande verksamhet.
2. Flytta materialet till en utländsk server där yttrandefriheten är värd pappret den är skriven på och en egen multimediakanal och säga åt SVT att på ren svenska säga åt SVT "Kyss mig i (_*_) "!

Jag rekommenderar alternativ 2 samt att Milld för att undkomma ett ev. åtal säga att han har sålt mediefilerna (som är hans egna att göra vad han vill med) till någon annan i ett annat land och att han inte längre har kontroll över dem.

Faktum är att han inte bara behöver göra det skenvägen utan i praktiken fysiskt skicka filerna utomlands. Vad sen mottagaren där gör med filerna ligger utanför Millds kontroll.

JE sa...

Förstår inte riktigt att ni tjafsar så mycket om det här, lägg bara upp filmerna på andra videosidor. Youtube är verkligen inte den enda som existerar, enda fördelen med Youtube är väl att de är störst.

Men ni kan ju prova att länka till SVT-klippen i kommentarerna på andra invandringskritiska videos som ligger på YT.

Erik, Sthlm sa...

Är inte kommentarer/kritik, tillsammans med satir, två huvudundantag från upphovsrättsreglerna? Naturligtvis får inte hela programmet användas rakt av, men i de snuttar jag sett har det bara varit korta avsnitt.

Vore intressant att höra en jurists uppfattning.

Sven sa...

Stackars djävlar!!!
alla jobb ni blivit av med pga att det kommit några till Sverige som inte heter Svensson osv, man tar sig för pannan, tur att ni bara är en liten grupp pundhuvuden som sitter här och skriver inlägg till varandra.

Vakna upp!!

hur många av er kan säga att ni inte har något utländskt blod i ådrorna??

ingen

själv är jag otroligt Svensk, har nämligen koll på det mesta tillbaka till 1500 talet, men lite blod från Norge, Tyskland, och Skottland har visst blandats in.

så upp tillbevis!!!
kom ihåg att i Nazityskland var det viktigt att visa sin arisk härkomst i minst tre generationer, det kan nog bli svårt för många av er stackars outbildade arbetslösa alkisar, för nått sånt är ni väl.
För står man längst ner på den sociala stegen så vill man inte stå just längst ner, utan ni hittar någon som har svårt att försvara sig och då ställer ni invandrarna där, era stackars idioter