30 januari, 2009

Ben Dan har ordet: Mångkultur vs Monokultur

“Nog med mångkultur!” stod det på ett plakat som en så kallad nationaldemokrat höll upp under en demonstration i Södertälje. Många av läsarna på den här bloggen verkar hålla med. Vi andra, lite mer verklighetsnära människor, tycker att valet mellan mångkultur och monokultur är ganska enkelt. Jag tror att det dels handlar om att monokultursivraren har en romantiserad bild av 50-talssverige. Hur det såg ut, och hur det fungerade. Dagens Sverige är ganska långt i från den bilden så det är inte konstigt att den typiske monokultursivraren känner ett visst utanförskap. Jag tror också det handlar om att man helt enkelt tror att den svenska kulturen är bättre än andra kulturer. Mer framgångsrik. Att om vi liksom håller oss till det svenska så kommer vi vara mer framgångsrika. Som jag nämde i det förra inlägget så har ju Sverige onekligen varit väldigt framgångsrikt och är det fortfarande på inom många områden. Men det är nya tider nu. Här är två länkar som visar lite vilka utmaningar vi måste förhålla oss till nu och i framtiden.
Fredrik Härén – Kunskapens dag del 1/5 http://www.youtube.com/watch?v=yH6-ihF2E48

Weine skrev 28e jan: “massinvandring per definition gör svenskar till minoritet och i förlängningen utraderas vi”. Det är ju helt fel. Invandring gör ju per definition att antalet svenskar blir fler. För att Sverige ska vara framgångsrikt även i framtiden så är det dessutom absolut nödvändigt med invandrare som utsätter den svenska kulturen för prövningar. Survival of the fittest! De områden där det traditionellt svenska visar sig vara bäst kommer inte att påverkas, de områden där det traditionellt svenska visar sig vara näst bäst eller sämre kommer förändringar att ske. Det gäller precis allt och alla. Från svenska språket till traditioner, utbildning och styrelseskick. Allt! Så när Sverigedemokraterna och andra xenofober propagerar för att bevara svensk kultur på grund av att den är just svensk, så gör man Sverige en otjänst. Man gör Sverige sämre förberett att vara framgångsrikt även imorgon. Konkurrensutsätt svensk kultur. Bevara det som överlever och glöm resten. Utvecklingen är inte skonsam mot bakåtsträvare.


Om man tycker att det som tas upp i länkarna ovan har någon som helst relevans för Sveriges framtid blir det svårt att argumentera för ett Sverige där man isolerar sig och väljer bort andra kulturer. Istället måste vi ju öka kontaktytorna så mycket som möjligt och ha så stort utbyte med människor från andra länder som det bara går. Xenofober verkar inte vara särskilt averta mot dansk, norsk eller finsk kultur. Hur kommer det sig? Det självklara svaret är ju att man har haft så pass mycket kontakt med varandra att man antagit delar av de andra ländernas kultur samtidigt som man gemensamt utvecklat en helt ny, fast med vissa lokala egenheter. Så där funkar det nu också men med den skillnaden att man inte längre är begränsad till närliggande länder. Det här betyder så klart inte att anything goes eller att det inte finns några problem eller negativa aspekter alls med invandring och mångkultur. Det finns massor. Dock, invandring och mångkultur är absolut nödvändigt för ett framgångsrikt Sverige 2.0.


Weine, jag har förvisso inte kollat så långt bakåt i tiden, men av det jag läst på din blogg kan jag inte hitta ett enda inlägg där du på ett sakligt och ärligt sätt beskriver positiva aspekter av invandring och mångkultur. Den egentliga frågan är hur vi ska förhålla oss till det mångkulturella samhället för att maximera nyttan; inte om vi ska ha ett. Jag tror att den insikten inte nått dig ännu Weine.


Tack för ordet!


/Ben Dan

67 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.bgf.nu/mangfald/multi.html

Ta och läs och begrunda,, det som står där slår dina argument Ben Dan med den så kallade hästlängden.
Tror inte du lever och bor mitt i den så kallade mångkulturen utan det är något du tittar på i tidningen och känner att du vill vara internationell och duktig.

robb@n Borlänge

eklanda sa...

fjollan ben dan, svenskar,norskar,danskar,finnar,och även islänningar, svaret är enkelt
nordbor värnar om sina kulturer,nordbor vill inte ha mångkriminalitet,moskeer,islamälskare, men finnarna ska ha en eloge för sin flyktingpolitik,tar bara in en bråkdel jämfört med sverige
go suomi go,norden ska fan inte bli en arabisk jävla jordhåla.

hunter sa...

Jag ryser då jag läser vad denna Ben Dan skriver. Hur kan en person utan minsta moraliska betänkligheter hylla något som i praktiken är en ren ockupation av ett folk och dess land?

Kolla även vad som nu sker i Holland http://www.internationalfreepresssociety.org/2009/01/ifps-campaign-to-defend-geert-wilders/

Anonym sa...

Att Sverige inte kan med sin lilla (än så länge) folkmängd så mycket folk som 100 000st/år är väl inget konstigt med det? Att de kommer från länder med kulturer och traditioner som skiljer avsevärt mer än danska inflyttare gör inte saken bättre.Om det stoppat med de 5% riktiga/verkliga flyktingar hade situationen varit under kontroll.Integrationen och assimilering hade fungerat mycket bättre. Kommer faktist inte på en enda bra effekt av massinvandring...ledsen Big Ben men du får nog hjälpa oss på traven. Läste att i Borlänge var de ankommande mer än 50% analfabeter. Läste även att svenska elever tappar kunskap internationellt...undrar varför?
/HenrikP.

World traveller sa...

Det verkar nu vara bevisat att denne Ben Dan har konverterat till islam. Ben Dan, Bin Laden, Abu Hamza m.fl. Vilka tomtar!

Anonym sa...

Bäste Ben Dan!
Läste bara dina första rader i ditt inlägg.....det räckte!
Det är så enkelt för mig och så många andra att vara emot massinvandringen.
Några exempel.
Varför importera alla dessa problem som du också måste se och höra?
Varför finns det regler/lagar vilka som diffenieras som flyktingar om dessa inte följs?
Du kunde få fler exempel men nu måste jag iväg på ett möte.FKR

P.S Läs andra inlägg så får du fler synpunkter.

Anonym sa...

Bäste Ben Dan!
Läste bara dina första rader i ditt inlägg.....det räckte!
Det är så enkelt för mig och så många andra att vara emot massinvandringen.
Några exempel.
Varför importera alla dessa problem som du också måste se och höra?
Varför finns det regler/lagar vilka som diffenieras som flyktingar om dessa inte följs?
Du kunde få fler exempel men nu måste jag iväg på ett möte.FKR

P.S Läs andra inlägg så får du fler synpunkter.

Anonym sa...

Weine, kan du inte fixa till länkarna så det ser lite snyggt ut?

/Ben Dan

carl sa...

uppmanar alla att skaffa gratis och enkel egen kanak på youtube och välj kanaltyp: reporter då kan man göra direktlänkar till webbadresser och klicka i vänner och prenumerationer så det bildas ett tätt nätverk. överallt på internet skall Svenskar få tillgång till pk-fri information

Anonym sa...

Ben Dan drar en gammal myt om
att mångfald ger mer kunskap.
Men ett multikulturellt samhälle har inget att göra med kunskap och allmänbildning.
Japan är ett utmärkt exempel på en monokultur som du kallar det, men man kan ju knappast säga att Japan är ett land utan kunskap.

Skulle man ta hänsyn till utbildning när det gäller invandring så skulle Sverige krylla av Indiska och Kinesiska läkare och ingenjörer mm men så är det ju inte.

Mångkultur är inte detsamma som välfärd och framgång.

Anonym sa...

Ben Dan har en hel del rätt i sin artikel. Den svenska kulturen har utvecklats under hela sin tid, och den måste utvecklas för att överleva. Survival of the fittest som han så engelskt beskriver det.

Problemet är att en del av de människor som kommer hit idag inte är så intresserad av att anpassa sig till det som är bäst, oavsett om det är svenskt eller inte.
T ex de åsiktspoliser som börjar bli populära i Rosengård som förbjuder kvinnor att gå ute utan slöja osv.

Det är där krocken mellan "svenskt" och "utländskt" blir värst. För i Sverige försöker vi vara jämställda, vi försöker ha öppna sinnen mot alla olika sorter av religioner, sexuella läggningar m.m. och är man inte med på det spåret (att anpassa sig till det bästa) då blir ju kampen ganska ojämn.

Ben Dan vill att VI ska anpassa oss till det bästa. Men DOM skiter i det och kör sitt eget race, vad har vi då skapat?
Jo motsättningar.
/Stefan S

Larsson sa...

Ben Hur...

Så brottsutvecklingen i detta landet är egentligen någonting positivt och inget vi ska motarbeta?

För kulturmässigt så närmar vi ju oss kulturer i mellan östern och Afrika.

Människor är rädda för att gå ensamma kvällstid och undviker invandrartäta områden pga att det faktiskt är farligt att vistas där.

Ben Hur pratar i svävande ordalag hur bra det är med kulturutbytet men ger inga konkreta exempel på vad som har blivit bättre.

Dessutom påpekar han att vi har lätt att ta till oss våra grannars kultur.
Ja det vore ju väldigt konstigt annars med tanke på att vi delar samma kultur och samma värderingar i de flesta frågor.

Sen är det faktiskt så att det blir färre svenskar, FÄRRE SVENSKAR SOM GÖR RÄTT FÖR SIG OCH SKAFFAR EN EGEN FÖRSÖRJNING!!!

Ben Hur, du är en lika värdelös debattör som Mona Sahlin.
Synd att du inte har varit ute i förorten/verkligheten och fått känna på att bli nerslagen av en skrikande apflock beväpnad med knivar och batonger.

Anonym sa...

Ben Dan text utgör ett skolexempel på ett klassiskt propagandaknep. I soldaten i fält står det ung. att fiendens propaganda kommer att gå ut på att det INTE ÄR NÅGON IDÉ att kämpa emot. Att folk tänker så är ett grundkrav för varje förtryckare. Därför har man en stor fördel av att koppla sin ideologi till någonting som är fullständigt ostoppbart, nämligen TIDEN. I stort sett varje framgångsrik ideologi; nazismen, sovjetkommunismen den kulturmarxistiska demokratismen vi går under med nu osv har gjort det. Hitler pratade ju t ex om det TREDJE riket. Dessa kronologiska ordlekar är förstås helt meningslösa i sak. Det krävs lite skärpa för att identifiera detta som just ett propagandaKNEP och det har förmodligen inte ben dan. Antagligen är det just detta han använder mot sig själv för att övertyga sig om att den där krypande känslan av att något är fel med att han förväntas hata sig själv p g a sin vithet bara är "bakåtsträvande" och "längtan till 50-talssverige". Här är exempel ur texten på detta: 50-talssverige, nya tider nu, utmaningar... framtiden, framgångsrikt även i framtiden, propagerar för att bevara, framgångsrikt även i morgon, utveckling vs bakåtsträvare, Sverige 2.0 (!)

Anonym sa...

Om man gillar det Sverige som håller på att utvecklas just nu, så ska man definitivt rösta på sjuenigheten.

Anonym sa...

"För att Sverige ska vara framgångsrikt även i framtiden så är det dessutom absolut nödvändigt med invandrare som utsätter den svenska kulturen för prövningar. Survival of the fittest!"
Syftar han på när vi svenskar blir gängvåldtagna, ihjälsparkade och knivmördade av invandrare då eller? För mig handlar det inte om om Sverige ska vara "framgångsrikt" eller inte. Det handlar om att jag är RÄDD för vart det här landet är på väg. Jag är RÄDD för allt våld! Jag tänker på mina barn som ska växa upp här! Kan inte alla dessa PK-iter fatta det!? Trött!
Zimona

Fosterjordnära sa...

Jag vill ge Ben Dan ett litet mått av respekt då han/hon redogör sina synpunkter på ett bra sätt. Jag poängterar dock att jag inte håller med denne signatur.

Att konkurrensutsätta vår kultur och vårat arv är inget vi behöver göra via massinvndringen ,det kan vi göra genom att göra som alltid gjorts. vi reser ut i världen och tar med oss influenser och seder tillbaka. Samt att ha en reglerad och human migrationspolitik!

T.e.x förr så tilltalade man kvinnor med "frun ,fröken .eller damen". Att konkurrensutsätta dessa vänliga epitet med "ey hooora" eller svennefitta ,det tycker jag är dumt! Ben Dan talar för visso om att det bästa överlever ,även kulturyttringar. Jag tycker att de importerade uttrycken som jag nämnt här verkar vara här för att stanna ,d.v.s överleva våra äldre benämningar på kvinnor. Betyder det då ,Ben Dan att de bästa orden eller tilltalen till kvinnor är ey hooora eller fitta?
Och Ben Dan ,jag håller absolut inte med dej att ju fler som migrerar till Sverige desto fler svenskar. Är man svensk om man tagit sig till Sverige?
När holländare ,fransmän och britter kommersialiserade delar av Afrika ,gjorde det dem till Afrikaner? Om så, vad var/är problemet med kolonialistringen? Varför träder inte FN in och förklarar detta med rasism för infödda afrikaner som driver ut vita från sina områden? Varför förklarar man inte för dem att ju fler britter som kommer till Namibia ju fler namibier blir ni....? Eller varför inte förklara för Israels innevånare att de är palestinier? (vilken rubrik) Till sist ,du hakade upp dig på att vi inte motsäger oss invandring från våra grannländer? Eftersom du gått igenom historik på Rakryggad kan du ju då läsa om Weines argument om att ge hjälp i närområdet eftersom kulturen och etniciteten ofta liknar varandra i grannländerna. Men för visso ,om norrmännen börjar strömma in med 100 000 man per år under ett par decennier ,ja då skulle jag nog ta till orda. Här skall inte gås på tur genom Södertälje ;)

mvh "en så kallad nationaldemokrat" i Södertälje. Kanke var det jag som höll i plakatet???

Anonym sa...

hur i helskotta kan invandring öka andelen svenskar då att vara svensk är att tillhöra den svenska folkgruppen. att vi ökar mängden svenska medborgare är en helt annan sak

Anonym sa...

Ett sådant kötthuvud är bara styv i korken och vet bäst så länge han kan lösa problemen fån säkert håll.

Han som vet att det bara kommer bra ut ur mångkulturen skulle kunna ta och delta i "nattvandrarna" ute i något trevligt förortsområde, exempel Rosengård.
Jag var tonåring på 70-talet, och jag säger bara det att jag skulle inte vilja byta med dagens svenska ungdomar. Inte för alla pengar på jorden.
På den tiden var Sverige världens bästa land att leva i. Värlsledande i det mesta. Nästan ingen kriminalitet. Lugnt och skönt.
Nu kan man läsa i tidningar. "Svenska terrorister"??!! Va! Jag blir kränkt när jag likställs med muslimska terrorister.
Men kan jag göra någon anmälan om detta? Svar....Nej!

Fosterjordnära sa...

Man häpnar när man hör den politiskt korrekta Härnfelt tala om Sri Lankeser och hur de är överlägsna oss va gäller kunskapsomfattning.

Att rabbla statsministrar och att kunna sjunga kareoke i en taxibil i all ära ,men tydligt är att Sri Lankeserna fortfarande inte lyckats utveckla staten och nationen till annat än ett fattigt utmärglat och korrumperat land.
Den enda enskilda faktor i exemplet om att varför ett storföretag skulle välja att anställa folk från i länder torde vara just att de kostar en tjugondel av svenska löner.Inget annat. Det är för bövelen inte genierna som hamnar i Erikssons produktionsled? Vem har någonsin varit på anställningsintervju och blivit ombedd att räkna upp statsöverhuvuden i Asien?

dave sa...

Här kommer ännu ett filmtips. Varning för starka bilder!

laddan ned filmen Fitna - Islam.

direktlänk till film:
http://isohunt.com/download/38277048/fitna.torrent

Glöm inte att ladda ned Obsession - radical islamist war against west.

Filmer som Ben Dan blundar för. Eftersom Ben Dan tror sig ha ensamrätten till sanningen så låt honom tro det. Men vi andra som är vakna se filmerna.

Anonym sa...

Cred till Ben Dan ändå, som faktiskt försöker osv och inte som vanligt genar genom att kalla rasism, nazism osv och sen inte behöver kommentera/debattera något mer.

Anonym sa...

"m.. m...mme.. men Zlatan då?
Och tänk vad skulle vi göra utan kebabben?"
(citat från Ben dan´s framtida inlägg)

Uglybinnen sa...

Kära Ben!
Var bor du? Du bor inte i närheten av segregerade invandrare. Jag bor i ett segregerat område.. hade du gjort det hade du varit satans trött på vad detta innebär. När du sedan skriver "om Sverige ska vara framgångsrikt även i framtiden så är det dessutom absolut nödvändigt med invandrare som utsätter den svenska kulturen för prövningar". Invandrarna är alltså en prövning? Låter sjukt.. varför utsätter du dig inte för prövningen, eller våra politiker. Nej, sitt tryggt lååångt ifrån problemområdena och var så präktiga som bara ni kan. En dag kommer du och dina barn att få ett trist uppvaknande, det har många av oss andra fått. Då kommer du ändra åsikt snabbt. Att få sina barn misshandlade, rånade, och mordhotade av invandrare med ett vidrigt utanförskap, dessa prövningar önskar jag du och din familj snart får uppleva, så kan du skitsnacka om "survival of the fittest"... jävla hyckelfjant!!

Rakryggad Ifrågasättare sa...

Anonym 19.40... "Men kan jag göra någon anmälan om detta? Svar....Nej!"

Jasså...! Varför nedvärdera dig själv? Varför begränsa dig själv?
VEM i all världen har talat om för dig att du inte kan anmäla. Berätta detta för mig, för det vill jag veta.
Och JAG skall anmäla den som sagt detta till dig!

Snälle vän. Det är självklart att du kan göra en anmälan! Lika självklart är det att du SKALL göra en anmälan till DO. Per omgående! Där du skall berätta att du är kränkt som etnisk svensk, och av vilken anledning. Skriv och tala om bara precis som det är: Jag vill som etnisk svensk, under inga som helst omständigheter bli förknippad med arabiska terrorister.

Jag försöker gång efter annan på denna blogg, tala om att ni skall anmäla till svenska myndigheter så fort ni känner er förolämpade, diskriminerade och förorättade.
Att anmäla är ett av de sista få legala vapen vi etniska svenskar har till vårt förfogande. Därför måste vi också använda det så mycket vi förmår och kan. Innan även detta tas oss ifrån oss.

Skrolla ner ett stycke på sidan, till inlägget som heter: Låt oss
bygga Svenskfrämjandet. Gå in på kommentarerna, tills du hittar mitt inlägg om att anmäla. Läs det!

Uglybinnen sa...

Vill nämna att jag till skillnad från Ben, stått som dörrvakt i 20 år. Har sett och upplevt saker med invandrare som gjort mig rädd med tanke på mina barn och deras framtid i vårt samhälle. Just nu håller många av våra städer att utsättas för prövningar, Landskrona, Malmö, Södertälje.... skall dessa utsatta människor känna en tacksamhet?
Du och Mona lever inte som ni lär, det är ett sådant hycklande och extrem dubbelmoral som retar så många av svenska folket.
Skänk en tanke till hur många invandrare som bor i ditt bostadsområde och hur många invandrare som går på dina barns skola (om barn) och fundera på varför det råkat bli så.

susanne sa...

Nu ser man att Ben Dan inte kan se skillnad på svensk och svensk...
cit: Invandring gör ju per definition att antalet svenskar blir fler.

susanne sa...

Jag vill gärna få med en punkt här gällande det som sverige (politikerna bestämt) bestämt om arbetskraftsinvanding...
Läste en artikel om vad Finlands utrikeshandels och utvecklingsminister Paavo Väyrynen (c) sagt, hur han ser på saken:
Han uppmanar företag att hellre anlita utländska underleverantörer än att ta in utländsk arbetskraft.
Väyrynens resonemang går ut på att en utländsk underleverantör kan använda billig arbetskraft och därmed ge billig arbetskraft och därmed ge billigare produkter, medan de höga kostnaderna i Finland gör att invandrad arbetskraft blir dyrare i jämförelse. Främst rekommenderar han att de finska företagen ska anlita billiga underleverantörer i ryssland. Invandringen medför dessutom ökade kostnader för sammhället som helhet, enligt Väyrynen. Detta kan statistik från sverige bekräfta, där utomeuropeiska invandrare i större utsträckning är sjukskrivna, sjukpensionärer och i allmänhet mer bidragsberoende än svenskar.
Bland dem som kommit till sverige under senare tid är situationen närapå absurd, bland dem som varit i sverige i 2 år är det bara en av 5 som inte behöver försörjas av samhället.

Jag förstår inte varför våra politiker inte tänker lika långsiktigt.... Jag kan bara inte fatta det...

ArgSvenne sa...

Har läst en del av det "Ben Dan" har skrivit och det känns lite som att han provocerar.

Hans argument är väldigt svaga må jag säga. Mina egna erfarenheter av det multietniska samhället i Sverige är mycket dåligt!!

PS:
Titta gärna på de olika klipp jag har inne på YouTube. Då kommer du med flera nog förstår vad jag menar. Sök på ArgSvenne på youtube.com

Peter B sa...

Ben Dan: "Vi andra, lite mer verklighetsnära människor ..." När man läser dessa lite humoristiska ord i sammanhanget så undrar man i vilken skyddad verkstad Ben Dan lever i?

Ett alternativt svar är ju att han talar i egen sak vilket kan förklara hans ställningstagande. Men i hans inlägg finns ju ingenting nytt under solen i fråga om floskler. Vad som avses som positiva faktorer som vi har att njuta av på grund av multikulturens fröjder det framkom ju inte. Att världen är föränderlig vet vi ju.

I dagarna har ju Magnus Ranstorp medverkat i en rapport om Rosengård i Malmös radikalisering. Inget nytt där heller möjligtvis att läget beskrivs i betydligt dystrare ordalag än vad jag trodde.

Vad skiljer mellan Rosengården, Ronna, Tensta, Vårby, Bergsjön, Uddevalla, Landskrona och i princip alla andra segregerade nya områden som tillkommit de sista 20 åren? Möjligtvis den etniska sammansättningen. Ronnas kristna syrianer vill säkert inte sammanblandas med Rosengårdens muslimer. Men beteeendet när ett gäng på 25 unga män sparkande kulturberikar en liggande ung svensk kvinna, är samma som muslimer på stationen i Landskrona. Samma styrkeförhållande, samma frånvarande rättprocess. Samma tystnad från svenska politiker och framför allt tystnaden från företrädrare för dessa grupper som om det funnits den minsta kuk i dem hade på det starkaste fördömmt detta fega beteende. Inte ett ord....

Så varför försöka påskina att detta skulle vara en naturlig utveckling av tiden? Det är en utveckling av en kultur som går ut på att vinna terräng och poäng, en klankultur som vi inte sett i norden sen Hedenhös...

Så snälla Ben Dan om du vill verka i alla fall lite trovärdig så försök att plocka fram lite positiva effekter av multikulturen som vi upplever nu och inte skulle kunna ta till oss utan massinvandring av analfabeter och stenkastande kamelförare.

Hur 17 kan du låtsas om vår räddning och anpassning till omvärlden ligger i att ta in den ena flocken efter den andra av outbildadade analfabeter? I skrämmande siffror som närmar sig 10 års åldern visade Irakier sin arbetsvilja. 10 år tog det för att få en kärring från Irak i arbete och för gubben 7. Hur detta ser ut i dag med en ökning av individerna på flera 1000-tals% är jag väldigt spänd på att se...

Och varför Ben Dan tror du att denna generositet från våra folkvalda har formligen exploderat? Det stavas tryggade valresultat! Det är betydligt lättare att muta över en fattig muslim till "s" än att få tillbaka honom från "m" eller som nu "Sd" Inga nya reformer behövs. Bara locka mel lite av de befintliga. Svårare än så är det inte, och framför allt någon insikt om den föränderliga framtiden inser inte Fredde, Mona och fete Göran... bara om den egna riksdagsstolen eller kanske en plats i EU...

Peter B

Anonym sa...

jag tycker att vi ska backa bandet så att mister ben får svara på siffrorna du presentera i solidaritetsinlägget om mister ben inte kan svara på dessa kan du lika gärna lägga ner ordväxlingen med mister ben
då blir det ingen debatt man kan ta på allvar,utan då blir det en massa känsloyttringar och det har inget med debatt att göra---ni vet när lejon o lammen går och betar ihop på ängen-det låter ju bra men det funkar inte i verkligheten och det är det tänket som har förstört detta land
Mister ben jag har en fråga
När tycker du att det gått för långt med invandringen-vad ska hända tycker du-jag menar det borde ju finns en gräns även för dej-denna fråga borde alla ansvariga svara på så vi andra vet
pelle

Robin Shadowes sa...

Tack vare Ben Dans senaste inlägg har jag fått bekräftat utom alla rimliga tvivel vad jag rdan misstänkte, nämligen att han är en stolle! Med hans multikulti-floskler och resonemang kommer det ändå sluta med mono-kultur, fast denna gång blir det islam som gäller. Islam och bara islam, för silam tillåter ingen konkurrens. Det finns minst en miljon individer som befinner sig på vår mark som jag vägrar erkänna som svenskar ens om du sätter en pistol mot min tinning! Alla dessa horder av analfabeter, getherdar, kamelfösare och vandrande enmanstält kommer jag aldrig NÅGONSIN kalla för svenskar. ALDRIG!

Anonym 19:40, jag var också tonåring på 70-talet och skulle aldrig hellre byta för någonting, varken för pengar, odödlighet eller superkrafter. Däremot gör det ont i hjärtat att tänka på alla dessa senare generationer som fått sina liv förstörda p g a det heliga mångkulturella projektet och aldrig kommer få uppleva det vi fick.

Uglybinnen sa...

" kan jag inte hitta ett enda inlägg där du på ett sakligt och ärligt sätt beskriver positiva aspekter av invandring och mångkultur. "
Har du inte funderat på varför du aldrig kan hitta negativ ärlighet gällande invandring och mångkultur i media, eller att våra makthavare vågar kritisera vår integrationspolitik, kostnader? Du måste vara en perfekt medborgare för våra politiker, du sväljer allt de spottar ut. Denna sidan är en av få som vågar visa på den negativa sidan av invandringen.
- Kom igåg detta, när fler och fler röstar på Sverige Demokraterna, kommer våra kappvändande politiker också våga vända.. vad skall du då göra, herr jag tänker inte själv? gör som nu, följ våra makthavares kappvändande och låtsas som detta skrivandet aldrig ägt rum.

World traveller sa...

Anonym 19:40.

Du sa: "Nu kan man läsa i tidningar. "Svenska terrorister"??!! Va! Jag blir kränkt när jag likställs med muslimska terrorister.
Men kan jag göra någon anmälan om detta? Svar....Nej!"

Varfoer goer vi inte alla som Rakryggad ifraagasaetttare foereslaar? Laat oss alla anmaela svenska media till DO foer diskriminering. Jag vill f-n inte bli jaemfoerd mad arabiska terrorister, foer det aer vad dom aer, och inte svenskar.

Jonatan sa...

Finns det ingen seriös forskning på hur kulturen som social mekanism fungerar?

Tandgrisner sa...

Framtida generationer svenskar kommer att förbanna Göran Persson , Ilmar Reepalu , Schweinfelt , Mona Muslim och dess villiga medlöpare av typen Ben Dan. Trots att de dömer de framtida generationerna svenskar till ett öde värre än döden , gör de uppenbarligen detta med ett leende och med öppna ögon. Folkförräderiet är monumentalt. Med tanke på att Ben Dan känner till Weines och många av oss övrigas åsikter, men trots detta inte viker en millimeter så är jag övertygad om att denne Ben Dan är någon sorts vänsterextremist av typen trotskisk , eller tillhörande någon annan sekt av bokstavsvänstern. Han är som en trasig grammofon som har hakat upp sig, likt mussarna är han djupt bokstavstroende när det gäller att försvara sina ideér , mussarna lär skratta gott när de trycker ner koranen i halsen på Ben Dan och dennes gelikar , och får dessa tölpar att vända rumporna i vädret fem gånger per dag..

Anonym sa...

Man måste lära sig att skilja på äpplen och päron! Ben Dan har helt rätt i att vi måste ta till oss så många positiva impulser vi kan om vi ska maxa Sveriges tillväxt och välfärd (hans exempel internet är förstås bra). Vem har sagt något annat? Alla kreativa personer, som är berädda att ta ansvar för sin egen försörjning från dag ett och till 100 % accepterar att detta är Sverige (med allt vad det innebär av nedärvda värderingar etc.) ska vara välkomna. Problemet är förstås alla snyltgäster som kommer hit för at bli försörjda; och som representerar för oss helt främmande värderingar, vilka skapar gigantiska konflikter och spänningar i vår vardag!!!

Peter B sa...

Japp, och direkt man öppnar dagens Aftonblad möts man med nya kulturberikningar.... en armlös man har kiddnappats av en liga som blev fälld i Stockholms tingsrätt. En del i påföljden är utvisning!

En annan följd är naturligtvis att den arma ukrainaren skall försöka få PUT i landet. Och med batikhäxorna så ligger han väldigt bra till skulle jag tro. Det är inte så att jag avundas honom eller inte inser det humanitära behovet för mannen. Men nu är det ju allmänt så att alla platserna är besatt till siste man och det finna inte plats för en enda till. Däremot skulle cirka en mille bidragsfuskare sparkas ut till förmån till denne sate som ser mer ut att behöva lite av vår välfärd. Men tyvärr. Ali Ben Hassan och hans stenkastande kusiner fick medborgarskap under året och innan dess hela deras region har emmigrerat till landet med med plastkort som skiter pengar ut ur väggen.

Sorry grabben tough luck...


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4300507.ab

Fenrisulv sa...

Två fundamentala fel av Ben Dan:

För det första, din åsikt om att vi invandringskritiker romantiserar den tid när Sverige ännu var ett land med en folkhemskänsla och en homogen befolkning faller på sin egen orimlighet för oss som var med på den tiden, vilket jag har en bestämd aning om att du inte var. Vi har på plats sett hur landet i en remarkabelt negativ riktning förvandlats, det har inte du.

För det andra, du säger att vi blir fler svenskar....Det är ju helt vansinnigt att påstå något sådant, blir man svensk bara för att sätter sin fot på svensk mark? Blir jag japan för att jag bor i Japan? Blir jag turk för att jag nu bor i Turkiet? Om inte sådana basala insikter snarast infinner sig hos dig är det ju slöseri med tid att diskutera med dig.

Peter B sa...

Men läser vidare på Bloggen Every kind of people att 44% procent av Englands muslimer inte vill integrera sig med övriga samhället. Är det multikultur?

Vidare att Council of American Islmic Relations äntligen har drivits ut i kylan av FBI som en terrorist ankuten organisation...

Men vad är det Wahlid Shoebat säger i sin utomordentliga bok Why we want to kill you....
Jo att muslimer säger en sak till dig och sen en helt annan sak på arabiska bakom din rygg. Har FBI läst hans bok så lär CAIR inte vara den enda organisationen som är på väg ut.... Mångkultur? Nej tack!

Rakryggad Ifrågasättare sa...

World traveller... Ja..."Varför gör vi inte alla som Rakryggad Ifrågasättare föreslår?"

Det undrar jag också... Men Rakryggad Ifrågasättare vet varför!

Det flesta svenskar är helt enkelt för fega. Inga "guts", ingen stake, inget "sisu". Detta sitter i den veka ryggraden hos svenskarna. Man vågar inte göra någonting kontroversiellt, som inte alla andra gör. Svenskarna är ett passiviserat folk, som skrämts till tystnad.
Och övertron på myndigheter, fiskaler och politiker är så djupt rotad att det nästan är osannolikt.

Man tror i sin enfald att det går att ändra det politiska läget i Sverige, genom att anonymt på bloggarna tävla i okväden över Sahlin, Reinfeldt, araberna och alla de andra som förstör vårt land. Icke sa Nicke!

Eller: så fan heller att det skulle hjälpa! Nej mina vänner, ni
flesta är regelrätta offer för det
svenska "lagomsyndromet". Antingen ni vill medge det eller ej.
Sitta och glo med händerna i fickorna gör ingen nytta. Tro mig! Det får allt mer till; er tafatthet stärker bara islamiseringen av bananmonarkin Det Nya Sverige.

Inte heller kan vi lita på att SD får majoriteten 2010!!

Nej, det handlar till stor del mycket om individuella initiativ.
Och kasta av sig oket av rädsla.

Jo, själv gör jag en hel del. Jag anmäler mycket ofta olika företeelser till polis, KO, DO, JO, RÅ... och uppehåller korrespondensen genom att sedan ifrågasätta alla avskrivningar...
Medan jag ständigt "irriterar" massmedia genom brev och ifrågasättanden.

Räkna dock med att 99-100% av alla anmälningar läggs ner och skrivs av.
Glöm inte att vi kämpar mot den politiska korrektheten. PK-maffian. Det viktigaste är att genom tusentals anmälningar tala om för myndigheterna i Det Nya Sverige att vi som verkligen bryr oss om - finns!
Alltså: dränk alla myndigheter i anmälningar och besvärsärenden!

Börja i dag och visa att du verkligen bryr dig om ditt land! Sluta att vara rädd! Du som verkligen vill förändra situationen i ditt land: att skriva till myndigheterna - är det absolut minst farliga!
En gång till: det är det allra minst minst farliga!
Man riskerar inte knäckt näsben, skottskador, skallfrakturer... av att skriva en anmälan till en svensk myndighet!

Du behöver naturligtvis inte sluta skriva på Rakryggad för det, självklart inte.
Här skall du tala om för oss andra vad du gör, för att försöka förbättra situationen i landet. Här skall du berätta hur dina ärenden behandlas av myndigheterna. Namn och nummer på alla myndighetspersoner som är inblandade i det aktuella ärendet Här på bloggen skall myndigheterna kläs av och exponeras alldeles nakna. De måste naturligtvis ta sitt ansvar i varje anmälningsärende och besvär. Hänger ni med? OK - då kör vi!

Det är ingen större idé att ösa galla över de kriminella araberna
och medlöparna Reinfeldt, Sahlin och de andra landsförrädarna. Detta
vet vi redan om!

Nej, vi skall i stället sätta käppar i hjulet för etablissemanget. Att anmäla allt skit vi ser och hör, är är en utomordentligt bra metod. Upprepade anmälningar om samma sak, till samma ställe... är också att rekommendera!

Ställ gärna frågor till mig här: lovar att svara så gott det går. Har själv en hel del erfarenhet från det som jag beskriver.

Och glöm inte att mata pressen med mail, och tala om vad ni tycker om all deras islampropaganda arabkramande!
De svarar naturligtvis inte, det behövs inte heller: de läser, det räcker länge!
Skicka samma mail till hela tidningsredaktionen och chefredaktör... till alla!

NI ALLA MÅSTE BÖRJA BLI AKTIVA! DET DUGER INTE ATT BARA SITTA OCH KLAGA OCH GNÄLLA!

Förutsatt förstås att, ni nu verkligen menar något med allt det som ni skriver på bloggen!

susanne sa...

TIPS! Titta på filmerna på denna sida. Jag blir mer än mörkrädd...
www.actforamerica.org
Framförallt filmen neråt till vänster måste Ni kolla på!

Anonym sa...

"Tror inte du lever och bor mitt i den så kallade mångkulturen utan det är något du tittar på i tidningen och känner att du vill vara internationell och duktig.

robb@n Borlänge"

Hej Robban. Jag har iofs aldrig varit i Borlänge men tvivlar starkt på att det är mer mångkulturellt än det Skåne jag vuxit upp i.

World traveller.
Nej, jag är inte muslim utan tycker islam är en ungefär lika förlegad ideologi som kristendom.

Anonym 12:53
"Läste bara dina första rader i ditt inlägg.....det räckte!"

Läste bara de första två raderna i din kommentar. Det räckte.

Anonym 15:35.
Att Japan skulle vara ett monokulturellt samhälle kan bara påstås av någon som är totalt okunnig om Asien.

Tabula Vergilii.
Nja, jag har inte större förhoppningar om att övertyga någon av er. Poängen är mest att ge min syn på saken.

Fosterjordsnära.
Visst är det bra att resa ut i världen och ta med sin nya kunskaper hem. Men det ena utesluter inte det andra.

Anonym 21:12
Tack!

Uglybinnen.
Efter 20 år som dörrvakt har du säkert många gånger fått höra fördomar om hur folk i din bransch är och beter sig. Stämmer det på dig? Om inte så kanske du tyckte det var lite orättvist att folk slänger skit på alla dörrvakter istället för bara på dom som inte sköter sig. Eller?

Susanne.
Tja, kan inte du förklara hur du ser skillnad på svensk och svensk, och vad du sen gör med den informationen.

Peter B.
"Så snälla Ben Dan om du vill verka i alla fall lite trovärdig så försök att plocka fram lite positiva effekter av multikulturen"

Det kan jag gärna göra vid tillfälle.

Pelle.
"jag tycker att vi ska backa bandet så att mister ben får svara på siffrorna du presentera i solidaritetsinlägget"

No problemo!

Uglybinnen.
"Har du inte funderat på varför du aldrig kan hitta negativ ärlighet gällande invandring och mångkultur i media, eller att våra makthavare vågar kritisera vår integrationspolitik,"

Jag tycker du kan kolla på "argsvenne"s inlägg ovan. På hans youtube-sida finns massor med inslag och nästan samtliga kommer från riks-TV. För övrigt kan jag konstatera att nästan ingen här "vågar" erkänna att det finns några som helst positiva effekter av invandring.

/Ben Dan

Carl sa...

Det viktigaste Sverigevänliga personer kan göra är:
se till att dina skattepengar varjefall under en period går till den kommun som för en Sverigevänlig politik. hur kan man göra det? önskar mer och bättre förslag än att : 1.folkbokföra sig i annan kommun exempelvis Vellinge eller Lekeberg (en kommun som bröt sig ur och bildade egen liten kommun när Örebro började locka till sig och försörjde hela Världens kriminella.)
2: kan man skaffa postbox i en Sverigevänligkommun så dina skattepengar inte går till att försörja bedragare och Quislingpolitiker.
att protestera hjälper inte mycket men brist på pengar får indoktrinerade personer att förstå.

Beviset på detta är finanskrisen nu har quislingpolitiker mindre skattepengar och därmed svårare att dölja sin galna politikstrategi.
om främlingarna får mindre bidrag beskänner de sin rätta färg och begår mer bedrägerier och brott. samtidigt får Svenska fotfolket som betalar känna på ännu mer besparingar. enklaste sättet att stoppa tokpolitiken är att strypa alla skatteinbetalningar en tid nu när finnanskrisen kommer ge effekt under slutet av 2009. då rasar tokpolitiken ihop totalt och ett nytt Sverige kan byggas upp med ärliga hederliga Sverigevänliga politiker. detta kunde ske snappt under 2009 och 2010. invandrings och EU vansinnet kostar minst 500 Miljarder om året. så en snabb tvärnit innan finanskrisen är över kan hjälpa de som kämpar för ett Bevarat Sverige.

att göra: stoppa pk-fulmedia! 1: alla skaffar snabbt bredband och streamar ner tv program då slipper ni tv avgift och Sverigfientliga SVT och SR får läggas ner och byggs upp efter valet 2010.
2: säg upp alla tidningsprenumerationer det man behöver veta för att hänga med kan höras (med en nypa Sverigevänlig nypa salt)under 15 min på dagenseko P1 16.45 repris 18.45 eller på webben. övrigt i tdingar är bara nonsens. skaffa tidning efter valet 2010 då kanske Sverigevänliga tidningar kan startas upp

ge fler förslag på att inte betala in skattepengar till quislingstyrda staten ju mindre pengar ju tidigare sker katastofen och då kan Sverigevänliga ta över återuppbyggandet av vårt fosterland och Svenska fotfolket återfår en trygg och bra livssituation.

om ingen gör nåt får alla det som uteliggarna i stockholm skillnaden blir att man får sälja tidningen med annan rubrik- “Situation Sverige”

World traveller sa...

Till er som aer foer en obegraensad invandring utan kontroll (saasom den bedrivs idag) och vaernar om alla dessa ensamkommande flyktingbarn vi faar hit i aaldrarna 14-20+

Se foeljande: "DET SKA BOERJAS I TID!

**VARNING!!*
MAGSTARKT INNEHÅLL! 18 ars alder foer att se detta. Varför vi MÅSTE STOPPA Islamiseringen av vårt Svenska samhälle, innan det är för sent!!!

http://www.truthtube.tv/play.php?vid=522

Hjälp till att SPRIDA DETTA!!! ://

Anonym sa...

Det finns vissa positiva saker.
Men det finns även ett minus-konto som är så omfattande mycket större :)

hunter sa...

@ Ben Dan

"För övrigt kan jag konstatera att nästan ingen här "vågar" erkänna att det finns några som helst positiva effekter av invandring."

Du klarar tydligen inte av att skilja mellan den "naturliga" och oftast positiva invandring som förekommit mellan olika länder i alla tider och den massinvandring av främst muslimer, med en "kulturform" som i de flesta avseenden är avvikande från de flesta "normalt funtade" svenskars värderingar, som nu pågått under snart 30 år. Att inte ha förmågan att se HELHETSBILDEN av vad denna massinvandring innebär i påfrestningar inom i princip alla områden i det en gång trygga folkhemmet, måste faktiskt var en prestation i sig. Du måste vara oerhört lycklig i din okunnighet, då du lyckas undvika att se vad som verkligen händer med och i vårt fosterland!

Skägglös sa...

Ben ladin. Var är siffrorna på att vi TJÄNAR enormt på massinvandring som du refererade blankt till i din förra artikel? Hade varit kul att se hur du hade PK-vridit det. Gå in på fria nyheter bara och se vad alla rättegångar kostar oss, och sedan säg att dessa människor kommer att få ett ärligt vanligt jobb i framtiden?

Fosterjordnära sa...

Ben dan : De flesta här (ink Weie) ser positiva saker med invandring. Men här tar vi upp effekter av MASSinvandringen ,och den ger större negativa bieffekter än vad den tillför Sverige positiva saker!

Ronna i Södertälje kommer lika lite att bli en svensk stadsdel i Södertälje som de s.k "svenskbyn i Spanien kommer att bli spansk.

Att integrera och till och med assimilera enskilda individer har alltid fungerat i vilket land ,eller vilken kultur som helst. Men när hela folkgrupper vandrar in hos ett annat ,då uppstår effekten av mångkultur . Och vad de flesta kan se så har detta samhällssystem så många baksidor att det vore vansinne att fortsätta på inslaget och påbjudet spår. Varför frågade man inte svenskarna om detta var vad de ville innan man sjösatte experimentet?

Och vad gäller Japan ,hur många vitt skilda etniciteter samverkar inom det japanska samhället och under en och samma statsbildning menar Du?

Carl sa...

sann sång på youtube
http://se.youtube.com/watch?v=3eZN59iTctc&feature=channel_page

dave sa...

Men Ben Dan, när räcker det med invandring? 100 000 om året är väl rätt saftigt? Duger inte det? Är detta för lite för ett land med ynka 9 miljoner invånare? Och i ärlighetens namn, Ben Dan, det går faktiskt att vara mot invandring även om man är vänster. Det finns ingen stolthet i att förneka det som sker med Europa. Problemet som du inte förstår är att du bidrar till det du kallar rasism. Det ni så desperat försöker blunda för och dölja funkade kanske förut när internet inte existerade och det gick att dupera folk hur som helst med kontrollstyrd media. Men icke längre...
Dessutom Ben Dan varför vågar inte du gå ut med namn som Weine Berg? Står du inte upp för dina åsikter, eller är du en feg AFA-kille med mask för ansiktet?
Berätta för oss "okunniga" om vem du är Ben Dan, låt oss se vem mannen bakom det korrekta tänkandet är. För det du inte begriper är att ingen av oss är rasister, vi tycker helt enkelt inte om hur du och dina gelikar tror att ni kan diktera villkoren. Villkor som bara handlar om att inte ge vika för åsikter ni så lättvindligt klistrar högeråsikter på - oavsett hur välgrundad kritiken är. Ben Dan det är dags att vakna, invandring är ingen emot, men det det gäller också att ta ansvar för att se till att det fungerar, och det har ni - vänstern - fullkomligt misslyckats med, upptagna med att vara politisk korrekta. Ni verkar fullkomligt fastkedjade i er rädsla att bli konfronterade - att ha fel. Nej, det är så mycket lättare att vara pk. Hellre på lugna gatan än våga säga ifrån och reda upp röran ni åsamkat Sverige.
Lyssna och lär, Ben Dan, du behöver inte överge din ideologi för den skull. Verkligheten är inte som du ser den - och det jävliga med det hela är att du vet det. Du är bara rädd för att erkänna att du har fel, du kan ju hamna i korselden...

Anonym sa...

Ben Dan sa: "Nja, jag har inte större förhoppningar om att övertyga någon av er. Poängen är mest att ge min syn på saken."

Jag menar att med detta trix har regimen övertygad DIG. Så att du kan döma ut den där svaga känslan av att inte vara riktigt bekväm bland alla invandrargängen när du går på t-centralen som "okunskap". Sorry Ben Dan, du är lurad. Framtiden ligger hos oss!

World traveller sa...

Rakryggad ifraagasaettare,

Du har helt raett, men just nu har naan hackat sig in paa min dator. Det var tydligen inte svaart att faa tag i min adress. Jag vidarebefrodrade Carro's oenskan om att sprida den daer vidriga videon saa folk faar upp oegonen paa vad det aer foer "folk" som slinker med nu naer Sverige har oeppna graenser. Jag aer inte raedd foer egen del men jag har naera och kaera att taenka paa och aeven mitt jobb, saa jag slutar nu kommentera paa dessa bloggar. Jag vill inte att mina kaeraste ska raaka illa ut och har heller ingen lust att bli arresterad foer naat paahittat "rasist"brott. Taenkte inte paa att det troligen aer olagligt att informera Svensson om vilka videor, som visar en sida av Islam som inte faar diskuteras i Sverige, som finns tillgaengliga paa internet. Jag kopierade kommentaren paa Expressens, Sydsvenskans, Ungvaensters och SSU's bloggar.
Saa tack foer mig och lycka till!

Anonym sa...

Du är grundlurad mister ben
det skriver jag under på
det otäcka är att ni som har blivit blåsta av politiker och media inte erkänner det(det krävs en riktig karl till det)
Det är därför det skulle vara bra om ni nu kunde tala om vad som ska hända med invandringen för att även ni får nog och kan erkänna att detta är fel
Detta VILL jag ha svar på tack
Han som skrev om att vi inte bara ska sitta o gnälla utan pressa media o politiker tycker jag har rätt -men det som skrivs i dessa bloggar är mycket mycket viktigt.
Min strategi är att få folk att läsa sanningen o det tycker jag att den står här.
I början när jag besökte dessa bloggar var jag kritisk(det ligger i min natur)o kollade upp faktan som skrevs o det stämmer ju faktiskt
Så än är det ingen som knäppt mej på näsan när jag har visat på dessa sidor fast dom har påstått att det skulle vara nassesidor o rasism men när dom har läst och sett att så inte är fallet så är komentarerna bara positiva
Har låtit trycka upp visitkort med några bloggars adress o delat ut
det har varit framgångsrikt för sd kan jag säga
så sätten är många det viktiga är att vi alla hjälps åt så kommer detta att få stopp på detta flum-vansinne
pelle

Anonym sa...

Jag är inte helt svensk man jag har växt upp i Malmö och sett mångkulturen på nära håll

och herr Ben är ju en stolle

berätta för mig vad hedersmord och tvångsgiftemål har att erbjuda sverige??

MVH Martin Isaksson

spagge som röstar SD

suss sa...

Peter B.
"Så snälla Ben Dan om du vill verka i alla fall lite trovärdig så försök att plocka fram lite positiva effekter av multikulturen"

Det kan jag gärna göra vid tillfälle.

Ses i ben dan´s inlägg, sååå ben dan:
du har tillfälle nu!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Ben Hur tillhanda:

Verklighetsnära människor?
Heinrich

www truth tube com Carl sa...

Lägg upp gratis filmer om Sverige på www.truthtube.com
Sverige märker redan av att priset för generös och okontrolerad invandring kommer bli oerhört högt.
se fox news reportage för flera år sedan:
http://www.truthtube.tv/play.php?vid=481

Nu har vi hatbrott i Sverige 2008
http://jihadimalmo.blogspot.com/2009/01/intifada-hatbrott-i-malm.html
så har kan vi få i Svenska skolor om Migrationspolitiken från Svenska allians och sossepakt politiker får fortsätta: (-lägg till ett w)mycket otäkt men ingen vet vad ensamkommande barn har för erfarenheter och föräldrar som kommer senare till Sverige.
http://w-w.truthtube.tv/play.php?vid=522
tänk på att halshuggning av Svenskar redan skett i Sverige

Anonym sa...

Invandring gör ju per definition att antalet svenskar blir fler.

Så att om vi importerar apor så ökar befolkningen!

Du är ute på väldigt tunn is(läkarna) säljer ju bara tomater till varandra.

Peter B sa...

Seriöst Ben, vi är många som undrar vad vi har missat om de positiva effekterna som så många pratar sig varma om. Lite maträtter kan ju inte vara det enda som vi berikats med. Slviska folkdanser likaså.

Allt detta kan vi plocka med oss hem från resan, utlandsjobbet eller via parabolen.

Den tydlighet som bloggarnas länkar till forskare och rapporter som publiceras utomlands visar ju att det går att förstå varför Irakier aldrig kommer att bli självförsörjande här i landet. Likaså svarta afrikaner. allt detta finns att ta del av och läsa innantill vad skiljer de som kommer till Danmark eller England? Så varför tro att bara för vi är så snälla skall de av tacksamhet börja förvärvsarbeta när de inte behöver det. Lite fler ungar eller gnälla på en dålig rygg, traumatiska upplevelser sen är allt fixat.

Vi har levt med epitetet "Die dumme schweden" i 40 år och dumhet förknippat med "svensk" finns i vad jag vet 4 språk.

Det är bra nu, det är nog.

FreeBird sa...

Att Japan skulle vara ett monokulturellt samhälle kan bara påstås av någon som är totalt okunnig om Asien.

Jag levde och jobbade flera år i Japan. Vågar påstå att Ben Dan har aldrig varit där.

Anonym sa...

World traveller,

"Till er som aer foer en obegraensad invandring utan kontroll (saasom den bedrivs idag)"

Obegränsad invandring utan kontroll? Du har uppenbarligen inte som helst koll på hur invandring i Sverige går till.

Skägglös,

Som sagt, jag tar gärna den diskussionen så vida inte Weine börjar tröttna på att jag skriver inlägg på hans blogg.

Fosterjordsnära,

Du lever kvar i någon slags övertygelse att "svenskar" är och betér sig på ett speciellt sätt. Någon idiot från Nationaldemokraterna tyckte att Henke var svensk men inte Zlatan eftersom Zlatan hade en attityd och "armrörelser" som inte var svenska.

Dave,

"Dessutom Ben Dan varför vågar inte du gå ut med namn som Weine Berg? Står du inte upp för dina åsikter, eller är du en feg AFA-kille med mask för ansiktet?
Berätta för oss "okunniga" om vem du är Ben Dan, låt oss se vem mannen bakom det korrekta tänkandet är."

Stora ord från någon som nöjer sig med att skriver under med "Dave".

Anonym 20:28,

"Så att om vi importerar apor så ökar befolkningen!"

Nej, men du skulle troligen bli av med jobbet.

Peter B,

Tja, de positiva sidorna av invandring är väl ett bra ämne för en annan diskussion. Jag tar gärna det. Fast jag tycker det är lite trist att köra den i kommentarsfunktionen.

FreeBird,

Att du skulle bo flera år i ett monokulturellt samhälle känns ju som något av en paradox. Såvida du inte är japan...

/Ben Dan

Anonym sa...

"Som sagt, jag tar gärna den diskussionen så vida inte Weine börjar tröttna på att jag skriver inlägg på hans blogg."

Se där,, det har trillat ner en pollet,bloggar som Rakryggad,fria nyheter,mm får alla framföra sina åsikter och upplevelser både på gott och ont utan att man blir bannad eller att inläggen blir bort tagna för man inte tycker exakt som dom p-k experterna som huserar på dom flesta bloggar och tidningar.
En stor eloge till dig Ben Dan som inte smiter i väg utan tar dig tid att svara.

Anonym sa...

Ben Dan vad heter du jag skriver ju mitt

Martin Isaksson

??

Anonym sa...

Jag tänker inte skriva mitt namn och är inte intresserad av ditt.

/Ben Dan

Fosterjordnära sa...

Ben Dan: Du visar prov på att vara opåläst ,t.m.o om dina meningsmotståndare!

Det var inte ngn idiot från Nationaldemokraterna som gjorde detta påstående ang Henke och Zlatan. Det var från Sverigedemokratiskt håll detta kom.

En fråga ,vem var idioten i Nationaldemokraterna? Eller är man bara rent allmänt en idiot bara för att man är organiserad där?

lubbe ferrysson sa...

FreeBird,

Att du skulle bo flera år i ett monokulturellt samhälle känns ju som något av en paradox. Såvida du inte är japan


Jag är en blatte, alltså icke svensk. Har jobbat för ett svenskt företag över 10år i Asien, från Saudi Arabien till Japan. Att du har aldrig varit i Japan är klart. Men du vet inte ens hur ett monokulturellt samhälle ser ut och fungerar.

susanne sa...

ben dan är jag jäv**** trött på .....