22 december, 2008

Fulmedias Rosengård

Vilket dilemma fulmedia har. Två av deras mest omhuldade kategorier människor, kommunister och immigranter, bränner ner hela kvarter - och de ger sig inte som en dagslända. Men det handlar ju inte om kommunister och immigranter, utan om "vänsteraktivister" och "ungdomar". Det är underligt med vilka silkesvantar kommunisterna blir behandlade. Vad de än gör, om de så slår en människa sönder och samman för att denne tillhör fel klass, eller om de kastar bensinbomber eller vässade armeringsjärn så blir de inte kallade för extremister. De är alltid "aktivister" - människor som aktiverar sig för en särskild fråga.

Men svaret är rätt givet om orsaken till detta, när man tänker efter. Hur var det när de fyra största dasspappren hängde ut ett 60-tal nationalsocialister med namn och bild för x antal år sedan? Jo, detta skulle följas upp med en likadan uthängning av kommunister och anarkister. Detta stoppades dock när journalisterna hade fått fram namn och foto på dessa. Kommunisterna och anarkisterna visade sig vara söner och döttrar till tidningsredaktörerna, vänsterintellektuella och potentater inom fulmedia! Det blev ingen uthängning, med andra ord. Så Sverige har bara extremister på ena sidan. På andra sidan finns de godhjärtade och beskedliga "aktivisterna". Därav omhuldandet av kommunister och anarkister.


Vad gäller immigranterna som leker jihad i Rosengård tror jag det inte har så mycket med islam att göra. Nej, snarare är det ett hat mot det svenska samhället som får fritt spelrum. Vi när en allt mäktigare orm vid vår barm, enkelt uttryckt. Och den är inte rädd för att bita den hand som föder den. Och egentligen, varför skulle den vara det?

6 kommentarer:

Pierre sa...

Bra skrivet som alltid Weine. Vill önska God jul till alla rakryggadläsare!

Som jag nämnde tidigare så brukade jag använda idéer och liknande från dina inlägg. Och jag har fått min lärare att på ett bra sätt diskutera vänsterextremism och det har jag nog dig och mitt sökande efter information på internet att tacka!

Så ännu en gång, tack för en bra skriven blogg och God Jul!

Rakryggad Ifrågasättare sa...

Nej, just det... varför skulle ormen vara rädd för att bita den hand som föder den...?

Det finns förstås ingen anledning, eftersom den redan tidigare bitit och förgiftat handens ägare... med ett toxin som verkar fullständigt förlamande och nedbrytande på hela det vegetativa nervsystemet, och som dramatiskt hotas av total utslagning.

Crille sa...

Bra skrivit som vanligt. Nu verkar det som om upploppen kommit till Stockholm också, de stödjer Rosengård säger de. Men nej säger jag då. De vill bara bråka. Det är allt de vill vill så fort de ser chansen, så är de igång.

Önskar en riktigt God Jul nu.

//Crille

Anonym sa...

Fritidsgårdarna i det invandrartäta Gunnared(Göteborg) stänger under jullovet på grund av hot mot personal. Brott har i stort sett skett varje dag och inte sällan får polis kallas dit.
Detta enligt text tv idag 23,e december. Sedan går det bra för dessa slynglar att skylla på att vi har ingenstanns att ta vägen och sedan dra en gråtvals för någon dum reporter eller kommunpolitiker samtidigt som vänsterslöddret (från medelklassen)
rustar sig för strid och anser att dessa drägg är orättvist behandlade även när de biter/kapar av de händer som ger dem allt i detta samhälle.

Weine Berg sa...

Pierre: det är precis det jag vill se mer av! Ensam kan jag inte göra något, men om fler och fler hänger på kan vi åstadkomma förändring på förändring på förändring.

Anonym sa...

Denna passar rätt klockrent in på hela situationen i rosengård ! fast skrattet fastnar lite i halsen när man jämför deta med verkligheten! http://www.youtube.com/watch?v=WMZdA-b2Vdw
mvh
Robert