21 december, 2008

Rakryggad Ifrågasättare: Rosengård, Malmö: mångkulturens och islams janusansikten…

Eller, en förödande bekräftelse på att icke-PK hade rätt.

Rosengård i Malmö har under flera nätter härjats av kravaller, terror och upplopp. Brinnande bilar och kväljande rök från bråte på gatorna som stuckits i brand, samt stenkastning, molotovcocktails, hemmagjorda bomber och fyrverkeriraketer mot ordningsmakten. Följt av grov vandalisering av allmän och fast egendom, tillsammans med mängder av förstörda polisbilar. Med andra ord: totalt kaos!
Scenerna från mångkulturens islamistiska högborg - Rosengård - i Det Nya Sveriges näst största stad, som kablas ut i media, känns lätt igen…

Bilder på brinnande bilar och stenkastare är sedan decennier bekanta inslag från framför allt Mellanöstern. Samt under senare år även från europeiska storstäder som Paris; ett islamistiskt u-landsfenomen som importerats och blivit representativt för urbaniserade miljöer med stora koncentrationer islamistiska immigranter.

Nu har volymerna av islamister nått så höga tal i Det Nya Sverige att, motsvarande kravaller och upplopp blivit verklighet också här. Samtidigt som det innebär ytterligare ett nytt, skrämmande inslag av samhällsterrorism i vår skandinaviska vardag: undertecknat islam. Och som vi sannolikt får vänja oss vid under nuvarande politiska vanstyre.

Det kunde precis likaså varit Beirut, Baghdad, Amman…Västbanken… Afghanistan, Iran, Pakistan… eller något annat islam/arabdominerat område. Men denna gång handlar det om Malmö.
Den stad i landet med flest muslimska invånare, tillika den stad i Europa näst efter Istanbul som procentuellt sett har störst andel muslimska invånare.
Kravallerna i Rosengård kommer naturligtvis inte som en överraskning. Inte för oss som under lång tid uppmärksammat följt och kritiserat vanstyret i allmänhet, samt den galopperande sinnessjuka politiken kring den muslimska invandringen i synnerhet. Vi ser konsekvenserna lika logiska som ett brev på posten!
Det har aldrig varit tal om något OM… utan när helvetet skulle bryta löst på allvar. Nu skördar vi de första riktigt mogna frukterna av den så omhuldade kulturberikningen och komplett förnuftsvidriga interkontinentala invandringen till Det Nya Sverige.
Fast detta är sannolikt bara ett litet smakprov… av vad som komma skall. Så nu vet invånarna i resten av landets städer och samhällen, med muslimtäta bostadsområden, vad man har att vänta sig…

Alla står i vanlig ordning handfallna inför vad som sker. Myndigheter såväl som politiker. Medan alla enligt svensk tradition skyller på varandra. Integrationsministern (flykting från Afrika) skyller på föräldrarna, brottslingarna (islamister) bakom upploppen lägger skulden på professionella huliganer och militanta demonstranter (vänsterextrema grupperingar), socialdemokratiska kommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeth (socialist) uppmanar vuxna i Rosengård att agera förebilder och ta ansvar… medan de muslimska samhällsterroristerna i sin tur får illa maskerat stöd av PK-media. Under det att Kalle Anka-polisens insatschefer (politiskt toppstyrda) manar till återhållsamhet mot terroristerna; av säkerhetsskäl… heter det. Från regeringshåll hörs som vanligt inte ett knäpp!

Vad det socialdemokratiska kommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeth i sin egen lilla mikrovärld inte tycks ha fattat, är att ungdomsterroristerna redan har tagit intryck av sina vuxna förebilder! Vem tror det korkade kommunalrådet Stjernfeldt Jammeth ligger bakom dessa terrorhandlingar mot det svenska samhället… om inte just deras skäggiga fäder, farbröder, morbröder…imamer…och massor av andra islamistiska uppviglare som gömmer sig i moskéerna runt om i landet.
Om detta arma kommunalråd inte fattar att det handlar om ett islamistiskt nätverk, där daglig kommunikation med uppdragsgivarna i Mellanöstern, London, Paris… och på den arabiska halvön, är en förutsättning för händelseutvecklingen, så skall hon avsäga sig sin politiska post och gå hem och lägga sig!
Samtidigt är man förstås inte dummare i de här koranrabblarleden än att, man naturligtvis skickar ut ”barn” och ”ungdomar” för att föra de vuxnas och islams talan på gator och torg. Detta är naturligtvis särskilt framgångsrikt i ett Kalle Anka-land som Det Nya Sverige. Och det ser vi ju att det är… framgångsrikt! Polisen lär väl hittills bara ha tagit någon handfull samhällsterrorister; märk också särskilt väl att de flesta enligt polisen själv, skall ha ”svenska namn…”!

- Det handlar ju dock bara om stackars barn och ungdomar, säger man lidelsefullt i vänsterextrema leden.
(Och för all del… ta gärna och jämför detta beteende med när de islamistiska terroristerna gömmer sig i Libanons flyktingläger, och raketbeskjuter israeliska städer därifrån… det finns vissa systematiska och ideologiska likheter…)

Resultatet hittills visar att politikerna sanktionerar de utländska terroristerna i Rosengård, Malmö. Sabotaget mot det svenska samhället tillåts ju fortsätta natt efter natt… Det tycks inte finnas någon ansvarig som finner det anmärkningsvärt att, terroristerna eldar upp bilar och slår sönder, vandaliserar och förstör både allmän och privat egendom för astronomiska penningbelopp. Det är förstås bara att skicka fakturan för förödelsen till skattebetalarna!

De så kallade journalisterna på Bonnierblaskorna Expressen och Kvällsposten har fullt sjå i PK-dimmorna, med att försöka kringgå de faktiska och bakomliggande orsakerna till händelserna i Rosengård. Vilket är lätt att förstå, då man likt en flock papegojor monotont och unisont dagligen länge hyllat och bejublat mångkulturen sida upp och sida ner…
Olyckligtvis har ”mångkulturberikningsprocessen” denna gång antagit sådana groteska proportioner att, fulmedia i likhet med Aftonbladet och Expressen inte bara kan tiga ihjäl det som sker. Fast man säkert helst hade velat!
Dock trippar man ytterst varsamt fram på tangenterna - i vanlig, traditionell PK-anda… Man försöker förstås förringa händelserna i mesta möjliga mån, inte minst genom att lägga skulden på ”ungdomar” och ”barn”… då gärna på den etniskt svenska vänsterfalangen, representerad av bland annat AFA.
Det förmår man inte längre sticka under stol med. (PK-valet står dock mellan AFA och islamister…!)
Man tonar alltså mycket konsekvent ner det faktum att, det i grund och botten är islamisterna som ligger bakom hela detta förödande och för skattebetalarna oerhört penningslukande samhällssabotage.

Patetiska rubriker som: ”Ett tryggt Rosengård för alla”, signerat Jan-Olof Bengtsson på KvP, och som skriver vidare: ”Till det yttre handlar det om stängningen av en källarlokal som avvänts av den Islamska kulturföreningen. Och där ungdomar anklagade fastighetsägaren för diskriminering.”
Sedan tillkommer en massa ursäkter, om att det framför allt är ditresta ”autonoma” grupperingar som bär skulden. (Underförstått vänsterfalangen.)
Frågan återstår dock: vem startade och initierade hela denna destruktiva process av samhällsterror i Rosengård och vad är bakomliggande orsak? Svar: islam och islamisterna! (Som så många, många gånger förr… på olika ställen i världen.)

Detta är alltså vad som behövs för att anhängare av en stenålderskultur skall sätta en hel stadsdel i brand… Att man stänger en källarlokal…!

Och vem har satt alla dessa stupida idéer om rättigheter och demokrati och diskriminering och krav både hit och dit… i skallen på detta stenåldersfolk? Jovisst… det är förstås (lokal)politikerna, tillsammans med vänsterextremistiska socialarbetare, fältassistenter och socialassistenter… Vilka annars?

”Ett nytt misslyckande för integrationspolitik…” skriver Lars Klint i KvP. Han dristar sig till och med att skriva: ”Vänsteraktivister och radikala muslimer agerar tillsammans…”
Men du milde tid… detta var väl ändå ingenting nytt! Dessa konstaterande, tillsammans med en lång rad andra liknande slutsatser, har vi icke PK-skribenter ordagrant hävdat och gett uttryck för på bloggarna (då andra forum är totalförbjudna för oss) tusen och åter tusen gånger. Då har det bara viftats bort som islamofobi, fascism, rasism och högerextremism…
Det är dock fullt legitimt att påstå och trycka detta nu; fast då måste man förstås råka vara PK-journalist på fulmedia i Det Nya Sverige!

I en osignerad ledare i Expressen står det: ”En varningssignal från Rosengård.” Och sedan… ”Källarlokalen, i centrum för konflikten, hade i 16 år använts av Islamska kulturföreningen som bland annat moské, när fastighetsägarna valde att inte förnya kontraktet. Det är inte direkt ovanligt med ilska och besvikelse när en verksamhet förlorar sin lokal, moské såväl som tobaksaffär.”

Vilken magnifik PK-jämförelse: moské med tobaksaffär! Är det då acceptabelt att ”besvikelse” övergår i regelrätta våldsyttringar och samhällsterrorism? Och vadå… varningssignal från Rosengård… vad är det för trams!

Vi som i dessa frågor måste betraktas som osedvanligt begåvade, och som har förnuftet i behåll, och som ser nyktert på utvecklingen i Sverige har under flera år varnat för vad som skulle hända. Och som nu händer i dag!
Precis detta scenario som vi i dag ser i Rosengård, har vi VARNAT för under lång tid. Ingen har dock lyssnat på oss. Konsekvent har vi förvägrats redaktionell plats på debattsidor och i insändarspalter. Några TV-soffor har det definitivt aldrig varit tal om!
Till följd av att våra åsikter censurerats och att vi stängts ute från PK-media, har ett antal bloggar vuxit fram och kontinuerligt pekat på konsekvensera av den expansiva utbredningen av den destruktiva ideologin islam i Det Nya Sverige.
I etablissemangets PK-ögon har vi bara varit (och är fortfarande…) en samling högerextremister, nazister, nationalister och främlingsfientliga med rasistiska tendenser och som är ”rädda för det nya och okända”. Vi har med andra ord inte förstått hur bra och viktiga dessa människor är för landet… och hur berikande och oumbärligt islam är för vårt samhälle…

I ögonen på en sådan figur som PR-konsulten för halalslakt, Fredrik Reinfeldt (statsminister i Det Nya Sverige), är vi endast BARBARER!

PK-journalister och egotrippade, självutnämnda socialpolitiska orakel i likhet med: Peter J. Olsson (KvP), Anna Dahlberg (Expressen), Otto Sjöberg (Expressen), Ann-Charlotte Marteus (Expressen), Maria Rydhagen (KvP), Lars Molin (KvP)…. som dagligen försvarar vansinnespolitiken kring den destruktiva muslimska invandringen, besvarar inte ens våra brev då vi ifrågasätter deras patetiska och bisarra hyllningstal till islam och mångkulturen i Det Nya Sverige. I brist på förnuftiga svar försöker man att tiga ihjäl oss. På sin höjd kan de svara kort och etikettera oss som främlingsfientliga…
Ett sådant beteende är naturligtvis på förhand dömt att misslyckas… man vill inte inse att man knackar sina PK-tangenter på lånad tid…
Dessa damer och herrar accepterar helt enkelt inte att vi med andra åsikter, och kunskaper… överhuvudtaget finns till. Anledningen är naturligtvis att man är rädda för oss, då bloggarna med allt fler läsare hotar deras självpåtagna (vänster)politiska auktoritet!

Vi icke PK-skribenter är dock ofta både mycket belästa och kunniga i många politiska frågor. Vi har åkt mycket, levt och bott - dock inte som turister, i många länder (däribland muslimska) och konfronterats med verkligheten som inte varit alla förunnat. Dessutom har många av oss journalistisk bakgrund.
Vi har med egna ögon sett verkligheten - utan politiska filter. Vi har dessutom på hemmaplan, i våra omedelbara boende- och närmiljöer, kritiskt iakttagit och med vrede sett det gradvisa och accelererande förfallet inom den sociala och politiska sektorn. Med andra ord - vi har erfarenhet från det verkliga livet. Men kanske framför allt: vi äger sunt förnuft!


Rakryggad ifrågasättare

19 kommentarer:

Fredrik sa...

Jag såg på debatt i veckan hur en av gästerna, en ung muslimsk man från Moskékällarn(Ett nytt pubnamn? Nej, Haram.) sade att man kunde förvänta sig bråk om fastighetsbolag stänger ner lokaler.
Så gör vi inte i Sverige.

Greger Rutgerson sa...

Ja kommentar är nog överflödig!
Tack och lov för att ni rakryggade samhällskritiker med både kött på benen och obrutet mod och välvilja för vårt land och folks bästa finns!

Det är helt enkelt en så total knockout på dessa verklighetsfrånvända förljugna PK-medier. Att de inte tar debatten utan istället avstår från att svara beror helt enkelt på att de är golvade!

Andreas sa...

Bra skrivet Weine! Måste kännas fånigt för journalister att de "tvingas" censurera sanningen. Eller om de är så korkade att de inte ser den? Men det har jag väldigt svårt att tro. Antar att många journalister sitter hemma och svär över att de måste rapportera pk hela tiden. Att de är fegisar som skriver pk för att få sin lön.

Men dessa journalister de ska få sitt straff en dag. Det måste komma en dag, då de inte längre är önskvärda som journalister då de inte kan skriva sanningen. Hoppas den dagen kommer snart.

Jag är jävligt trött på all skit-journalistik.

Tack än en gång Weine för din rapportering av sanningen. Tycker den stämmer bra överens med min egen tolkning med.

Anonym sa...

Tack!Detta borde stå på annonspelare över hela vårt älskade land så att även de som inte har tillgång till internet, många pensionärer, kunde läsa det!Missmodet inför skändandet av landet skulle kännas mindre tungt om man fick reda på att sådana som du finns.Jag tackar dig igen för dina klara tankar och för din kampvilja.// Tora

Anonym sa...

"Det tycks inte finnas någon ansvarig som finner det anmärkningsvärt att, terroristerna eldar upp bilar och slår sönder, vandaliserar och förstör både allmän och privat egendom för astronomiska penningbelopp."

Text-tv idag: "I Rosengård har det varit relativt lugnt idag. Dock stacks 6 bilar i brand."

Lugnt! Media verkar mena att några bilbränder per kväll, numera hör till normaliteterna för en kväll i Sverige. Man blir spyfärdig på hur media tycks normalisera mångkulturens fina bidrag till oss svenskar.

Upplopp på grund av en kvarterslokal! Ja, en sak är säker i alla fall. Dessa människor visar att de är beredda till vad som helst om de inte får som de vill.

Weine Berg sa...

Andreas: Nej, det är inte jag som skrivit texten utan signaturen "Rakryggad Ifrågasättare". Det är en insändare på bloggen med andra ord.

roberth sa...

Mycket bra skrivet! God jul på dig!

Andreas sa...

Ok, äras den som äras bör. "Rakryggad ifrågasättare" bra skrivet!

Rakryggad Ifrågasättare sa...

I kvällstidningsimitationen (Weines namn på Aftonbladet) finns en bild från samhällsterrorismen i Rosengård. Bildtexten lyder:

"Kommundirektörens hälsning till vänsteraktivister och kriminella bakom upploppen: ”Det är de svaga som tvingas betala för det ni gör.”

Detta med anledning av att hemtjänsten inte längre vågar bege sig in i Rosengård och uträtta sitt jobb. Men vadå... det är ju bara "barn" och "ungdomar"... som i barnsligt oförstånd kastat några stenar... hur kan dessa vara så farliga...?

Och förresten... var finns polisen, eller militären...? När de som allra bäst behövs!

Hade jag skrivit bildtext, så skulle den sett ut så här:

"En politiskt ansvarig, men feg ynkrygg, hälsar till vänsterextremisterna och de utländska islamistiska terroristerna bakom samhällsattackerna: Det är sveriges hårt skattebetalande medborgare som tvingas betala för det ni gör."

Men det är så det traditionellt går till i Kalle Anka-landets PK-media.
Vandaliserande och saboterande vänsterextremister och islamistiska terrorister; som tänder eld på bilar och bostadsområden, och som kastar bensinbomber och sten samt skjuter raketer mot polisen... blir till beskedliga vänsteraktivister respektive kriminella!

Under tiden som den "återhållsamma polisen" i Det Nya Sverige, tillsammans med alla övriga
"ansvariga" tuggar luft i all oändlighet. Deras gemensamma och krystade hälsning till svenska folket tycks lyda:

- Vi vågar varken medge sanningen att det är muslimer och islam som ligger bakom, eller göra ett skit. Vi är livrädda för vad då islamisterna kommer att ta sig till! Det finns nu så många muslimer i landet, att de utgör en mycket stor potentiell fara för det svenska samhället.

Detta är en bedrövelse utan dess like... och det är som bekant bland annat just detta som vi icke PK-skribenter länge pekat på och varnat för.
Hur muslimerna i allt större omfattning idkar regelrätt utpressning med hot om våld, terror och repressalier, på de västerländska samhällena.
Och nu har turen kommit till Sverige...
Detta utan att landets regering vågar erkänna, eller medge faktum:

Sverige är i krig med islam!

Anonym sa...

en sak har jag undrat lite över hur kommer det sig att det är ok att leva rövare och bränna ner miljonbelopp i bilar och fasta föremål vid ett upplopp som en grupp gör? om nu någon får för sig att göra detsamma ensam så går det ut rikslarm i stort sätt, med så mycket bilder av pågående aktiviteter och igenkända personer så borde rimligtvis någon reaktion ske från samhällets sida. det var likadant i malmö, sätt dit arangören av skiten ekonomiskt så blir det inte lika kul att ha svansen av förstörare med sig i leden.

robban

Jonas sa...

Wow. Denna text drog på smilbanden samtidigt som den får hjärtat att banka lite extra frekvent.

Mycket väl skrivet, vem du nu är ;).

Fosterjordnära sa...

Till "frågasättaren". Weine har som bekant skrivit och figurerat i Nationell Idag ,är det ngt som Du skulle vara intresserad av? Om så ,så har Weine med all sannolikhet kontaktuppgifterna som behövs.

Kvalifikationerna har .Du. Så mkt kan jag säga.

signerat "en NI läsare" och mer därtill.

Nisse Hult sa...

"Rakryggad Ifrågasättare: Rosengård, Malmö: mångkulturens och islams janusansikten…"

Inte precis den rubriken jag skulle valt. Janusansikten? Uttrycket (samt namnet på kommande månad) är baserad på guden Janus - som lär ha haft två ansikten. Men mångkultur och islam - är inte det enbart negativt? Så tycker åtminstone jag!

Anonym sa...

ja vad ska man säga SD har ju lätt fått 30000nya röster i områdena omkring min mormor och morfar bor 1500meter därifrån inte sä lätt att vara pk när man känner lukten av brinnande bildäck.

vi gav dem fristad, vi gav dem mat, utbildning, religionsfrihet, en moske och vad fick vi jo detta svineri från de efterblivna islamisterna. fy fan SD 2010

JC sa...

Många Muslimer och boende i Rosengård ställer sig inte bakom de här extremisternas sätt att hantera situationen. Barnen har blivit hjärntvättade och gör vad som helst för deras ledare(Iman).Alla ungdomarna som bråkar är inte delaktiga i Moskén utan passar på att vissa sitt missnöje mot samhället på ett avskyvärt sätt. Spänningarna beror inte bara på Religion utan handlar även om rotlöshet som är en av alla negativa aspekter av ett mångkulturellt samhälle.Dom s.k källarmoskérna i Malmö har inte samma tolkning av Islam som Muslimerna i stora Moskén i Jägersro,Malmö har.
Det är viktig att skilja dom olika grenarna av Islam, precis som man måste med Judendomen och Kristendomen.

annemi sa...

Mycket bra skrivet,Weine. Du har så mycket kunskap om vårt land och "Vår" regering och journalister och deras s.k. tänk. Önskar det fanns många fler, som du,som verkligen vågar säga:Stopp, det räcker med s.k. "invandring". Vi måste tänka på våra svenskar som lever och arbetar här och betalar skatt i första hand.Undrar vad det är som muslimerna berikar oss med? Mer än våld?? Varför vågar inte regeringen sätta stopp för all kriminalitet och religionen de har? Passar absolut inte med vår svenska tro! Undrar vad som häde, om vi kom i samma mängd till de muslimska länderna? Blir vi lika väl bemötta där, som de som kommer hit? Tror inte det. Snarare att vi fick en kula i huvudet vid gränsen! EU, hur ska det betalas? När? Vad har vi för nytta av EU? Jag har inte sett något positivt med EU! Tack för ordet. A-M

Anonym sa...

De politiskt korrekta inom politiken och media säger ja till nedmontering av hela samhället på olika plan så länge de får sina löner och slipper ta konsekvenserna av vad de själva åstadkommit. Som någon skrev mår säkert många journalister dåligt när de av sina överordnade tvingas förvanska verkligheten. Men det viktigaste för dem och för alla människor är att i dagsläget få behålla sina jobb. Samma sak gäller inom politiken. Även om många i regeringen och riksdagen skulle kunna avgå utan att behöva arbeta mer i hela sitt liv så sitter majoriteten kvar så länge de kan för att deras barn och barnbarn ska kunna bli försörjda under hela sin livstid.
Om man skulle ställa dessa dagens landsförrädare(jag säger förrädare för att de är medvetna om detta) inför det faktum att nu är det en samhällsnyttig tjänst som gäller för er och ersättningen är existensminimum från socialtjänsten samtidigt som man ökar invällningen av ointegrerbara muslimer samt välkommnar arbetskraftsinvandring så hade de garanterat varit emot massinvandringen. Men som många här på sidan redan har skrivit eller antytt så går det bra att vara generös så länge man slipper betala själv. Detta är problemet och därför går det inte att ge all skuld till de lycksökare som utnyttjar maktelitens svaghet(det har de inte kapacitet till själva då de i såna fall hade kunnat gör det i sina hemländer)och ställer krav på krav. De tar chansen så länge sverige har en politikerkår/myndigheter som samarbetar med den muslimska världen. Det finns en dold dagordning och jag är övertygad om att sveriges makthavare och andra länders makthavare i Europa tar emot ointegrerbara muslimer under hot från arabländerna. De siktar strategiskt in sig på Europa då de vet att de inte kan krossa USA. Finns det någon rakryggad som vet varför?

Robin Shadowes sa...

Anonym, du undrar om makthavarna har en dold agenda. Så här uttalar sig den avhoppade Illuminati-Stormästaren av 33:e graden Leo Zygami, tillika apostat från islam dessutom:

"The Jesuits have this capacity because of their esoteric knowledge." They are the ones really in charge of the magic secretly applied in the Vatican. In the movie [url=http://en.wikipedia.org/wiki/The_Exorcist_(film)]"The Exorcist,"[/url] the priest performing the exorcism ritual is also a real-life Jesuit priest.

The Jesuits are thus very dangerous. Currently they are working on a plan to secretly submit to the Muslims and to convert part of the Vatican to the Muslims. Leo states that forty Cardinals in the Vatican have already converted to the Muslim faith. Their aim is to "use Islam as the ultimate mind control religion to control the masses after 2012. Islam was chosen because, contrary to Christianity, it functions very well" in that they are able to "brainwash groups of terrorists and launch them on whatever mission they want." Muslims are "easy to brainwash if you know how to manipulate the Koran" which contrastingly and ironically can also be held as a Holy Book, a Revelation of God. Leo holds the Illuminati responsible for corrupting the more sacred character of the Koran.

Om nu 40 kardinaler i hemlighet har konverterat till islam, vad säger att inte även många profana ledare också redan har gjort det men fortfarande visar upp en kristen/ateistisk fasad p g a taqyyia eller hudna?

Läs hela intervjun här:

http://www.book-of-thoth.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=216750#216750

Hans egen sajt:

http://www.leozagami.com/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1

Anonym sa...

Med respekt för samtligas åsikter...

Kravaller eller andra våldsyttringar är i min mening något som är fel, helt förkastligt och något som måste motas bort med fast hand. Det gäller kravallerna i Malmö, Göteborg samt alla andra våldsamma yttringar vare sig det rör sig om grupper eller enskilda våldsverkare. Det är mycket sorgligt att se att sådant förekommer i vårt land, eller i vilket annat land som helst.

Samtidigt måste man komma ihåg att vi i Sverige har det bättre än 97% av världens övriga befolkning enligt vissa mätningar. En enorm undersökning som bland annat resulterat i en kulturatlas där olika länder placerats utefter axlarna: traditionella värden - sekulära värden och överlevnadsvärden - emancipativa värden visar att Sverige är det mest annorlunda landet i världen. För att fullt förstå vad resultaten speglar måste man fördjupa sig en del i metod och analys men det är ändå intressant att notera resultatet tycker jag. 99.7% (tror jag siffran var) av världens befolkning är inte svenskar. Vad man kan dra för slutsater av detta är självklart begränsat men man kan genom att förstå att det svenska samhället på många punkter är avsevärt annorlunda, speciellt jämfört med vissa kulturer där graden traditionella värden och överlevnadsvärden är höga, också förstå något om varför motsättningar i samhällen skapas.

Det är i min mening ofrånkomligt att konflikter uppstår mellan kulturer. Det är också i min mening alldeles för ytligt att hänvisa händelserna i Malmö till varande islamistiska yttringar. Den insatte vet att bråkmakarna inte var islamister utan en blandning av olika grupper. Det försvarar naturligtvis inte de våldsamma handlingarna. Frågan måste dock bli: kan vi säga att det är säkerställt att Islam är den oberoende variabeln? Kanske. Med samma statistiska analys kan vi samtidigt hävda att storken faktiskt kommer med barnen. Det finns nämligen ett statistiskt samband mellan storkars flyttmönster och nativitet.

Att verkligen försöka förstå är mycket krävande. Det är enkelt och många gånger bekymmerslöst att snabbt hänföra olika händelser till grovt definierade fack av gott och ont. Det är i sig inte konstigt att människor tänker så eftersom vi behöver någon form av förutsägbarhet i vår tillvaro för att överleva. Men, det är just den typen av förenklande mekanismer som står bakom lejonparten av alla konflikter i världen.

Vare sig du omedelbart instämmer i det jag skriver eller om du förkastar det har du alltid en möjlighet att kritiskt granska det sagda och skrivna. Jag skulle självfallet uppmuntra en mer analyserande hållning oavsett vad du anser vara rätt och fel idag.