16 februari, 2009

Sveriges Radio: Kritikerna är extremister

Sveriges Radio rapporterade häromdagen (programmet Medierna, lördag 14 februari 2009, kl 11:03) om att systemkritiska bloggar vinner allt större terräng och att de hotar fulmedias monopol. I denna rapportering följde naturligtvis svartmålning av bloggarna. Man introducerar en ny term för att få folk att tänka i rätt banor: extrembloggare. Sedan följer att dessa bloggar i början av programmet kallas för invandringskritiska, för att sedan benämnas främlingsfientliga och när man sedan refererar till s.k. experter på högerextremism är cirkeln sluten.

Associationskedjan är således invandringskritik>främlingsfientlighet>högerextremism. Det tillåts inte utrymme för invandrings- och systemkritik i samhället, enligt detta snäva resonemang. Man säger att invandringskritiska gruppers opinionsbildning oroar organisationer som arbetar mot främlingsfientlighet. Vad har främlingsfientlighet med invandringskritik att göra? Är den som kritiserar skolpolitiken elev- och lärarfientlig? Och är denne kritiker en extremist? Hela debattklimatet i Det Nya Sverige är så absurt att det spränger alla rimliga gränser.

Inte nog med detta. Bland annat tror man i programmet att bloggarna kan påverka fulmedias namn- och bildpublicering. Man säger att bloggarna har en uttalad ambition att påverka mediernas nyhetsförmedling. Detta anser Arash Moktari från Quick Response är mycket allvarligt, att journalister låter sig påverkas av systemkritiker. Jag häpnar. Rätten till fri opinionsbildning kanske inte är så självklar för Quick Response?

Federico Rodriguez Moreno från Gringo, intervjuas också i programmet och han misstänker att flera av de systemkritiska bloggarna samarbetar, men att det inte finns några bevis för detta. Han anser det troligt att de systemkritiska bloggarna är en sverigedemokratisk sammansvärjning (!).

Daniel Poohl, Expo, å sin sida har upptäckt ett nätverk. Det s.k. nätverket består i att vissa sverigedemokrater umgås med anti-muslimska bloggare. Hmm.. Det krävs någon som Poohl för att anse att detta är fel, konstigt eller farligt.

I programmet framkommer det att man anser att fem av de femton mest lästa politiska bloggarna är invandringskritiska och främlingsfientliga. Några som nämns är Fria Nyheter, Muslimska Friskolan och Thoralf Alfsson. Man beklagar sig också för att flera av bloggarna är anonyma, vilket gör att det är svårt att ställa någon till svars. Frågan som ska ställas är rimligtvis varför så många är anonyma. Jo, för det är farligt att vara systemkritiker i Det Nya Sverige.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Du är klockren!

Skogman.

Susanne Lind sa...

Demokratin är hotad:
http://sydsvenskan.se/malmo/article412502.ece

Anonym sa...

Det är skrämmande att invandrare som i sina hemländer knappast har ett uns av den frihet vi åtnjuter här i västvärlden är de första att kritisera våran yttrandefrihet.

Dessa människor skall för det första vara tacksamma att överhuvudtaget fått komma hit till detta land och njuta av vårt välstånd och vår frihet.

Att de sedan har mage att försöka inskränka densamma är helt ofattbart !

wodinaz sa...

Haha! Jag ramlar av stolen av skratt. Bloggarna kanske samarbetar!?!?!? Onej!

Folk pratar med varandra! Vi skulle aldrig släppt igenom nätet, det var bättre förr när alla satt tysta och totalt zombifierade framför TV:n och inte hade några skumma idéer.

Samarbete, jovars. Varför skrev samtliga medier i hela världen varje dag under nästan en hel månad om påven och biskop Williamson?

Den internationellt organiserade fulmedian samarbetar absolut inte!

Det ligger i sakens natur att man i någon utsträckning samarbetar i frågor i vilka man har ett gemensamt intresse.

Det är elementärt, det är så det går till i en demokrati. Eller gick till.

Fulmedia vill förstöra Europa och helst utrota de européiska folken och samtliga mediaorgan gör sitt bästa för att uppnå det resultatet. De har ett gemensamt intresse och agerar därefter.

Så även vi.

Ta t.ex. titt på http://wodinaz.motpol.nu/?p=86 för ett paradexempel på när massmedia går i takt.

Samarbete?

Carl sa...

De som är Invandringskritiska(vakna Svenskar) skall känna av läget och INTE gå ut med sin Identitet. för agenda hos utlänningar är att kritisera och hota och snart mörda dom Svenskar som inte lyder. rakt på sak men sant. Gissar att ingen politiker VÅGAR säga nej till muskeebyggen eller säga öppet att de vill stoppa invandringen. Svenskar kommer få ta till hårda metoder för att kunna yttra sig framöver. SÄPO kan inte skydda alla etniska Svenskar

wodinaz sa...

Fascinerande, redan omedelbart efter det fasansfulla faktum att bloggares åsikter/nyheter/påståenden ibland smyger sig in i fulmedia så kör de ett inslag om att våldet och att kriminologerna skulle vara ideologiskt färgade.

Inte minst när det gäller att förklara bort varför våldet ökar och varför invandrare är enormt överrepresenterade i statistiken (om ens överrepresnterade, förmodligen i faktisk överväldigande majoritet) beträffande våldtäkt.

Där skyller man ofta på att svenska kvinnor är rasister och är mer anmälningsbenägna när de blir våldtagna av negrer o.dyl.

"Anmälningsbenägna" vilket ord för övrigt. Nyspråk om något.

Hursomhelst, detta är en tes som oppositionella bloggare drivit ganska hårt en längre tid.

Mycket underhållande :-)

Anonym sa...

Carl du menar väl att SÄPO inte kommer att skydda några etniska Svenskar.
AA

World traveller sa...

Media kommer vael att laemna ut namn och adress paa alla bloggare som aer kritiska till massinvandringen och dagens politik saa att de forhoppningsvis tas om hand av AFA eller deras islamistiska bundsforvanter.
AFA's valdsdaad har ju medias och vaara politikers tysta medgivande.

eklanda sa...

Daniel Phools skyddade verkstad, sammarbetar inte dom haha,deras abdul anhängare (AFA) jobbar mer än gärna ihop
med grottprofeten Daniel.

"Svenska AFA" sa...

Anomym sa: Jag menar att när fler Etniska Svenskar vågar säga öppet vad de tycker om att utlänningar tar över myndigheter och besätter tjänster som politiskt sakkunninga åt ministrar. då kommer våldet dom invandringskritiska Svenskar att öka med anonyma gärningsmänn. och även om polis skulle vilja skydda Svenskar så skulle resurserna inte räcka. Du har rätt Säpo skyddar bara quislingpolitiker som lurat till sig makten av de naiva Svenska väljarna. Dags för Svenskvänlig verson av AFA! när sverigefientliga beslut fattas skall de märka att de beslutat FEL!
quislingars bostäder, quislingars bilar, quislingars allt borde "förändras"

Förr Svensk i sinnet, nu bara URSINNIG sa...

I andra länder offrar folk sina liv för sitt land men medelsvensson orkar inte ens bry sig om sitt hemland Sverige!

gör en enkel insats för ditt land!
Printa ut hela bladen och sätt upp. Alternativt printa ut eller skriv för hand denna webbadress på lappar och sätt upp ÖVERALLT
http://www.bahnhof.se/wb704147/massinvandringsfakta.pdf

BLU-82 sa...

SR-inslaget påminner i sin patetiska futtighet om en detalj i boken " Bss- ett försök att väcka debatt " från 1989. En kioskinnehavare hade då fått in en papperstia som växel i den lilla orten Töreboda. På tian hade någon klottrat med små bokstäver ordet : " bss ". Kioskinnehavaren begav sig till ortens tidningsredaktion med bevismaterialet , och länstidningen som ansvarade för rapporteringen från Töreboda slog upp på första sidan : " Rasism i Töreboda ?? " med stora krigsrubriker. Svensk media har inte utvecklats sig en tum sedan detta journalistiska scoop publicerades.

Anonym sa...

"Man beklagar sig också för att flera av bloggarna är anonyma, vilket gör att det är svårt att ställa någon till svars."

Ställa till svars för vadå?

De vill väl få att all invandringskritik ska anses som hets mot folkgrupp. Och kan inte bloggarna dömas för detta, så skickar man istället in antidemokraterna Afa som får agera "nyttiga idioter". Bäst att förbli anonym ett tag till!

Anonym sa...

Steg nummer 1.
Skapa en FRA lag som kan ta reda pa vilka alla kritiska bloggare ar och var de bor.

Steg nummer2.
Smutskasta alla kritiska bloggare med forljuget sandladebabbel och klychor som framlingshatare, extemister.

Steg nummer 3.
Botfall, hota, stoppa hemsidorna eller grip alla kritiska viktagaste bloggare i god tid fore ett val sa all samhallskritik stoppas.

Misstag nummer 1.
Carl Bildt ar en av de fa svenskar som vet det mesta om FRA-lagen, han tycker att den ar integritetskrankande.

Det finns altsa stor risk att samhallskritsika bloggar stoppas pa ett eller annat satt med en moderat statsminister. Sosse regeringen gjorde det fore forra valet, de extremisterna stoppade yttrandefriheten i ett kritiskt ogonblick under en valkampanj. Bildt antyder att nagot sant kan handa igen. Allt de behover gora ar att tillsatta en idiot som justitieminister som kan offras som stoppar oppositionen och sedan far sparken da skadan har natt det resultatet de vill uppna, en valvinst. Dessuton sa anvands statlig TV precis som under sosseregeringen som ett propaganda organ med en moderat som chef. Fru Gobbels har inte stoppat propagandan eller infort yttandefrihet i TV, tvatsom. Nagon maste infora en fri TV kanal med yttrandefrihet som inte kan stoppas av statens nazister.

/ peter a

Anonym sa...

Samarbete?

För det gör ju inte medierna.

På några få dagar gick samtliga medier från illigala flyktingar till "papperslösa"...

Och numer heter det inte terrorist- attack utan självmordsbombare

Anonym sa...

rattelse, ska var Anders Bjorck inte Carld Bildt som avgick fran Forsvarets underrattelsenamnd i protest mot den integritetskrankande FRA lagen.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=884331

/ peter

Anonym sa...

Dom söker med ljus ock lykta efter kopplingarna. Om man så skriver dem på näsan om sanningen så skulle dom vägra tro på den. Men vi tackar våra Japanska uppdragsgivare för deras support och lovar att det forna Nippon åter skall resa sig i sin forna glans. Samuraier förenen eder. Eller e de Djingis Kahn vi är lierade med. Nåja, mot PK-ismen.
midgardsjarlen

World traveller sa...

Har precis laest morgonens nyheter.

Kvinnor och aldringar som slaas blodiga, daghem, skolor och bilar saetts i brand, unga flickor gruppvaldtas, svenska ungdomar misshandlas och moerdas just for att dom aer svenskar, vaepnat raan i en kyrka!!!

Naer ska nagon reagera?

Karpstryparn sa...

Expos "demokratiske" företrädare Daniel Poohl har ju kopplingar till AFA och andra vänsterextrema terroristgrupperingar, han har om jag inte minns helt fel ett förflutet i AFA så jag tycker att det är därför intressant att han kan uttala sig om någonting som har med extremism att göra.

När det bloggar som t ex Fria Nyheter så är den inte alls extrem, utan den tar upp många olika sorters brott och människor som blir dömda för dessa oavsett vilken enticitet som gärningsmännen har.

Är detta invandringskritiskt eller främlingsfientligt? Svaret på den frågan är naturligtvis ett klart och tydligt NEJ!

Fri Nyheter är en bra sida, jag länkar till den både på http://www.karpstryparn.blogg.se och på http://www.karpstryparn.wordpress.com.

Apropå s k "främlingsfientliga" bloggar så är väl min på http://www.karpstryparn.blogg.se att betrakta som en sådan då, eftersom jag har skrivit två inlägg om invandringen.
Daniel Poohl är vänsterextremist, så om han skulle läsa de inläggen så gick han väl i taket och började ringa i PK-klockan!

Anonym sa...

under en lågkonjunktur är det bästa tillfället att sätta, bevisen på plats.

83-85% är icke etniska svenskar som sitter på våra fina vuxen dagis även kallat för fängelse. Inget som jag kan ge som källa men, det är från folk som jobbar på anstalterna. Vissa avdelningar är det 100% brunt.

brotten ökar proportionellt med vårat intag av ekonomiska flyktingar(invandrarna).