22 februari, 2009

Demokratisera mera!

Vi har under slutet på 1900-talet och början på 2000-talet fått se hur makten centraliseras alltmer och koncentreras i ett fåtals händer. EU är kanske det mest tydliga tecknet på detta, men även den kommande Nordamerikanska Unionen (USA, Kanada och Mexico) bygger på samma princip – ett gränslöst handelsområde där de rikaste i världen får störst svängrum.

De olika folken får mindre att säga till om då deras skiljande intressen från varandra gör dem till konkurrenter om den politiska makten. Eliten har därför inget att frukta. Det finns då inte längre en enad folklig kraft att balansera upp den finansiella makten med, som med vackra, men bedrägliga fraser om ”frihandel” samlar alltmer makt i sina händer.

Det är självbedrägeri att tro att alla folk har samma behov, intresseområden och ambitioner. Att centralisera makt är bakåtsträvande i dess yttersta form. Ett modernt samhälle är decentraliserat för att den politiska makten ska utövas av de som påverkas av den. Tänk dig själv: var finns de politiker du har störst möjlighet att påverka; i kommunfullmäktige, i riksdagen eller i EU-parlamentet?

Alla länder måste stå fria från direkt politisk makt utifrån, för att vara verkligt fria. Alla länder kan enas om sin rätt till självständighet och mellanstatligt samarbete. Alla länder med självrespekt bör vägra den nuvarande avvecklingen av frihet, demokrati och självständighet. Alla världens länder, lev rakryggade – nu.

12 kommentarer:

susanne sa...

Nu har ni chansen att säga vad ni tycker! Kanske det censureras eller inte men gör det! Högst upp på sidan finns länken att maila:
http://www.aftonbladet.se/debatt/article4467508.ab

suss sa...

http://www.kvp.se/nyheter/1.1474406/fremskrittspartiets-ledare-sharia-ar-vardag-i-malmo

Anonym sa...

Weine jag bugar djupt inför slutklämmen. Den borde stå skriven i neon på alla torg i vårt land och på skolor och universitet. Var svensk borde kunna den utantill.
midgardsjarlen

Anonym sa...

Mer demokrati leder bara till mer makt. Demokratin är ingen garant för individens frihet. Det människor gemensamt beslutar bör endast gälla dem själva. Diktatur=fåmansvälde Demokrati=flertalsvälde, ingen av dessa eller andra maktsystem innebär individens frihet, och individuella ansvar. Ove N

Anonym sa...

Eliten utnyttjar sin makt till att centralilisera mera, för att skaffa åt sig ännu mer makt för att centralilisera ännu snabbare

x sa...

Jag vet att du tidigare på bloggen har skrivit om filmen America freedom to fascism och tycker du kan tipsa bloggläsarna om filmen igen.

Robin Shadowes sa...

EU ger mig enbart obehagskänslor och bör avvecklas snarast möjligt. Vad EU sysslar med är att söndra och härska. Man försöker utplåna alla nationella identiteter så att alla medborgare inom dess gränser skall bli ett hive mid-liknade samhälle, där gruppen betyder allt och individualitet inte existerar.

World traveller sa...

Susanne,

Jag har forsokt kommentera paa Aftonbladet via 2 olika e-mail adresser, men censureras omedelbart bort och daerefter blockeras jag helt. Har ej skrivit nagot stoetande mer aen kritik mot massinvandringspolitiken, AFA och islamister.

Anonym sa...

The New World Order är allt man kan säga. Det är uppenbart.

susanne sa...

World traveller:
om man skriver direkt till henne som skrev artikeln? Ska jag prova iallafall.. J*v*a media *** h*lv**e

Anonym sa...

Sanna ord, hela världen är på väg in i Internationalsocialismens tidevarv, alla fria folk måste verkligen bekänna färg om inte den mardrömmen skall bli verklighet.

Intressant av en före detta Hitlerjugend.

http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=80644

America freedom to faschism nämndes tidigare, http://www.megaupload.com/?d=T00MXZMV

d2tnwo

Anonym sa...

Det finns ju inte bara den amerikanska och europeiska unionen, utan även Afrikanska unionen (AU), sydamerikanska unionen (Unasur) och t.ex. South Asian Union (SAU). Framtiden kommer att utvisa storskaliga kontinenter som betraktas som fullständiga länder. En ytterst negativ utveckling för både den lilla människan och världens balans.