22 februari, 2009

Svar till Jan Nilsson

Följande är ett svar på denna artikel.

Tack, Jan, för din kritik.

Ja, gudskelov har det alltid funnits människor som protesterat när det är på väg åt fanders. Det fanns faktiskt folk som sa "Nu går det åt helvete!!! Stopp stopp stopp!!!!" när extrema ideologier genom historien tog makten i deras land. De var människor med ryggrad. Världen överlevde, även om de själva inte gjorde det. Och vilka skyllde de på? Inga. De sa bara som det var. De konstaterade det uppenbara, det som många inte vågade säga högt. Det är bra att folk protesterar mot det de tycker är fel. Det är demokratiskt och moraliskt riktigt.

Jag konstaterar att vi har stora problem på grund av invandringen och jag skuldbelägger de som skuldbeläggas bör. Bovarna i dramat är de som skapat den, propagerat för den, uppmuntrat den etc. Ja, visst har problem alltid funnits. Problem som övervunnits eller som vuxit bortom alla proportioner och slutligen vunnit. Jag får nästan intrycket av att du anser att eftersom problem alltid funnits så gör det inget om vi får fler problem? För övrigt pekar jag bara ut de som skapat problemen – politiker, journalister, finanskrafter och andra besserwissrar som anser att du och jag är mindre vetande. Jag pekar inte ut olika etniska grupper som skyldiga till problemen i samhället. Läs min blogg och häpna.

Ja, kulturer genomgår förändringar, men som det är nu tillåts inte den svenska kulturen att utvecklas utan den trängs undan av utomeuropeisk kultur och amerikansk skräpkultur.

Du misstror även en studie jag hänvisade till, Harvardprofessorn Robert Putnams arbete som visade att ju mer etniskt splittrad ett samhälle är, desto mindre litar man på varandra – oavsett etnisk tillhörighet. Detta visar på ett systemfel. Här bör det tilläggas att Putnam är en varm anhängare av det mångkulturella samhället och resultatet av hans studie blev inte alls som han önskade. Kalla fakta kunde dock inte förnekas.

Och nej, jag vill inte ha dig boende hos mig. Det är just det min liknelse handlar om. Rätten att säga nej. Nej tack, men massinvandring från hela världen är inget för oss, ska svenska folket ha rätt att säga. Det handlar om sunt förnuft och demokrati.

Som många andra försöker du motivera dagens invandring med tidigare invandring. Det är både kategoriskt och infantilt. Skulle invandring per definition vara bra för att den varit bra i vissa former under begränsade perioder? Absurt. Jag tror att t ex sjukvården hade klarat sig mycket bättre utan invandringen då den inte hade behövts slaktats fullständigt för att bekosta just invandringen. Hade inte slakten genomförts hade heller inte många svenska läkare och sjuksköterskor skrämts iväg till Norge exempelvis.

Du anmärker på min Zlatanbanner där texten lyder: ”1 500 000 immigranter. En Zlatan. Var det värt det?”. Du påstår att jag demoniserar 1 500 000 människor. Hur då? Genom att nämna hur många de är? Går du inte lite väl långt i dina försök att misstänkliggöra bloggen? Känns lite desperat.

Men Jan, nu är jag nyfiken på att höra hur du vill lösa problemen som Sverige idag dras med. Vad tror du behövs?

Mvh,
Weine Berg

12 kommentarer:

Daniel sa...

Ja, vad ska man säga? Bra som vanligt. Lite tråkigt att aldrig någon har en chans att knäcka dig, det blir liksom ingen spänning. Men det bevisar väl bara hur rätt du har. Weine till riksdagen.
Mvh Daniel

Anonym sa...

Det ska bli intressant att höra hur jan tänker lösa problemen med invandringen och allt vad det drar med sej vad det gäller elände
Äntligen ska vi få lösningen på alla problem steg för steg sakligt och rationellt--jättebra
Men om du inte har någon lösning, kommer du att erkänna dej som en som har haft fel då eller?kanske skäms rentav?
Om jag fick bestämma så skulle ni få stå till svars i en domstol för vad ni har gjort detta land,hoppas man får uppleva detta någon gång
pelle

Anonym sa...

vissa av våra nya medborgare håller på som de gör för att politiker och överiga låter dem göra det. det är mao dagens politiker som bär skulden till att det ser ut som det gör i dagens samhälle

robban

Anonym sa...

Till skillnad från dig så vill jag även skuldbelägga de immigranter som ljuger om sitt ursprung, släktskapsförhållanden, ålder etc och dessutom slänger samtliga handlingar(papperslösa?) som möjliggör identifiering och därmed vilket som är första asylland. Har man lurat till sig ett svenskt medborgarskap så skall man åka ut, på öronen om så behövs!

Fosterjordnära sa...

.....håller med Daniel ,Weine till riksdagen.
Synd att Du inte sysslar med politik!!!

En till Daniel ;)

Anonym sa...

Mycket god läsning!
Jag håller på att länka Rakryggad till många av mina vänner, både liktänkande och oliktänkande. Responsen har varit blandad. Många tycker att det du har att säga är vettigt, och andra avfärdar mig och bloggen som invandrarfientlig och sådant.
Senast idag fick jag höra att det enda som är felet är att invandrarna inte accepteras av det svenska samhället (svenskarna dvs), därav får de inga jobb, alltså måste de exempevis stjäla för att kunna överleva vardagen. Väldigt trångsynt tankesätt.

Anonym sa...

anonym 17:19 Jo jag håller msd om det, det är helt rätt tänkt det du säger.
Fast jag är så jä--a arg på medias och politikernas hyckleri
Men nu kännar man att det blåser andra vindar
Dom sossar jag har pratat med tycker inte om invandringen tex men ledningen håller masken=nya röster till sd,hoppas att sd verkligen gör något bra av detta nu när dom kommer in i riksdagen så dom bara inte lutar sej tillbaka och är nöjda med det.
Nää så blir det nog inte.
pelle

Robin Shadowes sa...

Lösningen på massinvällningens problem brukar för sådana som Jan att vara ännu mera masssinvällning. Det är liksom ett universalbotemedel. Får vi bara in fler raketforskare och hjärnkirurger så kommer allt att ordna sig av sig själv. När dom sedan ser att dessa argument inte biter på oss, ja då kommer dom arga personangreppen och invektiven. Och hjälper inte det, så börjar man häckla motståndaren. Med insinuationer om att man typ borde gått färdigt SFI innan man gav sig ut på nätet och debatterade. Men några lösningar på problemen har dom dock aldrig. Utom just mer massinvällning då.

Carl sa...

nu vänder vinden och snart politiker med den! såg 1 :a Sverigevänliga artikeln i aftonbladet
och så kan man rösta om invandringen!
http://www.aftonbladet.se/debatt/article4467508.ab

Anonym sa...

20:08
Det du säger om att att en del menar att invandrare gör brott för att dom inte fått jobb osv att vissa människor gör dom till offer helt enkelt är ganska vanligt resonemang hos dom som hela tiden hållt invandringen bakom ryggen
Vad ska dom säga, igentligen har dom ju börjat inse för länge sedan att dom har haft fel (det måste väl vara ganska skämsigt eller hur)och hur lätt är det inte att erkänna sina fel,det är ju bara att gå till sej själv vad pinsamt detta är.
Tragiskt nog så är denna grupp en stor bromskloss att inte rösta på sd för att dom helt enkel inte vill erkänna att dom har haft fel.

Ett exempel
En bekant till mej (sosse) som alltid vurmat för invandring,pratade jag med om att han borde rösta på sd så att vi fick stopp på eländet nån gång varvid han svarade blixtsnabbt "det är redan försent
det har redan gått förlångt"snacka om att han försa sej-ha ha ha- efterföljande samtal från hans sida gick ut på att ställa allt tillrätta som han naturligtvis misslyckdes med
Så svårt är det att erkänna att man har fel
pelle

Fosterjordnära sa...

Jan är ännu en person som kommer att svara i stil med att "vi måste vara toleranta och välkomna alla som vill hit" o.s.v. Det vet väl alla att det mångkulturella samhällets misslyckande beror enkom på oss intoleranta ,fobiska och fientliga svennehoror?
Det råder ingen tvekan hos människor som Jan ,det SKALL GÅ att integrera en oändlig mängd invandrare av främmande kulturer! Det finns inget alternativ.

Det är som att säga: DET SKALL gå att ha en elefant på huvudet , om det inte går till en början är felet mitt för att jag inte har tillräckligt platt huvud. Men det går ju att åtgärda som tur är. Det blir ju inte mitt huvud jag är född med ,men målet är ju viktigare.

Anonym sa...

Förbannat bra skrivet och så rätt! Ursäkta språket, men du Weine borde allvarligt fundera på att bli en riksdagsman!
Mats