10 december, 2008

Otto Sjöberg avgår – äntligen

Expressens chefredaktör Otto Sjöberg avgår efter 6 år på posten som högsta hönset på en av Det Nya Sveriges kvällstidningsimitationer. Sjöberg har varit på tapeten här på bloggen nyligen när en Rakryggadläsare (signaturen Rakryggad Ifrågasättare) konfronterade honom angående Expressens skyddande av den etiopiske serievåldtäktsmannen som kallas för Smygaren. Trots att Smygaren är av samma kaliber, eller värre, än Hagamannen har man minutiöst dolt dennes identitet.

Nu avgår Sjöberg, vilket är på tiden då han bevisligen inte kan driva blaskan enligt journalismens hederskodex om objektivitet och sanningsenlighet. Sjöberg förklarar att han inte längre kan lägga ner sin själ i blaskan.

- Man måste vara 100 procent committad, klargör Sjöberg på dålig svenska.

Inte för att nästa chefredaktör kommer att våga stå upp för grundläggande journalistiska principer, men sluta hoppas gör jag aldrig.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Åja, vänta bara. Det ryktas att han ska ta över efter janne på TV4.

Anonym sa...

Weine: Har du någon gång blivigt tillfrågad om att deltaga i Debatt?

Rakryggad Ifrågasättare sa...

Det var inte en dag för tidigt... Och förresten, för två dagar sedan skickade jag följande brev till Strix Television (fast man har naturligtvis inte svarat...):

Strix Television - TV3; Efterlyst

På onsdag den 10 december skall juryn ha tagit beslut om vem som skall tilldelas ”Civilkuragepriset” i TV3:s Efterlyst. Priset utgörs av en summa på 100 000 kronor. Vinnaren skall ha visat särskilt mod och uttalat civilkurage, och där man utan tanke på sin egen säkerhet bistått en medmänniska i en akut nödsituation. Ett mycket berömvärt initiativ att instifta ett sådant pris.

Det finns dock en skugga i paradiset… Med anledning av jurysammansättningen i anslutning till ”Civilkuragepriset”, har jag en fråga:
Hur kan Strix Television medge chefredaktören för Expressen, Otto Sjöberg, att ingå i denna så pass viktiga, betydelsefulla och i övrigt inte minst prestigeladdade konstellation av jurymedlemmar?

Vad är det som föranleder, medverkar till eller berättigar Otto Sjöberg en plats i denna jury?

Enligt mitt (och många andras…) förmenande är Otto Sjöberg och Expressen definitivt inte värd denna uppmärksamhet. Och långt mindre förtjänt av att exponeras, eller överhuvudtaget nämnas, i ett sammanhang där ordet ”civilkurage” förekommer.

Expressens chefredaktör Otto Sjöberg, är en av landets i särklass värsta hycklare som någonsin skådats på den mediala scenen.
Sjöbergs uttalat obehagliga och påtagligt motbjudande inställsamhet till PK-etablissemanget, gör honom till en av de absolut värsta ynkryggarna i svensk mediahistoria; för vilket han dessutom vid det här laget är känd och vida beryktad.
Märkligt att denna information inte nått innanför studioväggarna till Strix Television.

Dessutom medverkar Sjöberg och Expressen så gott som dagligen till att kontinuerligt sabotera polisens arbete, genom sitt avskyvärda PK-hyckleri. Där man gör allt vad som står i sin redaktionella makt, för att strategiskt dölja brottslingars identitet.
I synnerhet då det handlar om icke etniska svenskar. Pixelisering av polisens efterlysningsbilder på utlänningar, tycks vara en av chefredaktör Sjöbergs favoritsysselsättningar!

Är man däremot etnisk svensk…ja, då går det alldeles utmärkt att publicera opixeliserade bilder på gärningsmannen, tillsammans med namn, skonummer, favoritmaträtt, skolbetyg… och f-n vet allt. Titta bara på fallen med Anders Eklund (Englas mördare) och Kurt Niklas Lindgren (Hagamannen), medan landets genom tideras sannolikt värste sexualförbrytare är och förblir ”46-åringen” eller ”Smygaren” - åtminstone i Otto Sjöbergs inskränkta lilla värld (Expressen). Medan vi andra vet att han heter Shino Mohamed Hashi och är invandrad afrikan från Etiopien.

Dessutom undanhåller man systematiskt för läsarna framgångsrikt varje form av signalement, som skulle kunna vara avgörande för ett snabbt gripande. I stället för att det kanske onödigtvis skall dra ut på tiden; medan gärningsmannen kan fortsätta sin brottsliga verksamhet, och i värsta fall helt undgå rättvisan.

Det kan väl ändå inte vara alldeles obekant för TV3:s granskande och i allmänhet vakna journalister (eller ha undgått Strix Televion i allmänhet), det faktum hur Sjöberg och Expressen satt i system att försvåra polisens och rättsväsendets arbete i Sverige. Detta genom att konsekvent hyckla med nyhetsinformationen kring gärningsmän, brott och kriminalitet i Sverige. Mörklägga fakta och redigera sanningen i syfte att skapa en egen pseudovärld är en specialitet på Expressen.

Samt hur man utan att skämmas, på traditionellt falskt manér, med jämna intervaller ger PK-medias egen professionelle lögnhals i kriminalfrågor, ”sanningssägaren” Jerzy Sarnecki tillträde till spalterna. Bara en sådan detalj gör chefredaktör Sjöberg fullständigt omöjlig i en jury som skall utse pris i civilkurage!

Expressens famösa och minutiösa pixeliseringsarbete lär väl vara ganska bekant vid det här laget. Då särskilt hur man lyckas med det magnifika konststycket att låta negroida brottslingar genomgå en grafisk metamorfos, för att plötsligt bli vita, svenska brottslingar! Vad skulle man gjort utan sin trogne vän ”Photoshop”?

Genom att endast utgå från detta unika exempel, anser jag det per automatisk med råge skulle räcka för diskvalificera chefredaktör Otto Sjöberg för tid och evighet att, ingå i en jury som skall utse ett pris för civilkurage!

Dessutom… chefredaktör Otto Sjöberg har inte själv minsta tillstymmelse till varken civilkurage eller vanligt kurage. Han är så feg och ynklig att, han inte ens vågar svara på de brev som ställs till honom i egenskap av chefredaktör på Expressen. Hans sätt att besvara läsarbreven till hans redaktion - är helt enkelt att tiga ihjäl dem! Och om detta kan en lång, lång rad brevskrivare vittna…

Nej mina vänner… civilkurage ställer krav. Expressens chefredaktör Otto Sjöberg kommer inte ens i närheten av detta begrepp. Jag tror inte ens att han förmår stava till det…!

Värst av allt… genom att ge Expressens chefredaktör Otto Sjöberg, tillika en av landets värste mediale hycklare, status som jurymedlem i detta mycket hedervärda och seriösa projekt, försvinner dessvärre en betydande del av det ärliga syftet. Fast jag försöker, är det är ofrånkomligt att undvika ordet… degradering.

Vänliga hälsningar,
Rakryggad Ifrågasättare

recte sa...

Äntligen, smäll inte i dörren när du går Sjöberg. Dina kompisar i vänstersvängen fixar nytt välavlönat jobb åt dig, såsom Rakryggad Ifrågasättare har uppmärksammat. Anledningen till att Sjöberg får jobb på Strix Television är att Strix vd heter Robert Aschberg. Aschberg är också ansvarig utgivare för tidskriften Expo. Sjöberg har upplåtit spaltmeter efter spaltmeter i Expressen för EXPO:s räkning, b.l.a. har Richard Slätt (EXPO) varit ledarskribent i skandalblaskan Expressen.
eXpo grundades 1994 av AFA-ledare/aktivister, mellan AFA och EXPO är det öppna dörrar.

Robert Aschberg startade kommunistblaskan "Gnistan" 1967 tillsammans med Marita Ulvskog, då tillhörde radarparet organisationer som SKP,KFMLr. Idag kallar sig många av dessa 1968:års revolutionsromantiker för "neoliberala" eller "gråsossar",följaktligen måste flera av våra riksdagspartier vara nerlusade av extremkommunister, för takterna sitter i.

Det finns alltså en gemensam nämnare inom media och den heter "avgrundsvänstern".

Nu måste Expressen anställa en CHEFREDAKTÖR, jag tror säkert att nestor Ulf Nilsson kan komma med några bra förslag.

Rakryggad frågasättare sa...

Det våtaste av alla våta drömmar, vore förstås om Ulf Nilson blev chefredaktör...

Aha... det förklarar varför Weine aldrig blev nominerad till priset för civilkurage. Samt att Strix inte svarar på brevet som jag skrev, angående den där hycklaren och ynkryggen Sjöberg.

Men det är ju fan... att hela mediaapparaten skall upptas av den fula vänsterfalangen... Det finns inte attat att göra, än att bloggarna blir ännu mer aktiva och fortsättningsvis biter ännu mer ifrån sig... och avslöjar vänsterns smutsiga förehavanden i Det Nya Sverige.

Anonym sa...

Inte en chans i helvete att det kommer en hederlig person som Expressens chefredaktör. I det postdemokratiska Sverige måste en person som har en sån post veta i ryggmärgen att "sanning är lögn"

recte sa...

När Sjöbergs Expressen rapporterade från salemmarschen, formligen vattnade man tidningen med ord som, "högerextremister",
"högerextrema grupper". Den andra falangen benämns som, "motdemonstranter",
"antirasister", "vänsteraktivister", Expressen får det att låta som om "medelsvensson" var ute och demonstrerade, när det i själva verket är vänsterextremister som AFA och deras huligankamrater,d.v.s. nyttiga idioter. Expressen vilseleder allmänheten, det är ett flagrant åsidosättande av journalistisk etik och moral. Tidningens journalistik är ett mora´s. Expressen har sålt sin själ och förvandlats till en propagandamaskin för 68:ornas smygrevolution. Högerextremism, vänsterextremism, det är lika illa vilket som.

Under den tid Joakim Berner var chefredaktör på Expressen (mars-dec 2001), arbetade där en journalist vid namn Niklas Svensson. På uppdrag av Berner gjorde han en undersökning av högerextremister, när undersökningen var klar, hängdes högerextremisterna ut med namn och bild i Expressen. Sedan gjorde Svensson, på uppdrag av Berner, en undersökning av vänsterextremister, det var tänkt att den undersökningen skulle publiceras på samma sätt som den om högerextremisterna. Men när undersökningen var klar stoppades publiceringen, det visade sig att flera av vänsterextremisterna arbetade på Expressen och hade deltagit i aktioner med AFA!!
Man tar sig för pannan.

Berner blev inte gammal på denna pk-blaska. Han gick därefter till SVT, där blev han inte heller gammal. Förmodligen platsade han inte bland medias vänstermaffia.

http://www.axess.se/web/main.nsf/webbklipp?openpage&ID=F3DBF3D063D41699C125742D002E0C44