15 februari, 2009

Norska reaktioner mot FRA

Det är inte bara i Sverige som reaktionerna mot FRA-lagen blommar upp. Nu reagerar även vårt grannland Norge, då mycket av den trafik som berör norskt näringsliv och norska folket passerar genom Sverige. I och med att den passerar genom Sverige har FRA rätt att utan misstanke kontrollera, läsa och registrera kommunikationen mellan avsändare och mottagare. Detta reagerar nu Centrum för rättvisa och anmäler FRA-lagen till Europadomstolen. Oppostionspartiet Venstre är också en av kritikerna och kräver nu av den norska regeringen att man tar itu med FRA-lagen på allvar.

- Den svenska övervakningslagen är chockerande och berör direkt internettrafiken till och från Norge, säger Venstres vice partiledare Trine Skei Grande.

Anmälan stöds även av Internationella juristkommissionen.

Som avslutning kan man konstatera att med FRA-lagen har svenska regeringen visat att man visst är intresserad av att lyssna på folket.

10 kommentarer:

Tandgrisner sa...

Uttalandet från en av etablissemangets frontkämpar att Norge är världens sista kommuniststat , trycks således långt ner i halsen på det svenska etablissemanget och den svenska riksdagen som röstade igenom detta förslag. Enpartistaten Sverige går i främsta ledet när det gäller att förverkliga George Orwells mardrömssamhälle som gestaltas i boken 1984.

Carl sa...

hoppas de Svenska quislingpolitikerna blir dömda. dags för Svenska folket att sluta lita på egoistiska cyniska personer som utnyttjar Svenska folkets snällhet och passivitet till sko sig för egen skull.
Börja med att prata med kommunal och landstingråd så de vet att folk jagar dom med blåslampa

Anonym sa...

Bra bra, men jag tror det behövs mer motstånd än såhär för att det ska bli någon förändring.

Carl sa...

börja tro att politiker bestämt Etniska Svenskar skall dö i cancer så landets tillgångar fullt ut kan disponeras av EU. 7500 000 personer får väl inte ha Världens rikaste land för sig själva. Irak får ju inte ha sin olja så hur skall Sverige få ha världens bästa järnmalm och vattenkraft och bästa jordbruksmark och gynnsammaste skogmark?

carl sa...

FRA-lagen är till för när Svenskarna upptäcker att deras land är stulet så skall vi övervakas när vi protesterar. om vi inte tvingades ge bort allt skulle Sverige vara Världens mest produktiva land med dess duktiga folk bra infrastruktur naturtillgångar mm

Robin Shadowes sa...

Jag håller fullständigt med bloggaren Fjordman som menar att EU är inget annat än en ond organisation. Man får nästan Bond-vibbar och föreställer sig en dold skallig makthavare som sitter nånstans smekande en vit katt och övervakar vad som händer. Håller även med om hans analys av islam. Läs hans bok Defeating Eurabia, finns online gratis.

Uglybinnen sa...

Våra makthavare är obehagliga med FRA-lagar, mörkande om invandring med mera.. men nog fan är vi svenskar mest obehagliga som inte alla slår bakut inför sådant frihetsberövande elände?

Suss sa...

http://thoralfalfsson.webblogg.se/

Kolla in där, bläddra även ner långt ner och lyssna på 3 invandrarröster om rosengånrd

Anonym sa...

glöm inte alt Uran vi har i sverige som är mkt sällsynt i världen, hur mkt ska vi sätta på att EU vill att det ska bli en Eu tillgång och skickar hit utländska bolag som ska gräva framdet,

Carl sa...

Sverigevvänliga behöver en omvänd AFA organisation där Sverigefientliga personer kommer vilja tänka svenskt eller flytta hem.
att dalta och sura i det tysta gör att Svenskarna blir av med sitt land nu när alla fått veta vilket super tillgångar som finns här.