23 december, 2008

SVT: Kritik är kränkande

Tidigare har Rakryggad berättat om hur SVT försöker tysta en av sina mest ihärdiga kritiker: Jan Milld. Milld har i en mängd inlägg på Youtube kritiserat SVT:s beteende i till exempel programmet Debatt. För att visa vad han mer precist vänder sig emot har han illustrerat detta med noga utvalt kommenterade klipp från programmet ifråga. Detta tolererar inte SVT som nu sätter till juridiska medel för att undanröja Millds kritik. Man hävdar upphovsrätten som skäl, trots att det finns okommenterade klipp från diverse SVT-program på Youtube vars användare inte blivit ansatta av SVT eller Youtube. Detta visar hur genomskinligt SVT:s argument om upphovsrätt faktiskt är.

I ett mäjl till Jan Milld skriver SVT:s VD Eva Hamilton följande:

”Med utgångspunkten att SVT värnar sitt upphovsrättsligt skyddade material - samt berörda upphovsmän och deras ideella rätt - agerar SVT för att få kränkande nyttjanden av SVT-material att upphöra.”

Kritik är således ”kränkande” för SVT. Ja, visst kan kritik svida, men är inte kritik livsluften i en vital demokrati? Med få egna resurser måste Milld dessvärre undvika en juridisk process, en process som skulle ha varit ett försvar mot SVT:s armé av paragrafryttare. SVT får stå oemotsagda. Milld kommenterar detta på sin sida Blågula Frågor:

- Eftersom Youtube klargjort att nya "överträdelser av upphovsrätten" kan leda till att jag helt stängs av från Youtube vågar jag här inte ta några risker. Således tvingas jag helt avstå från vidare kritik av SVT, där det för tittarna kan framgå vad jag helt konkret kritiserar.

Jätten SVT känner sig hotad av en (1) kritisk medborgare, vad säger inte det om SVT:s självpåklistrade etikett ”fri television”?

20 kommentarer:

roberth sa...

Är det fler än jag som avskyr Svt? Lägg ner skiten vem vill betala för detta vidriga vänsterorgan?

Anonym sa...

Millds SvT-videosnuttar är väl knappast de enda på Tuben??
Men de enda som SvT agerar emot..
Har jag förstått fel?

Peter B sa...

Milld imponerar minsan, tänk vad glad jag är som slängt ut boxern och slutade finnansiera Hamilton för flera år sen.

Tänk vad hotfull en person kan te sig när denne har rätt och vill sprida sina avsljöanden.

Det betänkliga är ochså naturligtvis svagheten i demokratin när kritik tystas så enkelt. Å andra sidan så behöver vi ju inte bekymra oss så där väldigt mycket för demokratins överlevnad för den knähunden Hamilton hjälper naturligtvis till att gräva graven till demokratin i PKs namn.

Den må vila i frid. Det var en vacker tanke i alla fall.

Anonym sa...

Psst. Jag tror Eva Hamilton syftar på att Millds "nyttjanden" kränker upphovsrätten; inte någon "person".

Rakryggad Ifrågasättare sa...

Terror och mordbränder i Tensta...

Eller: valarbetet inför valet 2010 börjar tidigt denna gång! Eldsflammorna från brinnande bilar och röken från antänt bråte och brinnande bildäck framstår som väldiga valaffischer, vilka riktigt skriker ut: RÖSTA SVENSKT 2010 - RÖSTA PÅ SD!

Se där, den islamistiska farsoten sprider sig genom det svenska samhället, som en gräsbrand - genom "unga killar" och "ungdomar".

För kommunisterna, vänsterfalangen och muslimkramarna i Det Nya Sverige måste detta vara den ultimata julklappen!

Terrorister och pyromaner ur de islamistiska leden anlade natten till i dag mordbränder i Tensta utanför Stockholm. Polis och brandkår möttes av stenkastare!

"- Vi vill visa vårt stöd till Rosengård, säger en av ungdomarna till Expressen."

Ja, vad annat var att vänta... säger jag?

Fulmedia (representerad av Expressen) får det i vanlig ordning att se ut som oskyldigt rackartyg av sysslolösa ungdomar... på väg hem till pojkrummet för att sussa... en mysig och kreativ hobby helt enkelt!

(Tur att det inte hände där halalslaktkonsulenten Reinfeldt bor, det kunde ju ha kommit sotflagor på den dock redan "orena" julskinkan... men ändå..)

Expressens handgångne heter denna gång: redaktör Diamant Salihu...

Han tycks vara precis rätt man, som klippt och skuren, för att berätta om "ungdomarna" som eldar bildäck, tänder eld på enskild och allmän egendom, samt kastar sten på polis och räddningspersonal.

Referatet kring förövarna bakom den tilltagande terrorismen i landets städer, präglas genomgående av begrepp som: "ungdomar", "unga killar", "killar
i tonåren" "killar"...

Naturligtvis ingenting om muslimska extremister eller islamister. Nej... bara om 30-40 unga killar i tonåren!

Och så här säger de "unga killarna" enligt Expressen:
- Vi stödjer Rosengård. De har stängt en moské för att använda den som festlokal.
- Det är haram, säger en av tonårskillarna som inte vill uppge sitt namn.
Haram är ett uttryck inom islam som innebär att man gjort något förbjudet.
- Det kommer bli värre än så här, säger en annan kille som är högst 16 år.

Allt enligt Expressens redaktör Diamant Salihu...

Tur att de "unga killarna" leker terrorist och pyroman i Kalle Anka-landet, och att det inte sker i ett land som Israel... där har polis och räddningstjänst lite annan inställning till "ungdomar" och "killar" som kastar sten och bensinbomber...!

Och det dröjer kanske inte så länge förrän Bonnierblaskan får tillfälle att rapportera om den förste självmordsbombaren i Det Nya Sverige. "Unga killar" brukar ju vara ganska pigga även på liknande pojkstreck!
Scoopet vore förstås att före själva smällen, få göra ett riktigt snyftigt hemma-hos-reportage; och varför då inte signerat Anna Dahlberg!

I Kalle Anka-landet är all kriminell verksamhet tillåten - även terrorism - så länge man inte fyllt 18 år. Detta måste naturligtvis innefatta även självmordsbombare... eller?

Anonym sa...

Det måste väl gå att starta en insamling så att han kan driva en process mot SVT. Säkerligen skulle många som värnar om demokratin vara villiga att skänka en slant.

Fredrik sa...

Själv skrev jag till Radiotjänst nyligen i samband med diskussioner om min TV-avgift att om de inte börjar ta sitt uppdrag på allvar så kommer en vacker dag Eva Hamilton, styrelsen och stiftelsen som ju alla är politiskt tillsatta att få sparken. Den dagen lovade jag skåla med dyra vinner i goda vänners lag.
I den där reklamen för "Fri television" förresten, hur kan de säga tack för att folk betalar när det inte är ett fritt val? Hela skiten bygger ju på att de gör det på olika offentliga platser, det är ju Ryssland för h-vete. Detta alltså bortsett från deras politiska agenda som bl.a jag finansierar med tvång. Varsågod SVT, här har ni mina pengar.

Anonym sa...

SVT eller Halal-Tv...
Fri television för alla liktänkande!

Anonym sa...

Så jävla lågt, men det berkräftar ju bara det jag redan visste, kommunismen tål inte kritik. F ö borde skottpengar utbetalas för att undanröja vissa lösken.

Anonym sa...

Kan han lägga upp filmerna på någon annan videosite som veoh t ex eller på the pirate bay?

Anonym sa...

Eva Hamilton, Moderat, agerar precis som socialist maffian under vansterregeringarna.

Moderaterna ar altsa inte battre an extremvanstern som styrt SVT.

Det enda Jan Milld kan och borde gora tillsvidare, ladda upp censurerade filmer pa Liveleak, och andra sidor. En egen hemsida med utlandsaddress fungerar bra.

Trodde aldrig jag skulle behova rekommendera utlandslokaliserade hemsidor under moderat styre, sa illa ar det med yttrandefriheten i Sverige. Skrammande.

/ peter a

Anonym sa...

Bilden på kärringen gjorde mig illamående. Ska sudda bort aset till julsnapsen. God Jul på er alla rakryggade kämpar för sanningen önskar Blodsven

Toke sa...

Sverige behöver ett stort djäkla lavemang så att skiten åker ut.

recte sa...

Det är patetiskt att höra SVT:s företrädare tala om "Fri Television", när det i själva verket är precis tvärtom. Det råder ingen åsiktsfrihet inom SVT, det har Jan Milld bevisat en gång för alla. TV-licensen är inte frivillig, SVT:s styrelse är politiskt tillsatt.

Det är ställt över allt tvivel att journalister och chefredaktörer inom media har sin politiska hemvist till vänster ..., långt till vänster. Det framgår med all önskvärd tydlighet av deras rapportering och försvarsteknik.
För socialister och kommunister är socialism och kommunism detsamma som frihet, demokrati och rättvisa, man anser sig företräda det "goda samhället". Som alla normalt tänkande människor vet innebär socialism och kommunism diktatur för folket och frihet för en liten styrande "elit" med partiboken i hand.

Journalisthögskolan, även kallad "Kommunisthögskolan", är en politisk korrekt skola där de blivande journalisterna blir likriktade, när de sedan lämnar denna pk-skola har de begåvats med "rätt" attityd och "rätt" inställning. Förmodligen fanns det ett pk-embryo redan vid inträdet.
Skolan bjuder även in gästföreläsare från världens alla hörn, gästföreläsare med en
– företrädesvis – socialistisk/kommunistisk värdegrund. Till professor vid journalisthögskolan i Stockholm, har nyligen utsetts en f.d. partiledare för ett vänsterhängt avgrundsparti! Nämnas bör också att den (ö) kända göteborgskommunisten Frank Baude, (SKP, KFML, KFMLr, KPMLr, KP), har utnämnts till journalistprofessor (!) därstädes, det är inte förvånande att journalistiken i statspressen är ensidig, enkelriktad och partisk.
Man måste också komma ihåg att de massmediala ägarna, (dagspressens ägare), har ett finger med i spelet, de har ett stort inflytande på journalisthögskolorna och media i allmänhet,

recte sa...

GOD JUL!
Weine och alla rakryggade bloggare.

Robin Shadowes sa...

Låt Chärring Awadå ersätta Eva Hamilton. Vi har redan slagit in på den vägen so what the hey.

Anonym sa...

offtopic: Men Så här tackar invandrare vårt land för allt de har fått från våra pengar som vi tvinghas betala varje månad

http://www.youtube.com/watch?v=7mueJfjIT7o&feature=related

Carl sa...

släng ut alla tv mottagare! streama ner tv program från internet 1,5-2 Mbit och snabbare ger bättre bild än SVT´s egna sändningar . koppla datorn till projektor eller största bildskärm utan tv mottagare som ni har råd med . detta gör att ni sparar in tv licensen 2000 kr året och slipper stödja Sverigefientlig propaganda tv.Svt på webben gör att ni inte behöver video se program när ni har tid. tv4 ger hela sitt utbud för 50 kr. telenor ger gratis tv kanaler med bredbandet streamande mm RÖSTA SVENSKT 2009 0ch 2010 och för alltid

Eoppoyz sa...

Jag skulle i alla fall inte sakna om man lade ner (S)(V)T eftersom att det bara sänds en massa skit hela tiden.

Rakryggad Ifrågasättare sa...

Jag uppmanar alla till total civil olydnad: alla vi som skriver på bloggarna, de som driver bloggar, ägnar sig åt systemkritik samt kritik av SVT!

Om det inte är olagligt att vandalisera hela stadsdelar, slå sönder polisbilar, skjuta raketer mot människor (bl a poliser), kasta sten, elda bildäck, tända eld på skolor... etc. etc. i all oändlighet...

Hur kan det då var olagligt att berätta sanningen...? Det kan jag inte riktigt förstå!