24 mars, 2009

Svar från Ronnie Sandahl

Hej Weine!

Tack för ditt mejl.

Det är naturligtvis så att det oftare är svenska män som döms för hustrumisshandel än utlandsfödda män. Det är en tämligen okontroversiell tanke: etniska svenskar utgör ju 90 procent av vår befolkning.

Däremot är invandrare, enligt BRÅ, överrepresenterade vad gäller våldsbrott.
Det är också självklart eftersom de mest socialt och ekonomiskt utsatta också är de som begår flest brott, oavsett kultur. Brottstatistiken avspeglar sociala och ekonomiska skillnader mellan etniska svenskar och utlandsfödda.Min poäng är således att det inte är en fråga om huruvida den misshandlande mannen är etnisk svensk eller utlandsfödd, det är en fråga om patriarkala strukturer.

Detta går alltså inte att se på utsidan, i hudfärg eller hårfärg - inga horn i pannan - vilket är textens genomgående tes.

/Ronnie.

29 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns väl minst 2 olika rapporter ifrån BRÅ som påvisar att den största delen av invandrares brottslighet inte kan förklaras med den sociala statusen.

Har Ronnie missat dem eller avfärdar han dem bara.

"Till detta kan nu läggas att invandrarnas överrepresentation i brottslighet inte heller kan förklaras med att invandrare är sämre lottade än svenskar när det gäller socioekonomisk status.""

http://www.dn.se/opinion/debatt/kulturarv-ligger-bakom-invandrarnas-brottslighet-1.421859

// Salad

Fredrik Hagberg sa...

All heder åt Ronnie som i alla fall tar sig tid att svara.

wodinaz sa...

Nu låter jag mig krokas av PK:s angrepp här, men det relevanta i sammanhanget är varifrån statistiken kommer. Som Weine påpekar. Vi vill ha tillgång till den. Nedan följer några argument om snömoset om "90%".

Att etniska svenskar utgör 90% av befolkningen betyder ingenting.

Hustrumisshandel är inte likformigt fördelat över befolkningen. Dessutom är siffran 90% felaktig.

Det är ej heller relevant att jämföra absoluta tal. Det som är relevant är att betrakta lokala beteenden. Det är intressant att studera typiska beteenden för vissa grupper.

Om 0,1% (eller vad det nu kan vara för %) av de etniska svenska männen har blivit dömda för att ha misshandlat sina fruar så kan man med lätthet säga att detta är ett ovanligt beteende hos etniska svenska män, även om det nu handlar om kanske något tusental pers.

Om hustrumisshandel förekommer hos, säg 20%, av männen i en annan etnisk grupp men att dessa män utgör i antal, låt säga 500, så betyder det att hustrumisshandel är ett vanligt förekommande beteende hos denna grupp. Trots att 500 är mindre än något tusental.


Dessa exempel är förstås spekulativa eftersom fakta inte är tillgänglig. BRÅ kategoriserar löjligt grovt i sin statsitik. Vad betyder "invandrare"? Det är en alldeles för grov kategori. Det vore önskvärt om de angav etnicitet i denna statistik. Det är etnicitet och kultur som har betydelse inte om man har vandrat hit eller dit.

Om nu 50% (återigen ett exempel) av invandrarna är från, säg, Nederländerna och beter sig civiliserat så drar de ju ner statistiken för somalier och andra. Då kan PK med hänvisning till sådan statistik att det meningslösa begreppet "invandrare" är ungefär som vanligt.

Dessutom är vissa ostasiater (gula folk) mindre våldsbenägna än t.ex. vita (återigen icke-svensk statistik). Vilket också gynnar t.ex. araberna och negrerna i statistiken.

Men för all del, låt oss tala PK, och "problematisera" som är så populärt bland fulmedias hantlangare. Hur hög är "anmälningsbenägenheten" hos invandrarfruarna egentligen?

(Anmälningsbenägenhet: Fulmedias representanter har ofta talat om att svenska kvinnor är rasistiska eftersom de är mer anmälningsbenägna beträffande våldtäkter utförda av utomeuropéer.)

Hustrumisshandel är väl normalt familjeliv i muslimska sammanhang, åtminstone arabiska.

Det är inte större konst att hitta Suadiarabiska föreläsningar från saudisk statlig television, på t.ex. Youtube, i hur man skall disciplinera sin hustru, skulle hon vara olydig. Ingen större konst att fråga en godtycklig arab heller.

Slutligen, överrepresenterbarheten beror inte så värst mycket på ekonomiska och sociala faktorer. Det finns mängder med studier (återigen från t.ex. USA och andra midre, beträffande etnicitet, censurbenägna länder) som visar att, tvärtom, så är t.ex svartas våld överrepresenterat oberoende samhällsklasser, utbildning och socialt skikt.

Detta med klassskillnader är en rutinbortförklaring som vi bör krossa så snart den visar sig.

Betrakta även Sverige under den ekonomiska krisen på 1930-talet. Inte förekom det helt okontrollerbara epidemier av t.ex. massvåldtäkter och brutal våldskriminalitet då? Trots att åtskilliga var fattiga och gick hungriga.

Anonym sa...

"Patriarkala strukturer"... Suck! Mín uppfattning om patriarkala strukturer (om de finns...) är att de representerar ett rakryggat (!) förhållningssätt, där toleransen emot fega våldsverkande män är obefintlig, men omsorgen om kvinnor och barn är total och "helig"!!!

Johan Björnsson sa...

Jag vet inte bakgrunden till brevet, men skriv gärna tillbaka och referera till den där forskningsrapporten som kom för några år sedan, som visade att även när man hade räknat bort (eller snarare med kanske?) socioekonomiska faktorer, så var dom ändå mycket högre i våldsstatistiken. Dessvärre minns jag inte vad rapporten hette. Men den är ju ofta omtalad om i nationella kretsar, så ställ en fråga om den på Nordisk.nu, så lär du ju få svar på två röda.

Frid och hälsa

Johan Björnsson

www.motpol.nu

Anonym sa...

Jag håller med Fredrik H, han svarade i alla fall och utav denna blogg att läsa är de inte många som gör de! Skicka mer brev till Ronnie så kanske han har svar på fler fråor!

Dragan Klaric sa...

Jag finner att Ronnie Sandahls påståenden är rent ut sagt befängda och löjliga! Han skriver att 90 % av Sverige befolkning består av etniska svenskar! Först av allt så är svenskar ingen etnisk folkgrupp enligt ett riksdagsbeslut så då kan det inte finna 90 % etniska svenskar! Sen för det andra så har Sverige importerat närmare 2 000 000 utlänningar under de senaste 25-30 åren. Om Sveriges befolkning består av ca 9 300 000 människor då kan 2 000 000 omöjligt vara 10 %! Det skulle i så fall vara över 20 % av Sveriges befolkning som är av utländsk härkomst! Men visst lille Ronnie får gärna leva i sin sagovärld där det inte förekommer våld riktat mot svenskar av mångfaldsberikare!

dave sa...

Det förvånar mig ständigt att denne "intellektuellt" bevandrade Ronnie envisas så hårt med att försöka lura sina medmänniskor. Har han inte insett att vi är vakna? Jösses, snacka om kille i clowndräkt. Varför kan inte en socialist öppet våga medge att deras politik har havererat? Åh, förlåt, jag glömde den politiska korrektheten som i ett nafs skulle ödelägga vederbörandes liv och karriär. Trots att alla vet vart vårt samhälle barkar så väljer våra beslutsfattare, de samma som åsamkat sörjan, att blunda. Det är PKns makt. Det vore modigt om Ronnie vågade kritisera det egna ledet istället för att ständigt dra dessa floskler eller bara försöka låta sakkunnig och så bevandrad. Det är pinsamt. Ronnie Sandal, du är enkom ett instrument, placerad där du är för ett syfte. Begriper du inte det? Vore det inte roligare om du faktiskt ägnade dig åt riktigt journalistik och faktiskt göra det du hela tiden tror att du gör - förbättra Sverige. Det gör man inte genom att slänga sig med PK-floskler, det gör man genom att kritisera den struktur du så gladeligen babblar om. Istället ägnar du tiden åt att attackera det du anser vara idioter, det vill säga, din medmänniskor som får leva med skiten du uppenbarligen slipper. När ska du begripa att du ska LYSSNA och göra VÅR röst hörd och inte din arbetsgivares? DET är ditt jobb. Har det inte gått upp för dig att något är uppenbart fel? Bara att du dag in och ut måste ägna din tid åt att skriva förutbestämda, indoktrinerade budskap är inte det nog tecken på att något är fel? Människor klagar inte i onödan, det borde en socialist som du begripa. Människor klagar när de inte blir hörda. Är det för mycket begärt att du lyssnar? Är det för mycket begärt att du vänder din blick åt andra hållet och granskar det underbara vackra som vi inte ser? Eller är det för obekvämt? Riskerar du för mycket? Eller är det bara vi som är idioter som inte vet lika mycket som pålästa Ronnie Sandals? Du ska inte fördöma oss Ronnie, du ska representera oss. Om du inte gör det så är du bara en duktig idiot. Jag hoppas att du vet vad en duktig idiot är för något. Om inte annat borde du slå upp det. Hör oss Ronnie, annars lär dina budskap aldrig nå fram till oss.

Nisse i Hökarängen sa...

När jag är socialt och ekonomiskt utsatt brukar jag gå ut och våldta... Precis som alla andra "svenskar" brukar göra när de har dåligt med pengar...

Anonym sa...

Jaha, så Ronnie Sandahl är även genus-teoretiker ?

Jag är inte förvånad. Ett barn av sin tid således, fullproppad med samtidens värsta floskler.
Mångkultur, genusvetenskap, homo-hyllningar etc.

Anonym sa...

Snälla, snälla, när SD kommit in i riksdagen, uppdra åt riksdagens utredningstjänst att ta fram etniskt fördelad brottsstatistik så att vi kan få tyst på PK en gång för alla.
//En vän i kampen

Anonym sa...

SVT har ju haft 2 program om dna och gener. Är inte insatt i ämnet direkt men när journalisterna skulle intervjua professorer och annat så va det tyst. Man fick åka till Usa för att få några svar. Har dom hittat nåt som vi dumskallar inte skulle må bra av och veta?

Anonym sa...

Denna Ronnie är det en man eller kvinna?

Anonym sa...

Jag undrar om han hade kunnat komma med ett mer politiskt korrekt svar. Ronnie tog fram PK-ordboken och plöjde av ett svar. Starkt jobbat! :)

Christopher Wiss sa...

Kolla den här källan om hustrumisshandel bland invandrare:

http://www.uu.se/press/pm.php?id=103

BLU-82 sa...

Herbert Tingsten utgav år 1966 boken " strid kring idyllen " , där framkommer det att då, för drygt 40 år sedan bedrevs en äkta debatt om hurivida det var skadligt eller ej att Sveriges etniska sammansättning förändrades. I boken varnas för framväxandet av ett invandrarproletariat. Trots att man redan då anade och insåg farorna av ett mångetniskt samhälle beslutades det att förändringen skulle äga rum. Resultatet ser vi idag. Minst 160 områden i Sverige klassas idag som utsatta. Dvs områden med mycket främlingar, bidragsberoende, kriminalitet mm. Debatten är död , endast sådana tankens giganter liksom Ronnie Sandahl äger rätten att yttra sig offentligt. Svenskars tjäl-djupa rädsla för att sticka ut såg man i SVT-programmet om de inavlade kulturmänniskorna som översköljer Europa. Tystnadens kultur råder i Sverige. I Sverige får man ha en åsikt, med betoning på EN. En död, våt filt har lagts på det offentliga samtalet, censuren härskar där oinskränkt. Ronnie är en tragisk figur. Patetisk i sin politiskt korrekta vilja att vara Makten till lags, och slicka de skitiga stövlarna som sparkar på folket dygnet runt, året runt.

Anonym sa...

Efter att ha läst Ronnie Sandahls svar vill jag göra det försynta påpekandet att hans befolkningsuppgifter inte är riktigt aktuella.
Det finns ingen riktigt bra definition på "etnisk svensk", men om vi nöjer oss med att båda föräldrarna ska ha varit födda i Sverige så handlar det inte om 90% av befolkningen. Med den definitionen finns det cirka 7.300.000 etniska svenskar och cirka 2.000.000 som på det ena eller andra sättet har invandrarbakgrund, d v s runt 78 respektive 22 procent av befolkningen.

Det har gått fort.

Charlotte Heyde

Robin Shadowes sa...

Anonym 15:31. Är Ronnie Spector man?

Anonym sa...

Senast jag tittade efter så är endast ca 80 % Sveriges befolkning etniska svenskar och då finns inte ens svenskarna som en etnisk grupp. Det största hyckleriet är ju att alla som sätter sin fot i landet är ju svenskar vilket är helt absurt.

Fosterjordnära sa...

"Brottstatistiken avspeglar sociala och ekonomiska skillnader mellan etniska svenskar och utlandsfödda.Min poäng är således att det inte är en fråga om huruvida den misshandlande mannen är etnisk svensk eller utlandsfödd, det är en fråga om patriarkala strukturer."

Det betyder alltså att ju fattigare och "utsatt" man är ,oavsett härkomst ,så strukturerar man sina handlingar utefter patriarkatets synsätt?

Är man däremot rik och välbärgad ,då spöar man kärringen utefter en feministisk modell? Eller??

Milla sa...

Jag läste en artikel från Australien för en tiden sen. En Imam var interjuvad & han sa att australiens lagar ska INTE gälla för muslimska familjer då¨det bla är mannens RÄTT att slå sin hustru så länge hon inte får synbara märken eller blodvite uppstår..säger väl allt, vi svenska kvinnor anmäler våra män som slår oss, vi accepterar det inte som ngt normalt.

Bara en liten reflektion..

Anonym sa...

Tänk om R Sandahl och Aftonblaskan någon gång kunde fatta att deras upplageras beror på att dom inte talar sanning och att sanningen hittar du på nätet.....

Robin Shadowes sa...

"Det största hyckleriet är ju att alla som sätter sin fot i landet är ju svenskar vilket är helt absurt."


Ännu konstigare blir det med tanke på att svensk som etnicitet inte existerar ändå att vi med jämna mellanrum hittar svenskar lite överallt i världen bl a Irak, Gaza, Afghanistan och Pakistan. Charter-turister eller?

Jimmy S. Windeskog sa...

Tänk att du faktiskt fick svar! Heder år Ronnie för det.

Han hade fått mer heder om han svarat med hjälp av sanningen också.

Jimmy S. Windeskog sa...

"Anonym 15:31. Är Ronnie Spector man?"

Ronnie Spector (som var född som Veronica Benett) verkar i alla fall mer manligt...

Anonym sa...

Nice att alla kommentarer skall godkännas av bloggskribenten. Censur...hhmm snacka om att vara kommunist

Weine Berg sa...

Anonym 23:16: Det beror på att blogginnehavaren, dvs jag, är juridiskt ansvarig för vad det står i kommentarerna. Jag har inte lust att sitta i fängelse för vad t ex du skriver i min blogg... Om detta gör mig till kommunist funderar jag över vad du är...

Fosterjordnära sa...

Anonym 23:16:

Visar du t.e.x pornografiska filmer för dina barn? Eller är du kommunist som censurerar åt dem?

Har du något du tycker är viktigt att framföra på rakryggad så borde du ju kunna formulera dig på ett vettigt sätt så att det går att pubicera?!

Berit sa...

I Brå;utredningen kan man läsa:
"Är det vanligare att utrikes födda begår vissa typer av brott?
Jämfört med personer födda i Sverige av svenskfödda föräldrar är det
fyra gånger vanligare att personer födda utomlands är misstänkta för
dödligt våld och rån. Vidare är det tre gånger vanligare att de är
misstänkta för misshandel och fem gånger vanligare att de misstänks
för sexualbrott. Men samtidigt är andelen av de utrikes födda som är
misstänkta för dessa brott mycket låg. Under den studerade
femårsperioden var omkring 0,3 procent av de utrikes födda misstänkta
för rån och en ungefär lika stor andel för sexualbrott. En ännu lägre
andel, 0,03 procent, var misstänkta för dödligt våld."


Vore andelen lika hög för svenskar (ca. 8 miljoner) så blev det
24,000 rånmisstänkta och 24,000 sexualbrottsmisstänkta samt ca. 2,400
mordmisstänkta. Det bleve allt en faslig kriminalitet det!